Anda di halaman 1dari 3

Anchor Group investeste 50 milioane de euro in Romania

Anchor Grup, cel mai mare investitor turc din Romania, lanseaza cel mai amplu proces de reamenajare a celor doua mall-uri dezvoltate in Capitala: Bucuresti Mall si Plaza Romania. Pentru prima data in Romania doua centre comerciale emblematice sunt trans ormate radical, pentru a incorpora cele mai avansate concepte de retail dezvoltate la nivel international.

Reamenajarea si reconfigurarea celor doua obiective de retail va creste cu pana la 20% suprafata inchiriabila. Investitiile alocate pentru acest proiect vor atinge !" milioane euro. Astfel, valoarea totala a investitiilor Anchor Grup in Romania se ridica la peste 50 mil !"R. #ransformarea mall$urilor propune o noua arhitectura, un design interior spectaculos, noi spatii de divertisment si un nou circuit de shopping. %or re&ulta doua lifest'le centers, care vor aduce schimbari la nivelul intregii piete. (onceptul de lifest'le center modifica modul in care consumatorul roman percepe ideea de mall, ingloband atat elemente de retail traditionale cat si e)periente inedite si noi servicii adecvate stilului de viata modern. *aca +ucuresti ,all aduce in prim plan importanta spatiilor ver&i, precum si a &onelor deschise de lounge si rela)are, -la&a Romania va beneficia de unul dintre cele mai mari parcuri de distractii indoor din !stul !uropei, devenind astfel un punct de atractie pentru intreaga regiune. .ucrarile se vor desfasura concomitent in ambele centre comerciale, acestea ramanand deschise publicului pe parcursul intregului proces.

/%om avea practic doua mall$uri noi in +ucuresti/, declara Ali #r$un #r$en, C#% Anchor Grup & oto'. /0u este vorba despre o simpla renovare, ci despre o prima transformare majora a unui proiect de retail, parte din strategia de de&voltare a companiei pentru urmatorii 5$10 ani. In urma acestor investitii cele doua mall$uri vor depasi 100.000 de metri patrati suprafata inchiriabila. Anchor Grup va detine apro)imativ 25% din suprafata premium de retail din +ucuresti/, adauga Ali !rgun !rgen. Astfel, dupa pionieratul in retail din anii 2000, Anchor Grup isi propune sa redevina trendsetter$ul pietei de profil. 2ondurile alocate acestor interventii provin din surse proprii, Anchor Grup beneficiind de sustinerea 2iba 3olding, grup de investitii turc cu o bogata e)perienta internationala. /*e&voltarea pietei de retail din Romania a inceput cu +ucuresti ,all si -la&a Romania, in urma cu 1 , respectiv 4 ani. -roiectele actuale vor seta un nou standard in industrie. 0e propunem sa devenim a treia destinatie dupa casa si serviciu, prin accentuarea componentelor de divertisment si petrecere a timpului liber. *e altfel ne$am ancorat foarte serios strategia in anali&ele de evaluare a &onelor de pro)imitate $ ceea ce in retail numim trade area $ si a profilului clientilor/, declara Ali !rgun !rgen. Grupul Anchor este prezent in Romania din ())* fiind unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata prin portofoliul sau de proiecte de retail, re&idential si cladiri de birouri. Anchor Grup a construit in Romania +ucuresti ,all, primul centru comercial modern la nivel local, -la&a Romania, centru comercial deschis in 2005, Anchor -la&a, prima cladire de birouri de clasa A integrata cu un centru comercial si In(it' Residences, ansamblu re&idential situat in centrul orasului. !ste, de asemenea, operatorul 6hopping ,all*ova, centru comercial deschis in (hisinau, Republica ,oldova. %aloarea totala a investitiilor Anchor Grup in Romania se ridica la peste 50 milioane !"R. Grupul continua activ de&voltarea unor proiecte de anvergura si e)tinderea platformei de servicii.

Anchor Grup, parte a grupului 2iba, este cel mai mare investitor turc din Romania si unul dintre cei mai puternici din sectorul imobiliar din +ucuresti, cu investitii totale de apro)imativ 50 de milioane !"R. (ompania are 15 ani de e)perienta pe piata locala in investitii de anvergura pe segmentele comercial, cladiri de birouri si re&idential. -ortofoliul companiei include centrele comerciale +ucuresti ,all si -la&a Romania, cladirea de birouri Anchor -la&a si comple)ul imobiliar In(it' Residences, situat in centrul +ucurestiului.

*in momentul intrarii pe piata din Romania in 1778, grupul Anchor a reali&at proiecte de pionierat, care au influentat decisiv segmentele de piata pe care este pre&ent. In 1777 Anchor Grup de&volta +ucuresti ,all. Investitia a setat o directie majora de de&voltare pentru comertul modern la nivel local. Inaugurarea mall$ului a coincis cu lansarea primului cinematograf multiple), tot o noutate absoluta pentru spatiul autohton. (inci ani mai tar&iu compania continua cu o noua premiera9 -la&a Romania, cel mai mare mall din regiunea balcanica la momentul deschiderii. "lterior Anchor Grup introduce prin cinematograful ,ovieple) din -la&a Romania primele sali cu tehnologie * din tara. In pre&ent cinematografele din mall$urile bucurestene ofera servicii si tehnologii pe care ,ovieple) le$a introdus pe plan local in urma cu opt ani. 6eria premierelor a continuat cu inaugurarea Anchor -la&a, prima cladire de birouri de clasa A din Romania integrata intr$un spatiu de retail. (ladirea a fost construita in imediata vecinatate a mall$ului -la&a Romania, un model validat si de alti de&voltatori care au ales sa implemente&e acelasi principiu, cativa ani mai tar&iu. In(it' Residences, lansat in 200:, a fost unul dintre primele ansambluri re&identiale premium care au propus un stil de viata, cu servicii care sa complete&e simpla locuire. In(it' a fost si primul ansamblu re&idential cu solutii performante de termoi&olare, ba&ate pe un sistem de fatada ventilata de ultima generatie. (entrul include o paleta ampla de servicii adiancente oferite locatarilor, printre care o piscina de mari dimensiuni acoperita, un centru ultramodern de fitness si un salon de beaut'. Anchor Grup este primul investitor din Romania care a creat si impus un standard in retailul modern, oferind spatii de intalnire, sociali&are, shopping si entertainment intr$un mediu sigur si captivant pentru consumatorii romani. In conte)tul schimbarilor din piata, compania revine cu un nou proiect de amploare, prin care isi propune sa ridice inca o data stacheta. Anchor face parte din grupul investitional 2iba, detinut de unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri din #urcia, 3usnu ,.;&'egin. 2iba Group a fost fondat in 1748 si detine la nivel global active de peste 14 miliarde dolari. Grupul are activitati in domeniul bancar, leasing, factoring, asigurari, fonduri de investitii, precum si in aviatie, retail, imobiliare, energie sau constructii navale. 2iba a intrat in anul 1778 pe piata de&voltarilor imobiliare in !uropa de !st, regiune in care au investit pana acum in constructia unor spatii care totali&ea&a 5 :.000 de metri patrati. In acest moment holdingul 2I+A are in administrare 85 de companii in 12 tari, in care lucrea&a o echipa de peste 12.000 de angajati

http://www.manager.ro/articole/ultima-ora/anchor-group-investeste-50-milioane-de-euro-inromania-25095.html