Anda di halaman 1dari 1

KHASIAT NIPUN KUNIR

Kunir yaiku salah satunggalipun bumbu masak,kunir ugi


migunani kagem kasarasan.
Tuladhanipun :
1. Ngusadani Kanker
Amargi sajroning kunir momot kurkumin kagem
ngusadani kanker .
2. Ngusadani Alzheimer
Amargi kunir momot zat Antiinflamasi.
3. Ngusadani Tifus
4. Nyudakaken bebaya Diabetes
Amargi kunir momot kurkumin kang saget nyudakaken
resistansi insulin.
5. Ngusadani Anemia
Kunir gadhah momot zat besi kagem bentukaken sel darah
abang.
6. Ngusadani piyawon
Amargi kunir momot Antiseptik lan Antibakteri.

NAMA :AULIA SEPTI .A.


NO
:8
KELAS : IX C