SEKOLAH KEBANGSAAN SERI KEPONG TAMAN KEPONG BARU TAMBAHAN 52100 KUALA LUMPUR

DOKUMENTASI HARI ORIENTASI TAHUN SATU ( 2010 )
Tarikh : 30 Disember 2009 Masa : 9.00 pagi Tempat : Dewan Sk. Seri Kepong

KANDUNGAN  PENDAHULUAN  OBJEKTIF  AHLI JAWATANKUASA  ATURCARA MAJLIS  LAPORAN  LAMPIRAN

PENDAHULUAN
Tujuan Hari Orientasi Tahun Satu ini diadakan adalah bertujuan bagi memberi sedikit pendedahan kepada murid – murid tahun satu tentang suasana persekitaran di sekolah iaitu tentang rutin kelas, budaya bunyi loceng, perhimpunan khas serta memperkenalkan lokasi tandas, bilik guru, Pejabat, Pusat Sumber dan Kantin. Ini bagi memudahkan murid - murid sebelum memulakan sesi persekolahan sebenar yang akan bermula pada 04 Januari 2010 ini.

OBJEKTIF
Objektif Hari Orientasi Tahun Satu ini ialah supaya :

• • •

Murid mendapat pengalaman sebelum memulakan sesi persekolahan. Murid mendapat sedikit pendedahan tentang suasana persekolahan. Murid dapat bersuaikenal dengan rakan kelas serta guru – guru mengajar tahun satu.

• •

Murid dapat menyesuaikan diri dengan suasana kelas dan sekolah. Murid mendapat keyakinan diri untuk memulakan persekolahan

AHLI JAWATANKUASA HARI ORIENTASI TAHUN SATU SESI 2010

ATURCARA MAJLIS HARI ORIENTASI TAHUN SATU ( 2010 )

LAPORAN HARI ORIENTASI TAHUN SATU ( 2010 ) Pada hari Rabu, 30 Disember 2009. Sekolah Kebangsaan Seri Kepong telah mengadakan Hari Oreintasi Tahun Satu sesi 2010. Tujuan Hari Orientasi ini diadakan bagi memberi sedikit pendedahan tentang suasana persekitaran sekolah kepada murid – murid tahun satu yang akan memulakan sesi persekolahan pada 04 Januari 2010 ini. Murid – murid telah di bawa masuk ke dalam kelas untuk tujuan orientasi Dalam ucapan Guru Besar juga Ibu bapa dan murid telah didedahkan dengan satu program baru yang akan dijalankan pada tahun 2010 khasnya untuk murid tahun satu sesi 2010 ini, iaitu Program Linus.