P. 1
Soal Bs Sunda

Soal Bs Sunda

|Views: 33|Likes:
Dipublikasikan oleh reivapr

More info:

Published by: reivapr on Oct 15, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/15/2010

pdf

text

original

UJIAN TENGAH SEMESTER (GANJIL) TAHUN PELJARAN 2010 – 2011 Nama Kelas Mata Pelajaran Hari/ Tanggal : ………………………………

: ……………………………… : Bahasa Sunda : ……………………………… a. modern b. maju c. teu maju 7. Dian mah beda kalakuanana beda pisan jeung lanceukna ibrat … a. anjing jeung ucing b. ajing jeung kebo c. angjing jeung sapi 8. Saragam sakola dasar ayeunmah kudu make … a. merah putih b. baju batik c. baju biru 9. Maya resep lalajo film kartun anu nyaritakeun mahluk luar … a. angkasa b. bumi c. angkasa barat 10. Ciri – ciri khas Sumedang nu aya di kota Lebak a. tempe Sumedang b. tahu Sumedang c. oncom Sumedang

1. Lamun ulin ka Cianjur tong poho balikna mawa … a. Tauco b. Opak c. Peuyeum 2. Ari ka Masjid teh kudu make … a. Calana b. Kopeah c. Kokolor 3. Unggal sore Dani sok diajar ngaji di … a. Sakola b. Madrsah c. di Bumi 4. Deni Ngajingjing cai dina ember pikeun ngepel … a. Sakola b. Masjid c. Langgar 5. Popi lalajo iring – iringan di bulan Agustus … a. di Hotel b. di Pasar c. di Kota 6. Kiwari mah kampong jeung kota teh mah teu aya bedana …

Isian titik – titik di handap ieu ku hidep ! 1. Naon guna na minyak Nilam … 2. Kabupaten Lebk disebut kota … 3. Kunaon urng baduy jero teh teu beunang naek mobil … 4. Naon bedana urang baduy jero ... jeung urang baduy luar … 5. Kunaon urang Baduy teh beunang ka sawah …

Cara cai dina daun taleus d.UJIAN TENGAH SEMESTER (GANJIL) TAHUN PELJARAN 2010 – 2011 Nama Kelas Mata Pelajaran Hari/ Tanggal : ……………………………… : ……………………………… : Bahasa Sunda : ……………………………… 1. Urang kudu neangan elmu jeng b. tukang ngala lauk di laut Kecap panganteur nu saluyu jeung kalimah d. d. getol . Pamayang b. alo isuk kakara mulang ka darat. Bi Leli ipis biwir. Nu borok dirorojok harta c. Keur nyisiran kaca hareupeun 6. ngagaru nyisiran kaca d. isuk – a. Tutuwuhan anu kaasup pepelakan obat Ceu Imas kulawarga di antarana … d. gararetol kaca – keur. Elmu disiar pibekeleun hirup a. Inohong Pendidikan Nasional di Indonesia nyaeta … 2. ngarambet c. cai di walungan mani herang . Mieling Hari Pendidikan Nasional b. ngahuma keur nyisiran b. 4 mei nurut nu matak ku batur tara dipikaresep. Ceu Imas – hareupeun – nyisisran – c. Ka lanceuk pun biang urang kapi … 3. 5 mei Paribasa nu saluyu jeung kaayaan di luhur 2. tukang moro di paninggaran 9. nangtung teh c. Hareupeun di kaca Ceu imas a. diuk diajarna teh. tukang teuleum di cai di luhur nyaeta 4. 3 m2i 7. Aya bagja teu daulat c. melati b. Melak pare di darat disebutna … a. bibi a. Nembang sunda babarengan sok disebut … 3. Adi jeung Cahaya … diartna b. Ceu Imas keur nyisiran di a. . leumpang b. Harta ku urang perlu disiar d. Uned mah dipapatahan teh teu daek c. Cahaya getol a. Kakara cengkat geus gek … c. pandan a. 2 mei d. Ceu Imas keur dihareupeun c. Ipis biwir hartina … 4. Bi Supi mah melak parena di darat lain merenah nyaeta … di sawah. Agul ku paying butut b. Nyiar elmu kawjiban sarerea 8. cingogo a. seureuh hareupeun kaca Isian titik – titik di handap ieu ku hidep ! 1. garetol 10. Elmu tungtut dunya siar maksudna … nyaeta … a..getol Susunan kalimah basajan lancaran nu 5. tomat tanggal … c. Pamayang usahana ti peuting. d. ngebon b. ua b. getol d. Adi getol diajarna teh. mamang hartina … c. tukang ngasruk di pamoroan d.

elmu nu aya dina jilid buku d. Ngarah gampang. maju pisan b. wb. Hapunten anu kasuhun. resep nulung ka dulur laer b. Hapunten abdi hapunten. Dedi mah nyarita di payuneun pa Guru kasar bae. lamun ka sakola! d. resep nulung ka sasama c. Hatur nuhun kasadayana b. resep nulung ka dulur misan 6. rada maju c. Kecap wancahan tina Bank Negara Indonesia nyaeta … UJIAN TENGAH SEMESTER (GANJIL) TAHUN PELJARAN 2010 – 2011 Nama Kelas Mata Pelajaran Hari/ Tanggal : ……………………………… : ……………………………… : Bahasa Sunda : ……………………………… d. gede leutikna buku b. ganjang c.5. aya heunteuna. Isian titik – titik di handap ieu ku hidep ! 1. Dedi mun nyarita kasar bae. “Dedi teu sae nyarita kasar the.. Rapot maneh isukan bawa nya ka sakola b. Naon lemesna Sirah … 2. Ceuk ita … a. lomari katalog b. hamdan wasukron lillah d. turunan b. buku rapot tea bawa ka Bu Guru! 10. Naon lemesna Cepil … 3. buku induk 2. Da abdi bade paanggang b. Ari jadi jelema kudu tutulung kanu butuh tatalang kanu susah hartina … a. buku anyar jeung buku heubeul c. Pituin teh sarua hartina … a. Ku Ita di elingan. Ulah pohonya. urang tiasa patepung lawung c. teangan heula di … a. Perpustakaan manehna teh dicaritakeun … a. tacan maju d. rak buku c. Kalimah salam bubuka di antarana … a. Samudaya kalepatan c. “enjing ulah hilap candak buku rapot ka sakola. 8. Hapunten anu kasuhun. Boyot teh sarua hartina … a. panyicingan d. warisan c. Assalamu’alaikum wr. can aya pisan 3.” 7. Saur Bu guru. wb. anca 5. Sakitu nu kapihatur. kartu katalog d.” c. cangker b. Ngalompokkeun buku dimperpustakaan the kudu nurutkeun … a. tulen 4. Dedi mah teu kasaha – saha mun nyarita kasar bae. Mugi – mugi sing di paparin kasehatan. Angga nepikeun talatah Bu Guru ka Jajang mana kalimah Angga nu sopan ? a. gurunggusuh d. Bilih aya kalepatan 9. Tina basa nu teu kariksa d. wassalamu’alaikum wr. Dinteun ieu kalintang bingahna. Saninten buah saninten Saninten di kalapaan … … Sisindiran di luhur dilengkepan ku isi anu bener nya eta … a. b. Naon lemesna Irung … . Pa Jarkasih teh pituin urang Cinangga. resep nulung ka sobat dalit d. Kardi mah boyot lumpatna teh teu kawas Dendi. gambar nu aya dina jilid buku 1. kumaha mun nu nguping nyeurieun hate. Dedi mah ari nyarita the bet kasar – kasar teuing c. Bawa buku rapot Jang. buku nu rek diinjeum. Hapunten anu diseja.

4. Naon lemesna leungeun … . Naon lemesna Beuteung … 5.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->