Anda di halaman 1dari 1

PERMAINAN : Kategori Sasaran GO GO POWER SNOOBALL

Memperoleh dan mengembangkan kemahiran


Menggalakkan pelajar untuk : Mengenal pasti bila mereka bersedia untuk memukul bola ke sasaran. Mencari ruang dan masa yang sesuai untuk memukul dan menyasar i dengan tepat. Menyasarkan bola ke sasaran yang ditentukan (pin).

Penilaian dan peningkatan pencapaian


Menggalakkan pelajar untuk : Membantu pelajar membina strategi yang paling berkesan untuk menyasar dengan tepat. Meningkatkan kemahiran menyasarkan bola dengan tepat ke arah pin. Meningkatkan semangat kesukanan dan kerjasama dalam kalangan ahli kumpulan. Mempertingkatkan lagi kemahiran motor halus dan kasar dalam permainan ini.

Adaptasi dan variasi permainan

Pemahaman dan pengetahuan kecergasan


Menggalakkan pelajar untuk :

Mudah
Jarak memukul adalah lebih dekat antara pemain dan pin. Gunakan bola lisut menggantikan bola pantai. Pin (botol plastik) tidak diletakkan pemberat yang akan menyukarkannya untuk jatuh.

Sukar
Jarak memukul adalah lebih jauh antara pemain dan pin. Bola pantai dikurangkan angin di dalamnya. Pin (botol plastik) diletakkan pemberat bagi menyukarkannya untuk jatuh

Meningkatkan daya kardiovaskular. Mengenal dan mempamerkan aktiviti yang dapat meningkatkan kadar nadi. Menerangkan perasaan mereka selepas memanaskan badan. Meningkatkan keupayaan motor halus dan motor kasar. Meningkatkan kemahiran membaling dengan betul. Meningkatkan kesedaran kepentingan bersukan kepada tubuh badan.

Pemahaman dan pengetahuan kecergasan


Menggalakkan pelajar untuk : Menggunakan strategi yang sesuai untuk mengalahkan pasukan lawan. Berfikir secara kreatif dan kritis untuk meningkatkan peratusan menang. Memilih dan mengaplikasikan kemahiran dan strategi.

Anda mungkin juga menyukai