P. 1
CONTOH SURAT

CONTOH SURAT

4.0

|Views: 20,837|Likes:
Dipublikasikan oleh Edy Hisham

More info:

Published by: Edy Hisham on Oct 07, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/29/2014

pdf

text

original

Ruj. Kami Tarikh Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Kangar, Pejabat Majlis Perbandaran Kangar, No.

192, Jalan Kangar, 01000 Kangar, Perlis. Tuan,

: 03/04/001/2008 (27) : 16 MEI, 2008

PROGRAM TITIAN KASIH DYTM TUANKU RAJA MUDA PERLIS SEMPENA KEPUTERAAN DYMM TUANKU RAJA PERLIS TAHUN 2008. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah berjalan dengan lancar dan jayanya pada tarikh dan masa yang dijadualkan. 3. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau ingin mengucapkan jutaan terima kasih di atas kerjasama dan bantuan daripada jabatan tuan yang telah menyediakan pokok-pokok hiasan bagi menyeri dan menceriakan lagi majlis tersebut . 4. Sehubungan itu juga kami memohon jasa baik daripada pihak tuan agar dapat memberi pertimbangan bagi mengurangkan kadar kos perkhidmatan menyediakan pokokpokok hiasan tersebut ( dari RM 350.00 kepada kos yang tuan rasakan berpatutan ). 5. Di atas segala kerjasama dan bantuan yang dihulurkan oleh pihak tuan dalam membantu menjayakan program tersebut, sekali lagi pihak sekolah merakamkan setinggitinggi penghargaan dan ucapan terima kasih.

Pengetua.............Sekian........ Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” ................. ... 02600 Arau.. terima kasih............ Perlis..

2010 anak-anak jagaan tuan/puan dan mendapatkan gambaran mengenai pencapaian mereka sebelum menduduki Peperiksaan PMR. 4.. 2... Tuan........ ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” .... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. (HJ.. 5 & 6 ATAS SMK. ARAU. Segala sokongan dan kerjasama tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut didahului dengan ucapan terima kasih.30 PAGI DEWAN SMK.. HALIM BIN MANSOR) Pengetua... Sehubungan itu tuan/puan adalah dijemput hadir ke program tersebut untuk menerima penyerahan keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun.... Perlis... 5 & 6 ATAS Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.... SPM & STPM pada penghujung tahun 2010 nanti. Pelajar Tingkatan 3. 026000 Arau. 2010 (KHAMIS) 8.. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas akan diadakan mengikut butiran berikut : Tarikh Masa Tempat : : : 15 JULAI. terima kasih.. PERLIS TAHUN 2010.. : 03/04/001/2010 (7) : 07 JULAI.. 02600 Arau....... Perlis. Kami Tarikh Semua Ibu/Bapa/Waris/Penjaga.... 2010 PROGRAM JALINAN KASIH ...Ruj.... ARAU 3.. Sekian.. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas.2 WARIS PELAJAR TINGKATAN 3... ....

. 026000 Arau... Pengetua....... 2010 DEWAN.. Kami Tarikh …………………………………….... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. 4... Tuan/Puan boleh menyemak Jadual Tugas yang akan diedarkan nanti.. TARIKH TEMPAT MASA : : : 2 HINGGA 4 APRIL...Ruj. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” .30 PTG.. (JUMAAAT) HINGGA 1. Perlis. : 03/04/001/2010 (07) : 26 MAC. Sehubungan itu tuan/puan telah dilantik sebagai AJK/Urusetia program tersebut untuk membantu melicinkan lagi perjalanan program yang akan berlangsung nanti... SMK... Tuan / Puan. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas... AJK / Urusetia Panitia Pendidikan Agama Islam dan Program Motivasi Kecemerlangan Ibadah Seni Sentuhan Hati..... Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan Kaunseling dan Panitia Pendidikan Islam SMK.... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. Arau Tahun 2010 seperti butiran berikut ini .00 T/HARI (AHAD) 3.. 2010 PERLANTIKAN SEBAGAI AJK/URUSETIA PELAKSANAAN PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PELAJAR PMR... ARAU 4.. Kerjasama dan keperihatinan dari pihak tuan/puan terlebih dahulu diucapkan setinggitinggi penghargaan dan terima kasih.... SPM & STPM SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TAHUN 2010. terima kasih.... 2. . Arau telah diberi tanggungjawab untuk mengelolakan PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI KEPADA calon-calon cemerlang PMR/SPM/STPM SMK.. 4.......... Sekian.

