Anda di halaman 1dari 8

LAPORAN HARI KANAK-KANAK PERINGKAT SEKOLAH SESI 2013

1. Pengenalan Hari Kanak-kanak disambut setiap tahun bagi meraikan kanak-kanak di seluruh dunia. Oleh itu pihak telah menjadikan Sambutan Hari Kanak-Kanak sebagai salah satu aktiviti yang diadakan pada setiap tahun.

2. Perlaksanaan Tempat Tarikh Masa : Sk Puncak Alam : 20 Ogos 2013 : Waktu persekolahan

3. Pengisian Persembahan nyanyian dan pakaian beragam melibatkan sesi pagi dan petang. Tokoh Murid 2013 telah dipilih dari pelajar Tahun 6.

4. Rumusan

Hari Kanak- Kanak Peringkat Sekolah sesi 2013 telah berjaya dilaksanakan di sekolah. Sambutan Hari Kanak-Kanak diadakan serentak dengan penutupan Sambutan Bulan Patriotik. Pelbagai pertandingan diadakan seperti pakaian beragam yang bertemakan kerjaya. Tokoh Murid untuk sesi 2013 telah diberikan kepada adik Faiz b Sulaiman dari 6 Arif.

Disediakan oleh:

( NORAZLINA MOHD ARIF ) Penyelaras

LAPORAN UNIT KEBERSIHAN DAN KECERIAAN KELAS SESI 2013

1. Pengenalan Program pertandingan keceriaan dan kebersihan kelas merupakan program aktiviti yang dijalankan sepanjang tahun dan melibatkan semua murid dan guru SK Puncak Alam. Program ini boleh menggalakkan aktiviti PnP berjalan dengan baik dengan persekitaran kelas yang kondusif. Ia juga diharapkan dapat memotivasikan guru dan murid-murid kecemerlangan pembelajaran. dan keberkesanan dalam proses dalam mencapai pengajaran dan

2. Perlaksanaan Ia melibatkan semua warga Sekolah Kebangsaan Puncak Alam, Selangor iaitu guru-guru dan murid-murid.Bermula bulan November 2013. . 3. Pengisian Membudayakan sikap cintakan kebersihan dan keceriaan pada setiap masa terutama di kelas masing-masing. Febuari sehingga bulan

4. Rumusan

Pemantauan dan penilaian pertandingan Kecerian Kelas dilakukan sekurangkurangnya 1 kali seminggu oleh AJK penilai kelas yang dilantik oleh unit keceriaan. Pemantauan ini akan dilakukan bermula dari bulan Febuari sehingga bulan November 2013. Hadiah untuk juara bulanan akan diberikan kepada kelas yang banyak mengumpulkan markah setiap minggu.

Acara kemuncak pertandingan keceriaaan kelas akan dilaksanakan pada bulan November dengan penganugerahan kelas terbaik dan terceria sepanjang tahun berserta pemberian cenderamata dari pihak sekolah.

Disediakan oleh:

( NORAZLINA MOHD ARIF ) Penyelaras

PERTANDINGAN KECERIAN DAN KEBERSIHAN 2013 MINGGUAN

Penyampaian bintang kepada kelas yang menang mingguan oleh guru bertugas.

PERTANDINGAN KECERIAN DAN KEBERSIHAN 2013 TAHUNAN

Kelas yang menang secara tahunen menerima hadiah berbentuk hamper.

SAMBUTAN HARI KANAK-KANAK PERINGKAT SEKOLAH 2013

Acara pakaian beragam yang bertemakan kerjaya.

TOKOH KANAK- KANAK 2013

FAIZ B SULAIMAN 6 ARIF

LAPORAN
HARI KANAK-KANAK

PERINGKAT SEKOLAH
SESI 2013