Anda di halaman 1dari 2

HEROES CREATIVE TUITION

PMR & SPM TUITION CLASSES! ! In Putrawalk, Taman Pinggiran Putra!

! !

For Enquiries : Mr Everest Lim 017 - 2383717

SPM Bahasa Malaysia 1


Kita harus berhati-hati terhadap kawan dalam Facebook dan media sosial lain kerana hati manusia sukar diteka dan janganlah sampai ditipu oleh orang jahat yang menyalahgunakan saluran Internet ini.!

Cara menulis HEROES 1


Kita harus berwaspada kepada kenalan dalam laman Facebook dan media sosial lain kerana dalam laut boleh diduga, dalam hati siapa tahu dan janganlah sampai ditipu oleh anasir yang menyalahgunakan saluran maya ini.!

SPM Bahasa Malaysia ! ! ! berhati - hati kawan orang jahat

Cara menulis HEROES ! berwaspada kenalan anasir maya

! ! ! ! !

Internet

Tips menulis Karangan Gred A+


1. Selalu menggunakan peribahasa, simpulan bahasa dan perumpamaan.! 2. Menggunakan kosa kata yang lebih menarik.! Contohnya : Dalam laut boleh diduga, dalam hati siapa tahu !

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

SPM Bahasa Malaysia Dia masih kurang pengalaman kerana usianya yang masih muda.! Cara menulis HEROES Dia masih kurang asam garam ibarat sehelai kain putih kerana darah baru setampuk pinang.! SPM Bahasa Malaysia Dalam usaha mengatasi masalah sedunia, masyarakat harus bersikap berani dalam memberikan bantuan dan bukannya hanya mementingkan diri sendiri.! Cara menulis HEROES Dalam usaha mengekang kemelut kemiskinan sejagat, masyarakat global harus bersikap biar penat badan, asalkan hati suka dan bukan bersikap bagai enau dalam belukar, melepaskan pucuk masing-masing.! SPM Bahasa Malaysia Kita harus bersatu padu dalam usaha mencapai Wawasan 2020 demi kebahagian rakyat Malaysia yang terdiri daripada pelbagai kaum.! Cara menulis HEROES Kita harus menggembleng tenaga bagai aur dengan tebing dalam usaha merealisasikan Wawasan 2020 demi kesejahteraan Anak Jati Malaysia yang terdiri daripada pancaetnik.!