Anda di halaman 1dari 4

SEKOLAH KEBANGSAAN SETAPAK

,
KUALA LUMPUR

KERTAS KERJA
PROJEK MURAL

TEMPAT:

KEBUN PPKI SK SETAPAK & DINDING SEKOLAH
TARIKH

:

4 Julai 2013 – 10 Julai 2013
ANJURAN:
GURU PELATIH PRAKTIKUM
IPG KAMPUS ILMU KHAS

Keselesaan dan suasana yang kondusif digabungjalinkan pula dengan suasana persekitaran yang mendidik melalui pembinaan mural akan terasa lebih mesra. para murid akan dapat meningkatkan motivasi diri mereka. 2. Persekitaran yang diwujudkan mestilah menepati cita rasa pelanggannya iaitu guru. Prasarana dan pengurusan kawasan persekitaran sekolah yang kondusif menjadi agenda penting dalam rutin seharian di sekolah. . guru pelatih internship telah mendapatkan ilham untuk mengadakan program keceriaan sekolah dengan melukis mural. kakitangan sekolah dan para murid. sebagai tempat yang menjadi perhatian ramai.0 MATLAMAT Matlamat program ini bertujuan untuk menceriakan kawasan sekolah. Menyedari kepentingan keindahan dan keceriaan sekolah terhadap para murid. Justeru. Secara tidak langsung melalui lukisan mural.1.0 PENDAHULUAN Persekitaran merupakan salah satu faktor penyumbang kepada proses pembelajaran di sekolah di samping dapat menarik minat murid untuk hadir ke sekolah. kawasan persekitaran sekolah mestilah berperanan dalam menarik perhatian umum supaya perkhidmatannya diguna pakai secara optimum demi keselesaan dan kepuasan hati penggunanya. Program keceriaan sekolah merupakan sebuah program yang diadakan bertujuan mengindahkan kawasan sekitar sekolah.

 Dapat menjadi suatu tempat terapi minda terutama kepada guru dan kakitangan. Semoga program menceriakan sekolah ini dapat meningkatkan motivasi diri para murid disamping mengindahkan lagi kawasan sekolah. Kuala Lumpur 6.0 PENUTUP Diharapkan agar apa yang dirancang ini dapat dilaksanakan dengan lancar dan berkesan. Oleh .Setapak.0 TARIKH DAN TEMPOH PERLAKSANAAN Tarikh : 4 Julai 2013 – 10 Julai 2013 Masa : Waktu Persekolahan Tempat : Kebun PPKI 5.3.  Dapat menceriakan kawasan sekolah 4.0 JAWATANKUASA PENGURUSAN Penaung 1 : Puan Hasnah binti Hj Daud Penaung 2 : Puan Noor Asyikin binti Taharim Penasihat : Encik Ahmad Razani bin Yah Pengerusi : Cik Norfauziatul Akma binti Mohd Noor Setiausaha : Cik Nur Faatihah binti Mohd Hussin Bendahari : Cik Nor Atikah binti Sidi Hamat 8.0 OBJEKTIF  Mencapai cita-cita sebagai suatu tempat tumpuan yang boleh dijadikan sumber perhatian terutama murid dan juga tetamu yang selalu mengunjungi sekolah.0 KUMPULAN SASARAN / PENYERTAAN Semua guru pelatih internship PPKI SK.

kerjasama semua pihak amat kami hargai dan didahului dengan ucapan terima kasih. ………………………………….itu. (Encik Ahmad Razani bin Yah) .. ………………………………… (Cik Nur Faatihah binti Mohd Hussin) Setiausaha. Disahkan oleh. Disediakan oleh. Projek Mural.