Anda di halaman 1dari 1

Cap Jay Keperluan:

200 gr wortel
100 gr taoge
1 iji paprika ijo, 1 paprika abang
1 lenjer godong bawang (prei)
100 gr jamur
200 gr daging ayam (kipfilet)
150 gr urang
200 gr rebung (bamboeroots) ning blik.
100 gr broccolli
4 siung bawang putih, cacah alus
2 cm jahe (verse jahe) cacah alus.
3 sendok makan lengo goreng
1 sendok makan maizena (di-jur karo banyu sitik)

Corone Nggawe saus-e:

200 ml kaldu ayam (ongeveer 2 blokjes kipbouillon)


3 sendok makan kecap asin
1 sendok teh lengo wijen (sesamolie)
1 sendok makan saus tirem (oestersaus)
1 sendok makan angciu (arak abang) isi tuku ning toko chino
(Oriental).
1 sendok teh gulo pasir
1 sendok teh mrico bubuk

Kebutuhan nduwur mau campurno dadi siji.

Corone Nggawe:

• Urang diresiki, belek tengah2, ojo nganti pedot, supoyo yen


keno panas, iso mekar koyo kembang, wortel dioncek-i, iris
tipis miring ½ cm.
• Jamur iris tipis, godong prei iris miring, daging ayam iris
tipis ombo, watoro 2x3 cm. Paprika dirajang dowo-dowo.
• Panaske wajan karo lengo, gongso bawang putih, jahe
nganti arum, lebokke daging ayam, nganti kaku daging e,
banjur urang dilebokke, nganti dadi abang rupane.
• Banjur sak urute wortel, godong bawang, paprika, jamur,
keri dewe lagi taoge.
• Sing pungkasan lebokke saus sing wis dicampur mau, lagi
ditambahi karo maizena sing wis dijur karo banyu mau.
• Wolak-walik roto. Nganti saus rodo kentel.Ojo suwe-suwe,
cepet diangkat, supoyo sayurane tetep kemriyuk (het moet
knapperig blijven)
• Angkat, lan sajekno panas2.

© 2007, SRP Siaran Radio Popjawa (Ariane vd Heuvel)