PROGRAM KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PEAJARPELAJAR CEMERLANG PMR/SPM/STPM SMK. 7. 5. Alat tulis dan buku catatan Pakaian yang secukupnya untuk 3 hari 2 malam (Pakaian yang sesuai) Tikar (alas tidur)/Bantal/Selimut Kasut sukan/ T/ Shirt Sukan / Seluar Track Ubat-ubatan jika perlu Selipar/sender Sabun. 10. 2. berus gigi. ARAU TAHUN 2010 SENARAI PERALATAN YANG PERLU DISEDIAKAN PESERTA : 1. 8. 9. tuala mandi Lampu suluh Keperluan solat Bekas minuman . 6. 4.02600 Arau. Perlis. 3.

2010 ini bertempat di Hotel Sri Garden.Ruj. 3. Kami Tarikh Pengetua. ARAU 2010. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. terima kasih. 5. Program ini dirancang akan berlangsung pada 24 . 4. SPM & STPM SMK. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” . 2. 02600 Arau. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. Kangar . pakej yang telah ditetapkan kepada para peserta untuk penginapan serta makan ialah RM 75. Tuan. SPM & STPM dari sekolah kita.26 Sept. Arau akan menganjurkan program tersebut di atas melibatkan 50 orang pelajar cemerlang yang terdiri daripada calon-calon PMR.00 (Seribu Ringgit Sahaja). Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN KUMPULAN WANG SWA (PELBAGAI/SEWAAN) UNTUK PEMBIAYAAN PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR. Sehubungan itu pihak Unit Bimbingan dan Kaunseling memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan Kumpulan Wang SWA (Pelbagai/Sewaan) bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 1000. Untuk melaksanakan program ini. : 03/04/001/2010 (15) : 22 SEPT.00/seorang x 2 hari. Perlis. yang akan berlangsung selama 3 hari 2 malam . Sekian. Perlis..terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih.

.. Program Kem Elit Kecemerlangan PMR...... ............... Perlis. 02600 Arau... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.2010... (HJ.. JAMIL BIN AZIZ) Setiausaha.........”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah........ SPM & STPM . ... MD........

. Pengetua. Tuan. – 11. Sehubungan itu kami memohon jasa baik daripada pihak tuan untuk mendapatkan khidmat pegawai daripapda sekolah tuan (En.. .... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah.... SMK.. Kangar.. Perlis... : 03/04/001/2010(22) : 21 SEPTEMBER..... Perlis.. 2010 JEMPUTAN SEBAGAI PENCERAMAH PROGRAM MOTIVASI KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR/SPM/STPM SMK.. terima kasih. Kangar..45 Mlm.. ARAU – 2010 : Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara di atas... 2......00 Mlm.Ruj.. HASNI BIN HASHIM (GC) Melalui : Pengetua. 02600 Arau.. 2010 (JUMAAT) Dewan Hotel Sri Garden. Padang Bohor. Hasni Bin Hashim) sebagai penceramah bagi menjayakan program tersebut. Sekian............. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah dirancang dan akan diadakan pada tarikh dan tempat yang dijadualkan seperti butiran berikut : Tarikh Tempat Jam 3 : : : 24 SEPTEMBER.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau... Kami Tarikh EN. Perlis.. . 4 Kerjasama dan sokongan yang dihulurkan oleh pihak tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut amat dihargai. 8...

