YTM B.

PER/04

PANDUAN MENGISI BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN BIASISWA YAYASAN TM
1. Pendapatan Bulanan (Kasar) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh daripada penggajian, perniagaan dan pendapatan lain seperti sewa, pencen, bayaran berkala yang lain serta apa-apa perolehan atau keuntungan beserta elaun tetap. 2. Pendapatan Bulanan (Bersih) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh setelah ditolak dengan lain-lain potongan gaji. 3. Pengesahan Pengesahan hanya boleh dibuat oleh pegawai dalam senarai berikut: A. Pegawai Eksekutif Kumpulan TM B. Pegawai Kerajaan Kumpulan Pengurusan dan Profesional Semua pegawai kerajaan Gred 41 dan ke atas di Kementerian/Jabatan Persekutuan dan Negeri/Pejabat Daerah C. Pegawai Pendidikan Pensyarah di IPTA/Politeknik Pegawai Pendidikan Negeri/Daerah Gred 41 dan ke atas Pengetua/Penolong Kanan di Sekolah Menengah Kerajaan sahaja D. Pegawai Perkhidmatan Perubatan/Kesihatan Semua doktor yang bertugas di hospital dan pusat kesihatan kerajaan sahaja E. Pegawai Kehakiman dan Perundangan Semua pegawai dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional yang berkhidmat dalam Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan Kerajaan (contoh: Hakim, Majistret, Peguam Persekutuan, Penasihat Undang-Undang, Pegawai Undang-Undang dan Pendaftar Mahkamah) F. Pegawai Beruniform Tentera (Kapten dan ke atas) Polis (Penolong Penguasa dan ke atas) Pegawai Penjara (Penguasa Penjara dan ke atas) Bomba (Penguasa Bomba dan ke atas) Jabatan Perhutanan (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Jabatan Laut (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Kastam (Penguasa Kastam dan ke atas) G. Penggawa/Penghulu H. Lain-lain Wakil Rakyat / Senator Pesuruhjaya Sumpah

................................. ............... Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5...................... ............. ........ ............................................. iv.......................... .... iii.......................................... Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu............................................... Nama Penuh No............... iv.......................... : : : : ....................................................... Nama Penuh No............ Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : * Potong yang mana tidak berkaitan .............................................. 3.................. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen................ 4............. ................................................................................ Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ........................... ii......................................... 1. ........ pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas betul dan benar belaka......................................... Sila isi borang dengan jelas dan lengkap........................................ MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i...................... ii......................YTM B................... v........................... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : .................................................................. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia...................................................... : : : : ................ PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. ii..................................PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan........... 2....................... ..................... ...................................... 3....................... MAKLUMAT PELAJAR i................................................................................ Tandatangan Nama No........... Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya................. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i.... 2...................... Nama Penuh No............. Kad Pengenalan : : .................. iii........ v........... PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM...........

YTM B.00 7.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PEGAWAI BANK RHB BANK. iv. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. iii.00 2630. Nama Penuh No. KL 4. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. ii. Tandatangan Nama No. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 GURU SMK KOTA DAMANSARA. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. iii. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. 68000 GOMBAK. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. 3. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. MAKLUMAT PELAJAR i. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. PRESINT 8. ii. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. v.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. 2.850. v. 50050 KL 3. Nama Penuh No. iv. Nama Penuh No. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i.200. ii. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 9. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. 32. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 3500. JALAN SULTAN ISMAIL. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1.

Nama Penuh No. Tandatangan Nama No. 2. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. MAKLUMAT PELAJAR i. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . v. iv. PRESINT 8. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 SURIRUMAH TIADA 4. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2.00 450. v. Nama Penuh No. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. iii. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. ii. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. ii.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. ii.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PESAWAH TIADA 3. 32. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 450. iv.YTM B. 3. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. iii. Nama Penuh No.

pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 TUKANG JAHIT TIADA 4.00 550.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan e) f) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 550. 32. xiii. MAKLUMAT PELAJAR i. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. ix. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. xii. Nama Penuh No. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * xi. Nama Penuh No. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan c) d) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 MENINGGAL DUNIA TIADA 3. 2. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. vii. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. PRESINT 8.YTM B. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. xv. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * vi. Nama Penuh No. x. viii. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. 3. Tandatangan Nama No. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. xiv. ii. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful