Anda di halaman 1dari 1

Cireng ( ' tipung kanji goreng ' ) nyaeta leeutan hampang anu asalna ti wewengkon Sunda anu didamel

ku cara ngagoreng campuran adonan anu berbahan utami tipung kanji atawa tapioka. Leeutan hampang
ieu populer pisan di wewengkon Priangan,sarta diical dina sagala rupa wangun sarta variasi rasa.
Leeutan ieu cekap kakoncara dina era 80-an. Bahan leeutan ieu antawis sanes diwangun ti tipung
kanji,tipung tarigu,cai,pedes bubuk,uyah,bawang bodas,kedelai,daun bawang sarta lisah goreng.
Seiring kalawan hal mekar jaman,cireng atos terinovasi dugi variasi rasa anu aya ngawengku daging
hayam,sapi,sosis,baso,dugi keju sarta hayam teriyaki. Sumawonten inovasi henteu ngan sacara rasa
nanging wangun,contona nyaeta cimol. Ayeuna Cireng henteu ngan aya di Priangan wae,nanging atos
menyebar ka ampir sakumna penjuru Nusantara. Cireng anu tiheula umumna diical ku padagang anu
naekan sapedah kalawan parabot midamel Cireng di haturan pengker sapedah na,sumawonten atos
sadia online cireng.
Resep Cireng
1# 1/2 kilogram tipung kanji
2# 5 sendok neda tipung tarigu
3# 2 sendok teh pedes bubuk
4# 4 siung bawang bodas
5# Bahan eusi cireng (keju,kornet,sosis,baso,daging hayam atawa sapi)
6# 400 mililiter cai
7# Uyah secukupnya
8# Lisah goreng
9# Daun bawang
Cara Midamel Cireng Eusi Bandung
1# Haluskan bawang bodas sarta rajang lemes daun bawang;
2# Galo tipung kanji kalawan tipung tarigu,cai,pedes,sarta uyah dugi rata;
3# Asupkeun bawang bodas sarta daun bawang anu atos dilemeskeun tadi;
4# Bantun sakedik adonan cireng kaliwat wangun barobah kaayaan buleud atawa wangun sanes luyu
selera sobat;
5# Eusi cireng kalawan keju,kornet,sosis,baso,daging hayam atawa sapi;
6# Goreng cireng dugi kelir matang;
7# Cireng eusi bandung siap disuguhkeun.