AZIZ BIN AZIZ EN. AHMAD DAHLAN AGENDA : . HALIM B. ROHAIZAN BT. CHE AYOB B. RUSHDAN B. FAZIN B. 9. HJ. 3. AZIZ PN. SUPARDI B. MAT ZAIN TN. GAZIMI B. 5. KANAN (HEM0 PEN. 16. MANSOR EN. 11. 6. ISMAIL EN. 14. MD. JAMIL B. ABD. KANAN (Ko) KETUA UNIT B&K SETIAUSAHA KWTUA GURU DISIPLIN BADAN DISIPLIN BADAN DISIPLIN GURU PPDa GURU SLAD KELAB PEN. MAT RAWI EN.30 PTG. JENAYAH GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN GURU DISIPLIN GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN EN. ISMAIL EN. ALI EN. MOHD. HJ. ARAU : PENGETUA SMK. MD. 14 FEB. 4. HUSSIN EN. 13. CHE OM EN. ZULKIPLI B. 2. MOHAMAD TN. ARAU PEN. TARIP EN. 12. NAJNIN BT AZIZ PN. BILIK MESYUARAT SMK.ZAIN PN. RAHIM B. 15. SITI NOR AZURA BT.KAMAL B. 10. AMINAHAR B. 2008 2. 8. FARIDATUL ZARINA BT. 7. CHE ROMLI PN.MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA UNIT BIMBINGAN DAN KAUNSELING KALI KE – 1 / 2008 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TARIKH : Masa : TEMPAT : KEHADIRAN 1.

4. Beliau berharap agar mendapat kerjasama yang sepenuhnya daripada semua AJK dalam melaksanakan program-program yang dirancangkan tersebut. 3. 4. Misi dan Falsafah serta Kod Etika Perkhidmatan . Hj. Perancangan Tahun 2008.1 Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. Jamil Aziz mengucapkan berbanyak terima kasih kepada AJK Tahun 2007 yang telah memberikan kerjasama dalam menjayakan program / aktiviti Unit Bimbingan dan Kaunseling Tahun 2007 dan berharap komitmen yang sama dapat diteruskan . Jamil Aziz (Ketua Unit – B&K) menerangkan perancangan Tahun 2008 dengan merujuk kepada Lampiran Perancangan Tahunan Unit Bimbingan Dan Kaunseling 2008 yang diedarkan kepada AJK mesyuarat. 2.1 Tn. Dalam buku tersebut telah digariskan panduan kepada Guru Bimbingan Dan Kaunseling tentang tatacara perkhidmatan yang meliputi senarai tugas / bidang tugas dan tanggung jawab guru Bimbingan dan Kaunseling. Md. 1. Hal-Hal Lain. 5. sahsiah.2 5. Md. Laporan Program / Aktiviti Tahun 2007.2 Selain itu juga terdapat program peningkatan sahsiah kendiri. Hj.1. 2. 4. 3. Visi.is (Pengetua). Semoga program-program sedemikian akan diteruskan lagi pada tahun ini dalam usaha kita untuk mempertingkatkan tahap disiplin/sahsia. Arau telah berjaya menganjurkan 40 program pada tahun 2007. Program-program tersebut adalah meliputi program peningkatan akademik PMR. Ucapan Aluan Pengerusi Majl.1 Merujuk kepada Buku Panduan Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Sekolah Menengah . Dasar Unit Bimbingan Dan Kaunseling. kepimpinan dan sebagainya pada tahun 2007.1 Tahniah daripada Pengerusi di atas kejayaan melaksana aktiviti/program yang merangkumi akademik. program kepimpinan kepada Pengawas dan AJK Tingkatan serta lawatan sambil belajar. 3.1 Tn. serta pencapaian akademik pelajar kita. SPM dan STPM.

diharap tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling akan lebih baik lagi pada tahun 2008 ini. Faridatul Zarina mencadangkan agar program kemahiran belajar dimulakan kepada pelajar-pelajar tingkatan 1 supaya apabila mereka berada di tingkatan 3. Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas segala cadangan yang dikemukakan AJK dalam mesyuarat ini dan berharap ideaidea tersebut akan dapat membantu usaha ke arah mempertingkatkan tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling SMK. Disediakan oleh : Disahkan oleh : ( NOR AZURA BT.2 5. Arau. Pn.4 oleh AJK Tahun 2008 ini demi untuk mempertingkatkan prestasi SMK.3 5. Arau ke tahap yang lebih baik.5. Arau . Semoga dengan kerjasama kita semua AJK Tahun 2008 ini. Mesyuarat ditangguhkan jam 5. semua bentuk kemahiran belajar telah dapat dikuasai dan mudah bagi mereka untuk menguasai pelajaran .00 petang. HUSSIN ) Setiausaha Unit Bimbingan & Kaunseling SMK.

”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah.. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas.. 2010 PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR. Arau dalam peperiksaan PMR/SPM/STPM pada tahun 2010 ini mencapai target yang ditetapkan.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan/puan selanjutnya.... Keperihatinan dan komitmen pihak tuan/puan untuk membantu menjayakan program ini amatlah diharapkan demi untuk kejayaan anak/jagaan tuan/puan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM nanti.. adalah dimaklumkan bahawa setiap pelajar yang telah terpilih ke program ini adalah diwajibkan menyertainya tanpa apa-apa alasan kerana pihak sekolah ingin memastikan tahap peningkatan prestasi SMK...2010.... : 03/04/001/2010 (11) : 20 SEPTEMBER.. Arau bagi Tahun 2010 ini dan ditawarkan untuk mengikuti Program Elit Kecemerlangan PMR/SPM/STPM yang akan berlangsung pada 24 hingga 26 September. (HJ. Sehubungan itu...Ruj. Kangar...... 2010 ini di Hotel Sri Garden. Justeru itu pihak tuan/puan dipohon untuk menampung sedikit daripada kos pelaksanaan program tersebut iaitu sebanyak RM 50.. Pelajar Cemerlang PMR/SPM/STPM-2010. . Tuan / Puan. HALIM BIN MANSOR) Pengetua.. .. ARAU ... Sukacita dimaklumkan bahawa anak tuan/puan telah terpilih sebagai calon-calon harapan yang akan mencipta kecemerlangan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM SMK... 5. Ibu/Bapa/Waris/Penjaga..... 2. SPM & STPM SMK.... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.00)..... 3.... Perlis.. Segala kerjasama yang dihulurkan. 026000 Arau..... didahului dengan jutaan terima kasih.00 seorang (Perbelanjaan untuk seorang pelajar dalam program ini ialah RM 150. 4... Perlis.. Kami Tarikh Kepada..

Jamil bin Aziz 590310-09-5029 LAPORAN ANALISIS SESS/PROGRAM . Perlis. Md. Hj.02600 Arau.

4.Arau. 02600 Arau. Sekian. Pengetua. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. 02600 Arau. Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan menganjurkan majlis Jamuan Aidil Fitri untuk semua staff dan pelajar SMK. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN SEMPENA JAMUAN AIDIL FITRI SMK. Perlis. Tuan.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. 5. Sehubungan itu pihak sekolah memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan tabung kewangan PIBG bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 500. Kami Tarikh Yang Di Pertua PIBG. 3. Melalui .00 (Lima Ratus Ringgit Sahaja). .Ruj. Butiran majlis tersebuat seperti berikut : Tarikh : 24 September 2010 Masa : 9.45 Pagi Tempat : Dataran Perhimpunan SMK. ARAU 2010. Perlis. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. : 03/04/001/2010 (17) : 20 SEPT.Arau. 2. terima kasih. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.

.... ... ................. (KAMARUDDIN BIN MAHAMUD) Penyelaras..Arau 2010. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau........”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah...... Perlis.. Majlis Jamuan Aidil Fitri SMK......... 02600 Arau.......

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->