P. 1
CONTOH SURAT

CONTOH SURAT

4.0

|Views: 20,584|Likes:
Dipublikasikan oleh Edy Hisham

More info:

Published by: Edy Hisham on Oct 07, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/29/2014

pdf

text

original

Ruj. Kami Tarikh Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Kangar, Pejabat Majlis Perbandaran Kangar, No.

192, Jalan Kangar, 01000 Kangar, Perlis. Tuan,

: 03/04/001/2008 (27) : 16 MEI, 2008

PROGRAM TITIAN KASIH DYTM TUANKU RAJA MUDA PERLIS SEMPENA KEPUTERAAN DYMM TUANKU RAJA PERLIS TAHUN 2008. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah berjalan dengan lancar dan jayanya pada tarikh dan masa yang dijadualkan. 3. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau ingin mengucapkan jutaan terima kasih di atas kerjasama dan bantuan daripada jabatan tuan yang telah menyediakan pokok-pokok hiasan bagi menyeri dan menceriakan lagi majlis tersebut . 4. Sehubungan itu juga kami memohon jasa baik daripada pihak tuan agar dapat memberi pertimbangan bagi mengurangkan kadar kos perkhidmatan menyediakan pokokpokok hiasan tersebut ( dari RM 350.00 kepada kos yang tuan rasakan berpatutan ). 5. Di atas segala kerjasama dan bantuan yang dihulurkan oleh pihak tuan dalam membantu menjayakan program tersebut, sekali lagi pihak sekolah merakamkan setinggitinggi penghargaan dan ucapan terima kasih.

...... terima kasih........ Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. 02600 Arau................. .. Perlis..... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” .. Pengetua..........Sekian......

.. . SPM & STPM pada penghujung tahun 2010 nanti... Perlis.. 5 & 6 ATAS Sekolah Menengah Kebangsaan Arau..... ARAU...... 02600 Arau.. Tuan..Ruj. 5 & 6 ATAS SMK. Perlis.. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” .2010 anak-anak jagaan tuan/puan dan mendapatkan gambaran mengenai pencapaian mereka sebelum menduduki Peperiksaan PMR.. Segala sokongan dan kerjasama tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut didahului dengan ucapan terima kasih..... Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas akan diadakan mengikut butiran berikut : Tarikh Masa Tempat : : : 15 JULAI.. Sekian....... PERLIS TAHUN 2010.. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. (HJ.... Sehubungan itu tuan/puan adalah dijemput hadir ke program tersebut untuk menerima penyerahan keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun.... Pelajar Tingkatan 3.. HALIM BIN MANSOR) Pengetua.. Kami Tarikh Semua Ibu/Bapa/Waris/Penjaga. 2010 PROGRAM JALINAN KASIH .. 2.. 4... 026000 Arau. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. ARAU 3..30 PAGI DEWAN SMK.... : 03/04/001/2010 (7) : 07 JULAI.. 2010 (KHAMIS) 8..2 WARIS PELAJAR TINGKATAN 3... terima kasih.

. 4.. Tuan / Puan... AJK / Urusetia Panitia Pendidikan Agama Islam dan Program Motivasi Kecemerlangan Ibadah Seni Sentuhan Hati........ 026000 Arau... Sekian. SPM & STPM SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TAHUN 2010. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.Ruj.. ..... Arau telah diberi tanggungjawab untuk mengelolakan PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI KEPADA calon-calon cemerlang PMR/SPM/STPM SMK.. TARIKH TEMPAT MASA : : : 2 HINGGA 4 APRIL.... Tuan/Puan boleh menyemak Jadual Tugas yang akan diedarkan nanti... terima kasih.... Perlis. Kerjasama dan keperihatinan dari pihak tuan/puan terlebih dahulu diucapkan setinggitinggi penghargaan dan terima kasih.. 4. : 03/04/001/2010 (07) : 26 MAC. SMK.... Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas..... Arau Tahun 2010 seperti butiran berikut ini .00 T/HARI (AHAD) 3.. ARAU 4.... Sehubungan itu tuan/puan telah dilantik sebagai AJK/Urusetia program tersebut untuk membantu melicinkan lagi perjalanan program yang akan berlangsung nanti... 2. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.......... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” .. Kami Tarikh ……………………………………... 2010 PERLANTIKAN SEBAGAI AJK/URUSETIA PELAKSANAAN PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PELAJAR PMR. Pengetua. (JUMAAAT) HINGGA 1.30 PTG. 2010 DEWAN. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan Kaunseling dan Panitia Pendidikan Islam SMK.

10. 2. berus gigi. tuala mandi Lampu suluh Keperluan solat Bekas minuman . PROGRAM KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PEAJARPELAJAR CEMERLANG PMR/SPM/STPM SMK. 3. 9. 5. 6. 4. 8. Alat tulis dan buku catatan Pakaian yang secukupnya untuk 3 hari 2 malam (Pakaian yang sesuai) Tikar (alas tidur)/Bantal/Selimut Kasut sukan/ T/ Shirt Sukan / Seluar Track Ubat-ubatan jika perlu Selipar/sender Sabun.02600 Arau. 7. ARAU TAHUN 2010 SENARAI PERALATAN YANG PERLU DISEDIAKAN PESERTA : 1. Perlis.

terima kasih.00 (Seribu Ringgit Sahaja). Perlis. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. pakej yang telah ditetapkan kepada para peserta untuk penginapan serta makan ialah RM 75. 02600 Arau. Perlis. ARAU 2010. Program ini dirancang akan berlangsung pada 24 . Kami Tarikh Pengetua. Sehubungan itu pihak Unit Bimbingan dan Kaunseling memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan Kumpulan Wang SWA (Pelbagai/Sewaan) bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 1000. SPM & STPM dari sekolah kita. 2.00/seorang x 2 hari. yang akan berlangsung selama 3 hari 2 malam . 3. 2010 ini bertempat di Hotel Sri Garden. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” . Kangar .26 Sept.. Arau akan menganjurkan program tersebut di atas melibatkan 50 orang pelajar cemerlang yang terdiri daripada calon-calon PMR. 4. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. : 03/04/001/2010 (15) : 22 SEPT. Sekian. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN KUMPULAN WANG SWA (PELBAGAI/SEWAAN) UNTUK PEMBIAYAAN PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR.Ruj. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. 5. Untuk melaksanakan program ini. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. SPM & STPM SMK. Tuan.

.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau....... SPM & STPM . Perlis.. 02600 Arau.... ....2010. MD.......”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah...... Program Kem Elit Kecemerlangan PMR...... JAMIL BIN AZIZ) Setiausaha................ . (HJ.....

45 Mlm.. Kangar. Kami Tarikh EN... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah. Sekian... ... Perlis... Kangar... HASNI BIN HASHIM (GC) Melalui : Pengetua.... Tuan.. 8.. Pengetua....... 2010 (JUMAAT) Dewan Hotel Sri Garden.. 2010 JEMPUTAN SEBAGAI PENCERAMAH PROGRAM MOTIVASI KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR/SPM/STPM SMK. – 11...... Padang Bohor. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Perlis.... 2. terima kasih. Perlis.. ARAU – 2010 : Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara di atas.. 4 Kerjasama dan sokongan yang dihulurkan oleh pihak tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut amat dihargai.... Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah dirancang dan akan diadakan pada tarikh dan tempat yang dijadualkan seperti butiran berikut : Tarikh Tempat Jam 3 : : : 24 SEPTEMBER. : 03/04/001/2010(22) : 21 SEPTEMBER.. Hasni Bin Hashim) sebagai penceramah bagi menjayakan program tersebut.00 Mlm.. . SMK........Ruj. 02600 Arau... Sehubungan itu kami memohon jasa baik daripada pihak tuan untuk mendapatkan khidmat pegawai daripapda sekolah tuan (En.

