P. 1
Teks Pengacara Majlis Khatam Quran Skbt 2009

Teks Pengacara Majlis Khatam Quran Skbt 2009

|Views: 3,213|Likes:
Dipublikasikan oleh Ustaz Rozi Bin Zakaria

More info:

Published by: Ustaz Rozi Bin Zakaria on Sep 22, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/01/2013

pdf

text

original

TEKS PENGACARA MAJLIS KHATAM AL-QURAN DAN JAMUAN HARI RAYA 2009.

SK BANDAR TEMERLOH MAJLIS KHATAM AL-QURAN 2009 TARIKH MASA TEMPAT TEMERLOH. : : : 17 okt. 2009 (SABTU) 10.00 PAGI – 1.00 TGH DEWAN PENDETA ZAABA, SK BANDAR

TENTATIF 10.00 Pagi

: : : : : : : : : 12.00 TGH

: PERARAKAN PESERTA KHATAM AL-QURAN UCAPAN ALUAN PENGERUSI MAJLIS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERSEMBAHAN UCAPAN ALUAN GURU BESAR SKBT PERSEMBAHAN UCAPAN PERASMIAN PERSEMBAHAN PENYAMPAIAN CENDERAMATA PERSEMBAHAN : JAMUAN HARI RAYA

Guru Besar Sk Bandar Temerloh.Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad. sains.Pengurus-pengurus Bank cawangan Temerloh. beserta yang diraikan peserta-peserta khatam al-Quran sk Bandar temerloh tahun 2009. Peg. Yang Berbahagia. YDP Majlis Perbandaran Temerloh. Yang dihormati. Merbah berkicau di hujung muara. Tetamu / yang diraikan mengambil tempat.MASA 10. YDP PIBG Sk Bandar Temerloh. Bismillahirahmanirahim…. Pengerusi Jawatankuasa Penerangan.. Kecil tapak tangan dewan kami sediakan. Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. Zulkifli bin Yaacob. teknologi dan inovasi Negeri Pahang Yang berbahagia .00 PG TEKS PENGACARA DI SEDIAKAN OLEH : USTAZ ROZI BIN ZAKARIA / 019-9885781 PANDUAN PENGUMUMAN Tetamu/ perarakan khatam al-quran hampir sampai ke dewan. Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. teknologi dan inovasi Negeri Pahang Dengan diiringi .Pelajaran Drh Temerloh Yang berusaha. Hadirin sekelian dipersilakan berdiri. Hadirin sekelian dipersilakan mengambil tempat Peserta khatam al-quran dipersilakan mengambil tempat. Pemanis kata selamat datang Awal bismilah pembuka bicara.Barisan Guru-guru Penolong kanan Sk Bandar Temerloh. YDP PIBG Sk Bandar Temerloh Yang berusaha Dato. Guru Besar Sk Bandar Temerloh. Melayang serindik di atas permatang. Nuri berkicau di hujung pecan Membuat sarang di tanah rendah Kehadiran tuan/puan kami alukan. Pengerusi Jawatankuasa Penerangan. sains. Guru-guru besar . Tn Hj Nadzri bn Adb Wahab. Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad. . Pegawai-pegawai PPD Temerloh. Ustaz Aminudin b Awang Derani. Ustaz Aminudin b Awang Derani.

Bersyukur kita kehadrat ilahi dengan limpah kurnia-Nya dapat berhimpun dalam majlis khatam al-Quran dan Jamuan hari raya 2009 Majlis terlebih dahulu merakamkan sekalung terima kasih atas kesudian Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin meluangkan masa dalam kesibukan beliau. Untuk makluman sidang hadirin sekelian. tuan tuan dan puan-puan dan Yang diraikan para peserta khatam al-Quran tahun 2009 serta sidang hadirin yang dikasihi sekelian. Assalamualaikum…Alhamdulillah. Hadirin sekelian. . dato’/datin para ibu bapa. guru-guru dan kakitangan sekolah. Hadiri sekelian. pelajar-pelajar.Semoga rahmat berkat menanti . bersama-sama kita pada majlis ini seterusnya nanti merasmikan majlis Majlis Khatam Al-Quran dan jamuan hari 2009. majlis khatam al-quran pada hari ini menggunakan manhaj tradisional iaitu setiap peserta akan membaca satu surah dan ayat yang terakhir dari setiap surah akan dibaca secara beramai-ramai. Peserta khatam al-Quran pada tahun ini adalah seramai 170 orang yang terdiri dari murid tahun 4-tahun 6. Indah alunan tersemat dihati.AJK PIBG SKBT. Majlis dimula perhatian dipohon. Al-quran mukjizat bahasa tersusun. Majlis Khatam Al-Quran Sk Bandar temerloh tahun 2009. . Hadirin sekelian. merupakan kesinambungan majlis yang diadakan pada setiap tahun bersempena program tadarus al-quran yang diadakan sepanjang bulan ramadhan. Manakala jamuan hari raya yang diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara warga sekolah dengan ibu bapa serta masyarakat setempat. Majlis khatam al-quran akan dipimpin oleh alfadil Ustaz Hisyamuddin bin Mohd Yatim.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan al-fadil ustaz Hisyamuddin memulakan majlis khatam al-quran sk Bandar temerloh tahun 2009. . PIBG dan masyarakat setempat bersama-sama memotong daging. majlis mempersilakan yang berusaha Tuan haji Azmi Bin Hj Mohamed.pasukan nasyid naik. PENGUMUMAN Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Hisyamudin selaku khalifah majlis khatam al-Quran dan peserta-peserta khatam al-quran serta sidang hadirin sekelian yang menyertai sama dalam majlis ini. SELINGAN MUZIK -GB turun . Majlis khatam al-Quran dan jamuan hari raya kali ini cukup bermakna dimana hasil kerjasama warga sekolah dibawah kepimpinan Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad dan hasil sokongan padu PIBG yang diketuai oleh Us Aminudin bin Awang Derani dan masyarakat setempat.. Hadirin yang dihormati sekelian.pasukan nasyid naik. Hadirin sekelian Bagi meneruskan acara. Guru besar sK Bandar temerloh untuk menyampaikan ucapan. membuat persiapan bahan2 makanan dan memasak makanan secara bergotong-royong bermula jam 3 petang hari semalam lagi. Gagasan satu Malaysia yang dicanangkan oleh Perdana Menteri Malaysia diaplikasikan dan direalisasikan bilamana semua warga SKBT. majlis ini Berjaya menumbangkan seekor kerbau untuk jamuan kita hari ini. MASA PANDUAN Amin amin ya rabbal alamin -SELINGAN MUZIK -peserta turun .

Tak lengkap acara jika tamu kehormat tidak berbicara. SELINGAN MUZIK -YB turun & pasukan nasyid naik. Al-Quran bukanlah hanya untuk dibaca tapi menjadi panduan dalam semua aspek kehidupan. Buat makan di atas jambatan. Majlis merakamkan setinggi penghargaan dan terima kasih atas ucapan itu tadi. majlis mempersilakan yang berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. dipersilakan. dihitung sebagai amalan diakhirat. Tak berseri majlis jika tiada tetamu yang datang. . tambahan pula Dato’ Sharkar memberi sokongan kuat. dapatlah kami berteduh memotong daging yang liat. Tn Hj Azmi atas ucapan itu tadi. Tak meriah majlis jika tiada paluan kompang. mudah2an berterusan dan berkat. terasa mudah dibuat. Buah Longan beli sekati. Kehidupan lebih bermakna bilamana hubungan dengan allah dan hubungan dengan manusia dapat ditunaikan dengan sempurna. Pengerusi Untuk menyampai ucapan dan seterusnya merasmikan majlis khatam al-quran. Pesanmu Dato’ kami ingati. sk dan jamuan raya 2009.Terima kasih. Anak ayam makan di tangan. Jadi ingatan sepanjang zaman. Hadirin sekelian. Jadi azimat dalam ingatan. belum datang sumbangan kanopi diberi bagai kilat. Silaturrahim terbina erat. Pagi petang memikat belatuk. Untuk itu. Yang jelas. kerja yang berat. Hadirin sekelian. Takkan hilang jasamu Dato’.

Terima kasih kepada Dato’ atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi. Majlis mempersilakan Tn Hj Azmi menyampaikan cenderamata kepada YB Dato Sharkar. Terima ksih kepada AJK PIBG dan barisan GPK SKBT. Bagi pihak majlis juga. Seterusnya dipersilakan barisan AJK PIBG dan barisan Guru-Guru Penolong kanan SK Bandar Temerloh untuk menyampaikan cenderamata kepada peserta khatam al-Quran sambil kita menikmati persembahan Nasyid di bawah bimbingan Cikgu Zalina Mohd Noor.wabillahi taufik …… SELINGAN MUZIK -YB turun & pasukan nasyid naik. Dengan itu berakhirlah sudah Majlis Khatam Al-Quran SK Bandar Temerloh Tahun 2009.. kami merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi penghargaan kepada hadirin hadirat sekelian atas kesudian memeriahkan majlis pada hari ini. Penyampaian cenderamata Sebaik sahaja selesai nasyid Lagu raya . Terima kasih. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berusaha Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad.Besar SKBT untuk mengiringi yang berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. Bagi pihak majlis. Dengan itu sekian terima kasih …….MASA PANDUAN Penyampaian cenderamata PENGUMUMAN Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderamata kepada peserta khatam al-Quran 2009 . Bagi menyempurnakan penyampaian cenderamata ini. Sebagai tanda terima kasih. Akhir kata. Naik ke pentas bagi menyempurnakan penyampaian cenderamata. dipersilakan Dato’ dan sidang hadirin ke jamuan hari raya . G. ingin memohon kemaafan jika terdapat sebarang kecacatan dan kepincangan sepanjang perjalanan majlis ini.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->