Anda di halaman 1dari 4

REPUBLIKA E SHQIPRIS

KONTROLLI I LART I SHTETIT


ZDHNSI
Njoftim pr Shtyp
KLSH KALLZON N PROKURORI
DREJTORESHN E DREJTORIS S PROKURIMEVE PUBLIKE T
PRQNDRUARA N MINISTRIN E PUNVE T BRENDSHME
DHE 11 PUNONJS T KSAJ DREJTORIE, PR SHKELJE T BARAZIS
N TENDER
Dmi i shkaktuar pr buxhetin e shtetit sht n vlern 85,038,494 lek (607 500
euro) ose 16% e fondit limit t tenderave t audituar

Kontrolli i Lart i Shtetit, n zbatim t programit t auditimit nr. 1074/1, dat


17.11.2015 dhe nr. 1074/4 dat 26.02.2015, ka prfunduar auditimin n Ministrin e
Punve t Brendshme me objekt Mbi zbatimin e ligjshmris dhe rregullshmris
ekonomiko-financiare pr periudhn shtator 2013 deri n dhjetor 2014. Rezultatet e
ktij misioni auditimi jan miratuar me Vendimin nr. 72 t Kryetarit t Kontrollit t
Lart t Shtetit dhe i jan prcjell Ministris s Punve t Brendshme me shkresn nr.
1074/11, dat 8.6.2015 s bashku me Raportin Prfundimtar t Auditimit.
* * *
N raport jan evidentuar nj sr parregullsish dhe shkeljesh n procedurat e
prokurimeve publike t realizuara t cilat kan sjell nj dm pr buxhetin e shtetit n
vlern 85,038,494 lek (607 500 euro). Nga auditimi u konstatua se nga Komisioni i
Vlersimit t Ofertave, n procesin e vlersimit dhe kualifikimit t dokumentacionit t
operatorve ekonomik (OE) sht prdorur standard i dyfisht n vlersimin e
pjesmarrsve n tender. Pr t njjtat parregullsi n dokumentacion, KVO ka
kualifikuar dhe shpallur fitues OE me ofert m t lart ekonomike dhe ka
skualifikuar OE me ofert m t ult, ndrkoh q bazuar n krkesat ligjore duhet t
anulonte dhe t prsriste procedurn e tenderit. Gjithashtu n disa prej procedurave t
tenderimit t audituara, Njsia e Prokurimit, n formulimin e kritereve pr cilsin dhe
origjinn e mallrave, ka ln vend pr interpretime t gabuara nga KVO, ku OE kan
paraqitur deklarata personale duke u shprehur ... mallrat e ofruar nga ne jan t
cilsis s par dhe n prputhje t plot me krkesat e DT. Origjina e mallrave sht
nga Italia, Turqia dhe Kina. Pavarsisht faktit q deklarimet personale nuk ishin
Certifikata Origjine, KVO i ka pranuar dhe i ka konsideruar si t rregullta kto
deklarime personale t OE. Njsia e prokurimit ka qen e pranishme n vlersimet q
ka br KVO, por nuk ka ndrhyr pr korrigjimin e ksaj pasaktsie, e cila ka ndikuar
n kualifikimin apo skualifikimin e OE. Nga auditimi u konstatua q n procedura t
caktuara prokurimi ishin vendosur kritere diskriminuese, n kundrshtim me pikn 3
1

t Kap. III t VKM nr. 1, dat 10.01.2014 Pr rregullat e prokurimit publik i


ndryshuar, duke paracaktuar kshtu dhe OE fituese n tender. Kto parregullsi u
konstatuan:
N tenderin me objekt Blerje pjes ndrrimi pr automjete pr shrbimet
profilaktike loti i II, ku nga skualifikimi padrejtsisht i nj OE, buxheti i shtetit ka
patur nj dm n vlern 7,526,666 lek.
N tenderin me objekt Blerje toner me fond limit 104,674 mij lek, nga
skualifikimi i nj OE, ka ln fitues OE oferta e t cilit ishte 16,102,785 lek m e
lart, pavarsisht se t dy operatort kishin mungesa dokumentare. N kt mnyr
buxheti i shtetit ka patur nj dm n vlern 16,102,785 lek.
N tenderin me objekt Blerje uniformash, veshmbathje dhe element t tjer,
prbrs t tyre loti I, me fond limit 50,714 mij lek, u konstatua se KVO ka
skualifikuar OE me ofert 15,241,292 lek m t ult se sa fituesi i ksaj gare, vler
q prbn dm ekonomik pr buxhetin e shtetit.
E njjta problematik u konstatua edhe n tenderin Blerje automjete speciale pr
Ministrin e Mbrojtjes me fond limit 25,833 mij lek. N tenderin me objekt
Blerje pajisje elektronike dhe telekomunikacioni-loti VI(blerje kompjuter, desktop,
workstation, laptop) me fond limit 140,240,040 lek, nga skualifikuar OE me ofert
3,174,077 lek m t ult se sa OE q sht shpallur fitues, buxheti i shtetit ka patur
nj dm n po t njjtn vler.
N tenderin me objekt Blerje Certifikatash pr Drejtorin e Prgjithshme t Gjendjes
Civile, me fond limit 14,999,999 lek, konstatohet se sht skualifikuar OE, me
ofert ekonomike 1,605,706 lek m t ult se sa OE i shpallur fitues, ndrkoh q t
dy operatort nuk i plotsojn kriteret e prcaktuara n dokumentet e tenderit. N
procedurat e audituara, kriteri i vlersimit t miratuar nga Njsia e Prokurimit, sht
mimi m i ult dhe n kushtet kur operatort ekonomik t paraqitur n konkurim nuk
i plotsojn 100% t krkesave kualifikuese, ather KVO-ja duhej t anulonte
procedurn ose t kishte shpallur fitues konkurentin q sht paraqitur me mim m t
ult.
Ndrsa n tenderin me objekt Blerje Fuoristrada & Mikrobus pr Drejtorin e
Prgjithshme t Policis s Shtetit (DPPSH), loti i par, me fond limit 169,596 mij
lek, u konstatua se njsia e prokurimit me kriteret e vendosura n KVK, ka ln
jasht gare nj OE me ofert ekonomike 40,795,628 lek m t ult duke paracaktuar
fituesin e tenderit pavarsisht vlers s oferts s paraqitur. N kt tender konstatuam
munges t plot t konkurencs.
* * *
Shkeljeve dhe problematikave n procedurat e prokurimeve i shtohet edhe konstatimi
se gjat realizimit t buxhetit t vitit 2014, sht cnuar rnd parimi kryesor i
realizimit t buxhetit, parimi i annualitetit, pasi jan prdorur Letr Kredi pr t
realizuar investime dhe pr shpenzime operative nprmjet likuidimit t kontraktorve
t ndryshm pr njsi t varsis s Ministris s Punve t Brendshme. Prdorimi i
Letr Kredis n kt institucion, sht br n Programin Policia e Shtetit pr
Blerje automjete pr QFMT, n vler 372,340,000 lek dhe n Gardn e Republiks
n vler 6,995,000 lek, por jo vetm. Gjat vitit 2014 sht realizuar me kt form
likuidimi i 30% t fondeve pr investime n programin e Policis s Shtetit, ndrkoh
n t gjitha prdorimet e Letr Kredis nuk kishte nj marrveshje t qart midis
2

palve, pr kushtet dhe vlerat e komisioneve q detyrohen t paguajn palt pr kto


ngurtsime t fondeve buxhetore n bankat e nivelit t dyt.
Ndrkoh nga auditimi i PBA dhe projekt buxhetit t vitit 2014 rezultoi se nga Ekipet
e Menaxhimit t Programeve n Ministrin e Brendshme, pr disa produkte, sht br
nj prcaktim formal i emrtimit dhe llogaritjes s tyre. Kto produkte jan
programuar me emrtime abstrakte dhe jo n mnyr t qart e t detajuar, ka
vshtirson ndarjen e shpenzimeve n programim, por sidomos ndarjen dhe
prcaktimin npr produkte t shpenzimeve faktike pr do produkt dhe llogaritjen e
kostos s tyre. Ky fenomen sht m i prekshm tek programi Policia e Shtetit, ku
produkte si Forca Speciale dhe e Ndrhyrjes s Shpejt n Gatishmri... kan t
prfshir n vlern e tyre edhe blerjen e automjeteve me LC, t cilat nuk kan qen t
programuara n fillim t vitit. Gjithashtu, n produktet e programeve t tjera si
Shrbime t patrullave t prgjithshme, kosto pr njsi si n plan edhe n fakt sht
shum e vshtir t prcaktohet sakt; produkti Raporte financiare pr menaxhimin e
lart dhe Planifikim, menaxhim administrim, n t cilt vlera e produktit n fakt
sht rritur me 12 her, etj. Nga analiza krahasimore t treguesve t buxhetit 2014,
konstatohet se shpenzimet pr investime ndryshojn nga faza e programimit deri n
realizimin e tij, me rreth 2.8 her, ka tregon se krkesat dhe programimi i PBA nga
grupet e menaxhimit t programeve, nuk i nnshtrohet nj analiz t hollsishme e t
argumentuar, pr domosdoshmrin e investimeve q n fazat e para t programimit
deri n fazn e aprovimit, apo ndryshimet e ktij plani gjat vitit.
* * *
Nga auditimi rezultoi q Ministria e Punve t Brendshme paguan si pasoj e
shkurtimeve pr shkak t ndryshimeve strukturore, 38 npuns civil n list pritje,
pr nj periudh 1 vjeare, duke shkaktuar kshtu nj efekt financiar n buxhetin e
shtetit q shkon rreth 38,1 milion lek. Ndrkoh nga auditimi i procedurave t
zbatimit t vendimeve gjyqsore konstatuam se shumica e pagesave nuk sht kryer
vullnetarisht, por me ndrmjetsin e Zyrave Prmbarimore, pr t cilat jan paguar
edhe vlera t konsiderueshme tarifash prmbarimore, ka prbn nj shpenzim
joefektiv t fondeve t buxhetit t shtetit. Nga auditimi i praktikave dokumentare
rezultoi se pr shum vendime gjyqsore (t cilat nuk i referohen shprblimit t
dmit), kur jan ekzekutuar nuk sht kryer ndalesa e sigurimeve shoqrore dhe
shndetsore. Nga auditimi rezultoi se skems s sigurimeve i mungon nj vler prej
5,132,135 lek, pr vendimet e ekzekutuara.
N funksion t auditimit t nivelit t detyrimeve t cilsuara si borxh dhe t prfshira
n strategjin e shlyerjes s detyrimeve t prapambetura, rezultoi se nga strukturat
menaxhuese sht punuar pr shlyerjen e detyrimeve ndaj furnitorve, por nuk sht
punuar, n asnj drejtim pr arktimin e detyrimeve trashguar n vite. Shuma q i
detyrohen subjektet Aparatit t Ministris s Punve t Brendshme, pa mundur t
arktohen n buxhetin e shtetit pr vite me radh, sht n vler 32,528,754 lek.
* * *
Pr t gjitha, parregullsit e konstatuara n procedurat e prokurimit referuar dmit
ekonomik 85,038,494 lek (607 500 euro), shkaktuar buxhetit t shtetit nga shkelja e
barazis n tender, KLSH nprmjet shkress nr. 1074/14, dat 10.06.2015, i ka
prcjell organit t Prokuroris kallzimin penal pr zj. V K me detyr Drejtore e
Drejtoris s Prokurimeve Publike t Prqendruara, n cilsin e kryetares s KVO
3

dhe zj. E P, zj. E S, zj. E S, z. Y P, znj. A N, z. A G, z. M P, z. A J, z. E Gj, z. A Z, zj.


E S, n cilsin e antarve t KVO, pasi kan konsumuar elementt e figurs s
veprs penale t Shkeljes s barazis s pjesmarrsve n tender apo ankande
publike, parashikuar nga neni 258 i Kodit Penal.
N prfundim t auditimit, n analiz t shkeljeve t trajtuara gjersisht n Raportin
Prfundimtar t Auditimit, i sht krkuar Titullarit t Ministris s Punve t
Brendshme, q mbshtetur n nenet 57 dhe 58 t ligjit nr. 152, dat 2013 Pr
npunsin civil t filloj procedurat e dhnies s mass disiplinore Largim nga
shrbimi civil pr personat prgjegjs pr shkeljet q i kan sjell buxhetit t shtetit
dmin e konstatuar.
Nisur nga konstatimet dhe rndsis q duhet ti kushtohet forcimit t kontrollit por dhe
ngritjes s kapaciteteve t burimeve njerzore, t cilat do t ndikonin n rritjen e vlers
s do paraje t shpenzuar n fondet publike, ky Raport do ti drgohet pr dijeni edhe
Kryeministrit.
* * *