Anda di halaman 1dari 2

23:27 07/01/2013 kdg2 aku ingat aku kuat tp sebenarnya tidak...

aku tak tau knp tp hati aku sgt se dih..dr pg td aku menahan hati dan perasaan tp disebabkan kesibukan yg sgt hari ni,aku harus utk cuba kuat..namun aku tewas akhirnya..air mata ini tumpah jua... tolonglah ya Allah..aku tidak mahu terus-terusan menanggung dosa krn merindukan serta mengiginkan lelaki yg tidak halal bagiku..aku cuba tp smpi saat ini aku ma sih tak mampu utk lupakan dia...demi Allah aku msih syg kan fatchu " JODOH DALAM KUASA ALLAH " Bismillaahirrahmaanirrahiim.. Betapa pun seseorang berusaha sekuat tenaga membina hubungan baik, Kuasa Allah l ah yang menentukan akhir dari hubungan itu.. Indah berakhir dipelaminan atau terhempas dalam penantian.. Namun senantiasa optimis dalam Ikhtiar dan berbaik sangkalah kepada Allah ... Yang terbaik dilakukan adalah bersabar dan bertawakal , Dipuncak ikhtiar adalah KEPASRAHAN YANG INDAH.. Bersabarlah menanti jodohmu... Dan berprasangka baiklah jika ternyata orang yang engkau harapkan untuk mendampi ngimu, Ternyata bukan jodoh yang engkau harapkan.. Tetap optimis bahwa semua akan INDAH pada waktunya.. insyaAllah ... ? Saya tak minta yg SOLEH ,sebab saya pun tak lah SOLEHAH sgt... ? Saya tak minta yg bergelar USTAZ, sebab saya lg jauh utk bergelar USTAZAH... ? Nak minta yg KAYA, saya pun TAK KAYA, hanya sekadar apa yg ada.. ? Nak minta yg HENSEM, saya tak la CANTIK sgt, sekadar hamba sesempurna kejadian yang ALLAH ciptakan... ? Nak minta yg BERPANGKAT, saya hanya seorg HAMBA... ? Cukuplah sekadar yg MEMAHAMI dan MENERIMA diri seadanya ... ? Cukuplah yang ada AGAMA di hati dan mengamalkannya serta sama2 mencari jalan k e Syurga apabila bahtera di layar dan masjid di bina.. ? Cukuplah yang sama2 saling MEMBANTU dlm susah dan senang mengharungi lautan du nia... ?

9.15 04/02/2013 kala ini hati aku sayu sendiri...tak tau kerana apa...mampukah aku mengharungi s emua ini lagi?? Ya Allah..aku yakin dgn janji-Mu...aku redha menerima ujian ini kerana aku yakin aku kuat utk mengharunginya tapi aku mohon Ya Allah,ringankanlah ujianmu ini... aku bimbang aku akan tersungkur di pertengahan jalan nanti... aku hanya inginkan secebis kebahagiaan seperti mana yg Kau kurniakan kepada hamb

a-Mu yang lain...menangis sendiri...merintih sendiri,memohon petunjuk dan pertol ongan-Mu...hanya itu yg aku termampu...hanya Kau yg memahamiku..mengerti hati in i..betapa kerdilnya hamba ini Ya Allah... jika umurku tak panjang aku mohon Kau tangguhkan lah Ya Allah...aku mohon semoga aku diberi peluang utk menikmati keindahan menjadi seorang suri buat lelaki yan g soleh..lelaki yg mampu memimpin tanganku ke syurga-Mu..berkongsi kehidupan ber sama2ku..diberi peluang utk memiliki zuriat bersama2nya yang akan mendoakan aku di alam sana...Ya Allah..aku merayu pada-Mu Ya Allah.... cara apakah yang terbaik supaya dia tahu yg hati ini tak pernah berubah walau se dikit pun???hampir setahun aku masih terus mengharapkan dia utkku..tiada lagikah peluang utk aku dlm hatinya??