Anda di halaman 1dari 5

Llistat dActivitats dels Campaments Petits (10-12 anys) a les colnies destiu de la Carral 2013 -.

Aquest any, les activitats de les colnies d ela Carral giraran a lentorn dun eix global: LA NATURA. Cada grup elaborar el seu propi eix, que anir enfocat cap aquest tema (arbres, insectes, univers, medi ambient, etc); s un tema que dna molt de joc i per tant podem ser molt creatius. . Cada vespre el cap de grup es posar dacord amb coordinaci per tal de decidir les activitats que es faran lendem (tenint en compte el temps, lhorari de dutxes, les activitats que shan fet aquell mateix dia, leix, etc.) i a quin lloc. En el llistat dactivitats veureu que nhi ha ms que no pas dies, ja que ho hem calculat perqu els infants que fan dues setmanes no repeteixin activitats, cal que escollim aquelles activitats ms noves i engrescadores per les tandes de setmana, o b les que sescaiguin millor amb leix danimaci.

ACTIVITATS DE DIA
1r dia a la tarda: Presentaci dels monitors, installaci a les tendes, explicaci de les normes i fer grups de monitors. Presentaci de leix i preparar les coses o equips oportuns.

JOCS DE RELACI: Recull de jocs per poder conixer-nos millor. (Trobareu un dossier amb totes les propostes que ens heu fet a travs dels vostres qestionaris i a part tenim una altre recull de jocs de coneixena que est guardat a secretaria). JOCS DESPLANADA: Jocs a lesplanada de la casa: de coneixena, tradicionals, de rotllana, competitius, joc dels llops i els vilatans, etc. (hi ha dossiers a la sala de monitors, per a cada tipus de jocs).

ACTIVITATS DE NATURA:
EL ROURE I EL PI: Tot el grup va dexcursi. El monitor fa una descripci sobre les principals diferncies entre el roure i el pi, fent referncia tamb als altres arbres que es poden trobar en aquests paratges. Desprs sobserva, es recullen mostres i sacaba amb una posada en com. COLLECCIONS BOTNIQUES: Sobserven diferents tipus darbres i plantes, es recullen mostres i es fa una posada en com. ELS ARBRES I LES SEVES FULLES: Joc per reconixer les diferents fulles dels arbres que hi ha al bosc de la Carral. RECONEIXEMENT DINSECTES I ALTRES ANIMALS: Es va dexcursi. El monitor fa una explicaci general sobre les diferents espcies danimals que viuen als camps i boscos de la Carral. Desprs es fa una observaci directa i una posada en com.

CASA DE COLNIES LA CARRAL

ACTIVITATS CAMP. PETIT

OBSERVACI DEL PAISATGE:Durant una sortida, sintenta que els infants sadonin de tot el qu hi ha en un bosc i en un camp i com es distribueix la vegetaci, els animals, les modificacions fetes per lhome... mitjanant diferents treballs en grup. ENDEVINA - ENDEVINETA: A travs dendevinalles descobrirem el mn dels insectes i els petits animals. JOC DELS INSECTES: s un joc per aprendre les diferents caracterstiques dels insectes. GRAN JOC BOSC NOU: Joc tipus concurs sobre el bosc i els seus habitants. GIMCANA DEL CAMP: Descobrirem la natura a travs duna gimcana molt divertida. JOC DE PISTES DE NATURA (creaci prpia): Cada grup es pensar diferents proves relacionades amb la natura (eix denguany), amb els personatges i far un joc de pistes.

EXPLOTACI AGRRIA:
LA GRANJA DE LA CARRAL: Es visiten les diferents famlies de la granja, sobserven les peculiaritats de cada una delles i els nens poden donar menjar a alguns animals. TREBALLEM LHORT I LHIVERNACLE: A partir del dossier els nens aprenen les diferents hortalisses que hi ha a lhort i les eines necessries per treballar-lo. Acabarem lactivitat fent jocs de lhort.

TALLERS:
BOSSETA DHERBES AROMTIQUES: Desprs de decorar la bosseta, els nens aniran a lhort a recollectar plantes aromtiques (tim, espgol, menta, roman, tarongina...) per posar-les a dins. CARTES MGIQUES DELS PETITS ANIMALS: Senzill truc de mgia on els insectes sn els protagonistes. Cada nen en far un joc complert. LA CARRAL DE DIA I DE NIT: Els nens elaboren una tarja amb el dibuix de la Carral i a travs de la finestreta podran veure si s de dia o de nit. PAPIROFLXIA: Tcnica de construcci dobjectes en paper plegat sense tallar. - AVIONS DE PAPER, RATOL I GRANOTA: Fem diferents models davi i muntem curses de vol. Tamb farem un ratol i una granota. - FLOR DE PAPER CUIX: Doblegarem els ptals, els enganxarem en un pal i tindrem una flor fantstica per decorar els testos de casa. QUADRE DE FULLES SEQUES: Elaborarem un quadre amb diferents tipus de fulles seques dels arbres que envolten la Carral.

CASA DE COLNIES LA CARRAL

ACTIVITATS CAMP. PETIT

PAPALLONES MGIQUES: Els nens fabricaran aquest senzill truc de mgia. Desprs el practicaran i sel podran endur a casa. (Pot ser una activitat complementria del taller de FEM MGIA) CARIOQUES: Les carioques sutilitzen per fer malabars. Cadasc sen construir un parell i desprs farem algun malabarisme. (es pot relacionar amb EL MN DEL CIRC). EL MUSSOL: Ens cal un CD, algunes fulles seques que vem recollir a la tardor i cartolina per construir aquest nou company de viatge, que amb els seus grossos ulls ens vigilar tota la nit.

ESPLAI:
LES SOSPITES DE LA SRA. HORTNSIA: Gimcana desplanada on haurem de descobrir qui fa malb les plantes de la Sra. Hortnsia. AVENTURA A LFRICA: En Cucuf ens ensenyar com viuen al seu poblat situat al mig de lfrica mitjanant unes proves molt divertides. Disfressats; cantarem, ballarem, explicarem contes... GIMCANA DELS INDIS: Una greu malaltia amenaa les tribus dindis, que hauran de superar unes proves (relacionades amb la vida quotidiana dels indis) i unir-se per trobar el ttem mgic que els donar el remei. GIMCANA INTERGALCTICA:El grup ha estat elegit per formar part duna tripulaci espacial que es posar en rbita daqu poc; mentre duri la preparaci hauran de passar diferents proves i obstacles i aix conixer millor lespai exterior. GIMCANA DAIGUA: s una gimcana tpica, amb proves molt senzilles on lelement principal s laigua. Es poden fer proves a lesplanada o a la piscina. Per passar un mat o una tarda ben refrescant! FEM MGIA: El monitor far un petit espectacle de mgia. Desprs ensenyar alguns trucs per a ser un bon mag. Els nens practicaran els trucs i senduran un llibret que explica molts secrets. JOCS DE LA XARXA COOPERATIVA: Dinmiques amb xarxa per treballar la cooperaci tot jugant. JOCS AMB PARACAIGUDES: Dinmiques amb paracaigudes, per passar-sho b duna manera diferent. FUT-CISTELL: De la barreja del bsquet i el futbol en surt aquest joc que promou un bon treball en equip. JOCS COOPERATIUS: Amb aquesta proposta aprendrem a jugar sense competir. VISITA AL DOLMEN: Es comena lexcursi passant per Guinga, es visita el dolmen, i es va al bar del Miracle a comprar unes llaminadures.

CASA DE COLNIES LA CARRAL

ACTIVITATS CAMP. PETIT

GRAN JOC BATALLA DELS ESCACS: Una competici al bosc on cadasc representa una pea al tauler. GEOCACHING: BUSCANT EL TRESOR: Joc dorientaci amb GPS. A travs dunes coordenades els nois i noies hauran de buscar les pistes per trobar el tresor amagat. TCNIQUES DE MUNTANYA:Rpel, rocdrom, tirolina i circuit de monocicles. JOC DE ROL RICS I POBRES:Un joc molt divertit per entendre una mica millor el funcionament de la nostra societat. La reflexi final s que els diners no fan la felicitat. FIRA: Lesplanada de la Carral es transformar en una fira i els infants podran jugar a fer punteria al monitor, jocs daigua, jocs dencert i passejada amb el tractor. (Ho organitza el campament dels ms grans i els altres grups de casa i campament participen). EL MN DEL CIRC: Ens endinsarem a les tcniques de circ i els malabars: dibolos, pilotes, plats xinesos, pals del diable, carioques, xanques, etc. VISITA A LA CARRAL ANTIGA:Visitarem la casa vella de la Carral per conixer els espais duna masia i com vivien els seus habitants. RECORREGUT AMB PATINET DE MUNTANYA: Novetat de lestiu! Farem una passejada pels camins del voltant de la Carral amb un patinet de muntanya. LES SOSPITES DE LA SRA. HORTNSIA: Gimcana per descobrir qui ha fet malb les plantes de la Sra. Hortnsia. FORNELLS: Soparem ms dhora i marxarem dexcursi cap a la masia de Fornells, un cop all farem jocs, observarem els estels, explicarem histries. Farem un bon ressop per agafar forces i tornarem amb les llanternes.

ACTIVITATS DE NIT
JOCS DE NIT: Les bsties dels mags Les banderes Els contrabandistes La conquesta del castell Cucut amagar per equips Cucut amagar al revs Lestenedor La conquesta de Valncia El punt vermell Els racons perduts

CASA DE COLNIES LA CARRAL

ACTIVITATS CAMP. PETIT

Tnel de la por. Actuaci: representaci de les obres, esquetxos, balls... que hauran preparat durant el dia. Cal que els monitors hi posin salsa (es poden disfressar i tamb poden fer la seva obra de teatre). Observaci dels estels i nit de llegendes. Esquetxos. Danses: boges, amb acordi diatnic, amb guitarra, cantades, etc. Cantades (fer-les els dies que han danar a dormir dhora; cura de son). Balls de sal. Concursos: Furor, Coti a 1era vista, Xifres i lletres, etc. Vetllada. Abans danar a la Festa, poden omplir el carnet de ball (haurem de demanar les fotocpies a secretaria) i ens pot servir per organitzar algun concurs de ball.

CASA DE COLNIES LA CARRAL

ACTIVITATS CAMP. PETIT