Anda di halaman 1dari 2

Tips : 10 Cara Bagaimana Untuk Mempromosikan Video Anda di YouTube

YouTube adalah salah satu cara terbaik untuk mempromosikan muzik anda, produk, perkhidmatan, dan sebagainya. Ia adalah # 2 enjin carian selepas Google. Laman web ini adalah semua tentang muzik, saya pasti anda semua mencari untuk mempromosikan muzik anda, dan YouTube adalah cara yang baik untuk mendapatkan muzik anda di luar sana. Jadi di sini adalah beberapa cara bagaimana untuk mempromosikan video youtube.

1. Tajuk Optimized SEO (Title)


Buat tajuk anda dipenuhi dengan kata kunci. Ini termasuk nama anda, nama lagu sekurang-kurangnya. Kemudian anda akan menggunakan kata kunci yang berkaitan seperti lagu baru elektro 2013.

2. Deskripsi Optimized SEO (Description)


Sekali lagi, anda mahu menggunakan kata kunci di sini. Jangan letak sebarang kata kunci secara rawak kerana ia kelihatan seperti spam. Tulis Penerangan sebenar tetapi pastikan ia termasuk kata kunci anda.

3. Pautan (Links)
Dalam deskripsi (description) anda, tambahkan link. Kesemuanya. Jika anda mempunyai laman web, blog, soundcloud, Fan Page, twitter dan lain-lain. Rangkumi semuanya mereka dalam deskripsi. Jika anda mempunyai saluran YouTube yang lain, pastikan anda letakkan juga.. Juga menambah http atau https jadi pau tan yang diklik.

4.Tags.
Jangan letak sebarangan. Gunakan kata kunci long tail untuk mendapatkan kedudukan yang lebih baik di YouTube. Sekurang-kurangnya atau lebih perkataan untuk setiap kata kunci seperti bagaimana untuk bermain gitar. Sasaran anda menjadi lebih efektif berbanding jika anda tag kan dengan gitar atau meletakkan gitar dan sebagainya.

5.Pinterest
Orang ramai boleh menonton video anda secara langsung pada Pinterest. Ambil peluang ini.

6. Like Video Anda Sendiri


Jika anda mempunyai pelbagai saluran (channel) , gunakan semuanya untuk Like. Mempunyai sekurangkurangnya 1 Like seperti akan membantu menarik orang ramai untuk menonton video anda. Juga ajaklah pelawat untuk Like video anda. Ajak mereka bertindak.

7. Facebook

Ini adalah salah satu cara yang besar tentang bagaimana untuk mempromosikan video YouTube. Apabila anda berkongsi video anda di Facebook, orang lain mungkin boleh berkongsi dan akan memulakan kesan bola salji menganggap bahawa video anda adalah benar-benar baik. Banyak video YouTube telah Berjaya hasil penangan virus Facebook ini. Anda mungkin boleh melakukan perkara yang sama juga.

8. Twitter
Link video anda di Twitter. Juga menggunakan tag hash. Pastikan mereka yang berkaitan. Kami mempunyai jawatan bagaimana untuk mempromosikan muzik anda di Twitter di sini: http://sajakiri.com/blog/10-cara-bagaimana-untuk-mempromosikan-video-anda-di-youtube/

9. Hootsuite
Anda boleh jadualkan bila masa anda untuk pos. Setkan ia menjadi bulanan, dan ia akan tweet atau paparkan status di Facebook berdasarkan jadua andal. Ini membolehkan anda untuk buat kerja lain dan tidak perlu bimbang tentang posting link anda sendiri.

10. Response Video


Response Video adalah salah satu cara terbaik bagaimana untuk mempromosikan video YouTube. Anda menonjol lebih jika anda melakukan tindak balas video bukan hanya mengulas. Anda juga akan mendapat penonton yang baru apabila anda melakukan ini. Ini adalah beberapa cara bagaimana untuk mempromosikan video YouTube. Cuba kaedah ini dan anda akan melihat peningkatan pada pandangan YouTube anda.