Satria: hey ogé. Putri enya? Putri: bet manéh tau? Manéh anak SMA 77 enya?

Satria: enya saha da anu teu wawuh jeung Putri. Iya kuring ogé sarua kos manéh anak SMA 77. Putri: ngaran manéh saha? Manéh anak beasiswa pan? Hébat enya manéh. Satria: panggil waé kuring Satria. Teu kitu ogé kali put. (sok akrab dan agak malu-malu) Putri: jadi iri sarua kepintaran manéh deh sat. (sok akrab juga) Satria: hahaha. (tertawa buat mencairkan suasana) ngomong-ngomong keur naon manéh kadieu? Bet daék da ka danau kos kieu? Putri: tuh nemenin papa teu wawuh. daék survey jieun usaha anyarna kali. Tambak lauk Satria: baruk wah bapa manéh bener-bener suksés enya. Ckckck. Jadi iri. Hemm. Putri: enya ampun sat. dawam waé mereun. Tah manéh sorangan keur naon di dieu? Satria: enya ngusep lah put. Pan ti tadi nggeus ningali. Putri: udah meunang loba? Emang lauk na daék manéh naon keun? Satria: enya jieun dahar peuting. Pan lumayan keur dahar ngeunah. Putri: wah asik tuh dahar lauk hasil tangkapan sorangan. Daék atuh milu ngusep engkek milu dahar peuting diimah manéh. (semangat) Satria: kuring da oke-oke waé, tapi hampura enya lamun sakanten na engké manéh teu ngenah sarua imah kuring. Putri: enya ampun entong nglewih-lewihkeun atuh. Dawam waé bet. Bapa Putri: nak saha ieu? Putri: ieu babaturan Putri pah di sakola. Tapi béda kelas. Manéhna anak beasiswa loh pah. Bapa Putri: wahh hébat atuh manéh. Pasti kulawarga manéh reueus boga anak beunghar manéh. Saha ngaranna? Manéh resep ngusep ogé?

Satria: teu nanaon ieu om. Ekha bawa yeuh laukna bersihkan enya sakantenna. Daék urang masak naon yeuh? Ekha: asik aa mawa lauk. Hahaha (terlalu jujur) Bapa Satria: lamun aya sémah toh enya kenalin tiheula sarua bapa. (Satria salaman sama Bapa Putri) Iya manéhna ngusep jieun dahar peuting loh pah. Tapi engké hampura enya om lamun teu merenah sarua imah ku. Hm Galuh. Arurang tarema waé. Sampai nya mereka bertiga dirumah Satria langsung disambut oleh keluarga kecil Satria. Pak Satria bawa lauk yeuh jieun dahar peuting urang kabéh. Antaré waé. Pareng Bapana Putri ieu pangusaha suksés pak. sarta ieu Bapana. Putri: teu nanaon mereun sat. Pareng Bapa ku jago masak loh om. Engké kuring daék kaimah manéhna jieun dahar hasil tangkepan langsung loh pah. . Nikmati waé naon anu aya enya. Tadi pas Satria keur ngusep di danau papanggih maranéhanana. Jadi teu ngeunah kuring. Satria: Assalamualaikum. nak. cenah Bapana Putri deui survey tempat usahana tambak lauk. Satria: engké tiheula kuring nyieun keun inum tiheula enya. put lamun rada kurang merenah. Papa milu enya? Bapa Putri: manéh ieu resep pisan ngerepotin jelema.Putri: ngaranna Satria pah. Engké kajeun kuring sarua Bapa masakin keur maranéh. Hampura enya om. Ekha dan Galuh Nampak senang melihat kakaknya membawa ikan lumayan banyak. Satria: enya ampun pak sampe poho hampura enya pak.teu nanaon om. Ieu Putri babaturan sakola Satria. Putri: teu nanaon sat. Bapa Putri: enya ampun nak Satria ieu resep meninggi-ninggi pan. Bapa Putri: mangga diuk pak. Satria: hahaha. Dan Bapaknya Satria sedikit heran karena Satria bersama dengan dua orang yang tidak iya kenal dan Nampak akrab dengan anaknya itu. *. Galuh: nyaho waé aa dina laper.

Kajeun Pangéran pak anu bales kabéh kebaikan bapa. Bapa Satria: iya pak aturnuhun pisan loh pak. Sumawona Satria geus daék lulus SMA meureun engké manéhna baris bantu loba pak. * Setelah Satria dan Putri lulus SMA usaha kedua orang tua mereka semakin sukses. Bapa Satria: iya kuring baris ngalakonan anu pangalusna sarta nyekel kapercayaan bapa anu geus dibikeun sarua kuring. Jacky. Maneh geus ngjarkeun arti kahirupan ka abdi. Engké urang ancik téang tempat sarta sajabana. Bapa Satria: okelah pak. Engké ogé pasti barudak kuring bantu.Nissa. Putri: abdi oge ngarasakeun hal anu sama kos maneh. enggeus tukangeun ieu abdi ngarasa aya parubahan di jero hirup abdi. Bapa Putri: kumaha pak soal bisnis urang? Kuring baris méré modal pikeun muka restoran ieu potensinya bener-bener pohara luhur. Teu nanaon pak. Aturnuhun enya pak. Bapa Putri: aturnuhun pak. Hmm Bella: lah emang maranéhananabobogohan ? . Geus arang ayeuna di dunya ieu jelema alus kawas bapa. Bapak Putri merasa apa yang dikatakan Satria benar bahwa masakan bapaknya itu enak. Apa mungkin ini adalah awal dari hubungan mereka? Semua hanya berawal dari ikan untuk makan malem. Pan kalayan ieu kulawarga urang ogé bisa leuwih deukeut. Jacky: jadi iri sarua kalin yeuh. Akhirnya bapaknya Putri melihat peluang bisnis disini. Nuhun enya pak sakantenna deui. Dan hubungan keluarga mereka menjadi dekat dan baik. Kuring jadi hayang boga kabogoh. *lagi berdua-duan tiba-tiba Roy. Bapa Putri: iya pada-pada pak. Roy: iya yeuh. Siapa yang sangka masih ada keluarga kaya seperti keluarga Putri mau menolong keluarga tidak mampu seperti keluarga Satria. Bapa Putri: mangga lamun kitu. Setelah beberapa hari kemudian Bapak Putri mengatur jadwal untuk kembali kapanggih jeung Bapak Satria.Bella serta ikut ngobrol-ngobrol. Satria.* Singkat cerita setelah lama-lama bersenda gurau dan makan malam dan lain sebagainya. Dan dia mengajak untuk membuat sebuah restoran sederhana.

Kos kieu waé urang geus deket. Kulawarga ku berhutang loba sarua kulawarga manéh. Kulawarga urang ogé geus deket. Bella: kajeun waé da. * Akhirnya semua pun berakhir bahagia. Dan benar manusia itu sangat butuh namanya teman. Satria: urang éta teu perlu permasalahkeun anu ngaranna bobogohan enya put. Putri: iya pada-pada. Persahabatan adalah awal dari kesuksesan dan keberhasilan. Satria dan Putri bahagia dengan apa pun yang mereka jalani.Nissa: manéh tuh daék tau waé urusan batur enggeus atuh. Wooo Putri: naon sih maranéh? Ganggu waé deh. Muga urang bisa pada-pada enya. . Ramah dan Jujur sangat penting dalam hidup. Nuhun enya jieun kabéhanana.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful