Anda di halaman 1dari 1

Rana Jaladara

X-MIA-6
SMAN 1 MARGAHAYU

Sajumlah Ruas Jalan di Garut Rawan Longsor


Sabelas Kecamatan di Kabupaten Garut rawan longsor sarta banjir bandang alatan asup usum
hujan di ahir taun ayeuna.
Kepala Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Kabupaten Garut, Dik Dik Hendrajaya,
nyatakeun sabagian gede kecamatan anu asup wewengkon rawan bencana banjir sarta longsor
kasebut aya di beh kulon Kabupaten Garut.
Kecamatan-Kecamatan anu rawan bencana kasebut nyaeta Talegong, Cisewu, Caringin, Bungbulang,
Pakenjeng, Pamulihan, Cisompet, Singajaya, Banjarwangi, Cilawu, sarta Cibalong.
Bulan November, ungkab Dik Dik, intensitas hujan luhur sanajan tacan rata. Di wewengkon
pakotaan, hujan geus karasa ampir unggal peuting. Sedengken, hujan anu intensitasna leuwih luhur
turun di Cikajang sabudeureunana.
Salian dipenta pikeun waspada di 11 Kecamatan di kabupaten Garut anu boga potensi rawan
bencana longsor sarta banjir, warga dipenta waspada waktu ngaliwatan sababaraha ruas jalan
rawan longsor di Kabupaten Garut.
Dik Dik nyatakeun jalur anu pohara rawan longsor nyaeta Jalur Banjarwangi- Singajaya. Salian
eta, jalur Talegong- Caringin, Cikajang-Bungbulang, sarta Cikajang-Cisompet, sok longsor waktu
usum hujan. Masarakat oge dipenta waspada waktu ngaliwatan jalur alternatif Cijapati.
Pikeun ngantisifasi longsor, ungkab Dik Dik, dua kandaraan alat beurat mangrupa ekskavator boga
Dinas Bina Marga Kabupaten Garut disiapkeun, utamana pikeun nungkulan longsor di wewengkon
kulon Kabupaten Garut.
Saprak Januari nepi ka September 2014, aya 152 kajadian bencana 22 diantarana mangrupakeun
bencana cuaca ekstrem saperti angin puyuh, 23 kajadian banjir, 55 longsor, 4 kali gempa, sarta 48
kahuruan.
Taya korban jiwa alatan bencana salila 2014. Jumlah ieu relatif turun dibanding taun samemehna.
Taun katukang aya 284 kali bencana anu aya korban jiwa. Taun 2012 aya 268 bencana oge sarta
dalapan korban jiwa.
07/11/2014,
(Sam),Tribun Jabar