YTM B.

PER/04

PANDUAN MENGISI BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN BIASISWA YAYASAN TM
1. Pendapatan Bulanan (Kasar) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh daripada penggajian, perniagaan dan pendapatan lain seperti sewa, pencen, bayaran berkala yang lain serta apa-apa perolehan atau keuntungan beserta elaun tetap. 2. Pendapatan Bulanan (Bersih) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh setelah ditolak dengan lain-lain potongan gaji. 3. Pengesahan Pengesahan hanya boleh dibuat oleh pegawai dalam senarai berikut: A. Pegawai Eksekutif Kumpulan TM B. Pegawai Kerajaan Kumpulan Pengurusan dan Profesional Semua pegawai kerajaan Gred 41 dan ke atas di Kementerian/Jabatan Persekutuan dan Negeri/Pejabat Daerah C. Pegawai Pendidikan Pensyarah di IPTA/Politeknik Pegawai Pendidikan Negeri/Daerah Gred 41 dan ke atas Pengetua/Penolong Kanan di Sekolah Menengah Kerajaan sahaja D. Pegawai Perkhidmatan Perubatan/Kesihatan Semua doktor yang bertugas di hospital dan pusat kesihatan kerajaan sahaja E. Pegawai Kehakiman dan Perundangan Semua pegawai dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional yang berkhidmat dalam Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan Kerajaan (contoh: Hakim, Majistret, Peguam Persekutuan, Penasihat Undang-Undang, Pegawai Undang-Undang dan Pendaftar Mahkamah) F. Pegawai Beruniform Tentera (Kapten dan ke atas) Polis (Penolong Penguasa dan ke atas) Pegawai Penjara (Penguasa Penjara dan ke atas) Bomba (Penguasa Bomba dan ke atas) Jabatan Perhutanan (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Jabatan Laut (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Kastam (Penguasa Kastam dan ke atas) G. Penggawa/Penghulu H. Lain-lain Wakil Rakyat / Senator Pesuruhjaya Sumpah

............................................................................. ..................................................... MAKLUMAT PELAJAR i........ Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya...................... Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen...................... : : : : ................ v................................... . . Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu.................. iv...................................... 2..... ii........... Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5......................................... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : .................. 3.......... ................................. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan............. iii............. Nama Penuh No............PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1.......YTM B............. .......... ...................................................................................................................... iii. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM.................................................................................................................................. .. Tandatangan Nama No................................. ............ MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i................................................................. v.................... Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : * Potong yang mana tidak berkaitan . ii........... 1.. Kad Pengenalan : : .................................................................................................. 4.................................... : : : : ............... PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka........ 3.......................... iv..... ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia................................... MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i........... pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas betul dan benar belaka............................. 2................... Nama Penuh No..... Sila isi borang dengan jelas dan lengkap.............. Nama Penuh No................................................... ii............... .... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ........................

00 7. Nama Penuh No. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. Nama Penuh No.200. iv. ii. Tandatangan Nama No. iii. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. iii. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 3500. MAKLUMAT PELAJAR i. ii. JALAN SULTAN ISMAIL. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. PRESINT 8. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. v. v.850. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. ii. KL 4. iv. 2. Nama Penuh No.00 2630. 32. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 9.YTM B. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 GURU SMK KOTA DAMANSARA.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. 50050 KL 3. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PEGAWAI BANK RHB BANK. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. 3. 68000 GOMBAK. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka.

Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 450. v. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. iii. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. iv. iii. v. ii. 32. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. 3. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . MAKLUMAT PELAJAR i. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. Nama Penuh No. Nama Penuh No. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. ii. PRESINT 8. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. iv. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. 2. Tandatangan Nama No.00 450.YTM B. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 SURIRUMAH TIADA 4. Nama Penuh No.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PESAWAH TIADA 3. ii.

Nama Penuh No. xiv. MAKLUMAT PELAJAR i. viii. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan e) f) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 550. 32.00 550. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. vii. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka. 2. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap.YTM B. ix. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. Tandatangan Nama No. Nama Penuh No. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. x. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * vi. ii.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. 3.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 TUKANG JAHIT TIADA 4. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. xv. xiii. PRESINT 8. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . xii. Nama Penuh No. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan c) d) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 MENINGGAL DUNIA TIADA 3. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * xi. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful