Anda di halaman 1dari 15

Nak jana income tambahan secara part time atau hujung minggu?

ADAKAH ANDA:

baru sahaja habis SPM/Sijil/Diploma/Ijazah? tiada pekerjaan @ menganggur? ingin menambah pendapatan secara sambilan atau hujung minggu? ingin meningkatkan ekonomi keluarga? Ingin menukar kerjaya yang lebih profesional?

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia,

Jika YA adalah jawapan anda di salah satu persoalan di atas, anda berada di tempat yang tepat. Sebelum ini, saya juga seperti anda, mencari-cari apakah peluang terbaik untuk menambah pendapatan secara sambilan atau hujung minggu (dan kini saya telah pun melakukannya secara sepenuh masa). Pelbagai jenis pemasaran yang telah saya cuba termasuklah MLM, membuka latihan sukan untuk kanak-kanak sehingga menjual produk untuk kurus; namun tiada yang memberi pulangan dan kepuasan yang saya cari. Setelah beberapa tahun tercari-cari, saya telah menjumpai satu bidang yang menarik dan profesional serta memberi pulangan yang sangat lumayan! Apabila saya bandingkan pengalaman yang sales yang lepas dengan bidang ini saya dapati:-

MUDAH: ianya lebih mudah dan straight forward! LUMAYAN : hasilnya sudah tentu lumayan berbanding dengan kerja atau aktiviti yang dilakukan TIADA TEKANAN : tiada tekanan malah saya excited apabila melakukannya UNIK : disebabkan setiap kes adalah unik, saya pasti akan belajar benda baru setiap kali CABARAN YANG MENGUJAKAN : disebabkan ianya mudah, lumayan, tiada tekanan dan unik, menjadikan kerjaya ini satu cabaran yang sangat mengujakan!

Ejen hartanah atau lebih dikenali secara formalnya sebagai Real Estate Negotiator (REN) adalah golongan professional yang bertindak sebagai orang tengah di antara pembeli dan pemilik hartanah.

YA, DENGAN MENJADI EJEN HARTANAH, ANDA AKAN RASA APA YANG SAYA RASA DAN DAPAT APA YANG SAYA DAPAT!

Siapa saya?
Graduan Ijazah pertama dalam Information Technology (Hons) Data Communications di Universiti Multimedia Melaka dengan anugerah dekan sebanyak 3 kali, saya memulakan kerjaya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik (batch 1/2005) di Kementerian Pelajaran Malaysia. Kemudian melanjutkan pelajaran Master in Business Administration (MBA) di UNITAR, Kelana Jaya. Mengambil keputusan untuk menimba lebih banyak ilmu di luar yang lebih mencabar, saya mengambil keputusan meletak jawatan semasa saya dinaikkan pangkat ke jawatan kanan. Sebelum memulakan kerjaya sebagai ejen hartanah, saya memperoleh banyak pengalaman dalam pemasaran sebagai ejen unit amanah, ejen insurans dan pelbagai cabang perniagaan dan pemasaran yang lain. Saya berminat dan sangat passion untuk berkongsi informasi dan E-book Rahsia Ejen Hartanah adalah hasil pengalaman saya yang pertama sebagai ejen hartanah. Oleh itu, saya amat berharap E-book Rahsia Ejen Hartanah dapat

menyediakan anda menjadi seorang ejen hartanah yang lebih berdaya saing dan mampu survive sehingga anda retired young!

Ikhlas,

Iffah Zaimi Real Estate Negotiator

Sebaik sahaja saya menceburi bidang hartanah ini, banyak persoalan yang ditanya oleh kenalan dan ejen hartanah junior tentang bagaimana ingin bermula. Bagaimana saya bermula dengan mendapatkan hartanah untuk dijual sehinggalah ada pembeli.APAKAH RAHSIA MENJADI EJEN HARTANAH YANG TIADA SIAPA INGIN CERITAKAN KEPADA ANDA?

Anda ingin tahu:

RAHSIA jana wang / pendapatan tambahan sebagai


ejen hartanah?

RAHSIA aktiviti
hartanah?

mudah yang untuk

dilakukan anda

oleh

ejen ejen

RAHSIA yang

diperlukan hartanah part time?

menjadi

RAHSIA bagaimana

bermula sebagai ejen hartanah jika anda tidak pernah tahu langsung tentang bidang hartanah? digunakan untuk anda nampak professional walhal anda baru sahaja menceburi bidang ini?

RAHSIA dan tip-tip yang

Apa kata mereka


Firstly, what like is the language used, bahasa komunikasi for anyone tak kira level of educationi like the idea that she upfront pasal who the ebook is for..ebook untuk orang-orang baru nak berkecimpung, and sesiapa nak compate notesi like the terms she define macam co-brokei like the explanations she used and examplesand then i like the way she structure the book dari pre-REN ke REN..ada flow..i like the flow charts.overall the ebook was really good Sebagai orang yang tidak pernah berkecimpung dalam urusan hartanah, ebook ini adalah refreshing dan a good start up book untuk mereka yang berminat untuk berkecimpung dalam urusan hartanah

Ridzuan Kushairi B. Mohd Ramli, Pelajar sepenuh masa/Pegawai Tadbir Diplomatik Phd in Management University of Bath,United Kingdom

# 3 RAHSIA utama kenapa anda perlu jadi ejen hartanah 1 2 3 Pendapatan yang tiada sempadan. Anda yang tentukan! Masa yang Fleksibel Risiko yang rendah, pulangan yang tinggi!

