P. 1
CARITA BODOR SUNDA

CARITA BODOR SUNDA

|Views: 918|Likes:
Dipublikasikan oleh Zul Fikri

More info:

Published by: Zul Fikri on Nov 20, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/12/2013

pdf

text

original

CARITA BODOR SUNDA

HERMAN ZAMBECK

sajeroning tahlilan beuteung si Ohel pupurilitan geus teu kuat nahan eusi peujit nu geus sabrol-broleun. Pribumi : jang teu acan uih ? Si Ohel : muhun bu ieu teh keur ngararaoskeun karpet. Caritana tahlilan beres. Si Himar : ah engke we modol mah tahan heula. Si Ohel : ah maneh we balik ti heula. bari ngageremet na jero hate. hayu urang ngilu tahlilan heula di imah pak RT. Basa geus sababaraha jam ti harita pribumi naros ka si Ohel nu masih keneh diuk na karpet . Tungtungna mah si Ohel kapaksa milu jeung si Himar tahlilan di imahna pak RT. saya mah rek aya perlu heula ka pribumi yeuh. Si Himar : nya¶ atuh mun kitu mah saya rek balik ti heula. terus pribumi ngabagi-bagikeun besek kadaharan sareng kueh jang nu tahlilan. meuni sae kieu nya karpet teh. geus beres ieuh tahlilana. Si Ohel : haduh untungna nu tahlilal teh tararik sorana. Si Ohel : ical lah ka abdi. tungtungna mah gaburusut dina karpet nu keur di diukan. si Ohel katinggali bagun rusuh rek balik ka imahna tapi ku si Himar di jewang lengeun kencana. engkin ku abdi di peser dua ratus rebu. sanggeus kabeh baralik si Ohel masih keneh diuk na karpet. bari untungna teh uing make sarung jeung teu make kolor. jeung geus meunang jomet. bari pok nyarita . kenggeng nambut ieu oge. jadi sora hitut nu brat-bret-brot tina bujur uing rada samar jeung teu pati kadangueun ku batur. meuni kandel sareng haneut kieu. jadi teu keuna kana samping paranti sholat. Si Himar : rek Kamana sia teh meuni rusuh kitu ? Si Ohel : ieu yeuh geus teu kuat nyeri beuteung rek modol heula ka imah.TAHLILAN Dina hiji mangsa si Himar jeung si Ohel balik sholat magrib ti masjid. bade di ical moal bu karpetna ? Pribumi : ah moal di ical da eta mah karpet nu tatanggi. Si Himar : Hel hayu ah urang balik bareng. . malah basa di ajak balik bareng ku si Himar si Ohel nitah balik ti heula ka si Himar.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->