Anda di halaman 1dari 22

Blog Biasa Yang Tidak Luar Biasa

Slideshow INDEKS Contact Me Realiti yg tak dipedulikan…. Kenangan bersama Ariel Sharon yg meneruskan kesinambungan

Kenangan bersama Ariel Sharon yg meneruskan kesinambungan legasi bangsanya demi menghambat kemunculan Al - Mahdi.

BANGSA BERJIWA BESAR - BANI ISRAEL

Dalam satu perjuangan, jika ada tujuan atau target yang diiringi faktor2 yang menguatkan keyakinan, maka ia akan menjadikan pejuang-pejuangnya berjiwa besar.

Contohnya Yahudi yang berjiwa besar, dapat mengkongkong kaum Arab yang jumlahnya berlipat kali ganda jauh lebih banyak dari mereka. Walaupun belum menjajah secara fizikal secara menyeluruh…

Mengapakah kaum ini begitu bercita-cita besar dan berjiwa besar? Sekurang- kurangnya ada 4 perkara yang mendorong mereka.

1. Mereka menganggap bahawa mereka ini anak Tuhan. Anak Tuhan tidak boleh duduk di bawah bangsa lain yang bukan anak Tuhan, yang lebih rendah martabatnya. Keyakinan ini dididik sejak pra-sekolah lagi.

2.

Mereka menganggap mereka berbangsa paling mulia di dunia, iaitu Arya. Maka

datanglah satu keyakinan dan cita2 perjuangan yang besar, di mana mereka tidak akan sanggup duduk di bawah bangsa2 yang hina.

3. Mereka berketurunan Nabi2. Keturunan kebanyakan para Nabi adalah dari Bani

Israel. Fakta ini memang benar. Mulai generasi ketiga Nabi Ibrahim dan seterusnya, Nabi2 yang bukan dari Bani Israel adalah hanya Rasulullah SAW yg berketurunan Nabi Ismail as. Keturunan Bani Israel adalah dari Nabi Ishak as.Ini menjadikan mereka berfikir bahawa keturunan Nabi2 yg ramai itu tidak boleh berada di bawah bangsa lain. Keyakinan ini diasah sejak pra-sekolah lagi.

4. Mereka berkeyakinan semua bangsa akan masuk neraka kecuali Yahudi, jika

masuk pun sekadar enam hari.Walaupun keyakinan ini karut, ia sudah tertanam dalam minda bangsa mereka.

Mereka berjuang sejak ribuan tahun, pengalamannya luas, ilmunya banyak dan mereka cerdik. Mereka tidak ramai [ antara sebabnya adalah Holocaust] tetapi hidup merata-rata dalam kumpulan kecil. Yang nampak besar sedikit jumlahnya itulah di tanah2 Palestine yang dicerobohi.

Mereka ada trademark. Mudah sahaja, jika bangsa Caucassian yakni orang kulit putih hidungnya tajam, orang Yahudi pun sama tajam dan mancungnya tetapi sedikit bengkok. Mereka tidak boleh menyorok, kecualilah Yahudi kacukan. Yahudi sejati hidungnya tajam dan bengkok.

Mereka bangsa tua yang sangat memahami hal-hal agama, ajaran samawi, juga sejarah.

Selain cerdik dan pintar, mereka selalu berfikir, mereka faham bagaimana mahu

berjuang

mereka tidak ramai.

mereka

berjuang penuh bijaksana dan berdasarkan ilmu, walaupun bangsa

Sesetengah bangsa berjuang secara bodoh dan melulu.

Jumlahnya kecil, tetapi otak mereka menguasai dunia, mereka berjaya memecahbelah bangsa lain supaya dikawal mereka. Mereka tidak menguasai dan menjajah secara langsung, tetapi menjajah secara ideologi. Kebanyakn ideologi2 di dunia ini adalah ciptaan Yahudi yang diamalkan seluruh dunia.

Antaranya adalah:

Komunisme – Ciptaan Karl Marx, seorang Yahudi. Kapitalisme Nasionalisme Sosialisme Demokrasi

Sebahagian ideologi2 ini ada berkaitan untuk merosakkan akidah manusia. Saya yakin mereka yang mencipta teori2 ini tidak meyakininya. Sesiapa yang yakin dan amalkan adalah orang yang bodoh, orang cerdik tidak akan yakin. Contohnya teori Darwin yang bijaksana - sebenarnya dia sendiri tidak yakin dengan teorinya. Ini adalah satu alat untuk memperbodoh2kan dunia.

Maka akhirnya bergaduhlah pendokong2 ideologi2 ini sesama sendiri.

Bahkan dalam ajaran Islam fikrah2 Yahudi diselit2kan di dalamnya. Maka wujudlah Islam militan, Islam liberal, Islam demokrasi, sosialis, pasif dsb. [Tidak termasuk sulaman2 yang ditusuk dalam pemahaman wahabi, qadiyani dsb]

Bahkan di Amerika sendiri seluruh sistemnya adalah sistem Yahudi. Ekonomi dan cara berfikirnya sudah dipengaruhi Yahudi, sedangkan Yahudi tidak ramai di sana.

Sebab itu mana2 bakal Presiden, jika tiada darah yahudi atau bukan pro Yahudi, samada tidak naik menjadi Presiden atau jika menjadi Presiden, akan dibunuh. Golongan ini ada jentera tersendiri untuk menaikkan Presiden yang berbangsa Yahudi atau pro-Yahudi. Contohnya John Ferdinand Kennedy mati ditembak kerana dia bukan kroni Yahudi.

Yahudi juga mencipta riba untuk diamalkan satu dunia

untung. Mereka menguasai ekonomi orang lain. Padahal sesama mereka berniaga,

mereka mengharamkan riba. Pencipta/Bapa riba adalah Yahudi.

supaya cepat mendapat

Begitulah bangsa yang bercita2 besar dapat merealisasikan perjuangan yang dapat menguasai dan menakluk dunia.

Suatu bangsa boleh menjadi kuat kerana ada cita2 besar

cita2 bangsa atau cita2 agama. Jika suatu bangsa itu ramai tetapi tiada cita2 besar,

sekadar cita2 cari makan, itu tidak kuat.

samada

atas dasar ideologi,

Contoh, bangsa Cina dari dahulu hingga sekarang ramai bangsanya berhijrah kerana cita2nya hendak mencari makan sahaja. Sebab itu mereka tidak menjajah negara lain, tetapi menguasai ekonomi negara lain. India lagilah….lebih satu bilion penduduknya tetapi sejak dulu tiada cita2 besar. India tidak pernah menguasai dunia kerana cita2nya kecil.

Buat masa ini ada dua bangsa yang memiliki cita2 besar iaitu Yahudi dan Islam, malangnya umat Islam cita2nya sudah mati sejak 700 tahun lepas.

Kekuatan orang Islam adalah Allah tetapi bagaimana orang Islam hendak membangun dan maju, sedangkan hendak menyebut nama Tuhan dan mempromosikan cara hidup Islam pun malu? Sedangkan Allah itu pemilik dunia dan akhirat ?

——————————————————————————

Presiden Bush dengan seorang pemimpin Arab. Lihatlah genggaman erat tangan2 mereka. EKSKLUSIF! : Dialog antara

Presiden Bush dengan seorang pemimpin Arab. Lihatlah genggaman erat tangan2 mereka.

EKSKLUSIF! : Dialog antara Pemimpin Zionis dan Penasihatnya

Pemimpin Zionis :

Saya sangat gusar dengan amaran dari kamu bahawa masa kemenangan umat Islam itu sudah terlalu hampir. Habislah bangsa kita nanti, sudah berkumpul kaum2 kita dari Eropah, Russia…. Beramai2 datang di bumi suci ini untuk kita bersama2 mati sebelum kita ini…. anak2 kesayangan tuhan, sama2 menghuni syurga kelak.

Penasihat:

Benar Tuan, malah sudah sampai masanya kini, kemenangaan

mereka sudah hampir

oleh kahin2 [tukang sihir Yahudi] kita sejak sekian lama, seawal kurun ke 15 lagi…

amaran itu sudah awal2 lagi diberitahukan…terutama oleh peramal agung kita Nostradamus.

sudah lama digembar-gemburkan

ia

Ia jelas sejelas2nya dalam hadis2 Muhammad yg sahih, tuan.

Saya juga sangat takut. Sebab itu mari kita hancur leburkan mereka di mana2 sahaja kita ada peluang tuan. Tuhan pasti merestui kita dan bersama kita dan proksi2 kita. Semoga Bush, Blair, Howard dll terus menerus menyambung perjuangan kita.

Kaum kita sudah bekerja berhempas pulas dengan kebijaksanaan akal fikiran kita, anak2 Tuhan, untuk menyekat kemunculan Penyelamat Islam tersebut. Jika tidak muncul itu tidak dapat dielak kerana ia sudah disebut dalam hadis2……sekurang2nya… kita telah melambatkannya.

Dulu bapa2 kita bekerja untuk anak2 mereka….supaya tugas kita akan lebih

ringan

kemusnahan itu.

Nampaknya,

kitalah anak2 itu yg akan menanggung

Datuk2 dan nenek kita sudah berusaha, mereka telah berjaya…berjaya menyuntik

kelemahan jiwa umat2 islam sedunia

bangsa

kita hakikatnya telah berjaya!!