15. 11. 5. FAZIN B. 6. JENAYAH GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN GURU DISIPLIN GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN EN. 13. 14. ISMAIL EN. ZULKIPLI B. ARAU : PENGETUA SMK. 2. GAZIMI B. NAJNIN BT AZIZ PN. 10. AZIZ PN. HALIM B. HJ.KAMAL B. ISMAIL EN. RAHIM B. KANAN (HEM0 PEN. ABD. FARIDATUL ZARINA BT. AHMAD DAHLAN AGENDA : . 12. AMINAHAR B. SITI NOR AZURA BT. 3.MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA UNIT BIMBINGAN DAN KAUNSELING KALI KE – 1 / 2008 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TARIKH : Masa : TEMPAT : KEHADIRAN 1. ARAU PEN. MD. 7. CHE AYOB B. KANAN (Ko) KETUA UNIT B&K SETIAUSAHA KWTUA GURU DISIPLIN BADAN DISIPLIN BADAN DISIPLIN GURU PPDa GURU SLAD KELAB PEN. TARIP EN. AZIZ BIN AZIZ EN. ALI EN. MOHD. HUSSIN EN. MANSOR EN. RUSHDAN B. SUPARDI B. 4. 9. ROHAIZAN BT. CHE OM EN.30 PTG. BILIK MESYUARAT SMK. MOHAMAD TN. CHE ROMLI PN. MAT RAWI EN. 16. 14 FEB. JAMIL B. HJ. 2008 2. 8.ZAIN PN. MAT ZAIN TN. MD.

Program-program tersebut adalah meliputi program peningkatan akademik PMR. Dasar Unit Bimbingan Dan Kaunseling. Hj. Misi dan Falsafah serta Kod Etika Perkhidmatan . Jamil Aziz (Ketua Unit – B&K) menerangkan perancangan Tahun 2008 dengan merujuk kepada Lampiran Perancangan Tahunan Unit Bimbingan Dan Kaunseling 2008 yang diedarkan kepada AJK mesyuarat. 3.is (Pengetua). 2.1 Tn. 1. program kepimpinan kepada Pengawas dan AJK Tingkatan serta lawatan sambil belajar. 3.1 Tn. Dalam buku tersebut telah digariskan panduan kepada Guru Bimbingan Dan Kaunseling tentang tatacara perkhidmatan yang meliputi senarai tugas / bidang tugas dan tanggung jawab guru Bimbingan dan Kaunseling. Semoga program-program sedemikian akan diteruskan lagi pada tahun ini dalam usaha kita untuk mempertingkatkan tahap disiplin/sahsia. Beliau berharap agar mendapat kerjasama yang sepenuhnya daripada semua AJK dalam melaksanakan program-program yang dirancangkan tersebut. 4. SPM dan STPM. 4. Hj. Ucapan Aluan Pengerusi Majl. 2. Md.1 Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK.2 Selain itu juga terdapat program peningkatan sahsiah kendiri. Visi. 4. kepimpinan dan sebagainya pada tahun 2007.1 Merujuk kepada Buku Panduan Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Sekolah Menengah .2 5. serta pencapaian akademik pelajar kita.1 Tahniah daripada Pengerusi di atas kejayaan melaksana aktiviti/program yang merangkumi akademik. Arau telah berjaya menganjurkan 40 program pada tahun 2007. Hal-Hal Lain. sahsiah. Jamil Aziz mengucapkan berbanyak terima kasih kepada AJK Tahun 2007 yang telah memberikan kerjasama dalam menjayakan program / aktiviti Unit Bimbingan dan Kaunseling Tahun 2007 dan berharap komitmen yang sama dapat diteruskan . 5. Laporan Program / Aktiviti Tahun 2007.1. Perancangan Tahun 2008. Md. 3.

