Anda di halaman 1dari 3

2014.1.22.

Helynk a vilgban: napfonat csakra | Test-llek-szellem | Cikkek

Bemutatjuk a csakrkat (3.)

Helynk a vilgban: napfonat csakra


Natrsziget 2013. december 23. htf, 08:00

Folytatjuk cikksorozatunkat. A napfonat csakrt (ms nven hasi vagy 3-es csakra, manipura) gy kpzeljk el, mint kt, az ramutat jrsval megegyez irnyban forg s kifel tgul energiatlcsrt. Mindkett vzszintes irny, a kldktl pr centimterrel magasabban tallhat de az egyik energiatlcsr a test eltt, a msik mgtte nylik, tgul kifel.

Krjen hrlevelet, ajndkot kap!


Javaslom, hogy a csakrnak megfelel, portlunkrl letlthet hangot behunyt szemmel hallgassuk. Ekzben rdemes elkpzelnnk a csakra elttnk s mgttnk forg kt tlcsrt. A csakratlcsreket gondolatban tltsk meg a manipura sajt sznnek megfelel, napsrga fnnyel. Mint ismeretes, az si indiai gygyts, az jurvda mr tbb ezer ve ismeri s hasznlja a csakrkat, vagyis a szervezet forg energetikai kzpontjait, amelyekbl 7 f (s tbb mellk) csakrt ismertettek a szent iratokban, a vdkban. A csakrk a finomtestek f pszichikai centrumai, a pszichofiziolgia irnyti. A csakrk llapota meghatrozza a szervezet finomenergetikai egyenslyt, valamint elvlaszthatatlan a testi szinten jelentkez panaszoktl, betegsgektl, st a lelkillapotunktl is. Gondolataink, vgyaink, elkpzelseink erteljesen befolysoljk a csakrk mkdst. Testi-lelki rtelemben pedig csak akkor lehet valaki tkletesen egszsges, ha energetikailag is teljesen rendben van, vagyis a csakri harmonikusan, rendben s egyenslyban mkdnek. Nzzk most rszletesebben a napfonat csakrt, amelynek harmonikus mkdse elengedhetetlen az emsztrendszer s a szv tkletes egszsghez, valamint ahhoz, hogy megrtsk a sajt helynket, szerepnket a vilgban. A manipura ells tlcsre (3A) a blcsessggel, tisztessggel, nbecslssel, nyitottsggal s az letfelfogsunkkal ll kapcsolatban, mg a hts energiatlcsr (3B) hatskrbe tartozik az egszsgtudatossg, vagyis az, hogy mennyire trdnk az egszsgnkkel. A manipura nv kt szanszkrit sz sszettelbl ered: mani = rtk, kincs; pura = vros. E sz jelentse teht: a kincsek vrosa. Szne a napsrga, a hozz kapcsold zenei hang az E, valamint a RAM szcska is tartalmazza a rezgst. A Tz elemhez tartozik.

http://www.natursziget.com/test-lelek-szellem/20131223-helyunk-a-vilagban-napfonat-csakra/print

1/3

2014.1.22.

Helynk a vilgban: napfonat csakra | Test-llek-szellem | Cikkek

Testi s lelki panaszok Ha a manipura csakra mkdse eltr a kvnatostl, akkor ez testi (fizikai) szinten tbbek kztt gyomorproblmkban (gyullads, fekly, daganat), hasnylmirigygyulladsban, cukorbetegsgben, klnfle tkezsi (anorexia, bulimia) s emsztsi zavarokban, mj- vagy/s epehlyag-gyulladsban, blbetegsgekben, ritkbban zleti panaszokban s a mellkvese mkdsnek egyenslyzavarban mutatkozhat meg. Termszetesen ez az sszefggs fordtva is igaz: ha valakinl a fenti egszsgi problmk jelentkeznek, akkor biztosra veheti, hogy szksge van a napfonat csakra megerstsre, mkdsnek harmonizlsra. rzelmi, lelki szinten a kvetkez rzsek s llapotok jelzik az 3-es csakra egyenslyzavart: tlzott nrtkels vagy az nbecsls hinya, hibs nkp, a dntshozatal zavarai, gyanakvs, tlrzkenysg a brlatokra, flelem a visszautaststl, illetve attl, hogy a szemlyisg fltve rztt titkai napvilgra kerlnek, tlzott kvnsgok s vgyak, llhatatlansg, undor. Akinek a manipura csakrja tlmkdik (a tbbi csakra krra), az gy trekszik cljainak a megvalstsra, hogy kzben nem gondol a kvetkezmnyekre, nem trdik velk. Prja a szvcsakra A hasi csakra prja, amellyel szoros klcsnkapcsolatban mkdik, az 4. csakra (szvcsakra, anahta). Ezrt rdemes e kettt prban tekintennk, illetve ha valamelyik csakrhoz tartoz testi vagy rzelmi panaszunk van, akkor hasznos, ha az adott csakra prjt is a megfelel hanggal kezeljk". Testi szinten nzve ezt az sszefggst, az emsztrendszer s a szv mkdsnek klcsns kapcsolatra j plda az a szvroham, amely egy kiads ebd utn, esetleg ppen a dlutni szieszta idejn kvetkezik be... A manipura rezgse 126,22 Hz, de ez a frekvencia egynenknt kismrtkben eltrhet. Ezrt a portlunkrl letlthet hangban 6-fle frekvencit kevertnk, 126,22 s 131,22 Hz kztt ezek kzl minden felhasznl szervezete btran csemegzhet. A velnk szletett tuds, bels blcsessgnk kpes lesz kivlasztani ebbl a 6-fle frekvencibl azt, amelyik szmra az adott pillanatban a leghasznosabb. Ha a portlunkrl letlthet ms klnleges hangokra is kvncsi, ltogassa meg a pontgyjtsrl tjkoztat oldalunkat. Krti Gbor (Folytatjuk) Figyelmkbe ajnljuk a csakrkrl szl cikksorozatunk elz rsait is: Az alap, amely megtmaszt: gykrcsakra Szerelem, vonzalom: szexcsakra Ha tovbbi jtkony hats hangokhoz szeretne hozzjutni, megvsroln ket, rjon az info@rife.hu cmre.

http://www.natursziget.com/test-lelek-szellem/20131223-helyunk-a-vilagban-napfonat-csakra/print

2/3

2014.1.22.

Helynk a vilgban: napfonat csakra | Test-llek-szellem | Cikkek

Tw eet

http://www.natursziget.com/test-lelek-szellem/20131223-helyunk-a-vilagban-napfonat-csakra/print

3/3