Anda di halaman 1dari 7

VENDIM

Nr.474, dat 16.6.2011


PR PRCAKTIMIN E STANDARDEVE E T PROCEDURS Q DUHET T NDIQET
GJAT HARTIMIT DHE MIRATIMIT T STRUKTURAVE ORGANIZATIVE T
INSTITUCIONEVE T ADMINISTRATS PUBLIKE
N mbshtetje t nenit 100 t Kushtetuts, t nenit 4/2 t ligjit nr.8549, dat 11.11.1999 "Statusi i
npunsit civil" dhe t nenit 10 t ligjit nr.9000, dat 31.1.2003 "Pr organizimin dhe
funksionimin e Kshillit t Ministrave", me propozimin e Ministrit t Brendshm, Kshilli i
Ministrave
VENDOSI:
1. Standardet, mbi t cilat mbshtetet hartimi i strukturave organizative t institucioneve t
administrats publike, n nivel qendror
1. Dispozitat e ktij vendimi zbatohen pr institucionet e administrats publike, n nivel qendror,
n t cilat prfshihen aparatet e Kryeministris dhe t ministrive, degt e ministrive, institucionet
qendrore, n varsi t Kshillit t Ministrave/Kryeministrit dhe ministrave t linjs dhe degt e
tyre, administrata e prefektit, institucionet qendrore t pavarura.
Rekomandohen drejtuesit e sistemit gjyqsor dhe t prokuroris, drejtuesit e universiteteve
shtetrore, t njsive spitalore dhe t fondeve speciale t zbatojn t njjtat standarde gjat
hartimit t strukturave pr administratat e institucioneve t tyre.
2. Institucionet e administrats publike, n nivel qendror, organizohen mbshtetur n parimin e
shkallzimit, sipas t cilit vartsit, n do nivel, duhet t ndjekin zinxhirin vendimmarrs dhe t
komunikojn me eprort e tyre vetm nprmjet eprorit m t afrt n hierarki.
3. Funksionet q kryhen nga institucionet e administrats publike, n nivel qendror, grupohen n
katr fusha kryesore:
a) Funksione politikbrse;
b) Funksione rregullatore;
c) Funksione t ofrimit t shrbimeve; ) Funksione t shrbimeve mbshtetse.

4. Funksionet politikbrse kryhen vetm nga aparatet e Kryeministris e t ministrive dhe nuk
mund t caktohen si funksione t institucioneve t tjera t administrats publike, n nivel
qendror.
5. Funksionet rregullatore dhe funksionet e ofrimit t shrbimeve, si rregull, kryhen nga degt e
ministrive dhe/ose institucionet n varsi t tyre. N rast se pr funksionet prkatse nuk ekziston
nj institucion varsie ose deg ministrie, funksioni mund t vendoset n aparatin e ministris.
6. Funksionet e shrbimeve mbshtetse, si rregull, kryhen nga vet institucioni, ose dega e tij.
N rastet kur institucioni i varsis ose dega jan shum t vegjl dhe me numr personeli t
kufizuar, funksionet e shrbimeve mbshtetse ose nj pjes e tyre kryhen pr to nga institucioni
qendror nga i cili varet institucioni i varsis apo dega.
7. Pozicionet e dedikuara pr funksionet mbshtetse n do institucion nuk duhet t kalojn
33% t numrit t prgjithshm t pozicioneve t institucionit.
8. Nse aparati i ministris/institucionit qendror ofron shrbime mbshtetse pr institucionet e
varsis, ather n prcaktimin e raportit t pozicioneve mbshtetse merret n konsiderat edhe
numri i pozicioneve t institucionit t varsis apo degs.
9. Institucionet e pavarura kryejn, si rregull, funksione rregullatore dhe t ofrimit t shrbimeve,
me prjashtim t rasteve kur me ligj t veant parashikohet ndryshe.
10. Pozicionet, q kryejn funksione t s njjts fush, grupohen n sektor, drejtori dhe drejtori
t prgjithshme, n rast se plotsohet standardi numerik pr krijimin e njsis organizative
respektive. Pozicionet, q kryejn funksione t ngjashme, grupohen n t njjtn njsi
organizative.
11. N aparatet e ministrive ka vetm nj drejtori t prgjithshme pr do funksion kryesor, sipas
prcaktimit t br n pikn 3 t ktij vendimi, me prjashtim t rastit kur nj drejtori e
prgjithshme sht krijuar me nj ligj t veant.
12. Departamentet jan njsi organizative t veanta, t cilat mbulojn nj funksion t
rndsishm vetm t politikbrjes dhe krijohen vetm n Kryeministri, ndrsa n institucionet
e tjera, n rastet kur prmenden n nj ligj t veant.
13. N aparatet e ministrive, sektort nuk mund t krijohen si njsi t veanta q raportojn
drejtprdrejt te sekretari i prgjithshm. Sektort e veant vendosen n kuadrin e drejtoris me
t ciln kan ngjashmrin m t madhe t misionit.
14. N institucionet e pavarura, njsia m e lart organizative sht drejtoria e prgjithshme, e
cila krijohet vetm n rastet kur plotsohen standardet numerike prkatse.

15. N institucionet e varsis, njsia m e lart organizative sht drejtoria. N rastin e


institucioneve t mdha, me m shum se 50 pozicione pune, n institucionin e varsis mund t
krijohen pozicionet e zvendstitullarit, me kushtin q ky pozicion t jet, n njjtn koh, edhe
drejtuesi i nj drejtorie funksionale t institucionit.
16. Pozicioni i sekretarit t prgjithshm krijohet vetm n Kryeministri, aparatet e ministrive
dhe n institucionet e pavarura, n rast se n kto t fundit antart e emruar n drejtimin e
institucionit nuk ja n t punsuar me koh t plot.
17. Degt e ministrive drejtohen nga titullari i degs, ndrsa njsia m e lart organizative e saj
sht sektori.
18. N degt e ministrive dhe n institucionet e varsis, t cilat kan nj numr t reduktuar t
stafit deri n 10 (dhjet) pozicione, struktura e brendshme mund t jet e shesht, me vetm nj
pozicion drejtues dhe t gjitha pozicionet e tjera q i raportojn atij.
19. Degt e ministrive dhe institucionet e varsis kan nj varsi funksionale nga drejtoria e
prgjithshme e cila mbulon fushn e veprimtaris s tyre. N rast se pr funksionin q ato
kryejn nuk ekziston nj drejtori e prgjithshme specifike, ather ato i raportojn drejtoris s
prgjithshme t politikbrjes n ministri. N rast se vlersimi i pozicionit t puns pr titullarin
e institucionit t varsis sht i barabart ose m i lart se vlersimi i pozicionit t puns pr
drejtorin e prgjithshm n ministri, ather institucioni e ka varsin funksionale nga sekretari i
prgjithshm i ministris.
20. Nj sektor mund t krijohet si njsi organizative e veant kur n t jan t paktn nj
pozicion shef sektori dhe dy varts. Nj sektor mund t krijohet edhe pa pozicionin e shefit, nse
sht n kuadr t nj drejtorie dhe ka t paktn dy npuns.
21. Nj drejtori mund t krijohet nse ka n prbrje t saj t paktn dy sektor t drejtuar nga
nj shef ose nse ka t paktn 5 (pes) punonjs.
22. Nj drejtori e prgjithshme mund t krijohet nse ka n prbrje t saj t paktn dy drejtori.
23. Funksioni i auditimit t brendshm grupohet n nj njsi organizative q, n rastin e
ministrive, i raporton nga ana funksionale ministrit, ndrsa nga ana administrative varet nga
sekretari i prgjithshm dhe, n rastet e institucioneve t pavarura, i raporton titullarit t
institucionit. Njsit e auditimit t brendshm nuk krijohen n degt e ministrive dhe
institucionet e varsis, me prjashtim t rastit kur kto t fundit jan t organizuara me deg ne
rrethe dhe kan numr t madh t stafit. Pr kto institucione, funksioni i auditimit kryhet nga
njsia e auditimit t brendshm t ministris nga e cila varen ose sipas mnyrave t parashikuara
n ligjin nr.9720, dat 23.4.2007 "Pr auditimin e brendshm n sektorin publik".

24. N do institucion, i cili ka mbi 15 (pesmbdhjet) pozicione pune, duhet t ket t paktn
nj pozicion t dedikuar pr funksionet e lidhura me financat e institucionit. N rastet e
institucioneve me m pak se 15 (pesmbdhjet) pozicione pune, ky funksion t kryhet nga
institucioni qendror nga i cili varet institucioni. N institucionet e vogla, pozicionit t ngarkuar
me financat mund t'i ngarkohen edhe funksione t tjera shtes.
25. N institucionet, q kan m shum se 30 (tridhjet) pozicione pune, duhet t ekzistoj nj
pozicion pune pr menaxhimin e burimeve njerzore. N varsi t madhsis s institucionit, ky
pozicion mund t jet i dedikuar ose t ket prgjegjsin edhe pr kryerjen e funksioneve t
tjera.
26. Funksioni mbajts s magazins s institucionit duhet t vendoset n nj pozicion t
ndryshm nga ai i mbajtjes s financs s institucionit dhe n institucionet e vogla, ku nuk
justifikohet ekzistenca e nj pozicioni t veant pune, mund t vendoset n do pozicion tjetr
pune.
27. Funksionet e marrdhnieve me jasht nuk organizohen si njsi organizative e veant, me
prjashtim t rastit kur institucioni e ka kt funksion nj ndr misionet kryesore t puns s tij.
Si rregull, ky funksion kryhet nga drejtuesit e njsive organizative t institucionit dhe nga titullari
i tij.
28. Funksionet e marrdhnieve me publikun nuk organizohen si njsi organizative e veant, me
prjashtim t rastit kur misioni i institucionit e krkon nj funksion t till t veuar. Si rregull,
marrdhniet me publikun mbahen nga drejtuesit e njsive organizative t institucionit, ndrsa
funksioni i zdhnsit kryhet nga kabineti i titullarit t institucionit ose nga vet ky i fundit.
II. Procedura e hartimit dhe miratimit t strukturave organizative t institucioneve t
administrats publike, n nivel qendror
29. Struktura organizative e institucioneve t administrats publike n nivel qendror, ndryshohet
n rastet kur:
a) ka pasur ndryshime t misionit t institucionit;
b) jan shtuar apo paksuar funksionet e institucionit;
c) si rrjedhoj e analizave t kryera, rezulton se duhet t ket nj shprndarje t ndryshme t
burimeve t shtuara pr kryerjen e funksioneve.
30. Pr institucionet n fushn e ekzekutivit, ndryshimi i strukturs prgatitet pr Kryeministrin
nga Departamenti i Administrats Publike, n baz t propozimit t marr nga ministri
propozues. N rastet kur, mbshtetur n nj ligj t veant, struktura organizative miratohet nga

nj organ tjetr, merret, n mnyr t detyrueshme, mendimi i Departamentit t Administrats


Publike dhe i Ministris s Financave.
31. N rastin e ndryshimit t strukturs s institucioneve t pavarura, Kuvendi krkon mendimin
e detyrueshm t Departamentit t Administrats Publike dhe t Ministris s Financave.
32. Ministria e Financave jep mendimin e saj t detyrueshm pr kostot financiare t propozimit
prkats, n rastet kur ndryshimi i strukturs shoqrohet me efekte financiare shtes mbi
buxhetin e miratuar ose edhe kur efektet shtes mbulohen nga fondet e lira, n dispozicion t
institucionit.
33. Institucioni, i cili propozon ndryshimin e strukturs, drgon n Departamentin e
Administrats Publike ose n Kuvend, n rastin e institucioneve t pavarura, t dhnat e
mposhtme:
a) Arsyet e hollsishme t nevojs pr ndryshime;
b) Efektet financiare q shoqrojn ndryshimet e krkuara;
c) Prshkrimet e puns dhe krkesat specifike pr do pozicion pune t ri, t krijuar apo t prekur
nga propozimi;
) Analizat sasiore pr burimet e nevojshme pr kryerjen e funksioneve t caktuara;
d) Nj raport pr pasojat q mund t ket ristrukturimi mbi npunsit e institucionit dhe
shpenzimet e personelit, si dhe nj parashikim pr sistemimin e npunsve, pozicionet e t cilve
preken, si pasoj e ristrukturimit.
34. Departamenti i Administrats Publike nuk shqyrton dhe nuk prgatit pr Kryeministrin asnj
propozim, q nuk paraqitet n prputhje me pikn 34 t kreut II t ktij vendimi, dhe q nuk
shoqrohet me mendimin e Ministris s Financave n rastet e prcaktuara n pikn 32 t kreut II
t ktij vendimi.
35. Departamenti i Administrats Publike mund t krkoj sqarime shtes nga institucioni
propozues pr ndryshimin e strukturs ose mund t bj komente pr propozimin, prpara se ta
drgoj pr miratim te Kryeministri.
36. N rast se ka qndrime t kundrta ndrmjet Departamentit t Administrats Publike dhe
institucionit propozues pr krkesat e prcaktuara n shkronjat "a" dhe "d" t piks 33 t ktij
vendimi, institucioni sht i detyruar t reflektoj komentet dhe sugjerimet e Departamentit t
Administrats Publike. N rast se vazhdon t ket qndrime t kundrta ndrmjet dy
institucioneve, Sekretari i Prgjithshm i Kshillit t Ministrave organizon nj takim t

prbashkt pr bashkrendimin e puns ndrmjet t dyja institucioneve pr krkesat pr


pozicionet prkatse.
37. Departamenti i Administrats Publike i paraqet Kryeministrit projekturdhrin pr miratimin e
strukturs s institucionit, t shoqruar me relacionin prkats, ku prcaktohen shkaqet dhe
arsyet q kan uar n ndryshimin e strukturs dhe objektivat q parashikohen t arrihen.
38. Urdhri pr miratimin e strukturs hyn n fuqi menjher, por fillon t prodhoj efektet
financiare jo m von se 30 (tridhjet) dit nga data e hyrjes n fuqi, periudh n t ciln duhet t
prfundojn t gjitha veprimet pr sistemimin e punonjsve ekzistues n strukturn e re.
39. N rastin e pozicioneve t shrbimit civil n Kryeministri dhe aparatet e ministrive, vendimi
pr sistemimin e nj npunsi n nj pozicion tjetr apo kalimin e tij n listn e pritjes, merret
bazuar n kriteret e prcaktuara n pikat 7-10 t vendimit nr.360, dat 14.7.2000 t Kshillit t
Ministrave "Pr lirimin nga shrbimi civil" dhe pas nj procedimi administrativ individual, t
kryer n prputhje me Kodin e Procedurs Administrative n Republikn e Shqipris pr do
npuns, pozicioni i t cilit preket nga ristrukturimi.
40. Institucioni vendos sipas piks 39 t kreut II t ktij vendimi, brenda 10 (dhjet) ditve nga
data e miratimit t ndryshimeve n struktur nga Kryeministri.
41. Vendimi pr sistemimin e nj npunsi n nj pozicion tjetr apo kalimi n listn e pritjes hyn
n fuqi vetm pas dhnies s mendimit pozitiv nga Departamenti i Administrats Publike.
42. Departamenti i Administrats Publike shqyrton vendimin e institucionit dhe del me nj
mendim brenda 10 (dhjet) ditve nga data e paraqitjes s tij. N rast se vendimi nuk rezulton t
jet dhn n prputhje me rregullat e procedimit administrativ, sipas Kodit t Procedurave
Administrative, nuk sht n prputhje me kriteret e prcaktuara n pikat 7-10 t vendimit
nr.360, dat 14.7.2000 t Kshillit t Ministrave "Pr lirimin nga shrbimi civil", apo nuk
prputhet me planin pr sistemimin e punonjsve, pr t cilin sht rn dakord prpara drgimit
pr miratim t strukturs, Departamenti i Administrats Publike del me nj mendim negativ.
43. N rast t mendimit negativ t Departamentit t Administrats Publike, institucioni fillon
procedimin administrativ nga e para. Pikat 40-42 t kreut II t ktij vendimi, zbatohen edhe n
kt rast.
44. Deri n marrjen e nj vendimi prfundimtar, npunsi civil konsiderohet se vazhdon t jet
n t njjtin pozicion pune q kishte para ristrukturimit.
45. N rastin e pozicioneve, q nuk i prkasin shrbimit civil n institucionet qendrore, n fushn
e ekzekutivit, risistemimi i punonjsve n strukturn e re kryhet mbshtetur n legjislacionin q

rregullon marrdhniet e puns pr pozicionet prkatse, por prfundon brenda afatit t


parashikuar n pikn 38 t kreut I I t ktij vendimi.
46. Fillimi i prodhimit t efekteve financiare t strukturs s re fillon, sipas rastit, n astin:
a) e konfirmimit nga Departamenti i Administrats Publike t propozimit pr ripozicionimin e t
gjith punonjsve n strukturn e re;
b) e lshimit t urdhrit nga titullari i institucionit pr njsin e financs, pr rastet e
institucioneve t pavarura ose t punonjsve q nuk jan subjekt i legjislacionit pr shrbimin
civil.
47. Kontrolli i Lart i Shtetit dhe Kryeministria, pr institucionet n varsi t qeveris, jan
prgjegjse pr kontrollin e zbatimit t parashikimeve pr sistemimin e punonjsve n strukturn
e re t miratuar.
48. N rastin e krijimit t nj institucioni pr her t par, rregullat e parashikuara n kreun II t
ktij vendimi zbatohen n mnyr korresponduese.
III. Dispozita transitore
49. Brenda 6 (gjasht) muajve nga hyrja n fuqi e ktij vendimi, pr institucionet n fushn e
ekzekutivit, dhe 2 (dy) vjetve, pr institucionet e tjera, strukturat organizative duhet t
prshtaten sipas standardeve t prcaktuara n kreun I, t ktij vendimi.
Ky vendim hyn n fuqi pas botimit n Fletoren Zyrtare.
KRYEMINISTRI
Sali Berisha