YTM B.

PER/04

PANDUAN MENGISI BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN BIASISWA YAYASAN TM
1. Pendapatan Bulanan (Kasar) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh daripada penggajian, perniagaan dan pendapatan lain seperti sewa, pencen, bayaran berkala yang lain serta apa-apa perolehan atau keuntungan beserta elaun tetap. 2. Pendapatan Bulanan (Bersih) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh setelah ditolak dengan lain-lain potongan gaji. 3. Pengesahan Pengesahan hanya boleh dibuat oleh pegawai dalam senarai berikut: A. Pegawai Eksekutif Kumpulan TM B. Pegawai Kerajaan Kumpulan Pengurusan dan Profesional Semua pegawai kerajaan Gred 41 dan ke atas di Kementerian/Jabatan Persekutuan dan Negeri/Pejabat Daerah C. Pegawai Pendidikan Pensyarah di IPTA/Politeknik Pegawai Pendidikan Negeri/Daerah Gred 41 dan ke atas Pengetua/Penolong Kanan di Sekolah Menengah Kerajaan sahaja D. Pegawai Perkhidmatan Perubatan/Kesihatan Semua doktor yang bertugas di hospital dan pusat kesihatan kerajaan sahaja E. Pegawai Kehakiman dan Perundangan Semua pegawai dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional yang berkhidmat dalam Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan Kerajaan (contoh: Hakim, Majistret, Peguam Persekutuan, Penasihat Undang-Undang, Pegawai Undang-Undang dan Pendaftar Mahkamah) F. Pegawai Beruniform Tentera (Kapten dan ke atas) Polis (Penolong Penguasa dan ke atas) Pegawai Penjara (Penguasa Penjara dan ke atas) Bomba (Penguasa Bomba dan ke atas) Jabatan Perhutanan (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Jabatan Laut (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Kastam (Penguasa Kastam dan ke atas) G. Penggawa/Penghulu H. Lain-lain Wakil Rakyat / Senator Pesuruhjaya Sumpah

.........PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1........ ii............ Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan..................... Nama Penuh No................... : : : : ............................... Sila isi borang dengan jelas dan lengkap.. Nama Penuh No............ v. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ..... ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia.... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : .......................................... Tandatangan Nama No................... iii.......................................... ......................... Kad Pengenalan : : ............................................................................ 2............................................... ............ MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i....... MAKLUMAT PELAJAR i............. ..................................................... ii... ............................................. ................................................... MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i............................... .................................. 3.................... 1................ PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM.................................. iv............. 2....... Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu............... pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas betul dan benar belaka....................................................... 3... Nama Penuh No................. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya............................ ............ Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : * Potong yang mana tidak berkaitan .......................................................... iii................................ ............................ PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka................................................. .............. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen.................... v........................ Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5........................ ii.............. iv...................................................................................................... 4....................YTM B.................................... : : : : ..

v. Nama Penuh No. Nama Penuh No. PRESINT 8.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 GURU SMK KOTA DAMANSARA. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. iv. KL 4. 50050 KL 3. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PEGAWAI BANK RHB BANK. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 9. 3. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya.YTM B. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. ii. Nama Penuh No. 2. JALAN SULTAN ISMAIL.200.00 7. Tandatangan Nama No. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO.00 2630. iv. MAKLUMAT PELAJAR i. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 3500. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. 32. iii.850. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . 68000 GOMBAK. v. iii. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. ii. ii.

Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . iii. Nama Penuh No. v. Nama Penuh No. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen.00 450. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 SURIRUMAH TIADA 4. MAKLUMAT PELAJAR i. iv. Tandatangan Nama No. iii. ii. Nama Penuh No. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. 2. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. ii. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PESAWAH TIADA 3. v. PRESINT 8. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. 3. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. iv. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. ii. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 450.YTM B. 32.

PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * xi. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * vi. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. 32.YTM B. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan e) f) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 550. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan c) d) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 MENINGGAL DUNIA TIADA 3. 2. Nama Penuh No. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. Nama Penuh No. PRESINT 8. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. viii. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. xiii. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 TUKANG JAHIT TIADA 4. vii. 3. Tandatangan Nama No. xii. xiv. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. ii. xv. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM.00 550. Nama Penuh No. ix. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. x. MAKLUMAT PELAJAR i.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful