Ruj. Kami Tarikh Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Kangar, Pejabat Majlis Perbandaran Kangar, No.

192, Jalan Kangar, 01000 Kangar, Perlis. Tuan,

: 03/04/001/2008 (27) : 16 MEI, 2008

PROGRAM TITIAN KASIH DYTM TUANKU RAJA MUDA PERLIS SEMPENA KEPUTERAAN DYMM TUANKU RAJA PERLIS TAHUN 2008. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah berjalan dengan lancar dan jayanya pada tarikh dan masa yang dijadualkan. 3. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau ingin mengucapkan jutaan terima kasih di atas kerjasama dan bantuan daripada jabatan tuan yang telah menyediakan pokok-pokok hiasan bagi menyeri dan menceriakan lagi majlis tersebut . 4. Sehubungan itu juga kami memohon jasa baik daripada pihak tuan agar dapat memberi pertimbangan bagi mengurangkan kadar kos perkhidmatan menyediakan pokokpokok hiasan tersebut ( dari RM 350.00 kepada kos yang tuan rasakan berpatutan ). 5. Di atas segala kerjasama dan bantuan yang dihulurkan oleh pihak tuan dalam membantu menjayakan program tersebut, sekali lagi pihak sekolah merakamkan setinggitinggi penghargaan dan ucapan terima kasih.

Sekian..................... ................ terima kasih.... Pengetua. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.... Perlis. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” .... 02600 Arau.......

... Sehubungan itu tuan/puan adalah dijemput hadir ke program tersebut untuk menerima penyerahan keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun.30 PAGI DEWAN SMK. Kami Tarikh Semua Ibu/Bapa/Waris/Penjaga....... 02600 Arau. 2010 PROGRAM JALINAN KASIH ... Tuan.. terima kasih.......Ruj. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ... : 03/04/001/2010 (7) : 07 JULAI..2010 anak-anak jagaan tuan/puan dan mendapatkan gambaran mengenai pencapaian mereka sebelum menduduki Peperiksaan PMR. 5 & 6 ATAS Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. (HJ... Perlis. SPM & STPM pada penghujung tahun 2010 nanti. 5 & 6 ATAS SMK.. HALIM BIN MANSOR) Pengetua.. .. Perlis..... Pelajar Tingkatan 3. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas akan diadakan mengikut butiran berikut : Tarikh Masa Tempat : : : 15 JULAI. 026000 Arau......... PERLIS TAHUN 2010.. Sekian..2 WARIS PELAJAR TINGKATAN 3.. 2.. Segala sokongan dan kerjasama tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut didahului dengan ucapan terima kasih. 4.. 2010 (KHAMIS) 8... ARAU. ARAU 3.....

Kerjasama dan keperihatinan dari pihak tuan/puan terlebih dahulu diucapkan setinggitinggi penghargaan dan terima kasih. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan Kaunseling dan Panitia Pendidikan Islam SMK.... Pengetua. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.....00 T/HARI (AHAD) 3.. Sehubungan itu tuan/puan telah dilantik sebagai AJK/Urusetia program tersebut untuk membantu melicinkan lagi perjalanan program yang akan berlangsung nanti.....30 PTG. Arau telah diberi tanggungjawab untuk mengelolakan PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI KEPADA calon-calon cemerlang PMR/SPM/STPM SMK... Perlis.. AJK / Urusetia Panitia Pendidikan Agama Islam dan Program Motivasi Kecemerlangan Ibadah Seni Sentuhan Hati... SPM & STPM SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TAHUN 2010. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. Tuan / Puan.... ARAU 4. 2010 DEWAN. . 2010 PERLANTIKAN SEBAGAI AJK/URUSETIA PELAKSANAAN PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PELAJAR PMR. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. SMK.. terima kasih... Sekian.. 2.... 026000 Arau.... 4... : 03/04/001/2010 (07) : 26 MAC. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” .... TARIKH TEMPAT MASA : : : 2 HINGGA 4 APRIL....Ruj...... Arau Tahun 2010 seperti butiran berikut ini . (JUMAAAT) HINGGA 1... Tuan/Puan boleh menyemak Jadual Tugas yang akan diedarkan nanti........ 4.. Kami Tarikh …………………………………….

6. berus gigi. Alat tulis dan buku catatan Pakaian yang secukupnya untuk 3 hari 2 malam (Pakaian yang sesuai) Tikar (alas tidur)/Bantal/Selimut Kasut sukan/ T/ Shirt Sukan / Seluar Track Ubat-ubatan jika perlu Selipar/sender Sabun. 7. 2. Perlis. 10. 4.02600 Arau. ARAU TAHUN 2010 SENARAI PERALATAN YANG PERLU DISEDIAKAN PESERTA : 1. tuala mandi Lampu suluh Keperluan solat Bekas minuman . 3. PROGRAM KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PEAJARPELAJAR CEMERLANG PMR/SPM/STPM SMK. 5. 9. 8.

Sekian. Arau akan menganjurkan program tersebut di atas melibatkan 50 orang pelajar cemerlang yang terdiri daripada calon-calon PMR. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. Sehubungan itu pihak Unit Bimbingan dan Kaunseling memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan Kumpulan Wang SWA (Pelbagai/Sewaan) bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 1000. 4. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” . Kangar . 5.Ruj. ARAU 2010. Tuan. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.00 (Seribu Ringgit Sahaja). SPM & STPM dari sekolah kita. : 03/04/001/2010 (15) : 22 SEPT.00/seorang x 2 hari. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. terima kasih.. Perlis. 02600 Arau. 3. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN KUMPULAN WANG SWA (PELBAGAI/SEWAAN) UNTUK PEMBIAYAAN PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR. 2010 ini bertempat di Hotel Sri Garden. SPM & STPM SMK. Kami Tarikh Pengetua. Program ini dirancang akan berlangsung pada 24 . Perlis. 2. pakej yang telah ditetapkan kepada para peserta untuk penginapan serta makan ialah RM 75. yang akan berlangsung selama 3 hari 2 malam .26 Sept.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. Untuk melaksanakan program ini.

..... JAMIL BIN AZIZ) Setiausaha.... 02600 Arau..... ....... SPM & STPM ..”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah.... Perlis..2010...... ......... MD........ (HJ... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Program Kem Elit Kecemerlangan PMR......

.... Perlis. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. 2010 (JUMAAT) Dewan Hotel Sri Garden.. .. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah.. 2010 JEMPUTAN SEBAGAI PENCERAMAH PROGRAM MOTIVASI KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR/SPM/STPM SMK... 8.... Hasni Bin Hashim) sebagai penceramah bagi menjayakan program tersebut. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah dirancang dan akan diadakan pada tarikh dan tempat yang dijadualkan seperti butiran berikut : Tarikh Tempat Jam 3 : : : 24 SEPTEMBER... Sekian.. Kangar..Ruj. 02600 Arau... Padang Bohor. Sehubungan itu kami memohon jasa baik daripada pihak tuan untuk mendapatkan khidmat pegawai daripapda sekolah tuan (En... SMK......00 Mlm.. .... ARAU – 2010 : Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara di atas.. Pengetua.. – 11.... Tuan.. 4 Kerjasama dan sokongan yang dihulurkan oleh pihak tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut amat dihargai.. Kangar. terima kasih.. Perlis... HASNI BIN HASHIM (GC) Melalui : Pengetua..45 Mlm.. Perlis.... 2.. Kami Tarikh EN.. : 03/04/001/2010(22) : 21 SEPTEMBER.

JENAYAH GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN GURU DISIPLIN GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN EN. GAZIMI B. MD. CHE ROMLI PN. TARIP EN. 8.KAMAL B. KANAN (HEM0 PEN. 10. 6. AMINAHAR B. 15. 16. ISMAIL EN. RUSHDAN B. CHE AYOB B. MOHD. JAMIL B. AHMAD DAHLAN AGENDA : . SITI NOR AZURA BT. ALI EN. ROHAIZAN BT. KANAN (Ko) KETUA UNIT B&K SETIAUSAHA KWTUA GURU DISIPLIN BADAN DISIPLIN BADAN DISIPLIN GURU PPDa GURU SLAD KELAB PEN. AZIZ PN. MAT RAWI EN. HJ. FARIDATUL ZARINA BT. MOHAMAD TN. HJ. CHE OM EN. MANSOR EN. 14 FEB. HALIM B.30 PTG. FAZIN B. 14. RAHIM B. AZIZ BIN AZIZ EN. 3. 13. 2008 2. 7. MD. ARAU PEN.MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA UNIT BIMBINGAN DAN KAUNSELING KALI KE – 1 / 2008 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TARIKH : Masa : TEMPAT : KEHADIRAN 1. 4. ABD. 9. NAJNIN BT AZIZ PN. MAT ZAIN TN. SUPARDI B.ZAIN PN. BILIK MESYUARAT SMK. 5. 12. HUSSIN EN. ARAU : PENGETUA SMK. 11. 2. ZULKIPLI B. ISMAIL EN.

2 5. SPM dan STPM.1 Tn. Md. 2. 4. Visi. 3. Jamil Aziz (Ketua Unit – B&K) menerangkan perancangan Tahun 2008 dengan merujuk kepada Lampiran Perancangan Tahunan Unit Bimbingan Dan Kaunseling 2008 yang diedarkan kepada AJK mesyuarat. 4. 3. 3.1 Tahniah daripada Pengerusi di atas kejayaan melaksana aktiviti/program yang merangkumi akademik. serta pencapaian akademik pelajar kita. 1.1. Hj. Dalam buku tersebut telah digariskan panduan kepada Guru Bimbingan Dan Kaunseling tentang tatacara perkhidmatan yang meliputi senarai tugas / bidang tugas dan tanggung jawab guru Bimbingan dan Kaunseling. 2.1 Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. kepimpinan dan sebagainya pada tahun 2007. Md. Program-program tersebut adalah meliputi program peningkatan akademik PMR. Ucapan Aluan Pengerusi Majl. Perancangan Tahun 2008. Hal-Hal Lain. Hj. Semoga program-program sedemikian akan diteruskan lagi pada tahun ini dalam usaha kita untuk mempertingkatkan tahap disiplin/sahsia. sahsiah. Jamil Aziz mengucapkan berbanyak terima kasih kepada AJK Tahun 2007 yang telah memberikan kerjasama dalam menjayakan program / aktiviti Unit Bimbingan dan Kaunseling Tahun 2007 dan berharap komitmen yang sama dapat diteruskan .1 Merujuk kepada Buku Panduan Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Sekolah Menengah . Dasar Unit Bimbingan Dan Kaunseling.1 Tn. 5.2 Selain itu juga terdapat program peningkatan sahsiah kendiri. Arau telah berjaya menganjurkan 40 program pada tahun 2007.is (Pengetua). 4. Laporan Program / Aktiviti Tahun 2007. Beliau berharap agar mendapat kerjasama yang sepenuhnya daripada semua AJK dalam melaksanakan program-program yang dirancangkan tersebut. program kepimpinan kepada Pengawas dan AJK Tingkatan serta lawatan sambil belajar. Misi dan Falsafah serta Kod Etika Perkhidmatan .

diharap tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling akan lebih baik lagi pada tahun 2008 ini. Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas segala cadangan yang dikemukakan AJK dalam mesyuarat ini dan berharap ideaidea tersebut akan dapat membantu usaha ke arah mempertingkatkan tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling SMK.4 oleh AJK Tahun 2008 ini demi untuk mempertingkatkan prestasi SMK. HUSSIN ) Setiausaha Unit Bimbingan & Kaunseling SMK. Pn.3 5.2 5. Arau ke tahap yang lebih baik. Arau . Faridatul Zarina mencadangkan agar program kemahiran belajar dimulakan kepada pelajar-pelajar tingkatan 1 supaya apabila mereka berada di tingkatan 3.5. Semoga dengan kerjasama kita semua AJK Tahun 2008 ini. Mesyuarat ditangguhkan jam 5.00 petang. Arau. Disediakan oleh : Disahkan oleh : ( NOR AZURA BT. semua bentuk kemahiran belajar telah dapat dikuasai dan mudah bagi mereka untuk menguasai pelajaran .

3. Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan/puan selanjutnya.Ruj. didahului dengan jutaan terima kasih.. Arau dalam peperiksaan PMR/SPM/STPM pada tahun 2010 ini mencapai target yang ditetapkan..00 seorang (Perbelanjaan untuk seorang pelajar dalam program ini ialah RM 150...... . Keperihatinan dan komitmen pihak tuan/puan untuk membantu menjayakan program ini amatlah diharapkan demi untuk kejayaan anak/jagaan tuan/puan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM nanti... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Kami Tarikh Kepada... ARAU . adalah dimaklumkan bahawa setiap pelajar yang telah terpilih ke program ini adalah diwajibkan menyertainya tanpa apa-apa alasan kerana pihak sekolah ingin memastikan tahap peningkatan prestasi SMK.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau..00).2010... 5. HALIM BIN MANSOR) Pengetua.... Sehubungan itu. Justeru itu pihak tuan/puan dipohon untuk menampung sedikit daripada kos pelaksanaan program tersebut iaitu sebanyak RM 50...... 2010 ini di Hotel Sri Garden. Segala kerjasama yang dihulurkan... Sukacita dimaklumkan bahawa anak tuan/puan telah terpilih sebagai calon-calon harapan yang akan mencipta kecemerlangan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM SMK.. (HJ. Tuan / Puan. Arau bagi Tahun 2010 ini dan ditawarkan untuk mengikuti Program Elit Kecemerlangan PMR/SPM/STPM yang akan berlangsung pada 24 hingga 26 September..... Kangar. 2010 PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah..... 026000 Arau.. 2. Perlis.. Pelajar Cemerlang PMR/SPM/STPM-2010.. Ibu/Bapa/Waris/Penjaga........ 4. Perlis. SPM & STPM SMK... ...... : 03/04/001/2010 (11) : 20 SEPTEMBER. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas.

02600 Arau. Perlis. Jamil bin Aziz 590310-09-5029 LAPORAN ANALISIS SESS/PROGRAM . Hj. Md.

Kami Tarikh Yang Di Pertua PIBG. terima kasih. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN SEMPENA JAMUAN AIDIL FITRI SMK.Arau. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Butiran majlis tersebuat seperti berikut : Tarikh : 24 September 2010 Masa : 9. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Sehubungan itu pihak sekolah memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan tabung kewangan PIBG bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 500. Pengetua. : 03/04/001/2010 (17) : 20 SEPT. 3. . Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan menganjurkan majlis Jamuan Aidil Fitri untuk semua staff dan pelajar SMK. 4.00 (Lima Ratus Ringgit Sahaja). 2. 5.Ruj.Arau. Melalui . Perlis. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 02600 Arau. Perlis.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. Tuan. 02600 Arau. ARAU 2010. Sekian.45 Pagi Tempat : Dataran Perhimpunan SMK.

......Arau 2010.. 02600 Arau....... (KAMARUDDIN BIN MAHAMUD) Penyelaras..... Perlis.............. ... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau....”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah......... Majlis Jamuan Aidil Fitri SMK.... .....

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful