YTM B.

PER/04

PANDUAN MENGISI BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN BIASISWA YAYASAN TM
1. Pendapatan Bulanan (Kasar) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh daripada penggajian, perniagaan dan pendapatan lain seperti sewa, pencen, bayaran berkala yang lain serta apa-apa perolehan atau keuntungan beserta elaun tetap. 2. Pendapatan Bulanan (Bersih) Jumlah pendapatan kasar yang diperoleh setelah ditolak dengan lain-lain potongan gaji. 3. Pengesahan Pengesahan hanya boleh dibuat oleh pegawai dalam senarai berikut: A. Pegawai Eksekutif Kumpulan TM B. Pegawai Kerajaan Kumpulan Pengurusan dan Profesional Semua pegawai kerajaan Gred 41 dan ke atas di Kementerian/Jabatan Persekutuan dan Negeri/Pejabat Daerah C. Pegawai Pendidikan Pensyarah di IPTA/Politeknik Pegawai Pendidikan Negeri/Daerah Gred 41 dan ke atas Pengetua/Penolong Kanan di Sekolah Menengah Kerajaan sahaja D. Pegawai Perkhidmatan Perubatan/Kesihatan Semua doktor yang bertugas di hospital dan pusat kesihatan kerajaan sahaja E. Pegawai Kehakiman dan Perundangan Semua pegawai dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional yang berkhidmat dalam Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan Kerajaan (contoh: Hakim, Majistret, Peguam Persekutuan, Penasihat Undang-Undang, Pegawai Undang-Undang dan Pendaftar Mahkamah) F. Pegawai Beruniform Tentera (Kapten dan ke atas) Polis (Penolong Penguasa dan ke atas) Pegawai Penjara (Penguasa Penjara dan ke atas) Bomba (Penguasa Bomba dan ke atas) Jabatan Perhutanan (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Jabatan Laut (Pegawai Gred 41 dan ke atas) Kastam (Penguasa Kastam dan ke atas) G. Penggawa/Penghulu H. Lain-lain Wakil Rakyat / Senator Pesuruhjaya Sumpah

......... ii....... ....... Nama Penuh No........... .......... iii... 3........ Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen......................................... 4............. iii.......... Nama Penuh No......... . iv............................................. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM............... ................. 3.................................................. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia............... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ........................................... ....................PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1......... Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : ...................................................................... Nama Penuh No............. v............................................................................ 2.... Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya............ Kad Pengenalan : : ......... Tandatangan Nama No........................................................ Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : * Potong yang mana tidak berkaitan ....... MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i...................... Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan............... ......................................... ii........................ MAKLUMAT PELAJAR i.............. : : : : .................................... v. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5............................................................. : : : : ........ MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i.......... .................... Sila isi borang dengan jelas dan lengkap............................................... ................................................ Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu........ pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas betul dan benar belaka............................ .................. ii........ 1.............................................................. iv............................ 2.........................................................................................................................................................YTM B.............. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka...........

v. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. 68000 GOMBAK. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. ii.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. MAKLUMAT PELAJAR i. 3.850.YTM B. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. iii. 50050 KL 3. 32. 2.00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PEGAWAI BANK RHB BANK. iii. JALAN SULTAN ISMAIL. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka.00 7.00 2630. v. Nama Penuh No. ii. iv. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. Nama Penuh No. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. KL 4. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 3500. PRESINT 8. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . ii. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 GURU SMK KOTA DAMANSARA. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 9. Nama Penuh No. Tandatangan Nama No. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya.200. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. iv. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2.

00 : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 PESAWAH TIADA 3. ii. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1. Nama Penuh No. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 450. 3. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. iv. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka.YTM B. iii. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. v.00 450. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * i. ii. pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Nama Penuh No. PRESINT 8. v. ii. iv. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. iii. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * i. 2. 32. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . MAKLUMAT PELAJAR i. Tandatangan Nama No. Nama Penuh No. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan a) b) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 SURIRUMAH TIADA 4.

pegawai kerajaan dalam kumpulan Pengurusan dan Professional atau pegawai yang ditetapkan di dalam panduan) Saya mengesahkan maklumat di atas adalah betul dan benar belaka. Kad Pengenalan : : NOR AZLINA BINTI REDZUAN 890620-01-0072 2. Nama Penuh No. 2. xv. Tandatangan Nama No. Borang ini hendaklah diisi bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji/Borang J/Kad Pesara atau Penyata Pencen. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan c) d) Kasar (RM) Bersih (RM) : : TIADA TIADA : : : : REDZUAN BIN ABU BAKAR 590504-11-5149 MENINGGAL DUNIA TIADA 3. Sila isi borang dengan jelas dan lengkap. ix. xii. PUTRAJAYA PESURUHJAYA SUMPAH * Potong yang mana tidak berkaitan . xiii. Kad Pengenalan Alamat Pekerjaan Cop Rasmi Tarikh : : : : : : : 26 JANUARI 2008 ANIS SORAYA BINTI KAMAL 600414-06-5218 NO. MAKLUMAT IBU / PENJAGA * xi. ii. Kad Pengenalan Pekerjaan Alamat Majikan Pendapatan Bulanan e) f) Kasar (RM) Bersih (RM) : : 550. PRESINT 8.00 550. viii. Registered” berhak untuk menolak permohonan anak saya. Sila rujuk kepada Panduan Mengisi Borang Pengesahan Pendapatan sebagai panduan 1.YTM B.PER/04 BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ARAHAN: 1.00 : : : : SITI RAHMAH BINTI KHALID 630704-14-5678 TUKANG JAHIT TIADA 4. PENGESAHAN : : (Bahagian ini hendaklah disahkan oleh Pegawai Eksekutif Kumpulan TM. x. Nama Penuh No. 32. Nama Penuh No. ”The Board of Trustees of Yayasan Telekom Malaysia. Saya juga faham jika keterangan yang diberikan di atas didapati palsu. xiv. vii. MAKLUMAT PELAJAR i. MAKLUMAT BAPA / PENJAGA * vi. 3. Tandatangan Ibu/Bapa/Penjaga Tarikh 5. PERAKUAN IBU / BAPA / PENJAGA * Saya mengaku bahawa segala maklumat yang diberikan adalah betul dan benar belaka.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful