Anda di halaman 1dari 2

Naon Penyebab Jelema males olahraga

Jelema males olahraga kusabab ngarasa dirina gues kolot,sabenerna eta sanes
mangruapakeun alesan,hadirin tiasa milarian tempat atawa klub kebugaran anu
ngabuka kelas sausia anjeun.Jelema anu ngarasa gendut oge males kana olahraga.

Kumaha cara ngatasina ? nya eta urang teu kudu era,umumna jelema ngarasa
era ngalakukeun olahraga.Padahal anu sejen mah justru nga hargan ka individu anus
ok ngajaga kasehatan,komo deui pan\mi anjeun entos kaleuwihan berat badan,anjeun
kedah sering olahraga.Pagawean saeutik oge pasti bakal ngabantu nurunkeun berat
badan,jeung aktifitas fisik anu teratur bakal nambahan kakuatan jeung
energi.Kagiatan fisik anu teratur sabernerna bakal masihan anjeun tambahan
tanaga,ku ngalatih otot,jantung,paru-paru jeung pembuluh darah.Tanaga anjeun bakal
nambahan,ngatasi stress jeung ngatasi bebeban pagawean sasapoe.Lamun urang sibuk
urng teu perlu waktu lila jang ngarasakeun manfaat olahraga.urng tiasa ngalakukeun
jalan santai salila 30 menit ungal poe.

Kacindekanana nyeta,olahraga teu buktina bias ningkatkeun jang ngajaga


kasehatan,jeung mere manfaat jang urang.
TUGAS B.Sunda

Nama Kelompok
Agus Kartiwa
Ai Mulyani
Eva Lestari
N.Siti Mardiah
Sinta Purnama Sari

SMA NEGRI 17 GARUT