Anda di halaman 1dari 5

IKMAL

Ketibaan
Tetamu

SKRIP JURUACARA
MESYUARAT AGONG PIBG
2016
SK KAMPONG RAJA PAGOH,
MUAR, JOHOR DARUL TAKZIM

Biji selasih boleh dimakan
Menjadi perisa sedap terperi
Selamat datang kami ucapkan
Semoga majlis tambah berseri
Saya bagi pihak majlis mengalu-alukan kehadiran tuan-tuan dan puanpuan ke Majlis Mesyuarat Agong PIBG Sesi 2015/2016
Sekolah kebangsaan Kampong Raja Kali Ke 35.
Untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan serta hadirin sekalian, majlis
perasmian akan bermula sebentar lagi.
Oleh itu tuan-tuan dan
mengambil tempat.
Ketibaan Yang
Berbahagia
ROZITA EN. ABDUL
SAMAD BIN
AZIZ

IKMAL

Lagu Negara
ku
Dimainkan
YB, para
tetamu
jemputan dan
hadirin
dijemput
duduk

puan-puan serta hadirin sekalian diminta

Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia EN. ABDUL SAMAD BIN
AZIZ
dengan diringi oleh Barisan Guru Penolong Kanan dan
Naib Yang DiPertua PIBG serta tetamu kehormat
masuk ke dewan.
Hadirin dimohon berdiri untuk sama-sama kita menyanyikan lagu
Negaraku dengan iringan muzik.
.......
Hadirin dipersilakan duduk.

IKMAL Ucapan Alualuan pengerusi majlis : Setelah semua para tetamu jemputan dan hadirin duduk Kuntum melati tumbuh melata Burung merbah di pohon cemara Assalamualaikum pembuka bicara Selamat datang untuk semua Hari ini memugal jagung Hari esok memetik peria Hari ini kita berkampung Meraikan majlis penuh ceria Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan serta mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia EN. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja. murid. Dif-dif jemputan. Assalamualaikum w.-murid . salam 1 Malaysia.t. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih . Bacaan doa ROZITA Selepas bacaan doa Bagi memberkati majlis pada pagi ini. dipersilakan Ustaz Mazham bin Abdullah untuk memimpin bacaan doa. tuan-tuan dan puan-puan serta hadirin ke program yang diadakan pada petang ini. Majlis juga mengucapkan selamat datang kepada semua para tetamu jemputan. Para guru. Urusetia Program. salam sejahtera.) Ke Majlis Mesyuarat Agong PIBG Sesi 2015/2016 Sekolah kebangsaan Kampong Raja Kali Ke 35. hadirin dan hadirat sekalian.b. Ahmad Bajuri (Pemangku Guru Besar SK Kg Raja.) Yang Berbahagia EN.Setelah semua ROZITA hadirin berada di tempat duduk Bismillahirrahmanirrahim. Majlis dengan hormatnya mempersilakan.) Yang Dihormati Barisan Guru penolong kanan. Yang Berusaha En Asyraf B.

Buat santapan untuk pahlawan. Setelah selesai ROZITA ucapan YDP PIBG IKMAL Ucapan Guru Besar Setelah selesai ucapan Guru Besar Majlis dengan hormatnya mempersilakan. PN FARIDAH BINTI SIBON 5. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja.) untuk menyampaikan ucapan. Majlis diteruskan dengan penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Barisan jawatankuasa Persatuan Ibu bapa Guru sesi 2015/2016 Bagi tujuan tersebut.IKMAL Ucapan alualuan YDP PIBG Hadirin yang dihormati.) naik ke pentas untuk menyampaikan hadiah. Sudilah tuan beri ucapan. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja. 1. Ahmad Bajuri (Pemangku Guru Besar SK Kg Raja. Duduk sekawan gadis jelita. Madah ucapan kata aluan Majlis pada petang ini . Seterusnya majlis dengan berbesar hati menjemput Yang Berusaha En Asyraf B. EN JAMARI BIN SARMAN 2. Tampillah tuan kami meminta.) IKMAL Penyampaian hadiah 1)Sijil Penghargaan Kepada Ajk Pibg 2015/16 Majlis mengucapkan ribuan terima kasih. Bukan rumput sebarang rumput.) diiringi Yang Berusaha En Asyraf B. Rumput tumbuh di celah papan. dimulakan dengan mempersilakan Yang Berbahagia EN. Ahmad Bajuri (Pemangku Guru Besar SK Kg Raja. majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang Berbahagia EN. SITI MAHANUM BIN HJ BEBIT 3. Dipersilakan. Ahmad Bajuri (Pemangku Guru Besar SK Kg Raja.) Untuk menyampaikan ucapan alu-aluan.) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih. Dipersilakan. Demikianlah tadi ucapan daripada Yang Berusaha En Asyraf B. PN. PN NORZAKIAH BINTI DERUS 4. Bukan jemput sebarang jemput. PN JUNAIDAH BINTI MUSA . Hadirin yang dihormati sekalian. Demikianlah tadi ucapan alu-aluan daripada Yang Berbahagia EN.

Hidangan mesra pengikat kasih. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja. . IKMAL Sinar Cahaya Gilang Gemilang Cahaya Terang jadi pedoman Budimu tuan takkan hilang Dalam hati jadi ingatan.) atas kesudian tuan merasmikan majlis pada petang ini.) Dengan segala hormatnya dipersilakan. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja. Sudilah tuan jamu selera.EN.) menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia EN. Buatlah bara bakar selasih. Ahmad Bajuri (Pemangku Guru Besar SK Kg Raja.PN ZALINA BINTI ZAKARIA 9. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha En Asyraf B.PN SITI RUZITA BINTI SAKIF 10.EN MOHD NAJAH BIN ABD SAMAD 8.) Di atas kesudian menyampaikan sijil-sijil sebentar tadi. MAZHAM BIN ABDULLAH 11. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Bunga seroja di atas cemara Jatuh sekuntum di atas para Andai kata tersilap bicara Kemaafan jua yang kami pinta Sempurnalah sudah Majlis Perasmian Agung PIBG SK Kg Raja sesi 2015/2016 pada petang ini Majlis mengucapkan terima kasih kepada Yang Berbahagia EN.EN IKMAL FIRDAUS BIN ABDUL WAHAB 12. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja. Penutup Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berbahagia EN. Kalau tuan pikat cemara.PN ZAINON BINTI HASSAN 2)Cenderamat a Kepada Ydp Pibg 2015/2016 Seterusnya sebagai tanda penghargaan.6.EN AZMI BIN WAHAB 7.

) serta dif-dif jemputan untuk menikmati juadah yang disediakan di Bilik jamuan. Sekian terima kasih.b. Ahmad Bajuri (Pemangku Guru Besar SK Kg Raja. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. ABDUL SAMAD BIN AZIZ ( YDP PIBG SK kg Raja. Assalamualaikum warahmatullah w. Para ibu bapa dan hadirin juga dipersilakan untuk menjamu selera sebelum kita meneruskan Mesyuarat Agung PIBG Sk kg Raja sesi 2015/2016.Majlis dengan ini menjemput Yang Berbahagia EN.t .) dengan diiringi Yang Berusaha En Asyraf B.