Ruj. Kami Tarikh Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Kangar, Pejabat Majlis Perbandaran Kangar, No.

192, Jalan Kangar, 01000 Kangar, Perlis. Tuan,

: 03/04/001/2008 (27) : 16 MEI, 2008

PROGRAM TITIAN KASIH DYTM TUANKU RAJA MUDA PERLIS SEMPENA KEPUTERAAN DYMM TUANKU RAJA PERLIS TAHUN 2008. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah berjalan dengan lancar dan jayanya pada tarikh dan masa yang dijadualkan. 3. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau ingin mengucapkan jutaan terima kasih di atas kerjasama dan bantuan daripada jabatan tuan yang telah menyediakan pokok-pokok hiasan bagi menyeri dan menceriakan lagi majlis tersebut . 4. Sehubungan itu juga kami memohon jasa baik daripada pihak tuan agar dapat memberi pertimbangan bagi mengurangkan kadar kos perkhidmatan menyediakan pokokpokok hiasan tersebut ( dari RM 350.00 kepada kos yang tuan rasakan berpatutan ). 5. Di atas segala kerjasama dan bantuan yang dihulurkan oleh pihak tuan dalam membantu menjayakan program tersebut, sekali lagi pihak sekolah merakamkan setinggitinggi penghargaan dan ucapan terima kasih.

.. 02600 Arau.. terima kasih. Pengetua............ ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” ............ .... Perlis..........Sekian.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.............

... : 03/04/001/2010 (7) : 07 JULAI. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ....... Sekian.. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas akan diadakan mengikut butiran berikut : Tarikh Masa Tempat : : : 15 JULAI. ARAU.......... Tuan....... Perlis. ARAU 3. terima kasih. 2... 4..2 WARIS PELAJAR TINGKATAN 3.. Segala sokongan dan kerjasama tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut didahului dengan ucapan terima kasih.. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2010 PROGRAM JALINAN KASIH . 2010 (KHAMIS) 8.2010 anak-anak jagaan tuan/puan dan mendapatkan gambaran mengenai pencapaian mereka sebelum menduduki Peperiksaan PMR.... 5 & 6 ATAS SMK. ... HALIM BIN MANSOR) Pengetua. (HJ.Ruj. SPM & STPM pada penghujung tahun 2010 nanti..... Kami Tarikh Semua Ibu/Bapa/Waris/Penjaga.30 PAGI DEWAN SMK. 026000 Arau...... 02600 Arau. Perlis. Sehubungan itu tuan/puan adalah dijemput hadir ke program tersebut untuk menerima penyerahan keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun. Pelajar Tingkatan 3... 5 & 6 ATAS Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. PERLIS TAHUN 2010...

Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas........ Sehubungan itu tuan/puan telah dilantik sebagai AJK/Urusetia program tersebut untuk membantu melicinkan lagi perjalanan program yang akan berlangsung nanti.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.. ...... SPM & STPM SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TAHUN 2010.... 4. SMK. Kami Tarikh …………………………………….. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. terima kasih....Ruj.... Pengetua... Tuan/Puan boleh menyemak Jadual Tugas yang akan diedarkan nanti.. (JUMAAAT) HINGGA 1.... Tuan / Puan.. 2010 DEWAN. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ..... 4..00 T/HARI (AHAD) 3... ARAU 4....30 PTG. TARIKH TEMPAT MASA : : : 2 HINGGA 4 APRIL. 026000 Arau. Perlis.... : 03/04/001/2010 (07) : 26 MAC.. AJK / Urusetia Panitia Pendidikan Agama Islam dan Program Motivasi Kecemerlangan Ibadah Seni Sentuhan Hati..... Sekian. Arau telah diberi tanggungjawab untuk mengelolakan PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI KEPADA calon-calon cemerlang PMR/SPM/STPM SMK. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan Kaunseling dan Panitia Pendidikan Islam SMK... 2. Kerjasama dan keperihatinan dari pihak tuan/puan terlebih dahulu diucapkan setinggitinggi penghargaan dan terima kasih. Arau Tahun 2010 seperti butiran berikut ini .. 2010 PERLANTIKAN SEBAGAI AJK/URUSETIA PELAKSANAAN PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PELAJAR PMR..