Siapa yang boleh menjadi Ejen Hartanah?


Siapa sahaja anda, sama ada anda graduan universiti, bekerja makan gajiswasta atau kerajaan, suri rumah hatta peniaga nasi lemak sekalipun, anda layak menjadi ejen hartanah. Kerjaya ini juga tiada had umur maksimum. Anda sendiri yang akan tentukan umur maksimum anda untuk bersara. Apa yang penting apabila anda menceburi bidang ini adalah latihan yang insentif dan berterusan serta komitmen anda yang akan menentukan anda menjadi ejen hartanah yang berjaya atau lebih berjaya.

Apa Kata Mereka:


Saya tidak mempunyai pengalaman dalam bidang hartanah, namum, setelah membaca ebook ini, saya yakin untuk menjadi Ejen hartanah! Saya amat sarankan ebook ini kepada yang ingin menjana pendapatan tambahan kerana penerangan yg simple tetapi jelas. Dengan membeli ebook ini, saya mengambil masa hanya kurang 1 minggu untuk mendaftarkan diri sebagai real estate negotiator di salah sebuah agensi hartanah di perak.

P/s: Jika anda mempunyai hartanah untuk dijual di area Kampar Perak, boleh hubungi saya di 012-4757567

Abdul Manan bin Md Noor Bekas juruteknik di kilang elektronik (MAKOLIN ELECTRONICS) Kampar Perak dan kini beliau mempunyai bisnes dalam printing dan seorang peniaga pasar malam

Edisi 2013, Ebook Rahsia Ejen Hartanah


EBOOK RAHSIA EJEN HARTANAH dicipta khusus untuk anda yang diluar sana yang ingin tahu BAGAIMANA BERMULA sebagai Ejen hartanah? Ya, bagaimana untuk BERMULA dan saya fokuskan khas untuk bagaimana bermula dalam penjualan hartanah dan menjana pendapatan tambahan dengan hanya fokus menjual 1 hartanah sahaja sebulan. Apatah lagi jika anda memfokuskan lebih dari 1?

#4 sebab mengapa anda harus memiliki EbookRahsia Ejen Hartanah

Penggunaan bahasa yang santai dan lebih straight forward. Ia amat sesuai dibaca dan difahami oleh segenap lapisan masyarakat atau pelbagai peringkat pendidikan. Oleh kerana sesiapa sahaja boleh menjadi ejen hartanah ia menjadikan konsep dan proses-proses di dalam E-book Rahsia Ejen Hartanah mudah difahami. Penggunaan carta aliran dan contoh membuatkan konsep dan penceritaan yang lebih jelas dan mudah diingati serta memudahkan bakal ejen hartanah memahami setiap peringkat aktiviti. Dan seterusnya menjadikan bakal ejen hartanah lebih bersedia dan mampu menghadapi cabaran apabila mempraktikkan apa yang telah dikongsi. Penceritaan yang membawa anda dari satu peringkat ke satu peringkat menjadikan proses menjadi lebih mudah dan anda akan dapatmempraktikkan dengan serta-merta. Maka
ia akan menjadi asas yang kuat dan bakal ejen akan menjadi lebih yakin dan dengan asas yang lengkap, akan menjadikan ejen hartanah tersebut terbaik di agensi anda, membawa manfaat kepada bakal pembeli dan pemilik hartanah yang akan anda jumpa kelak!

Walaupun anda tidak mahu menjadi ejen hartanah, tetapi sebagai pemilik atau bakal pemilik hartanah, anda boleh tahu bagaimana ejen hartanah berkerja! Jadi anda tidak akan rugi membaca Ebook Rahsia Ejen Hartanah untuk pengetahuan anda dan persediaan anda jika dihubungi oleh ejen hartanah anda!

Apa kata Mereka. E-book yang patut dibaca. Ditulis dengan santai tapi cukup untuk menyediakan anda sebagai perunding hartanah yang hebat.

Hamizi b. Hamdan Perunding Hartanah, NURR Property Consultant Pengarah Urusan, APS Project Planner Sdn. Bhd. Associate Trainer, Fadzilah Kamsah Academy Sdn. Bhd.

Menarik di dalam E-book Rahsia Ejen Hartanah


Bagaimana memulakan kerjaya sebagai ejen hartanah? Kerjaya sebagai ejen hartanah : Sebelum, semasa dan selepas Terma-terma yang selalu digunakan dalam kerjaya ini Proses-proses yang terlibat dalam penjualan sesebuah hartanah dalam bentuk flow chart, penerangan, jadual dan gambar Tugas utama sebagai ejen hartanah : Listing, Inspecting, Marketing, Viewing, Closing!

Anda ingin dapatkan Ebook Rahsia Ejen Hartanah KINI ANDA BOLEH DAPATKAN DENGAN HARGA RM70? RM80?

Terkini, RM50.00 sahaja!


Apa Anda Tunggu Lagi?

PERCUMA Bimbingan Untuk 6 BULAN!