Ruj. Kami Tarikh Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Kangar, Pejabat Majlis Perbandaran Kangar, No.

192, Jalan Kangar, 01000 Kangar, Perlis. Tuan,

: 03/04/001/2008 (27) : 16 MEI, 2008

PROGRAM TITIAN KASIH DYTM TUANKU RAJA MUDA PERLIS SEMPENA KEPUTERAAN DYMM TUANKU RAJA PERLIS TAHUN 2008. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah berjalan dengan lancar dan jayanya pada tarikh dan masa yang dijadualkan. 3. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau ingin mengucapkan jutaan terima kasih di atas kerjasama dan bantuan daripada jabatan tuan yang telah menyediakan pokok-pokok hiasan bagi menyeri dan menceriakan lagi majlis tersebut . 4. Sehubungan itu juga kami memohon jasa baik daripada pihak tuan agar dapat memberi pertimbangan bagi mengurangkan kadar kos perkhidmatan menyediakan pokokpokok hiasan tersebut ( dari RM 350.00 kepada kos yang tuan rasakan berpatutan ). 5. Di atas segala kerjasama dan bantuan yang dihulurkan oleh pihak tuan dalam membantu menjayakan program tersebut, sekali lagi pihak sekolah merakamkan setinggitinggi penghargaan dan ucapan terima kasih.

.... 02600 Arau.. terima kasih.... Perlis.......Sekian.. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” ...... .................. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.......... Pengetua.....

.... Tuan. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. Kami Tarikh Semua Ibu/Bapa/Waris/Penjaga..... Sekian... Perlis....... 2010 PROGRAM JALINAN KASIH ..2 WARIS PELAJAR TINGKATAN 3. Perlis.Ruj... 4.. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” .... terima kasih. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas akan diadakan mengikut butiran berikut : Tarikh Masa Tempat : : : 15 JULAI... 5 & 6 ATAS Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. PERLIS TAHUN 2010... ARAU 3. ARAU. (HJ. 5 & 6 ATAS SMK.. Sehubungan itu tuan/puan adalah dijemput hadir ke program tersebut untuk menerima penyerahan keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun. 2010 (KHAMIS) 8..2010 anak-anak jagaan tuan/puan dan mendapatkan gambaran mengenai pencapaian mereka sebelum menduduki Peperiksaan PMR. HALIM BIN MANSOR) Pengetua.. .. SPM & STPM pada penghujung tahun 2010 nanti. 2. 02600 Arau.. Pelajar Tingkatan 3....... 026000 Arau..... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau... : 03/04/001/2010 (7) : 07 JULAI...30 PAGI DEWAN SMK.... Segala sokongan dan kerjasama tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut didahului dengan ucapan terima kasih..

Kerjasama dan keperihatinan dari pihak tuan/puan terlebih dahulu diucapkan setinggitinggi penghargaan dan terima kasih..00 T/HARI (AHAD) 3..... SPM & STPM SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TAHUN 2010... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ....... Arau telah diberi tanggungjawab untuk mengelolakan PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI KEPADA calon-calon cemerlang PMR/SPM/STPM SMK... ARAU 4....... Tuan/Puan boleh menyemak Jadual Tugas yang akan diedarkan nanti.. SMK.. Kami Tarikh ……………………………………. 026000 Arau. : 03/04/001/2010 (07) : 26 MAC. Sehubungan itu tuan/puan telah dilantik sebagai AJK/Urusetia program tersebut untuk membantu melicinkan lagi perjalanan program yang akan berlangsung nanti.. TARIKH TEMPAT MASA : : : 2 HINGGA 4 APRIL.. 2010 PERLANTIKAN SEBAGAI AJK/URUSETIA PELAKSANAAN PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PELAJAR PMR. AJK / Urusetia Panitia Pendidikan Agama Islam dan Program Motivasi Kecemerlangan Ibadah Seni Sentuhan Hati. 4..... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. 2010 DEWAN. 4..... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.... terima kasih.........Ruj.30 PTG. 2.. Sekian. Pengetua. Arau Tahun 2010 seperti butiran berikut ini . Perlis... .... Tuan / Puan... Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan Kaunseling dan Panitia Pendidikan Islam SMK. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. (JUMAAAT) HINGGA 1.