9. 10. 8. 6. Alat tulis dan buku catatan Pakaian yang secukupnya untuk 3 hari 2 malam (Pakaian yang sesuai) Tikar (alas tidur)/Bantal/Selimut Kasut sukan/ T/ Shirt Sukan / Seluar Track Ubat-ubatan jika perlu Selipar/sender Sabun. 4. 3. Perlis.02600 Arau. PROGRAM KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PEAJARPELAJAR CEMERLANG PMR/SPM/STPM SMK. tuala mandi Lampu suluh Keperluan solat Bekas minuman . 5. ARAU TAHUN 2010 SENARAI PERALATAN YANG PERLU DISEDIAKAN PESERTA : 1. 2. 7. berus gigi.

Sehubungan itu pihak Unit Bimbingan dan Kaunseling memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan Kumpulan Wang SWA (Pelbagai/Sewaan) bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 1000. Program ini dirancang akan berlangsung pada 24 . Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Sekian.00 (Seribu Ringgit Sahaja).26 Sept. Tuan. 2. 2010 ini bertempat di Hotel Sri Garden.00/seorang x 2 hari. 5. Perlis. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. 3. 4.Ruj. pakej yang telah ditetapkan kepada para peserta untuk penginapan serta makan ialah RM 75. Arau akan menganjurkan program tersebut di atas melibatkan 50 orang pelajar cemerlang yang terdiri daripada calon-calon PMR. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. yang akan berlangsung selama 3 hari 2 malam . SPM & STPM SMK. Kangar . terima kasih. SPM & STPM dari sekolah kita. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN KUMPULAN WANG SWA (PELBAGAI/SEWAAN) UNTUK PEMBIAYAAN PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR.. : 03/04/001/2010 (15) : 22 SEPT. Perlis. 02600 Arau. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” . Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. ARAU 2010.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. Untuk melaksanakan program ini. Kami Tarikh Pengetua.

. (HJ... SPM & STPM .. 02600 Arau... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau..”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah................ Perlis...... ... JAMIL BIN AZIZ) Setiausaha.. MD.. ...2010...... Program Kem Elit Kecemerlangan PMR.............

. 2010 JEMPUTAN SEBAGAI PENCERAMAH PROGRAM MOTIVASI KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR/SPM/STPM SMK. Kangar. HASNI BIN HASHIM (GC) Melalui : Pengetua. Tuan.. Padang Bohor....Ruj... Sekian.. Sehubungan itu kami memohon jasa baik daripada pihak tuan untuk mendapatkan khidmat pegawai daripapda sekolah tuan (En. .. 4 Kerjasama dan sokongan yang dihulurkan oleh pihak tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut amat dihargai. Perlis.. 02600 Arau. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah...... . Perlis.. : 03/04/001/2010(22) : 21 SEPTEMBER.. SMK.. Kangar. 2... Hasni Bin Hashim) sebagai penceramah bagi menjayakan program tersebut. Perlis.. 2010 (JUMAAT) Dewan Hotel Sri Garden. 8.00 Mlm.................. – 11..45 Mlm. Kami Tarikh EN. ARAU – 2010 : Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara di atas. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau..... terima kasih.. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah dirancang dan akan diadakan pada tarikh dan tempat yang dijadualkan seperti butiran berikut : Tarikh Tempat Jam 3 : : : 24 SEPTEMBER... Pengetua..

