Anda di halaman 1dari 7

Sirih pinang di dalam puan Kemas gubahan tampak berseri Selamat datang kami ucapkan Kepada hadirin ke majlis

kami Molek sungguh baju melayu Busana lama emas tekatan Bunga telur penyeri tetamu Tanda kasih semua jemputan Akar keladi melilit selasih Selasih tumbuh di hujung taman Kalungan budi junjungan kasih Mesra kenangan sepanjang zaman Dari Johor ke Felda Lenga Ucapan diberi penuh bererti Kunjungan tuan tak kan kami lupa Bagai rambut bersimpul mati

Dalam majlis bermuka manis Dalam adat duduk bersifat Dalam rumah beramah tamah Dalam negeri beri memberi . Anak Haruan berlima Anak selangat bertiga Budi tuan di terima Teringat tidak terlupa Yang salah dapat diperbetulkan Yang sesat dapat dipertemukan Yang tersepit dapat dikeluarkan Yang terkurung dapat dilepaskan

tanya pada puyuh dan denak Kalau nak tahu luasnya padang. Besar akarnya tempat bersila Bijaknya peyambung lidah . tanya pada belalang Kalau nak tahu panjangnya pantai . Rimbunnya tempat berteduh Kuat dahannya tempat bergantung. tanya pada helang Kalau nak tahu dalamnya belukar. tanya pada bebarau Bagai pepohon di tengah padang.Yang kusut dapat diselesaikan Yang keruh dapat dijernihkan Yang bengkok dapat diluruskan Yang sumbing dapat dibaikkan Yang jauh dapat didekatkan Yang renggang dapat dirapatkan Yang hilang dapat dicarikan Yang sakit dapat diubatkan Yang lupa dapat diingatkan Sepadan janji dengan isi Sepadan kerja dengan upah Sepadan harga dengan faedah Sepadan lidah dengan titah Kalau siang Sang Suria terang Guru jadi teman bergirang Kalau malam tidak berbulan Guru jadi pemandu jalan Berdada lapang berfikir panjang Bermuka jernih berlidah fasih Berdiri kukuh berakal teguh Berpijak ampuh berjanji patuh Kekasaran dan Kehalusan Kekotoran dan Kesucian Kegelojohan dan Peradaban Kepura-puraan dan Komitmen Kalau nak tahu tingginya pokok.

wb. wabillahi taufik walhidayah. mencari muafakat Bila menghukum.Tahunya tempat berguru Teladannya tempat meniru Berpijak tidak berkisar Bercakap tidak beralih Berani tahan diuji Teritip di tepi kota Mari kayuh sampan pengail Imam dan khatib lagikan berdosa Inikan pula Kami yang jahil Sesungguhnya: Kekayaan yang paling kaya ialah akal Kemiskinan yang paling miskin ialah bodoh sombong Keburukan yang paling buruk ialah terpesona dengan diri sendiri Semulia-mulia kemegahan ialah akhlak yang baik Bila duduk. Kehidupan itu amalan. mencari adil Bergaul pada yang betul Berkawan pada yang sejalan Bersahabat pada yang bersifat Berguru pada yang tahu Meniru pada yang sejudu Meneladan pada yang sepadan Akhirkata: Hidup ini pengalaman. Amalan itu ibadah. diam berisi Bila berjalan. Biduk lalu sampai muara. cakap beradat Bila diam. mencarai kawan Bila musyawarah. Pengalaman itu pengetahuan. Pengetahuan itu ilmu. . Sampan kolek dari Kedah. Ilmu itu kehidupan. wassalamualaikum wr. duduk berguru Bila tegak. Sekian. tegak bertanya Bila bercakap. Ibadah itu ketakwaan.

Nordin Kardi. Sidang Dewan Diminta Berdiri Untuk Menyanyikan Lagu “Biru Warna” Assalamualaikum Wrh Dan Salam Sejahtera. Mohamad Shuib B. Ucapan Terima Kasih Yang Tidak Terhingga Kepada Yang Berbahagia Dato’ Naib Canselor Universiti Utara Malaysia Kerana Sudi Meluangkan Masa Bersama-Sama Kita Menyerikan Lagi Majlis Ini. Madya Dr. Yang Berusaha Lt. Sebagai Pembuka Tirai Majlis. Yang Berbahagia. Dekan Pembangunan Pelajar. Majlis Pada Malam Ini Dimulakan Dengan Mempersilakan Ustaz Mazlan Bin Yusuf Mahasiswa Dari Program Pkpg Bimbingan Dan Kaunseling Semester 4 Untuk Bacaan Doa. Pensyarah-Pensyarah. Kol. Abdul Halim Ahmad. Naib Canselor Universiti Utara Malaysia. Prof.Segala juadah hidangnya sudah. Pengarah Projek Serta Ahli-Ahli Jawatankuasa . Program Ini Dirancang Bertujuan Untuk Mengeratkan Perhubungan Antara Bakal-Bakal . Yang Dihormati En. Nordin Kardi. Ahmad Martadha Mohamed. Timbalan-Timbalan Dekan. Abu Bakar. Prof. Naib Canselor Universiti Utara Malaysia.-Prof. Tibalah masa menjamu selera. Yang Berusaha Prof. Timbalan Naib Canselor Penyelidikan Dan Inovasi. Yang Berusaha Dr. Bagi Memperoleh Keberkatan Serta Payung Rahmat Illahi. Dipersilakan. Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Akademik Dan Antarabangsa. Para Dekan. Abdul Razak Chik. Ketibaan Yang Berbahagia Dato’ Dr. Penasihat Malam Perhimpunan Perdana Pelajar-Pelajar Bimbingan Dan Kaunseling. Majlis Merakamkan Ucapan Terima Kasih Kepada Ustaz Mazlan Bin Yusuf. Puan-Puan Serta Hadirin Sekalian. Pengarah Hal Ehwal Pelajar. Untuk Pengetahuan Sidang Dewan. Penyelaras Pkpg. Tuan-Tuan. Madya. Terlebih Dahulu Saya Bagi Pihak Majlis Mengalu-Alukan Kehadiran Sidang Dewan Untuk Sama-Sama Menjayakan Malam Perhimpunan Perdana Pelajar-Pelajar Bimbingan Dan Kaunseling Yang Julung-Julung Kali Diadakan. Ketua Jabatan Bimbingan Dan Kaunseling Institut Perguruan Perlis. Dato’ Dr. Perlis. Madya Dr.

Yusuf Pengerusi Pkpg Bimbingan Dan Kaunseling Menjemput Dan Mempersilakan Yang Berbahagia Dato’ Dr. Dipersilakan. Nasihat Atau Mungkin Teguran Membina Daripada Orang Yang Cukup Sinonim Dalam Bidang Kaunseling Iaitu Yang Berbahagia Dato’ Dr. Zaki. Terima Kasih Saudara Khairul. Naib Canselor Universiti Utara Malaysia. Selain Untuk Mengeratkan Perhubungan Atau Ukhuwah Seperti Yang Dikatakan Saudara Khairul Sebentar Tadi. Seterusnya Majlis Sekali Lagi Menjemput Dan Mempersilakan Yang Berbahagia Dato’ Untuk Mendaftar Sebagai Ahli Di Laman Web Pkpg. Yusuf Untuk Menyerahkan Borang-Borang Permohonan Keahlian Persatuan Kaunseling Malaysia (Pekama) Dan Persatuan Kaunseling Univesiti Utara Malaysia Kepada Yang Berbahagia Dato’ Dr. Saya Bagi Pihak Majlis Dengan Berbesar Hati Memperilakan Encik Azemi Bin Shaari Selaku Penasihat Program Pada Malam Ini Serta Saudara Mokhtar Bin Mohd. Saya Bagi Pihak Majlis. Dipersilakan. Nordin Kardi Menjayakan Acara Kita Sebentar Tadi. Abdull Sukor Shaari Penyelaras Pkpg Dan Saudara Khairul Nizar Bin Mohd. Untuk Meneruskan Aturcara Program Kita Pada Malam Ini. Majlis Pada Malam Ini Akan Melakarkan Satu Lagi Sejarah Dalam Dunia Kaunseling. Saudara Khairul Nizar Bin Mohd. Dipersilakan. Majlis Pada Malam Ini Juga Mempunyai Beberapa Agenda Tersendiri Seperti Yang Tertera Dalam Buku Program. Zaki Naik Ke Pentas Untuk Memberikan Ucapan. Majlis Merakamkan Ucapan Terima Kasih Atas Kesudian Yang Berbahagia Dato’ Dr.Kaunselor Dengan Seluruh Warga Universiti Yang Mempunyai Hubungan Secara Langsung Atau Sebaliknya Dengan Bimbingan Dan Kaunseling. Bagi Memperincikan Lagi Matlamat Serta Visi Program. Pengarah Projek Untuk Menjemput Dan Mengiringi Yang Berbahagia Dato’ Dr. Untuk Itu Majlis Dengan Segala Hormatnya Mempersilakan Yang Berbahagia Dato’ Untuk Memberikan Ucapan. Demikian Tadi Pelancaran Laman Web Pkpg Oleh Yang Berbahagia Dato’. Saya Dengan Segala Hormatnya Menjemput Saudara Mokhtar Mohd. Nordin Kardi Melancarkan Laman Web Pkpg Universiti Utara Malaysia. Sidang Dewan Yang Saya Muliakan. Nordin Kardi. Nordin Kardi. Nordin Kardi Naik Ke Pentas Utama. Dipersilakan. . Jika Tadi Kita Mendengar Ucapan Daripada Pengarah Projek Yang Penuh Dengan Harapan. Saudara Khairul Nizar Dipersilakan. Saya Bagi Pihak Majlis Mempersilakan Pengarah Projek. Untuk Itu. Merakamkan Ucapan Terima Kasih Atas Ucapan Yang Berbahagia Dato’ Sebentar Tadi. Hadirin-Hadirat. Majlis Mempersilakan Yang Berusaha Dr. Sidang Dewan Yang Dimuliakan. Tidak Berseri Rasanya Majlis Jika Kita Tidak Mendengar Pandangan. Tuan-Tuan Dan Puan-Puan Sekalian.

Dipersilakan. Nordin Kardi. Puan-Puan Hadirin Sekalian. Yang Berusaha En. Sidang Dewan Dipersilakan Makan. Saya Dengan Rasa Rendah Diri Mempersilakan Yang Berbahagia Dato’ Dr. Nordin Kardi Akan Meninggalkan Majlis Diiringi Oleh Dif-Dif Kehormat Yang Lain. Saudara-Saudari Sidang Dewan Sekalian. Terima Kasih. . Masa Nampaknya Semakin Mencemburui Pertemuan Kita Pada Malam Ini. Sidang Dewan Yang Dihormati. Lantaran Yang Datang Sudah Mula Mengadu Keletihan. Dan Yang Berbahagia Dato’dr. Madya Haji Azmi Shaari. Azemi Bin Shaari Selaku Penasihat Majlis Kita Pada Malam Ini Untuk Menyampaikan Cenderamata Kepada Yang Berbahagia Dato’ Dr. Saya Bagi Seluruh Warga Kerja Serta Ahli Jawatankuasa Malam Perhimpunan Perdana Pelajar-Pelajar Bimbingan Dan Kaunseling 2007 Memohon Berbanyak-Banyak Kemaafan Sekiranya Terdapat Sebarang Kekurangan Dalam Majlis Ini.Terima Kasih Saudara Mokhtar Dan Terima Kasih Yang Berbahagia Dato’. Jangan Dibiar Perut Berbunyi. Nordin Kardi Naib Canselor Universiti Utara Malaysia. Yang Berusaha Prof. Makan Dan Minum Sahaja Yang Belum. Nasihat Serta Kepercayaan Yang Diberikan Kepada Mahasiswa Pkpg Untuk Menjayakan Program Ini. Ke Pekan Sudah. Pelancaran Pun Sudah. Rasanya Enak Tidak Terperi. Ke Maran Pun Sudah. Yang Jauh Sudah Berbisik Hari Semakin Larut Malam. Dekan Fakulti Pembangunan Dan Sumber Manusia. Sehubungan Itu. Gulai Cendawan Hidangan Masakan. Cuma Ke Tenum Sahaja Yang Belum. Dipersilakan. Saya Bagi Pihak Majlis Merakamkan Ucapan Terima Kasih Kepada Semua Yang Sudi Menghadirkan Diri Menjayakan Majlis Pada Malam Ini. Azemi. Majlis Pada Malam Ini Juga Nampaknya Sudah Sampai Ke Penghujung. Justeru. Sesungguhnya Yang Baik Itu Datang Daripada Allah Yang Telah Mencipta Kami Dan Yang Buruk Itu Adalah Daripada Kami Yang Telah Dicipta Olehnya. Sebagai Tanda Penghargaan Dan Terima Kasih Atas Komitmen. Tuan-Tuan. Majlis Dengan Segala Hormatnya Mempersilakan. Majlis Merakamkan Ucapan Terima Kasih Kepada En. Ucapan Sudah.

Sehingga Kita Bertemu Lagi Dalam Suatu Majlis Yang Lain. . Assalammualaikum Dan Selamat Malam.