10. 7. 9. ARAU TAHUN 2010 SENARAI PERALATAN YANG PERLU DISEDIAKAN PESERTA : 1. 3. PROGRAM KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PEAJARPELAJAR CEMERLANG PMR/SPM/STPM SMK. tuala mandi Lampu suluh Keperluan solat Bekas minuman . Perlis.02600 Arau. Alat tulis dan buku catatan Pakaian yang secukupnya untuk 3 hari 2 malam (Pakaian yang sesuai) Tikar (alas tidur)/Bantal/Selimut Kasut sukan/ T/ Shirt Sukan / Seluar Track Ubat-ubatan jika perlu Selipar/sender Sabun. 6. berus gigi. 2. 5. 4. 8.

SPM & STPM dari sekolah kita.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. yang akan berlangsung selama 3 hari 2 malam . Kangar . Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. Kami Tarikh Pengetua. terima kasih. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” . 02600 Arau.00 (Seribu Ringgit Sahaja). Untuk melaksanakan program ini. Program ini dirancang akan berlangsung pada 24 . Perlis. Perlis. ARAU 2010.. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN KUMPULAN WANG SWA (PELBAGAI/SEWAAN) UNTUK PEMBIAYAAN PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR. Arau akan menganjurkan program tersebut di atas melibatkan 50 orang pelajar cemerlang yang terdiri daripada calon-calon PMR. 2. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini.00/seorang x 2 hari. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. : 03/04/001/2010 (15) : 22 SEPT. 4. 5. Sehubungan itu pihak Unit Bimbingan dan Kaunseling memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan Kumpulan Wang SWA (Pelbagai/Sewaan) bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 1000. pakej yang telah ditetapkan kepada para peserta untuk penginapan serta makan ialah RM 75. Tuan. SPM & STPM SMK. 3.26 Sept. 2010 ini bertempat di Hotel Sri Garden. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. Sekian.Ruj.

........ ....................... 02600 Arau.... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau............”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah... Program Kem Elit Kecemerlangan PMR. JAMIL BIN AZIZ) Setiausaha.2010.. SPM & STPM . (HJ. Perlis. MD.....

.00 Mlm. .. 02600 Arau... Perlis... Perlis. Kami Tarikh EN.. Pengetua. ARAU – 2010 : Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara di atas. 2010 JEMPUTAN SEBAGAI PENCERAMAH PROGRAM MOTIVASI KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR/SPM/STPM SMK. 2.. .... : 03/04/001/2010(22) : 21 SEPTEMBER. – 11.45 Mlm.. Kangar... Kangar... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. HASNI BIN HASHIM (GC) Melalui : Pengetua. Perlis.......... 8.. Sehubungan itu kami memohon jasa baik daripada pihak tuan untuk mendapatkan khidmat pegawai daripapda sekolah tuan (En... terima kasih. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah.. Hasni Bin Hashim) sebagai penceramah bagi menjayakan program tersebut.. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah dirancang dan akan diadakan pada tarikh dan tempat yang dijadualkan seperti butiran berikut : Tarikh Tempat Jam 3 : : : 24 SEPTEMBER.Ruj....... 2010 (JUMAAT) Dewan Hotel Sri Garden. 4 Kerjasama dan sokongan yang dihulurkan oleh pihak tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut amat dihargai... Sekian.. Tuan. SMK....... Padang Bohor..

7. ARAU PEN. NAJNIN BT AZIZ PN. 11. 16. 8. AZIZ BIN AZIZ EN. 13. MD. MAT RAWI EN. AZIZ PN. 6. HUSSIN EN. MOHD. RAHIM B. HJ. ARAU : PENGETUA SMK. MOHAMAD TN. CHE OM EN. JENAYAH GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN GURU DISIPLIN GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN EN. CHE ROMLI PN. MAT ZAIN TN. RUSHDAN B. HALIM B. HJ. GAZIMI B. ISMAIL EN. SITI NOR AZURA BT. ROHAIZAN BT. KANAN (HEM0 PEN. KANAN (Ko) KETUA UNIT B&K SETIAUSAHA KWTUA GURU DISIPLIN BADAN DISIPLIN BADAN DISIPLIN GURU PPDa GURU SLAD KELAB PEN.30 PTG. AHMAD DAHLAN AGENDA : . CHE AYOB B. FAZIN B. ZULKIPLI B. SUPARDI B. 15. MD. ISMAIL EN. JAMIL B.ZAIN PN. MANSOR EN. TARIP EN. 14 FEB. 14. 5.MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA UNIT BIMBINGAN DAN KAUNSELING KALI KE – 1 / 2008 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TARIKH : Masa : TEMPAT : KEHADIRAN 1. 2. ALI EN. FARIDATUL ZARINA BT. 9. 10. BILIK MESYUARAT SMK.KAMAL B. 4. 2008 2. ABD. 3. AMINAHAR B. 12.

4. Md. program kepimpinan kepada Pengawas dan AJK Tingkatan serta lawatan sambil belajar. 4. 3.1 Tn. Laporan Program / Aktiviti Tahun 2007. Hal-Hal Lain.1 Merujuk kepada Buku Panduan Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Sekolah Menengah .1 Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. Hj. 4. 3.is (Pengetua). Misi dan Falsafah serta Kod Etika Perkhidmatan . Program-program tersebut adalah meliputi program peningkatan akademik PMR. Hj.1. Semoga program-program sedemikian akan diteruskan lagi pada tahun ini dalam usaha kita untuk mempertingkatkan tahap disiplin/sahsia. SPM dan STPM. Md. Jamil Aziz mengucapkan berbanyak terima kasih kepada AJK Tahun 2007 yang telah memberikan kerjasama dalam menjayakan program / aktiviti Unit Bimbingan dan Kaunseling Tahun 2007 dan berharap komitmen yang sama dapat diteruskan . Beliau berharap agar mendapat kerjasama yang sepenuhnya daripada semua AJK dalam melaksanakan program-program yang dirancangkan tersebut. Ucapan Aluan Pengerusi Majl.1 Tn.1 Tahniah daripada Pengerusi di atas kejayaan melaksana aktiviti/program yang merangkumi akademik. 3. Perancangan Tahun 2008. Dalam buku tersebut telah digariskan panduan kepada Guru Bimbingan Dan Kaunseling tentang tatacara perkhidmatan yang meliputi senarai tugas / bidang tugas dan tanggung jawab guru Bimbingan dan Kaunseling. Jamil Aziz (Ketua Unit – B&K) menerangkan perancangan Tahun 2008 dengan merujuk kepada Lampiran Perancangan Tahunan Unit Bimbingan Dan Kaunseling 2008 yang diedarkan kepada AJK mesyuarat. 2. sahsiah.2 Selain itu juga terdapat program peningkatan sahsiah kendiri. serta pencapaian akademik pelajar kita. 5. Visi. Arau telah berjaya menganjurkan 40 program pada tahun 2007. 1.2 5. 2. Dasar Unit Bimbingan Dan Kaunseling. kepimpinan dan sebagainya pada tahun 2007.

2 5. Mesyuarat ditangguhkan jam 5. HUSSIN ) Setiausaha Unit Bimbingan & Kaunseling SMK. Arau .3 5.4 oleh AJK Tahun 2008 ini demi untuk mempertingkatkan prestasi SMK. Disediakan oleh : Disahkan oleh : ( NOR AZURA BT. Arau ke tahap yang lebih baik. Pn.00 petang. Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas segala cadangan yang dikemukakan AJK dalam mesyuarat ini dan berharap ideaidea tersebut akan dapat membantu usaha ke arah mempertingkatkan tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling SMK. semua bentuk kemahiran belajar telah dapat dikuasai dan mudah bagi mereka untuk menguasai pelajaran . Semoga dengan kerjasama kita semua AJK Tahun 2008 ini.5. Arau. diharap tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling akan lebih baik lagi pada tahun 2008 ini. Faridatul Zarina mencadangkan agar program kemahiran belajar dimulakan kepada pelajar-pelajar tingkatan 1 supaya apabila mereka berada di tingkatan 3.

Arau bagi Tahun 2010 ini dan ditawarkan untuk mengikuti Program Elit Kecemerlangan PMR/SPM/STPM yang akan berlangsung pada 24 hingga 26 September..... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah. Kami Tarikh Kepada..00).. 3........2010.... 2010 ini di Hotel Sri Garden.. Arau dalam peperiksaan PMR/SPM/STPM pada tahun 2010 ini mencapai target yang ditetapkan.. 2010 PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR. Justeru itu pihak tuan/puan dipohon untuk menampung sedikit daripada kos pelaksanaan program tersebut iaitu sebanyak RM 50.. SPM & STPM SMK.... 4. 026000 Arau. Sehubungan itu. adalah dimaklumkan bahawa setiap pelajar yang telah terpilih ke program ini adalah diwajibkan menyertainya tanpa apa-apa alasan kerana pihak sekolah ingin memastikan tahap peningkatan prestasi SMK.00 seorang (Perbelanjaan untuk seorang pelajar dalam program ini ialah RM 150. Perlis.. Kangar. Keperihatinan dan komitmen pihak tuan/puan untuk membantu menjayakan program ini amatlah diharapkan demi untuk kejayaan anak/jagaan tuan/puan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM nanti. .. : 03/04/001/2010 (11) : 20 SEPTEMBER.. Tuan / Puan.... Sukacita dimaklumkan bahawa anak tuan/puan telah terpilih sebagai calon-calon harapan yang akan mencipta kecemerlangan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM SMK. Pelajar Cemerlang PMR/SPM/STPM-2010.... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. didahului dengan jutaan terima kasih. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas.. (HJ.Ruj.... 5........ Ibu/Bapa/Waris/Penjaga. Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan/puan selanjutnya. Segala kerjasama yang dihulurkan. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau... Perlis. . ARAU ... 2... HALIM BIN MANSOR) Pengetua....

Perlis. Md.02600 Arau. Hj. Jamil bin Aziz 590310-09-5029 LAPORAN ANALISIS SESS/PROGRAM .

5. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. 02600 Arau. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN SEMPENA JAMUAN AIDIL FITRI SMK. 02600 Arau. Sehubungan itu pihak sekolah memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan tabung kewangan PIBG bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 500. Sekian. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 4.Arau.45 Pagi Tempat : Dataran Perhimpunan SMK. ARAU 2010. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. terima kasih. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih.00 (Lima Ratus Ringgit Sahaja). Melalui . Perlis. Kami Tarikh Yang Di Pertua PIBG. Butiran majlis tersebuat seperti berikut : Tarikh : 24 September 2010 Masa : 9. 3. Tuan. : 03/04/001/2010 (17) : 20 SEPT. Pengetua. . Perlis.Ruj. 2.Arau. Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan menganjurkan majlis Jamuan Aidil Fitri untuk semua staff dan pelajar SMK.

. Majlis Jamuan Aidil Fitri SMK.........Arau 2010.......... .. 02600 Arau.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.... Perlis.............”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah........ . (KAMARUDDIN BIN MAHAMUD) Penyelaras.........