P. 1
Atur Pambagya Pasrah Lamaran

Atur Pambagya Pasrah Lamaran

|Views: 531|Likes:
Dipublikasikan oleh Yoni Ahmad
Uploaded from Google Docs
Uploaded from Google Docs

More info:

Published by: Yoni Ahmad on Dec 26, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/05/2013

pdf

text

original

Atur Pambagya Pasrah Lamaran

Bismillah hirrohman nirrohim Assalamu’alaikum Wr.Wb. Para pepundhen, para pinisepuh, para sesepuh ingkang pantes pinundhi, para kadang duta saraya saking calon saha badhe/calon kadang besan minangka cundhaka ingkang pantes kinurmatan, para lenggah kakung putrid ingkang satuhu bagya mulya. Keparenga kula mambeng saha nggempil kamardikan panjenengan sadaya karana kula paniji panjenenganipun Bp. …………………….. sekalian, kinen ngaturaken pambagyaharja, raos suka ebahing manah bingah saha lekasing sedya ing kalenggahan punika. Pinangka purwakaning atur sumangga nun tansah kula dherekaken ngaturaken puji syukur wonten ngarsa dalem Gusti Allah ingkang Maha Agung, karana sih wilasa miwah barokah ingkang rumentah dhumateng panjenenganipun sedaya dalasan kula, saengga ing kalenggahan punika maksih saged kempal manunggal kanthi pinayungan karaharjan tebih ing sambekala. Para lenggah ingkang sinuba ing pakurmatan, madyaning pepanggihan punika, Bp. …………. Sekalian lumantar kula hangambali atur, sugeng rawuh awit karawuhanipun para pepundhen miwah para pinisepuh langkung-langkung para kadang duta saraya tresna, sinarengan raos panuwun ingkang tanpa pepindhan mugi keparenga panjenenganipun para lenggah kasuwun lelenggahan kanthi mardu mardikaning panggalih. Para tamu miwah para lenggah ingkang winantu ing suka basuki, lekas wekasing sedya wigatosing gati, keparenga kula aturaken nadyan panjenengan sadya hambol bilij sampun ngawuningani gatining sedya ing kalenggahan punika. Nun inggih ing nguni Panjenenganipun Bp. ……………….. sekalian garwa sampun nggumolongaken pirembagan kalihan panjenenganipun Bp. …………………… sekalian anggadhahi siwi putri taruni kanthi asesilih Rr. …………………… manunggaling sedya ingkang sampun jumbuh handhaupaken ingkang putra calon penganten satataning agami miwah satataning adhat. Inggih awit saking menika samudayanipun sampun manunggal cipta rasa miwah karsanipun ing kalenggahan punika badhe kaleksanakaken tata upacara pasarah panampining upa karti winastan lamaran saha walimanah. Mugi-mugi wekasing sedya saged kasembadan ingkang sami ginayuh, panyuwunipun Bp. …………………….. sekalian mugi wontena jumurunging pamuji hastuti saking para lenggah sadaya hanggenya Bp. ……….. sekalian badhe nampi pasrahipun calon kadang besan tansah manggih basuki ing salwiring reh. Hambok bilih Bp. ……………….. sekalian sumrambah para kulawarga anggenipun nampi karawuhan panjenengan sadaya kiranging tanggap tangguh miwah guguh labet hanglenggana budi dayaning manungsa kirang sampurna, awit saking punika Bp. …………… sekalian naming tansah tumadhah lumbering pangaksama. Ing wasana pantok pepuntoning aturipun Bp. ………….. sekalian lumantar kula, hambok bilih wonten atur kula ingkang mboten mranani dhiri saha mboten hanuju prana labet kiranging seserepan kula ing reh subasita, basa tuwin sastra, mugi diagug pangaksama panjenengan sadaya, wekdal kula aturaken kadang panata cara. Wassalamu alaikum Wr. Wb.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->