YTM B.

PER/04

PANDUAN MENGISI BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN BIASISWA YAYASAN TM
1. Pendapatan Bulanan (Kasar) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh daripada penggajian, perniagaan dan pendapatan lain seperti sewa, pencen, bayaran berkala yang lain serta apa-apa perolehan atau keuntungan beserta elaun tetap. 2. Pendapatan Bulanan (Bersih) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh setelah ditolak dengan lain-lain potongan gaji. 3. Pengesahan Pengesahan hanya boleh dibuat oleh pegawai dalam senarai berikut: A. Pegawai Eksekutif Kumpulan TM B. Pegawai Kerajaan Kumpulan Pengurusan dan Profesional Semua pegawai kerajaan Gred 41 dan ke atas di Kementerian/Jabatan Persekutuan dan Negeri/Pejabat Daerah C. Pegawai Pendidikan Pensyarah di IPTA/Politeknik Pegawai Pendidikan Negeri/Daerah Gred 41 dan ke atas Pengetua/Penolong Kanan di Sekolah Menengah Kerajaan sahaja D. Pegawai Perkhidmatan Perubatan/Kesihatan Semua doktor yang bertugas di hospital dan pusat kesihatan kerajaan sahaja E. Pegawai Kehakiman dan Perundangan Semua pegawai dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional yang berkhidmat dalam Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan Kerajaan (contoh: Hakim, Majistret, Peguam Persekutuan, Penasihat Undang-Undang, Pegawai Undang-Undang dan Pendaftar Mahkamah) F. Pegawai Beruniform Tentera (Kapten dan ke atas) Polis (Penolong Penguasa dan ke atas) Pegawai Penjara (Penguasa Penjara dan ke atas) Bomba (Penguasa Bomba dan ke atas) Jabatan Perhutanan (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Jabatan Laut (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Kastam (Penguasa Kastam dan ke atas) G. Penggawa/Penghulu H. Lain-lain Wakil Rakyat / Senator Pesuruhjaya Sumpah

.............................................. 3.. Kad Pengenalan : : ............ MAKLUMAT PELAJAR i.......... Sila isi borang dengan jelas dan lengkap............................ .........................................................................YTM B..... MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i........ iv........ PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM............ ............................................................................................ .......... 1... 3...PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1.. Nama Penuh No............ ............ ........... Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu....... PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka...................... ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia................................................... .................................................................................. iv.............................................. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas betul dan benar belaka............ ...................... : : : : ................................... Nama Penuh No................. : : : : ..... 2....... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ....................... Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya..................... Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : * Potong yang mana tidak berkaitan .......... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ........................... iii............................ 4.............................. ..................... Nama Penuh No.. ....................... Tandatangan Nama No.................................................................... v.... 2............................................................................................... Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5.................... MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i.................................................... ii................................................. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan.................... v........................................ ii........................ iii....... ii................................. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen...............

Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. MAKLUMAT PELAJAR i. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. v. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 9. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 GURU SMK KOTA DAMANSARA. Nama Penuh No.00 2630.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1.00 7.850. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. 50050 KL 3. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. ii. 3. 68000 GOMBAK. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. 32. iii. JALAN SULTAN ISMAIL. Nama Penuh No. ii.200. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. iii. Nama Penuh No.YTM B. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. Tandatangan Nama No. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 3500. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan .00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PEGAWAI BANK RHB BANK. KL 4. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. 2. iv. v. ii. iv. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. PRESINT 8.

3. iii. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 450. v. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. Nama Penuh No. iv. ii. v. iv. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. iii. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PESAWAH TIADA 3. Nama Penuh No. ii. PRESINT 8. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan .00 450. Nama Penuh No. 32. MAKLUMAT PELAJAR i. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. ii.YTM B. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. 2. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Tandatangan Nama No. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 SURIRUMAH TIADA 4.

Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan e) f) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 550. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. 2. xii. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1.00 550. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. MAKLUMAT PELAJAR i. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * vi. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. vii. 32. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. viii. 3.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan c) d) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 MENINGGAL DUNIA TIADA 3. Nama Penuh No. xiii. xv. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. Tandatangan Nama No. ix. Nama Penuh No. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 TUKANG JAHIT TIADA 4. xiv. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. ii. x. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. Nama Penuh No. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * xi. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . PRESINT 8.YTM B.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful