P. 1
Tugas TIK ( Materi Bahasa Jawa )

Tugas TIK ( Materi Bahasa Jawa )

|Views: 64|Likes:
Dipublikasikan oleh Agus Edy Cahyono

More info:

Published by: Agus Edy Cahyono on Oct 21, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/15/2015

pdf

text

original

Dwi Handayani

DAFTAR ISI STANDAR KOPETENSI KOPETENSI DASAR INDIKATOR MATERI POKOK Paragraf Dheskripsi Spasial Paragraf Dheskripsi Subjektif Paragraf Dheskripsi Objektif Urutan nggawe Paragraf .

lan persuasi. .I. STANDAR KOMPETENSI Saget nulis ungkapan gagasan kang awujud narasi. eksposisi. deskripsi. argumentasi.

II. KOPETENSI DASAR Nuli P r r f Dh ri i .

INDIKATOR 1 Njelasken pangertosan wacana dheskripsi 2 Nyebataken tata cara nulis paragraph dheskripsi 3 Ndamel paragraph deskripsi tentang budaya jawa .III.

krungu siing di rungakake panyerat. Ngambarake kanthi cetha nganggo panca dirya. Tengerane paragraph dheskripsi yaiku: Nggambarake salah sawijining barang. .IV. Nggawe pamaca/pangrungu ngrasaake dhewe utawa nglakoni dhewe. MATERI POKOK PARAGRAF DHESKRIPSI ‡Paragraf dheskripsi yaiku: salah satunggaling paragraph sing nggambarake balrang supaya pamaca bias deleng sing disawang panyerat .

Paragraf dheskripsi spasial Paragraf d eskripsi spasial paragraf iki nggambarake objek kusus barang utawa panggonan. pratand a ana raja rimba mud un ing lema saklawase. Tuladha: . Paprangan kang rame ora ana mand ege. Ka anan kang pad ang ing utan kayata diserang geni. Ka anan kang rame dadi siji ing petenging wengi dadekake ati ciyut. nanging ora mung sedela saengga ilang ca ya sing wani nyerang ing paprangan iku di rampungke karo mungsu d isik yaiku raja. Ora ona rasa mesaake. Ing kali keta un kang peteng nd ed et.

Putih kang nyorot kanti Tuladha: werna jingga. bayangan srengenge sore kang mantul. . Angin ing usum adhem ndadheake asreping awak. Salju tipis ing nduwuring suket.Paragraf dheskripsi subjektif Paragraf d eskripsi subjektif paragraf iki nggambarake objek kaya kesan pangrasa panyerat.

nggambarake khanan kang mlarat. Tuladha: . Kabeh kui bisa didelok yen pagawean sing dilakoni iku abot.Paragraf dheskripsi objektif Paragraf d eskripsi objektif paragraf ki nggambarake objek apa anane utawa sabenere. Katoke cendak lan kaos kang bolongbolong. Awak kang lemu kanti lengen sing gedhe kanti urat kang katon lan ora katutup kaos. Wong lanang sing jenenge Syahbudin lungguh ing cerkak pintu.

Urutan nggawe paragraf dheskripsi Urut-urutaning nggawe paragraf dheskripsi: Ngemotkake objek utawa undheran ( tema ) sing arep di gawe. Nggawe krangka karangan. Ngumpulake dhata kanti ndeleng objek. Ngandharake krangka karangan dadi karangan. Ngemotake ancas. .

Klompok Agus Edy Cahyono ( 01 ) Prahoro Dwi Saputro ( 25 ) .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->