Anda di halaman 1dari 15

10 GAMBAR PEMBAHARUAN TEKNOLOGI DALAM SUKAN Pakaian renang muslimmah

Baju renang ini terdiri daripada topi,baju renana dan seluar yang tidak bercamtum diantara satu sama lain. Ia dibuat dari fabrik jenis spandex dengan regangan 4 hala untuk memberi keselesaan kepada pemakai. Baju renang ini sesuai digunakan di kolam renang atau laut kerana materialnya tahan klorin dan garam.

Exersice watch/heart rate watch

Dapat membaca nadi semasa latihan dijalankan Dapat mengetahui jumlah pembakaran lemak di dalam badan Tahan lama dan kalis air Sesuai untuk lelaki dan wanita yang sukakan aktiviti lasak.

Subskin inner long sleeve

Merasakan tubuh anda sejuk dan berangin semasa bermain atau melakukan aktiviti. Ringan dan sesuai dipakai untuk semua peringkat umur. Menyokong sokongan otot serta mengurangkan keletihan otot. Perlindungan ultraviolet dari sinaran matahari dan menghalang penuaan pramatang. Mengawal bau dengan mencegah pertumbuhan mikrob menyebabkan bau. Kualiti setaraf dengan jenama antarabangsa seperti nike dan adidas.

Chris boardman intelligent bike

Basikal ini mempunyai motor dan digunakan melalui tenaga solar. Mempunyai finger scanner untuk mengenalpasti pemiliknya dan mengelakan kecurian Basikal ini tidak akan bergerak selagi finger scanner tidak dilakukan.

Terdapat juga peranti komputer yang menunjukkan kelajuan,kalori yang terbakar,dan juga lokasi.

Pelindung badan

Mengesan tumbukan dan sepakan atlit semasa pertandingan.

menggunakan sistem tanpa wayar yang berkos rendah,mesra pengguna dan diperlukan untuk memastikan ketepatan keputusan pertandingan. Jurulatih dapat menilai sejauh mana kekuatan atlit.

Bola sepak pintar

Penggunaan magnetic field dalam penghasilan teknologi ini telah membolehkan membantu memberi maklumbalas pada masa yang telah ditentukan kepada centrel komputer. Centrel komputer ini merupakan satu teknologi yang dpat mengesan kedudukan sebenar bola diatas padang dan menghantar terus kepada pengadil tentang sepakan atau kedudukan sebenar bola diatas padang Sistem ini dikatakan lebih tepat dan tidak terpengaruh kepada faktor dalam permainan,cuaca buruk atau masalah teknikal dalaman. Bola ini tahan lask dan tidak bocor.

Alat penguji ketangkasan

Mengukur tahap ketangkasan dan kelajuan pergerakan tubuh badan seseorang untuk bergerak ke pelbagai arah dalam keadaan stabil Alat ini mampu mengenal pasti bakat awal kanak-kanak dalam bidang sukan. Menguji tahap kecekapan dan ketangkasan individu

Spiderweb cam

Teknologi ini memudahkan penganjur perlawanan merakam perlawanan secara menyeluruh Kebiasaan teknologi ini digunakan dalam acara olahraga,bola sepak,dan tenis Spidercm ini dapat menghasilkan pandanan 3 dimensi atau 3d

kamera ini merupakan yang mampu bergerak tanpa dibatasi mengikut sudut yang ingin dikehendaki oleh perakam yang menggunakan teknologi ini.

Alat pengesan tumbukan

Teknologi adalah berasaskan kepada platform penderia kita dan mengintegrasikan rangkaian sensor kepada atlet,badan dan tangan Sistem ini boleh digunakan untuk mengurangkan keperluan untuk pertandingan serta menyediakan kaedah yang boleh dipercayai menentukan keputusan perlawanan manfaat lain yang dipersembahkan di sini termasuklah keupayaan untuk menganalisis prestasi atlet selepas perlawanan atau sesi latihan seperti menilai keberkesanan latihan dan kesan latihan.

Sim guard elektronik

Teknologi ini diletakkan diantara tumit dan kaki yang mana ia tidak menggangu pemain ketika beraksi Penggunaan teknologi ini mampu mengatasi kelicikan pihak lawan ketika beraksi Alat ini juga dapat mengesan diving,ini akan menjadikan pemain yang memakai alat ini akan mengetahui setiap gerak geri pihak lawan.

10 Teknologi Dalam Sukan


Nike fuelband

Nike FuelBand merupakan sejenis gelang bagi para atlit.ia berfungsi sebagai akselerometer peribadi yang akan mengukur aktiviti pengguna yang disebut Nike sebagai Fuel atau berbagai jenis gerakan dalam 3 dimensi. Kini Nike meluncurkan model terbarunya, edisi terbatas, dengan nama Nike+ FuelBand yang merupakan versi tembus pandang dari FuelBand. Nike + FuelBand satu sensor-berasaskan pecutan gerakan yang menjejaki semua senaman anda dan menterjemahkannya ke "NikeFuel" yang mengisi sehingga satu kaunter sasaran harian,ia akan berubah satu meter LED dari merah ke hijau .ia juga boleh mengukur langkah, masa dan kalori dibakar.

Power Balance

Kini memperkenalkan sebuah Performance Technology, POWER BALANCE yang merupakan hologram dan juga getah yang dicampur serbuk titanium yang mengandungi frekuensi semulajadi dari alam yang dapat bereaksi secara positif dengan pusat energi tubuh. POWER BALANCE kini banyak digunakan oleh para atlit antarabangsa mahupun orang awam, kerana: -Ia dapat membantu keseimbangan tubuh -Membantu koordinasi dan kelenturan tubuh -Menambahkan kekuatan dan ketahanan tubuh secara menyeluruh. Banyak orang yang telah merasakan akibat langsung dari kelebihan yang ditawarkan oleh POWER BALANCE. Pada penggunaan seharian, POWER BALANCE terbukti dapat:1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Meningkatkan kualiti imunisasi atau daya tahan tubuh 3. Mengurangkan stress dan sakit 4. Mencegah terjadinya mabuk di perjalanan.

Adidas miCoach

Kelebihan miCoach Adidas ialah bertujuan untuk membantu untuk mencapai matlamat berat badan anda dengan platform latihan miCoach terbaru mereka yang mampu membimbing anda secara lisan Zon miCoach, ini mudah untuk dibaca berkod warna paparan LED yang terletak betul-betul pada peranti bahagian manset lengan kemeja, di mana ia menawarkan tepat, maklumat masa sebenar yang menjadikan ia snap untuk melatih pada intensiti yang betul apabila digunakan seiring dengan memantau kadar jantung.

New thermometer line

Kelebihan garis thermometer baru ini ialah mampu mengambil suhu badan apabila bersukan sebagai satu bentuk muhibah,ia akan menghasilkan keputusan yang cepat dan tepat membolehkan penjagaan kesihatan dengan segera.ia juga dipercayai kelulusan klinikal untuk ketepatan dan keupayaan untuk mengambil bebas trauma,Paparan dapat dilihat dalam gelap apabila pesakit sedang tidur.

Portable mini GPS

Terkecil di dunia GPS peribadi guider Menyimpan sehingga 16 lokasi, tepat dalam jarak 10 meter Altitude + longitud paparan Rekod kelajuan perjalanan dan masa Sesuai untuk mendaki, perkhemahan, berjoging, mendaki gunung, dll spesifikasi Fungsi Utama: Penerima GPS + Lokasi Finder Warna: Dark Green / Black Material: Hard teracu ABS plastik Kadar maksimum GPS Kemaskini: 10 Hz Paparan: H: 128 x W: 64 Dot Matrix Paparan Skrin Memori Flash: 512K On-Lembaga Butang: 3 Butang (ON / OFF, Navigate Kiri / kanan) Untuk memilih mod, menavigasi ke mod dan tekan butang ON / OFF + keychain lampu suluh PERCUMA dengan setiap pembelian GPS!