Saya sangat gembira tuan

Kita telah menjajah dan mentadbir ekonomi, agama, segala jenis hiburan, malah juga hati2 mereka supaya lupa Islam. Ha ha ha…[ ketawa dalam ketakutan ]

Pemimpin Zionis:

Ya. Sebab itulah aku tidak perduli jika seribu lagi anak2 Lubnan dan anak2 Palestine mati. Tuhan tidak akan membantu bangsa Arab yg berpecah2, yang bermazhab2 bermacam2 rupa itu… Perpecahan mereka menjadi 72 cabang akidah ini pun ada sedikit kaitan dengan kerja kita, hasil titik peluh datuk nenek kita dulu. Betapa bijaknya kita berbanding dengan kaum Islam yg tolol itu.

Kita lihat syurga dunia dan kemewahan hidup sudah hinggap dalam hati Amir2

Arab

malah

rakyatnya juga. Mereka tidak fikir untuk berjihad dan berjuang lagi.!!

Bagaimana dengan Timur….? Rancangan kita untuk menakluk timur sudah berjaya seawal kurun ke 15. Kita ada PLOT. Walau memakan masa beratus2 tahun ia tetap berjalan.We worked for our children….even it takes 300 years

Nusantara sudah dipecah2 hasil usaha kita….dipecah2 tanahnya, ekonomi dan pendidikan, serta segalanya….

Hasilnya, Kini…Indonesia sudah hancur… Ekonomi, agama sudah tidak boleh diharapkan lagi, mereka lebih lemah dari bangsa Arab. Tiada apa yg perlu ditakutkan pada Indonesia, bencana yg bertalu2 sudah cukup melemahkan kerajaan mereka. Apa yang ditakutkan dengan demonstrasi jalanan?!! , aku cukup teruja dan gembira melihat mereka marah2 begitu! Ha ha ha

Yang masih menakutkan adalah Malaysia. Orang2 Melayu memerintah tetapi lemah

agama dan ekonomi

di situlah tempatnya…di situlah tempatnya…

leka

dengan hiburan…….namun di sebalik kekurangan2 itu…

[

nada ketakutan]

Kelihatan tiada apa2 ancaman, namun begitulah kekuatan Islam yg hakiki…bukan berupa ancaman, tetapi keamanan, akhlak, sembahyang khusyuk, jemaah zikir…… dan kuatan kerohanian….walau bilangannya sedikit, mereka sangat menakutkan

Usaha2 kita selalu gagal….untuk ‘menakluk’ sebelah situ

Penasihat:

Ini yang paling saya takutkan tuan. Kita sudah menghantar sihir2 yg paling bisa kepada puak panji2 hitam itu sejak bumi diciptakan…. Ya mereka semua sakit2…… namun…ia hanya mampu melambatkan kebangkitan penyelamat itu Tuan, hanya

melambatkan tuan, bukan mencegah….saya masih merasa takut…

Untuk memusnahkan Malaysia …secara ekonomi, secara roh Islam mudah, tetapi

secara keseluruhan….halangan…. terlalu banyak…segala usaha kita untuk campur

tangan gagal

Presiden Bush….yg mampu sampai adalah sihir2 kita sahaja serta dakyah melalui

media massa sekadar untuk melemahkan iman2 mereka.

malah

Malaysialah satu2nya negara di Asia Tenggara yg belum dijejak

Tetapi kita sudah ada wakil yg sekatil dengan bossnya

Pemimpin Zioinis :

ha ha ha

Sudah!! aku benci dengan Malaysia….dengan Penyelamat di situ…jangan bercakap mengenai mereka lagi…. Mari kita hiburkan diri dengan kejayaan kita…. Agenda memporak perandakan rantau Arab sudah sampai ke kemuncak semasa pasukan soccer Iran dan Arab Saudi serta seluruh penduduk Islam gila dengan bola lagi…

kamu ingat semasa Gaza dibom hebat sehebat bola disepak?… semasa World Cup 2006 dulu? siapa peduli semasa itu….mereka leka dengan bola, bola

tidur bola, makan bola semua bola

ha ha ha

Ya selepas ini kita teruskan dengan Syria dan Iran…perlu sedikit masa lagi. Jika kita masuk ke Syria, mungkin tentera2 coalition perlu di bawa bersama untuk menguatkan kita!!!

Kita harus mencipta sesuatu untuk meneruskan agenda ini…

Kita sudah tiada masa!! Kita harus ke negara seterusnya…ke Malaysia segera….!!!!

Malaysia sudah lama diprovokasi dengan kita menghantar ejen2 kita di Selatan Thailand. Malah provokasi semakin diperhebatkan, kita sudah menuduh KL membantu pemisah agama di situ tetapi tiada siapa percaya, malah ini tidak menimbulkan kemarahan mereka… mereka tidak peduli saudara2 mereka sekulit, serumpun di selatan Thai

dibunuh2…

seolah2 mereka tahu ini hasil kerja kita….tapi teruskan… perhebatkan!!

