Anda di halaman 1dari 3

2014.1.22.

Az alap, amely megtmaszt: gykrcsakra | Test-llek-szellem | Cikkek

Bemutatjuk a csakrkat (1.)

Az alap, amely megtmaszt: gykrcsakra


Natrsziget 2013. december 09. htf, 08:00

Cikksorozatunk nyit rsban a gykrcsakrrl (ms nven alapcsakra, 1-es csakra, muldhra) lesz sz. Ezt gy kpzeljk el, mint egy, az ramutat jrsval megegyez irnyban forg s a Fld fel tgul energiatlcsrt, amely a gerincoszlop aljrl (vagy a vgblnyls s a nemi szerv kztti terletrl) indul ki. Javaslom, hogy a csakrnak megfelel, portlunkrl letlthet hangot behunyt szemmel hallgassuk.

Krjen hrlevelet, ajndkot kap!


Ekzben rdemes felidznnk magunkban a csakra forg tlcsrt, s j, ha gondolatban megtltjk a muldhra sajt sznnek megfelel, vrs fnnyel. Mint ismeretes, az si indiai gygyts, az jurvda mr tbb ezer ve ismeri s hasznlja a csakrkat, vagyis a szervezet forg energetikai kzpontjait, amelyekbl 7 f (s tbb mellk) csakrt ismertettek a szent iratokban, a vdkban. A csakrk a finomtestek f pszichikai centrumai, a pszichofiziolgia irnyti. A csakrk llapota meghatrozza a szervezet finomenergetikai egyenslyt, valamint elvlaszthatatlan a testi szinten jelentkez panaszoktl, betegsgektl, st a lelkillapotunktl is. Gondolataink, vgyaink, elkpzelseink erteljesen befolysoljk a csakrk mkdst. Testi-lelki rtelemben pedig csak akkor lehet valaki tkletesen egszsges, ha energetikailag is teljesen rendben van, vagyis a csakri harmonikusan, rendben s egyenslyban mkdnek. Nzzk rszletesebben a gykrcsakrt, amelynek harmonikus mkdse a j s kiegyenslyozott hangulat, a btorsg, az nbizalom s az leter (vitalits) zloga. A muldhra nv kt szanszkrit sz sszettelbl ered: mul = gykr; adhra = tmasz, alap.

http://www.natursziget.com/test-lelek-szellem/20131209-az-alap-amely-megtamaszt-gyokercsakra/print

1/3

2014.1.22.

Az alap, amely megtmaszt: gykrcsakra | Test-llek-szellem | Cikkek

Ez a csakra a Fld erejt, harmnijt kzvetti szmunkra. Fizikai (testi) szksgleteink kielgtsrt felel, gy teht szorosan kapcsoldik hozzjuk (tkezs, alvs, lmods, letigenls, tlls). Szne a vrs, a hozz kapcsold zenei hang a C, valamint a LAM szcska is tartalmazza a rezgst. Testi s lelki panaszok Ha a muldhra csakra mkdse eltr a kvnatostl, akkor ez testi (fizikai) szinten tbbek kztt derkfjsban, isiszban, a szexulis let zavaraiban, mlyvns problmkban, vgbldaganatban, krnikus fradtsgban, kimerltsgben, alvszavarokban, az immunrendszer gyengbb vagy hibs mkdsvel sszefgg betegsgekben mutatkozhat meg. Termszetesen ez az sszefggs fordtva is igaz: ha valakinl a fenti egszsgi problmk jelentkeznek, akkor biztosra veheti, hogy szksge van gykereinek a megerstsre, alapcsakrja mkdsnek harmonizlsra. rzelmi, lelki szinten a kvetkez bajok jelzik az 1-es csakra egyenslyzavart: depresszi, hallvgy, bizonytalansg. az nbecsls zavara vagy hinya, vagyis nmagunk alulrtkelse. Prja az dzsna csakra A gykrcsakra prja, amellyel szoros klcsnkapcsolatban mkdik, a 6. csakra (homlok- vagy harmadik szem csakra, dzsna). Ezrt rdemes e kettt prban tekintennk, illetve ha valamelyik csakrhoz tartoz testi vagy rzelmi panaszunk van, akkor hasznos, ha az adott csakra prjt is a megfelel hanggal kezeljk. Rezgse 194,18 Hz, de ez a frekvencia egynenknt kismrtkben eltrhet. Ezrt a portlunkrl letlthet hangban 6-fle frekvencit kevertnk, 194,18 s 199,18 Hz kztt ezek kzl minden felhasznl szervezete btran csemegzhet. A velnk szletett tuds, bels blcsessgnk kpes lesz kivlasztani ebbl a 6-fle frekvencibl azt, amelyik szmra az adott pillanatban a leghasznosabb. Ha a portlunkrl letlthet ms klnleges hangokra is kvncsi, ltogassa meg a pontgyjtsrl tjkoztat oldalunkat.

Krti Gbor (Folytatjuk)


Figyelmkbe ajnljuk cikksorozatunk kvetkez rst: Szerelem, vonzalom: szexcsakra. Ha tovbbi jtkony hats hangokhoz szeretne hozzjutni, megvsroln ket, rjon az info@rife.hu cmre.

http://www.natursziget.com/test-lelek-szellem/20131209-az-alap-amely-megtamaszt-gyokercsakra/print

2/3

2014.1.22.

Az alap, amely megtmaszt: gykrcsakra | Test-llek-szellem | Cikkek

Tw eet

http://www.natursziget.com/test-lelek-szellem/20131209-az-alap-amely-megtamaszt-gyokercsakra/print

3/3