i-dration

i-dration

Ini generasi baru sukan basikal elektrik berkuasa menyediakan pelbagai menarik fleksibiliti dan serba boleh. botol air futuristik telah dipanggil "i-dration" boleh membantu mengingatkan anda untuk mengambil seteguk air. Dibangunkan untuk membantu atlet tinggal terhidrat, i-dration mempunyai sensor di atasnya yang berkomunikasi dengan aplikasi pada telefon pintar anda untuk menentukan sama ada anda perlu minum lebih banyak.

swingbyte

Swingbyte terdiri daripada peranti untuk mengukur aspek ayunan anda dan program aplikasi dan dalam talian untuk membantu anda menganalisis data. Pertama, melampirkan unit Swingbyte, yang mempunyai berat kurang daripada satu auns, kepada mana-mana kelab hanya di bawah cengkaman. Swingbyte menangkap pelbagai aspek ayunan: kelajuan clubhead, mata pecutan melalui swing, anda satah sebenar kelab, loteng dan dusta pada rentak alamat dan impak dan banyak lagi. Kemudian membuka app dan melihat analisis swing anda. Anda boleh menyemak dan menilai ayunan anda dan melihat kembali pada sejarah ayunan anda.

Solar Healthier Pool Purifier makes swimming more comfortable

Ini alat yang mesra alam adalah kolam terapung penulen dikuasakan oleh panel solar diletakkan di atas penulen. Satu mineral gegelung terkandung elektrod dipasang ke dalam lubang bulat di pangkal alat, dan perlahan-lahan boleh melepaskan ion untuk membunuh alga dan bakteria. Dan lebih-lebih lagi, elektrod mineral juga boleh mengumpul beberapa mineral yang tidak diingini, melembutkan air di dalam kolam. Elektrod berlangsung kira-kira setengah tahun.Ia adalah kasihan sedikit bahawa perihal pelbagai tindakan.

Bluetooth zeroes in on fitness and health gadgets

Kumpulan Bluetooth Faedah Istimewa kini membentuk Sukan baru dan Kecergasan Kumpulan Kerja, yang bertujuan untuk meningkatkan interoperability antara alat sensor dan dpt dipakai dan apa yang dipanggil "hub" peranti seperti telefon pintar, televisyen dan peralatan gimnasium."Itu adalah satu patut agak semula jadi untuk Bluetooth kini menulis teknologi blog Engadget," tetapi ia yang diambil sehingga Bluetooth 4,0 untuk standard untuk benar-benar muncul sebagai alternatif untuk menurunkan-kuasa pilihan seperti ANT +, "sekarang digunakan dalam monitor kadar jantung, untuk contoh.Alat kecergasan bluetooth sudah di pasaran termasuk Motoactv baru, Bluetooth 4.0 dibolehkan peranti yang menjejaki masa, jarak, dan kalori dibakar. Plus peranti menyimpan jam muzik listenable melalui fon kepala wayarles.

Omron BP785 10 Series Upper Arm Blood Pressure Monitor Specifications and Pictures

Terbaru Alat Spesifikasi, Sukan Kereta dan Motosikal - Amazon telah mula menjual Omron BP785 10 Siri Lengan Darah Atas Tekanan Memantau. Peranti menyediakan maklumat terperinci untuk menguruskan kesihatan jantung anda. Omron BP785 10 Siri datang dilengkapi dengan sensor dua yang secara automatik periksa setiap bacaan untuk menyediakan data yang lebih tepat. Apa lagi, alat juga mempunyai pra-terbentuk ComFit Cuff yang mengembang untuk memenuhi kedua-dua biasa dan besar bersaiz lengan.