P. 1
sunda

sunda

|Views: 17|Likes:
Dipublikasikan oleh Cristine Julvia

More info:

Published by: Cristine Julvia on Dec 13, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/13/2010

pdf

text

original

Satria: hey ogé. Putri enya? Putri: bet manéh tau? Manéh anak SMA 77 enya?

Satria: enya saha da anu teu wawuh jeung Putri. Iya kuring ogé sarua kos manéh anak SMA 77. Putri: ngaran manéh saha? Manéh anak beasiswa pan? Hébat enya manéh. Satria: panggil waé kuring Satria. Teu kitu ogé kali put. (sok akrab dan agak malu-malu) Putri: jadi iri sarua kepintaran manéh deh sat. (sok akrab juga) Satria: hahaha. (tertawa buat mencairkan suasana) ngomong-ngomong keur naon manéh kadieu? Bet daék da ka danau kos kieu? Putri: tuh nemenin papa teu wawuh. daék survey jieun usaha anyarna kali. Tambak lauk Satria: baruk wah bapa manéh bener-bener suksés enya. Ckckck. Jadi iri. Hemm. Putri: enya ampun sat. dawam waé mereun. Tah manéh sorangan keur naon di dieu? Satria: enya ngusep lah put. Pan ti tadi nggeus ningali. Putri: udah meunang loba? Emang lauk na daék manéh naon keun? Satria: enya jieun dahar peuting. Pan lumayan keur dahar ngeunah. Putri: wah asik tuh dahar lauk hasil tangkapan sorangan. Daék atuh milu ngusep engkek milu dahar peuting diimah manéh. (semangat) Satria: kuring da oke-oke waé, tapi hampura enya lamun sakanten na engké manéh teu ngenah sarua imah kuring. Putri: enya ampun entong nglewih-lewihkeun atuh. Dawam waé bet. Bapa Putri: nak saha ieu? Putri: ieu babaturan Putri pah di sakola. Tapi béda kelas. Manéhna anak beasiswa loh pah. Bapa Putri: wahh hébat atuh manéh. Pasti kulawarga manéh reueus boga anak beunghar manéh. Saha ngaranna? Manéh resep ngusep ogé?

Nikmati waé naon anu aya enya. *. Satria: hahaha. Ekha dan Galuh Nampak senang melihat kakaknya membawa ikan lumayan banyak. Galuh: nyaho waé aa dina laper. sarta ieu Bapana. Daék urang masak naon yeuh? Ekha: asik aa mawa lauk. Putri: teu nanaon mereun sat. Satria: enya ampun pak sampe poho hampura enya pak. Hahaha (terlalu jujur) Bapa Satria: lamun aya sémah toh enya kenalin tiheula sarua bapa. cenah Bapana Putri deui survey tempat usahana tambak lauk. put lamun rada kurang merenah. . Antaré waé. Satria: engké tiheula kuring nyieun keun inum tiheula enya. Engké kuring daék kaimah manéhna jieun dahar hasil tangkepan langsung loh pah. Engké kajeun kuring sarua Bapa masakin keur maranéh. Satria: teu nanaon ieu om. Ieu Putri babaturan sakola Satria. Pareng Bapa ku jago masak loh om. Bapa Putri: mangga diuk pak. Arurang tarema waé. Tadi pas Satria keur ngusep di danau papanggih maranéhanana. Jadi teu ngeunah kuring. (Satria salaman sama Bapa Putri) Iya manéhna ngusep jieun dahar peuting loh pah. nak. Satria: Assalamualaikum. Papa milu enya? Bapa Putri: manéh ieu resep pisan ngerepotin jelema. Hm Galuh. Pak Satria bawa lauk yeuh jieun dahar peuting urang kabéh. Pareng Bapana Putri ieu pangusaha suksés pak. Tapi engké hampura enya om lamun teu merenah sarua imah ku.teu nanaon om. Dan Bapaknya Satria sedikit heran karena Satria bersama dengan dua orang yang tidak iya kenal dan Nampak akrab dengan anaknya itu.Putri: ngaranna Satria pah. Putri: teu nanaon sat. Ekha bawa yeuh laukna bersihkan enya sakantenna. Sampai nya mereka bertiga dirumah Satria langsung disambut oleh keluarga kecil Satria. Hampura enya om. Bapa Putri: enya ampun nak Satria ieu resep meninggi-ninggi pan.

* Singkat cerita setelah lama-lama bersenda gurau dan makan malam dan lain sebagainya. Bapa Putri: kumaha pak soal bisnis urang? Kuring baris méré modal pikeun muka restoran ieu potensinya bener-bener pohara luhur. Siapa yang sangka masih ada keluarga kaya seperti keluarga Putri mau menolong keluarga tidak mampu seperti keluarga Satria. Maneh geus ngjarkeun arti kahirupan ka abdi. *lagi berdua-duan tiba-tiba Roy. Bapa Satria: okelah pak. * Setelah Satria dan Putri lulus SMA usaha kedua orang tua mereka semakin sukses. Jacky. Aturnuhun enya pak. Engké ogé pasti barudak kuring bantu. Dan dia mengajak untuk membuat sebuah restoran sederhana. Dan hubungan keluarga mereka menjadi dekat dan baik. Bapa Satria: iya pak aturnuhun pisan loh pak. Setelah beberapa hari kemudian Bapak Putri mengatur jadwal untuk kembali kapanggih jeung Bapak Satria.Nissa. Pan kalayan ieu kulawarga urang ogé bisa leuwih deukeut. Bapa Putri: iya pada-pada pak. Nuhun enya pak sakantenna deui. Sumawona Satria geus daék lulus SMA meureun engké manéhna baris bantu loba pak. Teu nanaon pak. Kajeun Pangéran pak anu bales kabéh kebaikan bapa. Geus arang ayeuna di dunya ieu jelema alus kawas bapa. Hmm Bella: lah emang maranéhananabobogohan ? . Bapa Putri: mangga lamun kitu. Satria. Engké urang ancik téang tempat sarta sajabana. Jacky: jadi iri sarua kalin yeuh. Bapa Putri: aturnuhun pak.Bella serta ikut ngobrol-ngobrol. Bapa Satria: iya kuring baris ngalakonan anu pangalusna sarta nyekel kapercayaan bapa anu geus dibikeun sarua kuring. enggeus tukangeun ieu abdi ngarasa aya parubahan di jero hirup abdi. Kuring jadi hayang boga kabogoh. Roy: iya yeuh. Putri: abdi oge ngarasakeun hal anu sama kos maneh. Bapak Putri merasa apa yang dikatakan Satria benar bahwa masakan bapaknya itu enak. Apa mungkin ini adalah awal dari hubungan mereka? Semua hanya berawal dari ikan untuk makan malem. Akhirnya bapaknya Putri melihat peluang bisnis disini.

Wooo Putri: naon sih maranéh? Ganggu waé deh. Nuhun enya jieun kabéhanana. Kos kieu waé urang geus deket. Kulawarga ku berhutang loba sarua kulawarga manéh. Putri: iya pada-pada. Muga urang bisa pada-pada enya. Satria dan Putri bahagia dengan apa pun yang mereka jalani. Satria: urang éta teu perlu permasalahkeun anu ngaranna bobogohan enya put. * Akhirnya semua pun berakhir bahagia. Kulawarga urang ogé geus deket. Dan benar manusia itu sangat butuh namanya teman. Bella: kajeun waé da. .Nissa: manéh tuh daék tau waé urusan batur enggeus atuh. Ramah dan Jujur sangat penting dalam hidup. Persahabatan adalah awal dari kesuksesan dan keberhasilan.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->