Satria: hey ogé. Putri enya? Putri: bet manéh tau? Manéh anak SMA 77 enya?

Satria: enya saha da anu teu wawuh jeung Putri. Iya kuring ogé sarua kos manéh anak SMA 77. Putri: ngaran manéh saha? Manéh anak beasiswa pan? Hébat enya manéh. Satria: panggil waé kuring Satria. Teu kitu ogé kali put. (sok akrab dan agak malu-malu) Putri: jadi iri sarua kepintaran manéh deh sat. (sok akrab juga) Satria: hahaha. (tertawa buat mencairkan suasana) ngomong-ngomong keur naon manéh kadieu? Bet daék da ka danau kos kieu? Putri: tuh nemenin papa teu wawuh. daék survey jieun usaha anyarna kali. Tambak lauk Satria: baruk wah bapa manéh bener-bener suksés enya. Ckckck. Jadi iri. Hemm. Putri: enya ampun sat. dawam waé mereun. Tah manéh sorangan keur naon di dieu? Satria: enya ngusep lah put. Pan ti tadi nggeus ningali. Putri: udah meunang loba? Emang lauk na daék manéh naon keun? Satria: enya jieun dahar peuting. Pan lumayan keur dahar ngeunah. Putri: wah asik tuh dahar lauk hasil tangkapan sorangan. Daék atuh milu ngusep engkek milu dahar peuting diimah manéh. (semangat) Satria: kuring da oke-oke waé, tapi hampura enya lamun sakanten na engké manéh teu ngenah sarua imah kuring. Putri: enya ampun entong nglewih-lewihkeun atuh. Dawam waé bet. Bapa Putri: nak saha ieu? Putri: ieu babaturan Putri pah di sakola. Tapi béda kelas. Manéhna anak beasiswa loh pah. Bapa Putri: wahh hébat atuh manéh. Pasti kulawarga manéh reueus boga anak beunghar manéh. Saha ngaranna? Manéh resep ngusep ogé?

nak. Putri: teu nanaon mereun sat. Daék urang masak naon yeuh? Ekha: asik aa mawa lauk. Satria: enya ampun pak sampe poho hampura enya pak. Dan Bapaknya Satria sedikit heran karena Satria bersama dengan dua orang yang tidak iya kenal dan Nampak akrab dengan anaknya itu. Sampai nya mereka bertiga dirumah Satria langsung disambut oleh keluarga kecil Satria. Ekha bawa yeuh laukna bersihkan enya sakantenna. Pareng Bapana Putri ieu pangusaha suksés pak.teu nanaon om. *. sarta ieu Bapana. cenah Bapana Putri deui survey tempat usahana tambak lauk. Hampura enya om. (Satria salaman sama Bapa Putri) Iya manéhna ngusep jieun dahar peuting loh pah. Engké kajeun kuring sarua Bapa masakin keur maranéh. Engké kuring daék kaimah manéhna jieun dahar hasil tangkepan langsung loh pah. Pak Satria bawa lauk yeuh jieun dahar peuting urang kabéh. Antaré waé. Galuh: nyaho waé aa dina laper. . Nikmati waé naon anu aya enya. Ekha dan Galuh Nampak senang melihat kakaknya membawa ikan lumayan banyak. Jadi teu ngeunah kuring. Bapa Putri: enya ampun nak Satria ieu resep meninggi-ninggi pan.Putri: ngaranna Satria pah. Satria: hahaha. Arurang tarema waé. Putri: teu nanaon sat. Pareng Bapa ku jago masak loh om. Bapa Putri: mangga diuk pak. Satria: Assalamualaikum. Hahaha (terlalu jujur) Bapa Satria: lamun aya sémah toh enya kenalin tiheula sarua bapa. Ieu Putri babaturan sakola Satria. put lamun rada kurang merenah. Papa milu enya? Bapa Putri: manéh ieu resep pisan ngerepotin jelema. Satria: engké tiheula kuring nyieun keun inum tiheula enya. Satria: teu nanaon ieu om. Tadi pas Satria keur ngusep di danau papanggih maranéhanana. Tapi engké hampura enya om lamun teu merenah sarua imah ku. Hm Galuh.

Maneh geus ngjarkeun arti kahirupan ka abdi. Bapa Putri: kumaha pak soal bisnis urang? Kuring baris méré modal pikeun muka restoran ieu potensinya bener-bener pohara luhur. Putri: abdi oge ngarasakeun hal anu sama kos maneh. Bapa Satria: iya kuring baris ngalakonan anu pangalusna sarta nyekel kapercayaan bapa anu geus dibikeun sarua kuring. Pan kalayan ieu kulawarga urang ogé bisa leuwih deukeut. Geus arang ayeuna di dunya ieu jelema alus kawas bapa. Kajeun Pangéran pak anu bales kabéh kebaikan bapa. Engké urang ancik téang tempat sarta sajabana. Nuhun enya pak sakantenna deui. Teu nanaon pak. Bapa Putri: iya pada-pada pak. Bapa Satria: iya pak aturnuhun pisan loh pak. *lagi berdua-duan tiba-tiba Roy.Nissa. Bapa Satria: okelah pak. Aturnuhun enya pak. Hmm Bella: lah emang maranéhananabobogohan ? . Setelah beberapa hari kemudian Bapak Putri mengatur jadwal untuk kembali kapanggih jeung Bapak Satria. Roy: iya yeuh. Bapa Putri: mangga lamun kitu. Satria. Jacky: jadi iri sarua kalin yeuh. Akhirnya bapaknya Putri melihat peluang bisnis disini. Bapa Putri: aturnuhun pak. Dan dia mengajak untuk membuat sebuah restoran sederhana.Bella serta ikut ngobrol-ngobrol. Siapa yang sangka masih ada keluarga kaya seperti keluarga Putri mau menolong keluarga tidak mampu seperti keluarga Satria. Apa mungkin ini adalah awal dari hubungan mereka? Semua hanya berawal dari ikan untuk makan malem. Dan hubungan keluarga mereka menjadi dekat dan baik. Sumawona Satria geus daék lulus SMA meureun engké manéhna baris bantu loba pak.* Singkat cerita setelah lama-lama bersenda gurau dan makan malam dan lain sebagainya. Jacky. Kuring jadi hayang boga kabogoh. Bapak Putri merasa apa yang dikatakan Satria benar bahwa masakan bapaknya itu enak. Engké ogé pasti barudak kuring bantu. enggeus tukangeun ieu abdi ngarasa aya parubahan di jero hirup abdi. * Setelah Satria dan Putri lulus SMA usaha kedua orang tua mereka semakin sukses.

Ramah dan Jujur sangat penting dalam hidup. Muga urang bisa pada-pada enya. Putri: iya pada-pada. * Akhirnya semua pun berakhir bahagia. Dan benar manusia itu sangat butuh namanya teman.Nissa: manéh tuh daék tau waé urusan batur enggeus atuh. Kulawarga ku berhutang loba sarua kulawarga manéh. Kulawarga urang ogé geus deket. Kos kieu waé urang geus deket. Satria dan Putri bahagia dengan apa pun yang mereka jalani. Bella: kajeun waé da. Nuhun enya jieun kabéhanana. Persahabatan adalah awal dari kesuksesan dan keberhasilan. Satria: urang éta teu perlu permasalahkeun anu ngaranna bobogohan enya put. Wooo Putri: naon sih maranéh? Ganggu waé deh. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful