Anda di halaman 1dari 8

drama bahasa sunda

KABAYAN JANTEN BOYBAND


Lima taun baheula Kabayan jeung Iteung meunang pagawean anu resikona kedah
misahkeun manehna duaan.Sateuacan eta,manehna duaan ngikrarkeun janji satia.
Geus lima taun teh Kabayan balik ka kampung tapina iteung mah henteu,kunaonnya?Kieu
caritana
Kabayan :Nyokap!Nyokap! Kabayan uih!yeuh mawa TV khusus keur

Nyokap.(Gogorowokan bari

lulumpatan)
Ambu

:Naon ari maneh,Ambu disebat make-up,asal maneh nyahonya Kabayan,kieu-kieu teh Ambu
pas keur ngora tara make up-make upan da geus geulis Ambu mah,malah panggeulisna
sakampung.

Kabayan

:Huuuu,si Ambu mah da mahiwal wae lain make-up ambu,nyokap,hartina teh ema,meuni kitu ge
teu apal.

Ambu

:Ah maneh mah Kabayan,di kampung siga kieu mah,mana nyaho basa anu kararitu,geuslah
maneh istirahat heula,buru hurungkeun TVna,ambu bade nongton Darso.

Kabayan

:Heu si Ambu mah ari Kabayan mawa anu dipikareseup Ambu,ngabageuran Kabayan.Geus ah
Kabayan bade ka Nyi Iteung heula.

Ambu

:Nyi Iteung?Yeuh Nyi Iteung mah can balik ti Jakarta.

Kabayan

:Maenya Ambu,Nyi Iteung can balik?

Ambu

:Bener,Ambu mah tara ngabohong,jig weh sampeurkeun ka imahna aya teu.

Kabayan

:Ah nya tos weh,Kabayan rek istirahat heula.( Asup ka kamar sabari cirambai cai panon)

Peutingna sobat Kabayan nyaeta Cenang jeung Nanang datang ka imah siKabayan,nu
alesana hayang tepang jeung si Kabayan padahal mah ku sabab si Kabayan boga TV
anyar,janteun manehna tiasa nonton TV gratis di imah si Kabayan.
Cenang

:Kabayan..!Kabayan..!.

Nanang

:Kabayan..!

Ambu

:Sabar-sabar.(Sabari mukakeun panto)

Nanang

:Kabayana aya?

Ambu

:Aya sok weh lebet.

Cenang Nanang:asik.(Sabari asup ka imah Kabayan)


Cenang

:Hey Kabayan,gaya lah ayeuna mah geus jadi juragan,boga TV gede,hayu urang nonton TV.

Kabayan

:Ah,urang oge nyaho niat maneh ka dieu,rek milu nonton TV.

Nanang

:Ahhhh.Kabayan mah terang wae niat abdi,hihihi..

Kabayan

:Geuslah maraneh naronton ditu,urang mah lieur.

Cenang

:Eheh Kabayan,naha eta teh asa siga.,Iteungnya ?(Sabari nunjuk-nunjuk ka TV)

Nanang

:Mana ? oh enya eta mah si Iteung ,tapi naha beda pisan,beuki geulis geuningan.

Kabayan

:Mana? mana? Oh beneur geuningan eta Nyi Iteung,naha ngarana janten Syahlacin?

Nanang

:Ah..maneh mah Kabayan,yeuh nya lamun geus jadi artis mah atuh ngarana kudu alus,maenya
sok Iteung?Ganti ku anu leuwih keren.

Cenang
Kabayan

:Bener tah Kabayan,Iteung tos ganti ngarana mereun.


:Ohheeuh

nya

bener.Kumaha

atuhnya

carana

supaya

urang

tiasa

nyusul

Nyi

Iteung?(Sabari nyepengan tarang)


Kabayan keur bingung mikiran kumaha carana supaya manehna bias nyusul si Iteung ka
Jakarta.Pas tiluannana keur malikir,aya hiji iklan di TV nu sakirana tiasa nulungan
maranehna.Iklan naon eta,hayu urang tinggal.
Reporter Risis:Abdi,reporter Risis,nyaeta reporter Ripuh jeung Eksis.Aranjeun
hoyong jadi artis? Hoyong terkenal di saluruh jagat raya? Hayu urang ngiringan audisi
Boyband di Jakarta,di jamin araranjeun pasti terkenal.Hayu enggal-enggal ngiringan.
(Sabari manehna kaluar tina layar TV sareng ngabagikeun formulir ka Kabayan )
Kabayan

:Wah,kabeneran pisan aya audisi jadi Boyband.Cenang! Nanang! Hayu urang ka Jakarta
ambeh tiasa patepang jeung si Nyi Iteung,satuju?

Nanang

:Asyik,jadi artis.

Cenang

bu

:Heu maneh mah (Sabari ngagetok tarang si Nanang).Demi nulungan sobat, kuring satuju.
Isukana Kabayan, Cenang, sareng Nanang teh pamit ka Jakarta .Tos nepi di Jakarta
tiluana teh langsung ngadatangan tempat audisi Boyband.Ambu anu teu sabar bade ningali
anakna tampil di TV diuk di harepeu TV.
:Aduh,aduh mana si Kabayan teh,ceunah rek audisi naha teu aya-aya? Tah,gening aya oge si
Kabayan teh ,Ambu bade ningali ah. (Sabari ningali TV)

mentator

:Sok,perkenalkeun heula saha aranjeun.

bayan

:Perkenalkeun wasta abdi David.

nang

:Wasta abdi Kevin.

ang

bayan

ang

nang

ang

mentator

bayan

bu

bayan

bu

bayan

:(Nyepeng tarang sabari bingung mikirkeun ngaran )Nami abdi Cecep.


:Aduh,maneh mah nya,ngaran urang jeung si Nanang teh geus alus-alus,David jeung Kevin,eh
ari maneh cecep.Pamaeh dasar(Sabari ngajitak tarang si Cenang)
:Enya atuh kuring teh lieur,anu aya di otak kuring teh ngan ngaran cecep hungkul.
:Geus welah teu nanaon, nu penting mah urang tiasa ngiluan audisi.
:Tah,beneur ceuk si Nanang teh.
:Oke,sok atuh tampilkeun penampilan aranjeun.
Pas Kabayan ,Cenang ,jeung Nanang rek nampilkeun bakatna sora Kabaya Ujug-ujug
serek. Ambu teh langsung mere jahe ka si Kabayan,si Komentator bingungeun, anjeun
sadaya ge pasti bingung, hayu urang tinggal adegana.
:Uhuk-Uhuk-Uhuk.
:Jahe jang, jahe,jahe.
:Naon Ambu ?(Sabari kaluar ti layar TV)
:Ieu jahe,jahe sok atuh emam heula jahena.(Sabari mere jahe ka Kabayan)
:Enya-Enya abdi emam jahena,nuhunnya Ambu nuhun.(sabari asup deui ka layar TV)

bu

:Enya sami-sami.

ang

:Kabayan,buru atuh dahar jahena engke bisi komentatorna ngamuk.

mentator

:Hehh!!! (Sabari nenggeul meja)

nang

:Tuh pan bener ceuk si Cenang.(Sabari ngaharewos ka ceuli si Kabayan)

mentator

:Buru,arek nampilkeun moal,hararese kitu oge.

tts

porter

ung

porter

ung

:Nuhun bu!!!(Sabari ngabentuk formasi)

Sanggeus audisina rengse,komentator nangtukeun saha pamenangna.Teu di sangkasangka Kabayan, Cenang,jeung Nanang teh jantenanu meunang janten Boyband terkenal,anu
ngarana Boyband Hotts.Kabayan Akhirna patepang jeung Syahlacin dina hiji acara.
Reporter

:Kunaon nami anjeun Syahlacin?

Iteung

:Kusabab saya alay cin..

:Kumaha tanggepan anjeun ka Boyband Hotts anu pendatang anyar tapina tiasa naek daun?
;OMG menurut abdi mah nya.abdi tiada tandinganana.
:Anjeun yakin?
:Insya allahnya abdi mah yakin sesuatu pisan.

Ujug-ujug Kabayan jeung sobatna datang tuluy nanya ka Syahlacin.

bayan

:IteungIteung anjeun teh Nyi Iteung pan?

ung

:Aduh anjeun sahanya abdi mah Syahlacin.

nang

:Astaghfirulohnya.!

ung

:Eh eta mah cirri kahas kuring,tong di turutan.

nang

:Keun welah.

bayan

:Iteungbener ieu mah iteung,ah kang Kabayan mah pasti apal Iteung rek ngagentos ngaran
naon ge !

ung

:Tong sok kenal atuh ieh meuni kampungan pisan!

ang

:Ari maneh Iteung sombonglah ayeuna mah geus jadi artis teh,nepika kabogoh ge poho.

ung

anti

anti

ung

ant

ung

eografer

bayan

ang

nang

eografer

tts

:Hey,kamu tong loba omong,Syahlacin teh artis anu kasohor,maenya boga kabogoh siga saha
eta Kabayan,geuslah urang rek indit heula ka acara lain heula.( Sabari malingkeun sirah)
Pas dina acara eta Iteung teh papanggih jeung si Ayanti, teras manehna duaan teh
paadu omongeun,ku sabab Iteung datangna telat.
:Ehem,ehem aya anu kabeurangan yeuh.(Sabari ngadelekan Syahlacin)
Iteung

:Enya urang telat kunaon kitu?

:Uhh..ceunah artis terkenal,eh geningan datangna kabeurangan,cangor maneh mah.


:Heh,dangukeunnya urang teh telat lain pamalesan,tapi kusabab ti acara anu lain heula,you
now?
:Enya,enya,enya.Up to you lah!(Sabari ninggalkeun iteung)
:Huuuuh,dasar jalma gelo.!
Isukannana, Hotts teh keur latihan sareng koreograferna,tapi Kabayan teu bener
latihanana kusabab mikiran si Iteung wae, jabaning koreografer na teh super galak.
Koreografer
Hotts

:Hiji,dua,tilu mulai.
:(Latihan nari-nari,tapina si Kabayan henteu bener)

:David,ari maneh kunaon meuni teu bener wae titadi. ( Sabari neggeul suku si Kabayan make

mistar)
:Hampura bu korek.
:Koreografer lain korek.
:Tumben maneh pinter.
:Ah,geuslah, sok mulai deui latihanana, buruu !(Sabari ngangkat mistar)
:Enya bu..(Sabari mulai deui latihana)

Pas tos rengse latihana,Kabayan patepang jeung si Ayanti.

anti

:Eh David ti mana ?

bayan

ang

:Ti tempat latihan.


:Adeuuyy,meuni David wae anu di tanya ari urang jeung si Nanang teu di tanya.

anti

:Nya enya atuh sanajan nanyana ka David hungkul teu nanaon atuh da sarua.

nang

:Ayanti,teu bareng jeung si Anangka ?

anti

:Teu ah da tos putus jeung si eta mah,ayeuna mah kuring jomblo.

ang

:Asiiiiiik,aya kasempatan keur kuring atuh!,henteu heureuy ketang.( Sabari seserian)

bayan

:Ehgeus atuh ah, hayu urang balik, cape yeuh

nang

:Tah..heeuh bener, hayu atuh.

bayan

:Ti payun nya neng Ayanti.

anti

:Enya.(Sabari seuri isin)

porter

Ti saprak Ayanti panggih jeung si Kabayan , Ayanti teh langsung bogoh ka si


kabayan.Teras Ayanti the ngadeukeutan wae si Kabayan, Syahlacin teh cemburu.Kumaha
lanjutan caritana urang tinggal adegan ieunya.
Reporter

:Ayanti,david.(Sabari ngungudag Ayanti)

Ayanti

:Punteunnya aya urusa naon?

:Abdi si Reporter Risis Ripuh jeung Eksis,ngomong-ngomong Ceunah Ayanti jeung David the
nuju caketnanya?

anti

:Hmmm.

bayan

:Henteu abdi jeung Ayanti mah rencang cakeut hungkul .

Ujug-ujug Syahlacin datang.

ung

:Bener,Ayanti jeung David teh ngan rerencangan hungkul.!

anti

:Naon Syahlacin pipilueun wae ? Nya salah maneh oge teu narima david ti baheula.

bayan

:Geus-geus tong ribut, Ayanti ku abdi anteurkeun uih urang nunggu di mobilnya.

Saentos si Kabayan angkat Ayanti megat Iteung teras ngabisikeun hiji hal.

anti

ung

anti

ung

anti

ung

bayan

ung

bayan

:Heh syahlacin kadieu.(Sabari narik leungeun si Iteung)


:Ihh tong narik-narik leungeun syahlacin atuh. Oh My God aya naon sih? Meuni siga aya
sesuatunya.
:Hehehe,ayeuna David mah aya di leungeun kuring.( Sabari seuri sinis)
:Mana si David ? eweuh di lengeun didinya..
:Heu maneh mah ongkoh artis terkenal,tapi anu kitu ge teu ngarti eta teh paribahasa,
maksadna teh si David keur dekeut ka urang, teu bogoh deui ka maneh.
:Heh tong sok nya janten jalma teh, rek kumaha oge David mah tetep bogoh ka Syahlacin
salami-lamina, tos nya abdi pan artis terkenal, jool sibuk kudu indit deui ka acara salanjutna.
Sanggeus kajadian eta teh Kabayan langsung nelepon Syahlacin dina telepon teh Kabayan
ngomel-ngomel ka Syahlacin.
Iteung

:Halo..aya naon Kabayan ?Tumben nelpon ka urang?

:Ai maneh teh kunaon? Ngomel-ngomel ka Ayanti? Cemburunya? ( Raray kapedean)


:astagfirulohnya meuni geer pisan maneh the,keur naon urang cemburu ka ayanti pan urang
jeung ayanti geulisan urang.(Raray narsis)
:Ikh,meni so pisan.(Sabari nutup telepon)
Sanggeus Kabayan nutup telepon Syahlacin teh nyadar lamun manehna teh masih bogoh
ka Kabayan.Teras isukana Syahlacin boga inisiatif nyemperkeun Kabayan sabari rek menta
maaf.

ahlacin

:Punteun Kabayan(Suara anu lembut)

bayan

:Aya naon?(Raray sarius)

ung

bayan

ung

bayan

:Urang rek menta maaf nya ka maneh,enya urang jujur yeuh,urang sabenerna bogoh keneh ka
maneh.
:Hmmm,bener eta teh,ahh maneh mah ngabohong.
:Bener,da urang teh sabenerna Iteung punteun urang teu ngaku,kusabab Iteung isin ka
infotaiment,punteun nya Kabayan.
:Tah ieu kakara iteung anu kang Kabayan kenal.Teras rencana Iteung bade naon ka dieu?

ung

:Iteung mutuskeun rek ngiring kang Kabayan ka Kampung.


Di

tukangeun

manehna

aya

Ayanti

anu

ngadangukeun

manehna

duaan

ngawengkong.Ayanti ngarasa sedih teras mutuskeun angkat ka luar kota.


Ayanti

:Aww.(Sabari nabrak Cenang)

Nanang

:Ari maneh nakunaon nabrak kuring,tuh pan buuk kuring acak-acakan.

Ayanti

:Ah,awas maneh banci.(Sabari ninggalkeun Cenang jeung Nanang )

Cenang

:Ihh,meuni kaktus pisan.

Nanang

:Salah ari maneh lain kaktus,ketus kuya..!

Cenang

:Oh enya-enya.
Isukna,Iteung ngiring mulang ka desa teu puguh jeung si kabayan,Kabayan,Iteung jeung
sobat-sobatna mutuskeun ninggalkeun dunia hiburan.Akhirna mah kahirupan di desa balik
deui siga baheula.
ITEUNG SARENG KABAYAN TEH HIRUP BAHAGIA

TAMAT