Anda di halaman 1dari 1

SOALAN TEMUDUGA KETUA PENGAWAS

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Soalan berkaitan maklumat diri pelajar Apakah keputusan peperiksaan akhir tahun anda? Adakah anda aktif dalam bidang kokurikulum? Mengapa anda berminat untuk menjadi seorang ketua / penolong ketua pengawas? Jika dilantik, apakah sumbangan yang boleh anda berikan kepada pihak sekolah? Bolehkah anda datang awal untuk menjalankan tugas-tugas harian? Bolehkah anda hadiri program-program yang dijalankan pada waktu cuti sekolah? Adakah anda mempunyai pengalaman menjadi ketua / penolong ketua pengawas? Adakah anda pernah memegang jawatan-jawatan lain

SOALAN BERBENTUK SITUASI 1. Apakah tindakan anda sekiranya dibuli semasa menjalankan tugas? 2. Anda bertugas menjaga pintu pagar sekolah, apakah tindakan anda sekiranya kawan karib anda sendiri yang datang lewat?

1. 2. 3. 4. 5.

Apakah tugas seorang pengawas sekolah? Apakah ciri-ciri yang ada pada diri anda jika anda seorang ketua / penolong ketua pengawas? Apakah anda sanggup menjadi role model pada rakan-rakan yang lain? Adakah anda bersedia untuk ditegur oleh orang lain atau individu dipersekitaran anda? Apakah yang anda ingin lakukan apabila anda dilantik menjadi ketua / penolong ketua pengawas sekolah?

Anda mungkin juga menyukai