Penasihat:

perhebatkan serangan,

Kita tidak harus berputus asa. Jika Arab sudah hancur, kita akan terus mara ke

Malaysia

itu muncul……

sebelum

mereka mara kepada kita, sebelum Penyelamat yg bersembunyi

Kita sudah menang sejak sekian lama…

cemerlang sekali mereka tidak bersolat, jika bersolat pun di hujung waktu, tidak khusyuk

tidak berjemaah.

kita

menang dengan gemilang, dan

Mereka sekarang sibuk dengan hiburan dan maksiat…dengan rancangan2 TV di rumah2 mereka hingga bayi2 merah dan nenek2 serta datuk2 yang nazak sudah tahu apa itu program realiti Akademi Khayalan Ha ha ha

Mereka memang bodoh, jika seribu bendera kita dibakarpun dan selagi UN dan sekutu2 Nasrani kita masih di belakang kita, kita harus merasa puas melihat kehancuran umat2 Muhammad mati di bom di mana2…

Bilangan ramai yg lembab itu tidak menakutkan kita….

Yg paling menakutkan kita ialah golongan sedikit yg punya kekuatan rohani itu….

Teruskan serangan kerohanian hitam

masyarakat awam di sana…biar jenayah bermaharajalela.serang, serang….

Hantar dadah, dadah sintetik tak sintetik, hantar makanan2 yang kita telah sihirkan,

hantar pada pasaraya2 kita di sana

teruskan…musnahkan

iman2

ha ha ha

Iraq, Afghanistan, Palestine, Lubnan, Syria?, Iran?, Malaysia… ha ha ha….[ ketawa dalam ketakutan]….

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dialog di atas adalah semata2 imaginasi… internet.

yg

bersumberkan realiti. ….dipetik dari

18 Comments »

1. tunggulah masa mereka akan disembelih beramai2 tidak lama lagi insyaAllah

Comment by abucang | June 27, 2007

2. Dialog imaginasi tapi realiti sebenar memang begitu.

Comment by barokah | June 27, 2007 barokah | June 27, 2007

3. Dipetik dari internet, tapi bukan ke awak yg tulis

2007 3. Dipetik dari internet, tapi bukan ke awak yg tulis Macamana ketawa dalam ketakutan tu?

Macamana ketawa dalam ketakutan tu? Macam ketawa plastik ya?

Comment by Anonymous | June 27, 2007

4. Anonymous, biar betul sikit…

Anonymous | June 27, 2007 4. Anonymous, biar betul sikit… Comment by heliconia | June 27,

Comment by heliconia | June 27, 2007

5. Penulisnya pun nampak macam ada panduan tu

Comment by barokah | June 27, 2007 barokah | June 27, 2007

6. Yahudi, mereka punya cita-cita besar,mereka ada keyakinan, mereka ada kekuatan akal, mereka ada sistem, mereka berjuang atas dasar keyakinan dan agama mereka, berhabis2an. Mereka pula disokong kekuatan sihir Dajal ( kekuatan ghaib dari syaithan ).

Bagaimana boleh kita lawan mereka jika kita tiada cita-cita besar,tiada keyakinan, tiada bantuan Tuhan,tiada karamah orang2 Tuhan, sedangkan rata2 sistem orang Islam masih ikut mereka,pakai baju baju mereka, makan makanan mereka,pendidikan ikut mereka, ekonomi ikut mereka, teknologi ikut mereka,hiburan ikut mereka, masih fikir hal2 duniawi ?!

Umat Islam mesti ada pemimpin yang dijanjikan,yang super berTAQWA, yang karamahnya besar, yang melahirkan sistem Tuhan, yang disokong

kekuatan ruhani yang luar biasa. Itulah Al Mahdi Al Muntazar, yang tapaknya sedang dirintis oleh orang kanannya yang bergelar Fata At Tamimi bersama

para IKHWAN pengikutnya

insyaAllah

tidak lama lagi,,

Comment by aboutmiracle | June 27, 2007 aboutmiracle | June 27, 2007

7. Barokah, sebenarnya betullah tu. Penulis itu pernah ditegur oleh seorang perisik musuh yg menyelusup masuk dlm jemaah dan mendapat pangkat dan kedudukan yg tinggi, menegur supaya penulis tersebut berhenti aktif dalam yahoogroups dlm menyebarkan minda2 Fata at Tamimi. Kalimatnya ” I don’t like her, so straight forward, melulu “. Penulis itu juga pernah diperkenalkan kepada perisik itu dan memang semasa itu terdapat rasa hati seolah2 dia membenci. Teguran tu adalah betulnya.Tapi lihatlah buku Pemimpin Ajaib akhirnya muncul juga secara rasmi.

Adakah Abuya tidak tahu hakikat siapa dia? Bahkan lebih dari tahu. Betapa ramai perisik2 musuh akhirnya tumpas dengan kebenaran yg terdapat dlm jemaah ini. Kehadiran perisik yg telah didiytiharkan tadi yg sedikit sebanyak memporak perandakan ukhuwah merupakan satu ujian pada ahli jemaah lain yg utk menguji keikhlasan masing2. Lagi satu, Abuya seorang mujaddid, seorang penyelamat, dia mahu selamatkan iman semua orang. Jika musuh2 Abuya yg terdiri dari bekas

Arqam tu meminta maaf dan nak berjuang bersama2 dengannya pun beliau masih terima dengan hati terbuka. Jangan tak tahu ada anak2 dari musuh2 Abuya dari bekas Arqam, masih lagi bersama Abuya, malah berkahwin dengan anak cucu Abuya. Begitulah cara Abuya berdiplomasi, menyambung silaturrahim, tidak berdendam, saling mendoakan musuh2nya walau sentiasa disakiti hatinya. Tidak pernah membenci kejahilan dan kejahatan orang, malah berasa kasihan dan mendoakannya.

dan kejahatan orang, malah berasa kasihan dan mendoakannya. Comment by heliconia | June 28, 2007 8.

Comment by heliconia | June 28, 2007

8.

Barokah, Yahudi yg cerdik memang sentiasa dua tiga langkah di hadapan kita. Kita pula asyik bersengketa sesama kita, kau sesat, kau syirik, kau bacul.

Artikel di atas dipetik daribuku tulisan Abuya BUAH FIKIRAN SIRI 2.

Lihatlah cara hidup alternatif yg dilagang Abuya utk melawan fikrah Yahudi dan musuh2 Islam. Bukan sekadar di buku tetapi dipraktiskan dlm alam realiti.

Comment by heliconia | June 28, 2007

Comment by heliconia | June 28, 2007

9.

Comment no 8 yg saya tulis tu sepatutnya menanggapi komen aboutmiracle, tetapi disebabkan saya baca nak cepat saya fikir yg tulis tu barokah, dikarenakan seperti ditulis org Malaysia. Maaf.

Memang, ramai org kita yg tak percaya dan masih menuduh yg bukan2 pada MESEJ2 yg disampaikan oleh Fata at Tamimi.

Comment by heliconia | June 28, 2007

Comment by heliconia | June 28, 2007

10.

“Penulis” = heliconia = heliconia (blue) ya? Cuma pengen nebak aja…

 

Iya, Mohon maaf deh jika tulisan saya sedikit pake bahasa Malaysia, karena kalau saya nulis pake bahasa Indonesia, takut kalau nanti netters banyak yang

nggak ngerti…

nggak ngerti…
 
Comment by aboutmiracle | June 28, 2007

Comment by aboutmiracle | June 28, 2007

11.

Mungkin bisa ditebak juga siapa perisiknya bukan? Ya, saya tau nebak itu bahasa Indonesia, bukan bahasa jawa ‘agak’.

?

maksudnya

Tiada masalah jika mau nulis bahasa standard lebih mudah difahami. Malah dialu2kan. Setahu saya Bahasa Indonesia banyak mengambil istilah2 jawa yg

di’merge’kan dalam Bahasa sebagai bahasa rasmi. Memang jika dibaca org2

Melayu dari Malaysia, Singapura atau Brunei, ada kalimat2 yg susah difahami

.

Jika di Malaysia, ni, saya perasan bahawa sinetron2 Indonesia di TV3, punya subtitle. Mcama bahasa asing sedikit. Lagipula jika cakapnya ‘gue’ ‘lu’…

Saya gak nonton sinetron

cuma

mau tau

‘gue’ ‘lu’… Saya gak nonton sinetron cuma mau tau Comment by heliconia | June 28, 2007

Comment by heliconia | June 28, 2007

bagaimana

rupa pari2nya…g2.

12. memohon keizinan heliconia, untuk saya boleh meletak link posting eksklusif ini pada blog saya, saya berfikir artikel ini sangat penting untuk panduan bersama umat Islam, membuka mata dan jiwa umat Islam dari tipu daya Yahudi.Tidak semua artikel, hanya tajuk dan gambar hiasannya saja kok,

untuk sekedar boleh di click

Terimakasih sebelumnya

Comment by aboutmiracle | June 28, 2007 aboutmiracle | June 28, 2007

13. Jika ingin copy, atau link’kan tiada masalah. Blog ini tiada copyrights, jika di’link’, ia akan di’ping’ kan kepada saya nanti. Dipersilahkan aja, gak perlu permisi kok. Iya, kembali selepasnya.

Comment by heliconia | June 28, 2007 heliconia | June 28, 2007

14. […] Rasanya sungguh disayangkan jika tidak ikut menyebarluaskan artikel ini. Artikel ini saya dapatkan di blog seorang teman dari Malaysia, silakan baca selengkapnya di “Realiti Yang Tak Dipedulikan” […]

15. See, wordpress already pinged it.Ia sebetulnya mempromosikan blog yg me’link’kannya gitu.

Comment by heliconia | June 28, 2007 heliconia | June 28, 2007

16. Yahudi sudah mempunyai pengalaman beratus2 tahun utnuk merusakkan dunia dengan keyakinannya itu. Tapi kita umat Islam ada satu cara atau senjata rahasia untuk menghancurkan yahudi dimana yahudi tidak dapat mengesan cara ini. Rahasia kemenangan Islam terletak pada pemimpin yang dilantik dan di janjikan oleh Tuhan. Dialah yang membawa senjata rahasia untuk menghancurkan musuh2 yang akan merusak Islam. Dia dan jamaahnya tidak dapat dihancurkan dan dimusnahkan oleh siapapun karena dia dibacking oleh Tuhan. Faktor Pemimpin yang dijanjikan inilah yang tidak dapat dikesan

oleh yahudi. Bagaimana caranya yahudi mau menghancurkannya, hingga musuh sudah masuk ke dalam orang2nya pun, yahudi tidak akan dapat merusakkannya. Malah ianya sebagai penguat keyakinan bagi pengikut2nya.

Comment by duniawali | June 28, 2007

17. saya tertarik sama gambarnya… bukankah seorang muslim seharunya bersikap keras terhadap orang kafir ? lebih2 kafirin yang memerangi muslimin…

Comment by Heri Setiawan | June 29, 2007 Heri Setiawan | June 29, 2007

18. duniawali,

Jemaah yg dikatakan sebagai pemegang panji2 hitam dari Timur sudah mengisytiharkan diri mereka bahawa merekalah yg dimaksudkan dalaam

hadis2 tersebut

maka golongan para wali/mujaddid ada cara lain ie cara kasyaf, dan

ilham

membiarkan sahaja rancangan DIA itu terus dalam teka teki?!!? DIAlah Maha Perancang.

Jika

para nabi diberi wahyu bahwa merekalah nabi/rasul,

adakah

logik jika Tuhan sudah memberi clue dalam hadis2 maka ia

jika diamati hadis2 itu, dikatakan, siapa membantu akan dibantu, siapa menentang tidak akan dibantu Allah. Kita lihat sejak tahun 80an hingga sekarang, ia tetap wujud malah kerohaniannya semakin kuat. Betapa ramai perisik, musuh zahir dari luar tidak akan dapat menghancurkannya…

HERI,Maksudnya gambar Bush dengan King Abdullah Al Sabah dari Kuwait itu? Betapa teganya dia menyelakan jari jemarinya kepada Bush’s

begitu

tetangganya sendiri.

jari2

yg telah mengarahkan penghancuran saudara2 Islamnya di Iraq,

Comment by heliconia | June 29, 2007yg telah mengarahkan penghancuran saudara2 Islamnya di Iraq, Leave a comment Name (required) e-Maile-Mail (required -

Leave a comment

Iraq, Comment by heliconia | June 29, 2007 Leave a comment Name (required) e-Maile-Mail (required -
Iraq, Comment by heliconia | June 29, 2007 Leave a comment Name (required) e-Maile-Mail (required -
Iraq, Comment by heliconia | June 29, 2007 Leave a comment Name (required) e-Maile-Mail (required -

Name (required)

e-Maile-Mail (required - will not be published)

Website

Submit Comment « Previous | Next » About Welcome to HELICONIA’s BLOG ! Thank You
Submit Comment « Previous | Next » About Welcome to HELICONIA’s BLOG ! Thank You

Submit Comment« Previous | Next » About Welcome to HELICONIA’s BLOG ! Thank You for Visiting

Submit Comment « Previous | Next » About Welcome to HELICONIA’s BLOG ! Thank You for

About

Submit Comment « Previous | Next » About Welcome to HELICONIA’s BLOG ! Thank You for

Welcome to HELICONIA’s BLOG ! Thank You for Visiting My Blog!

Disclaimer:

Blog ini adalah atas inisiatif individu dan usaha peribadi, berupa himpunan pendapat bebas seseorang blogger Malaysia.

————————————————–

DALIL SISTEM KHILAFAH AKAN MUNCUL SEBELUM KIAMAT;

1. Dalil Al Quran

Dan Allah telah menjanjikan kepada orang2 beriman di antara kamu dan yg mengerjakan amal soleh, bahawa mereka sesungguhnya akan dijadikan khalifah yg berkuasa di muka bumi ini sebagaimana telah dijadikan khalifah orang2 sebelum mereka, dan sungguh Dia akan meneguhkan bagi mereka agama yg telah diredhaiNya untuk mereka, dan dia benar2 akan menukar [keadaan] mereka, sesudah mereka berada dalam ketakutan menjadi aman sentiasa’ An Nur: 55

2. Dalil Al Hadis

Dari Nukman bin Basyir, katanya…

‘Suatu ketika kami sedang duduk2 di Masjid Nabawi dan Basyir itu seorang yg tidak banyak bercakap.

Datanglah Abu Saklabah lalu berkata

” Wahai Basyir bin Saad, adakah kamu hafaz hadis Rasulullah tentang para pemerintah?’

Huzaifah RA lalu segera menjawab.

” Aku hafaz akan khutbah Rasulullah SAW itu.”

Maka duduklah Abu Saklabah Al Khusyna untuk mendengar hadis berkenaan.

Maka kata Huzaifah RA, Rasulullah SAW telah bersabda.

“Telah berlaku Zaman Kenabian ke atas kamu, maka berlakulah Zaman Kenabian sebagaimana yang Allah kehendaki. Kemudian Allah mengangkat zaman itu seperti yg Dia kehendaki.”

Kemudian belakulah zaman Kekhalifahan (Khulafaur Rasyidin) yang berjalan sepertimana Zaman Kenabian. Maka berlakulah zaman itu sebagaimana yang Allah kehendaki. Kemudian Allah mengangkatnya.

Lalu berlakulah zaman pemerintahan yang mengigit (Zaman Fitnah -keamiran/beraja /zaman kesultanan ) Berlakulah zaman itu seperti yang Allah kehendaki. Kemudian Allah mengangkatnya pula.

Kemudian berlakulah zaman penindasan dan zaman penzaliman(Zaman pemerintahan diktator dan demokrasi) dan berlakulah zaman itu seperti mana yang Allah kehendaki.

Kemudian berlakulah pula zaman kekhalifahan (Imam Mahdi dan Nabi Isa as ) yang berjalan di atas cara hidup Zaman Kenabian.”

Kemudian Rasulullah SAW pun diam….

~Hadis ini diriwayatkan oleh Imam Ahmad bin Hanbal di dalam kitabnya Musnad Al Imam Ahmad bin Hanbal, Juzuk 4, halaman 273. Juga terdapat dalam kitab As-Silsilatus Sahihah, Jilid 1, hadis nombor 5.]

—————————————————

5.] ————————————————— The followings are extracted from the book:- AL MAHDI, JESUS

The followings are extracted from the book:-

AL MAHDI, JESUS and MOSHAIKH [the ANTICHRIST].

http://www.allah.com/download/ALMAHDI.doc

Narrated by the late Grand Muhaddith of Morocco, Shaykh Abdullah ben Sadek Al Ghumari , Ph.D, (1914 - 1993) may Allah be pleased with him

1. The Youth of Tamimi

The Messenger of Allah, praise and peace be upon him, was among a group of migrants and supporters. Ali, the son of Abi Talib was on his left side and Abbas on his right side when Abbas and a man from the supporters started to debate with one another. The supporter spoke harshly to Abbas, then the Prophet, praise and peace be upon him, took the hand of Abbas and the hand of Ali and said:

“From the loins of this (indicating to Abbas)

will come a youth who will fill the earth with transgression and injustice and from the loins of this (indicating to Ali)

a man who will fill the earth with fairness and justice.

If you see this pay attention to the Tamimi youth who will come from the direction of the east — he is the owner of the Banner of Al Mahdi.”

Al Hasan Al Basri said:

“A man of medium stature will come from Ar-Ray (a far-eastern town). He will be dark and from the children of Tamim -

a Wasaj, named Shuayb son of Salih with four thousand men. Their clothes will be white and Banners black, and at his front is Al Mahdi. He meets no one that he does not defeat and scatter”.

Ka’b, the son of Alkamah said:

“In front of the Banner of Al Mahdi will come a youth whose beard is yellowish and thin. If he fights the mountains, he will destroy them until he reaches Alya’.”

2. Black Banners from the EAST asking for the truth

Ibn Masood reported: “We went to the Messenger of Allah, praise and peace be upon him, and he came out with good news - and happiness was easily recognizable upon his face. When we asked him about a matter

he would tell us about it, and we were never silent about anything until he spoke of it,

until a party from the Bani Hashim passed by amongst whom were Al Hasan and Al Hussain, peace be upon them. When he saw them he hugged them with tears in his eyes,so we asked:

‘O Messenger of Allah’ we see something has changed your face which distresses us

‘Thereupon he replied:

‘We are a Family of a House for whom Allah has chosen the Hereafter rather than the present. After me my family will be refugees,

driven out of countries until the Black Banners are raised in the east.

They will ask for the truth but they will not be given it, so they will ask again for it, and they will not be given it , so they will fight and be given victory.

Those of you or your descendants who live during that time go to the Imam of the Family of my house even if you have to crawl over ice to him.

Indeed, they are banners of guidance.

They will deliver it to a man from the Family of my House his name is the same as my name, and the name of his father is the same as my father, and he will fill the ground with fairness and justice.

3. Black Banners from the East

“The Black Banners will come from the East for the children of Al Abbas. Then there will remain whatsoever Allah wishes. Then, small Black Banners will come to fight a man from the children of Abu Sufyan from the East. They will give their allegiance to Al Mahdi.

“Allah will send a Black Banner from the East, and Allah will give victory to whosoever supports it. Whosoever does not support it, Allah will forsake them!

4. Hearts like Iron

“The Black Banners will come to you from the East, their hearts are like iron.Whosoever hears about them let them go crawling even over ice!”

5. The Government of Al Mahdi:

“People will come from the east and will establish the government for Al Mahdi.”

6. Al Mahdi : Resemble an Arab or an Israel

“Al Mahdi is a man from my children. His face is like a glittering star, his skin is the color of an Arab, and his body is like that of Israel. He will fill the earth with justice just as it will have been filled by injustice, and the dwellers of Heaven and Earth will be pleased with his Caliphate.”

“If only one day remains in the world, Allah will send a man with a name like mine. His manners will be likened to my manners.”

“Al Mahdi is a man from my children his color is that of the Arab, and his body is like that of Israel. On his right cheek there is a mole that glitters like a star.”

7. Al Mahdi with his banner

Al Mahdi will come upon his Banner and the herald will proclaim:

‘This is Al Mahdi, the Caliph of Allah so follow him!”

8. A group keep fighting for the truth

A group from my nation will keep fighting for the truth until Jesus, the son of Mary descends at dawn in the Mosque of Jerusalem. He will approach Al Mahdi who will say:

‘O Prophet of Allah, come, lead us in prayer.’ But he will decline saying:

‘This nation has princes over each other’

Welcome! Assalamualaikum & Ahlan Wa Sahlan, To view previous posts, please click INDEKS. Thanks! Terkini
Welcome!
Assalamualaikum & Ahlan Wa Sahlan, To view previous posts, please click
INDEKS. Thanks!
Terkini
Sila cuba : Terima Kasih. Heliconia's at Random
Top Posts
Fitnah GILA & MURTAD : MENJAWAB Mufti Perlis!
JAKIM : Tarikat Naqsyabandi Haqqani juga SESAT
Promosi Blog 'Altantuya Shariibuu'
Ramadan
Mengapa dinamakan Hari Raya Fitrah?
Luahan Hati
Nahas Misteri Helikopter di Bario : 2004
Apakah punca Banjir Luar Biasa di Hulu Langat setinggi 1.5 meter?
INDEKS
Mereka meminta kebaikan, tetapi tidak diberikan-'nya'
Tokku Paloh-Ulama Sultan yg digeruni British
Seeking Closeness
Search
Blog Stats
 
  181,283 hits  

181,283 hits

 
Site Visitors

Site Visitors

since February 6, 2007.

since February 6, 2007.
181,283 hits   Site Visitors since February 6, 2007.   June 2007     M T
 

June 2007

 
 

M T

W T

F

S

S

 

1

2

3

 

4

5

6

7

8

9

10

11

12 13 14 15 16 17

 

18

19 20 21 22 23 24

25 26 27 28 29 30

 
 
IP ligence  

IP ligence

 
 
 
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30   « May   Jul »
Thank You My God.MP3

Thank You My God.MP3

Thank You my God, I thank you my God For giving me Your bountious blessings Allowing me to worship You my God

You are Most Gracious and Most Merciful

Enabling me to talk to You oh God Allowing me to seek from You To praise and worship You With all my heart and soul Allowing me to appeal to You, oh God

But when I face You, my heart is restless Should I fail, to be well mannered with You And I start to worry, Am I deceitful, In my worship to You It’s not Your blessing that I will get But it’s Your wrath, that I'll let in Ya Rabbal Alamin Please forgive me

Flickr PhotosYour wrath, that I'll let in Ya Rabbal Alamin Please forgive me More Photos Online GlobeTrackr

Onlinewrath, that I'll let in Ya Rabbal Alamin Please forgive me Flickr Photos More Photos GlobeTrackr

that I'll let in Ya Rabbal Alamin Please forgive me Flickr Photos More Photos Online GlobeTrackr

GlobeTrackrYour wrath, that I'll let in Ya Rabbal Alamin Please forgive me Flickr Photos More Photos

that I'll let in Ya Rabbal Alamin Please forgive me Flickr Photos More Photos Online GlobeTrackr

Recent Commentsit’s Your wrath, that I'll let in Ya Rabbal Alamin Please forgive me Flickr Photos More

aboutmiracle on Mengapa dinamakan Hari Raya Fi Makhfud on Mengapa dinamakan Hari Raya Fi abucang
aboutmiracle on Mengapa dinamakan Hari Raya Fi
Makhfud on Mengapa dinamakan Hari Raya Fi
abucang on Mengapa dinamakan Hari Raya Fi
nana on children4.jpg
Fakhrurrozy on Ciri2 orang yang berkasih saya
aboutmiracle on Ciri2 orang yang berkasih saya
rEd_lIoN on Hudud
nizam on Hudud
heliconia on Merci Mon Dieu - Terima Kasih
mattembaga on Merci Mon Dieu - Terima Kasih
heliconia on Mereka meminta kebaikan, tetap
careliph on Mereka meminta kebaikan, tetap
muhammad on AL - FATIHAH
aboutmiracle on Menagih janji Tuhan
heliconia on Maulid
Pages