AMINAHAR B.MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA UNIT BIMBINGAN DAN KAUNSELING KALI KE – 1 / 2008 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TARIKH : Masa : TEMPAT : KEHADIRAN 1. ZULKIPLI B.ZAIN PN. 8. AHMAD DAHLAN AGENDA : . FAZIN B. 15. MOHD. 11. 2. MOHAMAD TN. MD. 3. 5. 4. ABD.30 PTG. 16. HALIM B. BILIK MESYUARAT SMK. ISMAIL EN. SITI NOR AZURA BT. AZIZ BIN AZIZ EN. CHE AYOB B. 14. HJ. MD. MANSOR EN. ARAU PEN. RUSHDAN B. ISMAIL EN. 2008 2. 12. JAMIL B. KANAN (HEM0 PEN. JENAYAH GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN GURU DISIPLIN GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN EN. RAHIM B. FARIDATUL ZARINA BT. ALI EN. SUPARDI B. ARAU : PENGETUA SMK. 10. 14 FEB. MAT RAWI EN. KANAN (Ko) KETUA UNIT B&K SETIAUSAHA KWTUA GURU DISIPLIN BADAN DISIPLIN BADAN DISIPLIN GURU PPDa GURU SLAD KELAB PEN. CHE ROMLI PN.KAMAL B. HUSSIN EN. MAT ZAIN TN. 9. HJ. AZIZ PN. TARIP EN. 7. NAJNIN BT AZIZ PN. 6. CHE OM EN. GAZIMI B. 13. ROHAIZAN BT.

Dalam buku tersebut telah digariskan panduan kepada Guru Bimbingan Dan Kaunseling tentang tatacara perkhidmatan yang meliputi senarai tugas / bidang tugas dan tanggung jawab guru Bimbingan dan Kaunseling.1 Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. program kepimpinan kepada Pengawas dan AJK Tingkatan serta lawatan sambil belajar. Program-program tersebut adalah meliputi program peningkatan akademik PMR.is (Pengetua).2 Selain itu juga terdapat program peningkatan sahsiah kendiri. Hj. 2. 4.1 Tn. 3.1 Tn.1 Tahniah daripada Pengerusi di atas kejayaan melaksana aktiviti/program yang merangkumi akademik. Jamil Aziz mengucapkan berbanyak terima kasih kepada AJK Tahun 2007 yang telah memberikan kerjasama dalam menjayakan program / aktiviti Unit Bimbingan dan Kaunseling Tahun 2007 dan berharap komitmen yang sama dapat diteruskan .2 5. 4. Visi. SPM dan STPM. sahsiah. 5. Arau telah berjaya menganjurkan 40 program pada tahun 2007. Dasar Unit Bimbingan Dan Kaunseling. 3. 1. Perancangan Tahun 2008. Hj. Laporan Program / Aktiviti Tahun 2007. Hal-Hal Lain. Misi dan Falsafah serta Kod Etika Perkhidmatan .1. kepimpinan dan sebagainya pada tahun 2007. Semoga program-program sedemikian akan diteruskan lagi pada tahun ini dalam usaha kita untuk mempertingkatkan tahap disiplin/sahsia. Beliau berharap agar mendapat kerjasama yang sepenuhnya daripada semua AJK dalam melaksanakan program-program yang dirancangkan tersebut. Jamil Aziz (Ketua Unit – B&K) menerangkan perancangan Tahun 2008 dengan merujuk kepada Lampiran Perancangan Tahunan Unit Bimbingan Dan Kaunseling 2008 yang diedarkan kepada AJK mesyuarat. Md. 2.1 Merujuk kepada Buku Panduan Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Sekolah Menengah . 4. serta pencapaian akademik pelajar kita. Ucapan Aluan Pengerusi Majl. Md. 3.

5. Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas segala cadangan yang dikemukakan AJK dalam mesyuarat ini dan berharap ideaidea tersebut akan dapat membantu usaha ke arah mempertingkatkan tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling SMK. Arau.3 5. Disediakan oleh : Disahkan oleh : ( NOR AZURA BT. Semoga dengan kerjasama kita semua AJK Tahun 2008 ini. Mesyuarat ditangguhkan jam 5. Pn. Arau . HUSSIN ) Setiausaha Unit Bimbingan & Kaunseling SMK. Arau ke tahap yang lebih baik.2 5.4 oleh AJK Tahun 2008 ini demi untuk mempertingkatkan prestasi SMK. semua bentuk kemahiran belajar telah dapat dikuasai dan mudah bagi mereka untuk menguasai pelajaran .00 petang. Faridatul Zarina mencadangkan agar program kemahiran belajar dimulakan kepada pelajar-pelajar tingkatan 1 supaya apabila mereka berada di tingkatan 3. diharap tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling akan lebih baik lagi pada tahun 2008 ini.

.. Sehubungan itu.. Segala kerjasama yang dihulurkan. Pelajar Cemerlang PMR/SPM/STPM-2010.... Perlis... (HJ.. didahului dengan jutaan terima kasih. .... : 03/04/001/2010 (11) : 20 SEPTEMBER.. Sukacita dimaklumkan bahawa anak tuan/puan telah terpilih sebagai calon-calon harapan yang akan mencipta kecemerlangan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM SMK.2010. Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan/puan selanjutnya.. 2...Ruj....00). 026000 Arau. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas.... .. 5. Tuan / Puan. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau..... 2010 PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah.00 seorang (Perbelanjaan untuk seorang pelajar dalam program ini ialah RM 150.. Kangar.... ARAU ... Kami Tarikh Kepada.... Justeru itu pihak tuan/puan dipohon untuk menampung sedikit daripada kos pelaksanaan program tersebut iaitu sebanyak RM 50. Arau dalam peperiksaan PMR/SPM/STPM pada tahun 2010 ini mencapai target yang ditetapkan. adalah dimaklumkan bahawa setiap pelajar yang telah terpilih ke program ini adalah diwajibkan menyertainya tanpa apa-apa alasan kerana pihak sekolah ingin memastikan tahap peningkatan prestasi SMK. Keperihatinan dan komitmen pihak tuan/puan untuk membantu menjayakan program ini amatlah diharapkan demi untuk kejayaan anak/jagaan tuan/puan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM nanti. 2010 ini di Hotel Sri Garden. 3. Ibu/Bapa/Waris/Penjaga... SPM & STPM SMK.. Perlis.. 4. Arau bagi Tahun 2010 ini dan ditawarkan untuk mengikuti Program Elit Kecemerlangan PMR/SPM/STPM yang akan berlangsung pada 24 hingga 26 September... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau... HALIM BIN MANSOR) Pengetua........

02600 Arau. Perlis. Hj. Jamil bin Aziz 590310-09-5029 LAPORAN ANALISIS SESS/PROGRAM . Md.

2. . : 03/04/001/2010 (17) : 20 SEPT. Perlis.45 Pagi Tempat : Dataran Perhimpunan SMK. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. Sekian.00 (Lima Ratus Ringgit Sahaja).Arau. Perlis. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Tuan. terima kasih. 4. ARAU 2010. Kami Tarikh Yang Di Pertua PIBG. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas.Ruj. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN SEMPENA JAMUAN AIDIL FITRI SMK. 5. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. 02600 Arau. Butiran majlis tersebuat seperti berikut : Tarikh : 24 September 2010 Masa : 9.Arau. Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan menganjurkan majlis Jamuan Aidil Fitri untuk semua staff dan pelajar SMK. Sehubungan itu pihak sekolah memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan tabung kewangan PIBG bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 500. Melalui .terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. Pengetua. 02600 Arau. 3.

.... (KAMARUDDIN BIN MAHAMUD) Penyelaras.”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah. .................. Perlis........... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau...........Arau 2010.... Majlis Jamuan Aidil Fitri SMK. 02600 Arau..... ...