Satria: hey ogé. Putri enya? Putri: bet manéh tau? Manéh anak SMA 77 enya?

Satria: enya saha da anu teu wawuh jeung Putri. Iya kuring ogé sarua kos manéh anak SMA 77. Putri: ngaran manéh saha? Manéh anak beasiswa pan? Hébat enya manéh. Satria: panggil waé kuring Satria. Teu kitu ogé kali put. (sok akrab dan agak malu-malu) Putri: jadi iri sarua kepintaran manéh deh sat. (sok akrab juga) Satria: hahaha. (tertawa buat mencairkan suasana) ngomong-ngomong keur naon manéh kadieu? Bet daék da ka danau kos kieu? Putri: tuh nemenin papa teu wawuh. daék survey jieun usaha anyarna kali. Tambak lauk Satria: baruk wah bapa manéh bener-bener suksés enya. Ckckck. Jadi iri. Hemm. Putri: enya ampun sat. dawam waé mereun. Tah manéh sorangan keur naon di dieu? Satria: enya ngusep lah put. Pan ti tadi nggeus ningali. Putri: udah meunang loba? Emang lauk na daék manéh naon keun? Satria: enya jieun dahar peuting. Pan lumayan keur dahar ngeunah. Putri: wah asik tuh dahar lauk hasil tangkapan sorangan. Daék atuh milu ngusep engkek milu dahar peuting diimah manéh. (semangat) Satria: kuring da oke-oke waé, tapi hampura enya lamun sakanten na engké manéh teu ngenah sarua imah kuring. Putri: enya ampun entong nglewih-lewihkeun atuh. Dawam waé bet. Bapa Putri: nak saha ieu? Putri: ieu babaturan Putri pah di sakola. Tapi béda kelas. Manéhna anak beasiswa loh pah. Bapa Putri: wahh hébat atuh manéh. Pasti kulawarga manéh reueus boga anak beunghar manéh. Saha ngaranna? Manéh resep ngusep ogé?

Hampura enya om. Engké kuring daék kaimah manéhna jieun dahar hasil tangkepan langsung loh pah. Bapa Putri: mangga diuk pak. sarta ieu Bapana. Antaré waé. Pareng Bapa ku jago masak loh om. Nikmati waé naon anu aya enya. Pak Satria bawa lauk yeuh jieun dahar peuting urang kabéh. Putri: teu nanaon sat. Tadi pas Satria keur ngusep di danau papanggih maranéhanana. Ieu Putri babaturan sakola Satria. nak. Hahaha (terlalu jujur) Bapa Satria: lamun aya sémah toh enya kenalin tiheula sarua bapa. Papa milu enya? Bapa Putri: manéh ieu resep pisan ngerepotin jelema. Dan Bapaknya Satria sedikit heran karena Satria bersama dengan dua orang yang tidak iya kenal dan Nampak akrab dengan anaknya itu. put lamun rada kurang merenah. Jadi teu ngeunah kuring. Tapi engké hampura enya om lamun teu merenah sarua imah ku. Satria: teu nanaon ieu om.Putri: ngaranna Satria pah. Hm Galuh. Sampai nya mereka bertiga dirumah Satria langsung disambut oleh keluarga kecil Satria. Bapa Putri: enya ampun nak Satria ieu resep meninggi-ninggi pan. Engké kajeun kuring sarua Bapa masakin keur maranéh. Arurang tarema waé. Putri: teu nanaon mereun sat.teu nanaon om. cenah Bapana Putri deui survey tempat usahana tambak lauk. Satria: engké tiheula kuring nyieun keun inum tiheula enya. Ekha bawa yeuh laukna bersihkan enya sakantenna. Galuh: nyaho waé aa dina laper. . Satria: hahaha. *. Pareng Bapana Putri ieu pangusaha suksés pak. (Satria salaman sama Bapa Putri) Iya manéhna ngusep jieun dahar peuting loh pah. Satria: enya ampun pak sampe poho hampura enya pak. Daék urang masak naon yeuh? Ekha: asik aa mawa lauk. Satria: Assalamualaikum. Ekha dan Galuh Nampak senang melihat kakaknya membawa ikan lumayan banyak.

Bapa Putri: kumaha pak soal bisnis urang? Kuring baris méré modal pikeun muka restoran ieu potensinya bener-bener pohara luhur. Kuring jadi hayang boga kabogoh. Kajeun Pangéran pak anu bales kabéh kebaikan bapa. Apa mungkin ini adalah awal dari hubungan mereka? Semua hanya berawal dari ikan untuk makan malem.Nissa. Engké ogé pasti barudak kuring bantu. Bapa Satria: iya kuring baris ngalakonan anu pangalusna sarta nyekel kapercayaan bapa anu geus dibikeun sarua kuring. Sumawona Satria geus daék lulus SMA meureun engké manéhna baris bantu loba pak. Bapa Satria: okelah pak. Dan dia mengajak untuk membuat sebuah restoran sederhana. Bapak Putri merasa apa yang dikatakan Satria benar bahwa masakan bapaknya itu enak. Pan kalayan ieu kulawarga urang ogé bisa leuwih deukeut. * Setelah Satria dan Putri lulus SMA usaha kedua orang tua mereka semakin sukses. Siapa yang sangka masih ada keluarga kaya seperti keluarga Putri mau menolong keluarga tidak mampu seperti keluarga Satria. Satria. Bapa Putri: iya pada-pada pak.Bella serta ikut ngobrol-ngobrol. Setelah beberapa hari kemudian Bapak Putri mengatur jadwal untuk kembali kapanggih jeung Bapak Satria. enggeus tukangeun ieu abdi ngarasa aya parubahan di jero hirup abdi. Roy: iya yeuh. *lagi berdua-duan tiba-tiba Roy. Nuhun enya pak sakantenna deui. Jacky: jadi iri sarua kalin yeuh. Teu nanaon pak. Dan hubungan keluarga mereka menjadi dekat dan baik. Bapa Putri: aturnuhun pak. Geus arang ayeuna di dunya ieu jelema alus kawas bapa. Bapa Putri: mangga lamun kitu. Jacky. Putri: abdi oge ngarasakeun hal anu sama kos maneh. Maneh geus ngjarkeun arti kahirupan ka abdi. Bapa Satria: iya pak aturnuhun pisan loh pak.* Singkat cerita setelah lama-lama bersenda gurau dan makan malam dan lain sebagainya. Hmm Bella: lah emang maranéhananabobogohan ? . Akhirnya bapaknya Putri melihat peluang bisnis disini. Aturnuhun enya pak. Engké urang ancik téang tempat sarta sajabana.

Kulawarga ku berhutang loba sarua kulawarga manéh. * Akhirnya semua pun berakhir bahagia. Putri: iya pada-pada. Kos kieu waé urang geus deket.Nissa: manéh tuh daék tau waé urusan batur enggeus atuh. Satria: urang éta teu perlu permasalahkeun anu ngaranna bobogohan enya put. Bella: kajeun waé da. Ramah dan Jujur sangat penting dalam hidup. Satria dan Putri bahagia dengan apa pun yang mereka jalani. Persahabatan adalah awal dari kesuksesan dan keberhasilan. Muga urang bisa pada-pada enya. Dan benar manusia itu sangat butuh namanya teman. Nuhun enya jieun kabéhanana. . Wooo Putri: naon sih maranéh? Ganggu waé deh. Kulawarga urang ogé geus deket.