P. 1
Contoh Surat PBS

Contoh Surat PBS

|Views: 1,339|Likes:
Dipublikasikan oleh AI13

More info:

Published by: AI13 on Oct 31, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/20/2013

pdf

text

original

-CONTOH SURATSEKOLAH Ruj. Kami : Tarikh : Kepada: Semua Ibu Bapa/ Penjaga SK.................................. Y. Bhg.

Dato’/Datin/Tuan/Puan PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH (PBS)

UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH TAHUN 2008
Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk. 2. (LPM) Sukacita dimaklumkan bahawa pihak Lembaga Peperiksaan Malaysia telah melaksanakan Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) Ujian

Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) secara menyeluruh dan berpusat mulai tahun 2008 bagi mata pelajaran yang mempunyai komponen kerja kursus dan ujian lisan. Mata pelajaran yang terlibat ialah Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Science dan Pendidikan Islam. 3. Untuk makluman Y. Bhg. Dato’/Datin/Tuan/Puan, Pentaksiran Berasaskan Sekolah merupakan satu bentuk pentaksiran yang dijalankan oleh guru mata pelajaran semasa proses pengajaran dan pembelajaran. Ianya dirancang, ditadbir, diskor dan dilaporkan mengikut prosedur yang telah ditetapkan oleh LPM. 4. Sehubungan itu, kehadiran murid ke sekolah amat penting agar pentaksiran ini dapat dijalankan semasa proses pengajaran dan pembelajaran. Keputusan murid akan terjejas sekiranya murid tidak melaksanakan kerja kursus atau ujian lisan. Kerjasama dan komitmen Y. Bhg. Dato’/Datin/Tuan/Puan dalam perkara ini amat kami hargai. Sekian, terima kasih. Saya yang menurut perintah, _________________________ ( Guru Besar Sekolah....................... )

Kami : Tarikh : Kepada: Tuan/Puan.. PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH TAHUN:.. terima kasih.....k.. ini amat kami hargai. 4. perlantikan ini.-CONTOH SURATSEKOLAH s.........Fail timbul Ruj.. _________________________ ( Guru Besar Sekolah___________ s... Sekian. Saya yang menurut perintah.Fail timbul ) . 2.. Sukacita dimaklumkan bahawa tuan/puan telah dilantik sebagai Ketua Pihak jabatan amat berbesar hati di atas kesudian tuan/puan menerima Kerjasama dan komitmen tuan/puan dalam menjalankan tanggungjawab Pentaksir Sekolah bagi mata pelajaran :____________________________ . 3.:1.k..:1. PELANTIKAN SEBAGAI KETUA PENTAKSIR SEKOLAH Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

. 4... PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH TAHUN:...:1.. Kami : Tarikh : Kepada: Tuan/Puan. ini amat kami hargai.... Saya yang menurut perintah..Fail timbul ) ... terima kasih.... 3.. PELANTIKAN SEBAGAI PENTAKSIR SEKOLAH Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk. _________________________ ( Guru Besar Sekolah___________ s..k.. Sukacita dimaklumkan bahawa tuan/puan telah dilantik sebagai Pihak jabatan amat berbesar hati di atas kesudian tuan/puan menerima Kerjasama dan komitmen tuan/puan dalam menjalankan tanggungjawab Pentaksir Sekolah bagi mata pelajaran :____________________________ . 2.-CONTOH SURATSEKOLAH Ruj. Sekian.. perlantikan ini..

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->