YTM B.

PER/04

PANDUAN MENGISI BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN BIASISWA YAYASAN TM
1. Pendapatan Bulanan (Kasar) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh daripada penggajian, perniagaan dan pendapatan lain seperti sewa, pencen, bayaran berkala yang lain serta apa-apa perolehan atau keuntungan beserta elaun tetap. 2. Pendapatan Bulanan (Bersih) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh setelah ditolak dengan lain-lain potongan gaji. 3. Pengesahan Pengesahan hanya boleh dibuat oleh pegawai dalam senarai berikut: A. Pegawai Eksekutif Kumpulan TM B. Pegawai Kerajaan Kumpulan Pengurusan dan Profesional Semua pegawai kerajaan Gred 41 dan ke atas di Kementerian/Jabatan Persekutuan dan Negeri/Pejabat Daerah C. Pegawai Pendidikan Pensyarah di IPTA/Politeknik Pegawai Pendidikan Negeri/Daerah Gred 41 dan ke atas Pengetua/Penolong Kanan di Sekolah Menengah Kerajaan sahaja D. Pegawai Perkhidmatan Perubatan/Kesihatan Semua doktor yang bertugas di hospital dan pusat kesihatan kerajaan sahaja E. Pegawai Kehakiman dan Perundangan Semua pegawai dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional yang berkhidmat dalam Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan Kerajaan (contoh: Hakim, Majistret, Peguam Persekutuan, Penasihat Undang-Undang, Pegawai Undang-Undang dan Pendaftar Mahkamah) F. Pegawai Beruniform Tentera (Kapten dan ke atas) Polis (Penolong Penguasa dan ke atas) Pegawai Penjara (Penguasa Penjara dan ke atas) Bomba (Penguasa Bomba dan ke atas) Jabatan Perhutanan (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Jabatan Laut (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Kastam (Penguasa Kastam dan ke atas) G. Penggawa/Penghulu H. Lain-lain Wakil Rakyat / Senator Pesuruhjaya Sumpah

................. ...... Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. ...................... MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i................................. MAKLUMAT PELAJAR i....................................... 4.... 1........................ v...................................................... PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka.................... ....................................... Nama Penuh No............................... pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas betul dan benar belaka............. 3... Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya........................................................... .............. 2...................................................................... ii........................... ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia.......... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ...................................... .......................... Sila isi borang dengan jelas dan lengkap..... : : : : ............... Nama Penuh No...................... v................................ Tandatangan Nama No...... ii........................ ii..............PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1..... Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5...................................................................................................... 2....... iv. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu... 3................................. ............ Nama Penuh No.........YTM B............................................. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i................................................... iii........................... .......................... ............. Kad Pengenalan : : ....... : : : : ........................................................... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ................................................................................... PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM................ Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : * Potong yang mana tidak berkaitan ......................... iii............................. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan.. iv........ ....................................

ii. iii. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 9. ii. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. 3. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. v. 2. PRESINT 8. JALAN SULTAN ISMAIL. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya.200. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. KL 4. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PEGAWAI BANK RHB BANK.00 2630. iv. Tandatangan Nama No. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. Nama Penuh No. 32. v. 68000 GOMBAK. iii. Nama Penuh No. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. iv. 50050 KL 3.00 7. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. MAKLUMAT PELAJAR i. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2.YTM B. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i.850.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. Nama Penuh No. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 3500.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 GURU SMK KOTA DAMANSARA. ii. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5.

Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 SURIRUMAH TIADA 4.00 450. iv. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. 2. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. iii. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. iii. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. Nama Penuh No. Tandatangan Nama No. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. ii. Nama Penuh No. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . v.YTM B. v.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. ii. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PESAWAH TIADA 3. iv. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. MAKLUMAT PELAJAR i. 3. Nama Penuh No. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 450. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. ii. PRESINT 8. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. 32. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu.

Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. ii. x. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. ix. xiv.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. PRESINT 8.YTM B. Nama Penuh No. viii. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. 3. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan c) d) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 MENINGGAL DUNIA TIADA 3. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. Nama Penuh No. xv. 2. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan e) f) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 550. xii. vii.00 550. xiii. MAKLUMAT PELAJAR i. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * xi. Nama Penuh No. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. Tandatangan Nama No. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. 32. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * vi.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 TUKANG JAHIT TIADA 4. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap.