P. 1
Teks Pengacara Majlis Khatam Quran Skbt 2009

Teks Pengacara Majlis Khatam Quran Skbt 2009

|Views: 3,213|Likes:
Dipublikasikan oleh Ustaz Rozi Bin Zakaria

More info:

Published by: Ustaz Rozi Bin Zakaria on Sep 22, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/01/2013

pdf

text

original

TEKS PENGACARA MAJLIS KHATAM AL-QURAN DAN JAMUAN HARI RAYA 2009.

SK BANDAR TEMERLOH MAJLIS KHATAM AL-QURAN 2009 TARIKH MASA TEMPAT TEMERLOH. : : : 17 okt. 2009 (SABTU) 10.00 PAGI – 1.00 TGH DEWAN PENDETA ZAABA, SK BANDAR

TENTATIF 10.00 Pagi

: : : : : : : : : 12.00 TGH

: PERARAKAN PESERTA KHATAM AL-QURAN UCAPAN ALUAN PENGERUSI MAJLIS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERSEMBAHAN UCAPAN ALUAN GURU BESAR SKBT PERSEMBAHAN UCAPAN PERASMIAN PERSEMBAHAN PENYAMPAIAN CENDERAMATA PERSEMBAHAN : JAMUAN HARI RAYA

.Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad. sains. Zulkifli bin Yaacob. Melayang serindik di atas permatang. Guru Besar Sk Bandar Temerloh. Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. Pemanis kata selamat datang Awal bismilah pembuka bicara. Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad. Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. Pengerusi Jawatankuasa Penerangan. Peg. teknologi dan inovasi Negeri Pahang Dengan diiringi . Merbah berkicau di hujung muara. Guru-guru besar . YDP PIBG Sk Bandar Temerloh. Hadirin sekelian dipersilakan berdiri. . YDP Majlis Perbandaran Temerloh. YDP PIBG Sk Bandar Temerloh Yang berusaha Dato. Ustaz Aminudin b Awang Derani.Pelajaran Drh Temerloh Yang berusaha.00 PG TEKS PENGACARA DI SEDIAKAN OLEH : USTAZ ROZI BIN ZAKARIA / 019-9885781 PANDUAN PENGUMUMAN Tetamu/ perarakan khatam al-quran hampir sampai ke dewan. Nuri berkicau di hujung pecan Membuat sarang di tanah rendah Kehadiran tuan/puan kami alukan. Pegawai-pegawai PPD Temerloh.Pengurus-pengurus Bank cawangan Temerloh. beserta yang diraikan peserta-peserta khatam al-Quran sk Bandar temerloh tahun 2009. Guru Besar Sk Bandar Temerloh. Kecil tapak tangan dewan kami sediakan. Tetamu / yang diraikan mengambil tempat. Bismillahirahmanirahim…. Tn Hj Nadzri bn Adb Wahab. Pengerusi Jawatankuasa Penerangan. Yang dihormati. teknologi dan inovasi Negeri Pahang Yang berbahagia . Yang Berbahagia. sains.Barisan Guru-guru Penolong kanan Sk Bandar Temerloh.MASA 10. Hadirin sekelian dipersilakan mengambil tempat Peserta khatam al-quran dipersilakan mengambil tempat. Ustaz Aminudin b Awang Derani.

. merupakan kesinambungan majlis yang diadakan pada setiap tahun bersempena program tadarus al-quran yang diadakan sepanjang bulan ramadhan. dato’/datin para ibu bapa. Majlis khatam al-quran akan dipimpin oleh alfadil Ustaz Hisyamuddin bin Mohd Yatim. tuan tuan dan puan-puan dan Yang diraikan para peserta khatam al-Quran tahun 2009 serta sidang hadirin yang dikasihi sekelian. pelajar-pelajar. Manakala jamuan hari raya yang diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara warga sekolah dengan ibu bapa serta masyarakat setempat. guru-guru dan kakitangan sekolah. . bersama-sama kita pada majlis ini seterusnya nanti merasmikan majlis Majlis Khatam Al-Quran dan jamuan hari 2009. Hadirin sekelian.AJK PIBG SKBT. Peserta khatam al-Quran pada tahun ini adalah seramai 170 orang yang terdiri dari murid tahun 4-tahun 6. Bersyukur kita kehadrat ilahi dengan limpah kurnia-Nya dapat berhimpun dalam majlis khatam al-Quran dan Jamuan hari raya 2009 Majlis terlebih dahulu merakamkan sekalung terima kasih atas kesudian Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin meluangkan masa dalam kesibukan beliau. Hadiri sekelian. Untuk makluman sidang hadirin sekelian. Majlis dimula perhatian dipohon. Al-quran mukjizat bahasa tersusun. Assalamualaikum…Alhamdulillah. Indah alunan tersemat dihati. majlis khatam al-quran pada hari ini menggunakan manhaj tradisional iaitu setiap peserta akan membaca satu surah dan ayat yang terakhir dari setiap surah akan dibaca secara beramai-ramai.Semoga rahmat berkat menanti . Majlis Khatam Al-Quran Sk Bandar temerloh tahun 2009. Hadirin sekelian.

pasukan nasyid naik. majlis ini Berjaya menumbangkan seekor kerbau untuk jamuan kita hari ini.. PENGUMUMAN Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Hisyamudin selaku khalifah majlis khatam al-Quran dan peserta-peserta khatam al-quran serta sidang hadirin sekelian yang menyertai sama dalam majlis ini.pasukan nasyid naik. PIBG dan masyarakat setempat bersama-sama memotong daging. Majlis khatam al-Quran dan jamuan hari raya kali ini cukup bermakna dimana hasil kerjasama warga sekolah dibawah kepimpinan Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad dan hasil sokongan padu PIBG yang diketuai oleh Us Aminudin bin Awang Derani dan masyarakat setempat. MASA PANDUAN Amin amin ya rabbal alamin -SELINGAN MUZIK -peserta turun . Gagasan satu Malaysia yang dicanangkan oleh Perdana Menteri Malaysia diaplikasikan dan direalisasikan bilamana semua warga SKBT. Hadirin yang dihormati sekelian. SELINGAN MUZIK -GB turun . Hadirin sekelian Bagi meneruskan acara. membuat persiapan bahan2 makanan dan memasak makanan secara bergotong-royong bermula jam 3 petang hari semalam lagi. . majlis mempersilakan yang berusaha Tuan haji Azmi Bin Hj Mohamed. Guru besar sK Bandar temerloh untuk menyampaikan ucapan.Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan al-fadil ustaz Hisyamuddin memulakan majlis khatam al-quran sk Bandar temerloh tahun 2009.

majlis mempersilakan yang berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. sk dan jamuan raya 2009. Tn Hj Azmi atas ucapan itu tadi. Anak ayam makan di tangan. Yang jelas. belum datang sumbangan kanopi diberi bagai kilat. Kehidupan lebih bermakna bilamana hubungan dengan allah dan hubungan dengan manusia dapat ditunaikan dengan sempurna.Terima kasih. Hadirin sekelian. Majlis merakamkan setinggi penghargaan dan terima kasih atas ucapan itu tadi. Jadi azimat dalam ingatan. Tak berseri majlis jika tiada tetamu yang datang. Untuk itu. kerja yang berat. Takkan hilang jasamu Dato’. mudah2an berterusan dan berkat. Pagi petang memikat belatuk. Al-Quran bukanlah hanya untuk dibaca tapi menjadi panduan dalam semua aspek kehidupan. dihitung sebagai amalan diakhirat. . Tak meriah majlis jika tiada paluan kompang. Buah Longan beli sekati. Hadirin sekelian. terasa mudah dibuat. Buat makan di atas jambatan. Pengerusi Untuk menyampai ucapan dan seterusnya merasmikan majlis khatam al-quran. Tak lengkap acara jika tamu kehormat tidak berbicara. dapatlah kami berteduh memotong daging yang liat. dipersilakan. SELINGAN MUZIK -YB turun & pasukan nasyid naik. Jadi ingatan sepanjang zaman. Pesanmu Dato’ kami ingati. tambahan pula Dato’ Sharkar memberi sokongan kuat. Silaturrahim terbina erat.

Bagi pihak majlis juga.MASA PANDUAN Penyampaian cenderamata PENGUMUMAN Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderamata kepada peserta khatam al-Quran 2009 . Akhir kata. Terima kasih. Dengan itu sekian terima kasih …….wabillahi taufik …… SELINGAN MUZIK -YB turun & pasukan nasyid naik..Besar SKBT untuk mengiringi yang berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. dipersilakan Dato’ dan sidang hadirin ke jamuan hari raya . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berusaha Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad. Terima ksih kepada AJK PIBG dan barisan GPK SKBT. Dengan itu berakhirlah sudah Majlis Khatam Al-Quran SK Bandar Temerloh Tahun 2009. Terima kasih kepada Dato’ atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi. Sebagai tanda terima kasih. Majlis mempersilakan Tn Hj Azmi menyampaikan cenderamata kepada YB Dato Sharkar. Bagi pihak majlis. Seterusnya dipersilakan barisan AJK PIBG dan barisan Guru-Guru Penolong kanan SK Bandar Temerloh untuk menyampaikan cenderamata kepada peserta khatam al-Quran sambil kita menikmati persembahan Nasyid di bawah bimbingan Cikgu Zalina Mohd Noor. ingin memohon kemaafan jika terdapat sebarang kecacatan dan kepincangan sepanjang perjalanan majlis ini. Bagi menyempurnakan penyampaian cenderamata ini. Penyampaian cenderamata Sebaik sahaja selesai nasyid Lagu raya . Naik ke pentas bagi menyempurnakan penyampaian cenderamata. G. kami merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi penghargaan kepada hadirin hadirat sekelian atas kesudian memeriahkan majlis pada hari ini.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->