Disediakan oleh : Disahkan oleh : ( NOR AZURA BT. Pn. semua bentuk kemahiran belajar telah dapat dikuasai dan mudah bagi mereka untuk menguasai pelajaran .3 5.2 5. Faridatul Zarina mencadangkan agar program kemahiran belajar dimulakan kepada pelajar-pelajar tingkatan 1 supaya apabila mereka berada di tingkatan 3. Arau ke tahap yang lebih baik.00 petang. Arau . Semoga dengan kerjasama kita semua AJK Tahun 2008 ini. Arau. Mesyuarat ditangguhkan jam 5.4 oleh AJK Tahun 2008 ini demi untuk mempertingkatkan prestasi SMK.5. diharap tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling akan lebih baik lagi pada tahun 2008 ini. Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas segala cadangan yang dikemukakan AJK dalam mesyuarat ini dan berharap ideaidea tersebut akan dapat membantu usaha ke arah mempertingkatkan tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling SMK. HUSSIN ) Setiausaha Unit Bimbingan & Kaunseling SMK.

. HALIM BIN MANSOR) Pengetua. 026000 Arau. Sehubungan itu. 5.. ARAU . Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan/puan selanjutnya. Segala kerjasama yang dihulurkan. 3. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah. Arau dalam peperiksaan PMR/SPM/STPM pada tahun 2010 ini mencapai target yang ditetapkan.. Ibu/Bapa/Waris/Penjaga... 2.... .00 seorang (Perbelanjaan untuk seorang pelajar dalam program ini ialah RM 150. ... Perlis. Kangar.. 2010 ini di Hotel Sri Garden.... Pelajar Cemerlang PMR/SPM/STPM-2010. Arau bagi Tahun 2010 ini dan ditawarkan untuk mengikuti Program Elit Kecemerlangan PMR/SPM/STPM yang akan berlangsung pada 24 hingga 26 September. SPM & STPM SMK... Sukacita dimaklumkan bahawa anak tuan/puan telah terpilih sebagai calon-calon harapan yang akan mencipta kecemerlangan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM SMK.......... Keperihatinan dan komitmen pihak tuan/puan untuk membantu menjayakan program ini amatlah diharapkan demi untuk kejayaan anak/jagaan tuan/puan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM nanti... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.... (HJ..... adalah dimaklumkan bahawa setiap pelajar yang telah terpilih ke program ini adalah diwajibkan menyertainya tanpa apa-apa alasan kerana pihak sekolah ingin memastikan tahap peningkatan prestasi SMK. : 03/04/001/2010 (11) : 20 SEPTEMBER...... Tuan / Puan.. Kami Tarikh Kepada... Justeru itu pihak tuan/puan dipohon untuk menampung sedikit daripada kos pelaksanaan program tersebut iaitu sebanyak RM 50. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2010 PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR.. 4..Ruj.00)...2010. Perlis... didahului dengan jutaan terima kasih.

Perlis. Jamil bin Aziz 590310-09-5029 LAPORAN ANALISIS SESS/PROGRAM . Md.02600 Arau. Hj.

02600 Arau. Butiran majlis tersebuat seperti berikut : Tarikh : 24 September 2010 Masa : 9. Perlis.Arau. 4. Pengetua. Melalui . : 03/04/001/2010 (17) : 20 SEPT. Sehubungan itu pihak sekolah memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan tabung kewangan PIBG bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 500. terima kasih. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN SEMPENA JAMUAN AIDIL FITRI SMK.00 (Lima Ratus Ringgit Sahaja).45 Pagi Tempat : Dataran Perhimpunan SMK.Arau. 2.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. ARAU 2010. Sekian. Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan menganjurkan majlis Jamuan Aidil Fitri untuk semua staff dan pelajar SMK. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. 5. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. 3. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. Perlis. . Kami Tarikh Yang Di Pertua PIBG. 02600 Arau.Ruj. Tuan.

................. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Majlis Jamuan Aidil Fitri SMK..... 02600 Arau...... ....Arau 2010........... Perlis. (KAMARUDDIN BIN MAHAMUD) Penyelaras..”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah..... .......

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->