P. 1
Format Skt Baru2010

Format Skt Baru2010

|Views: 301|Likes:
Dipublikasikan oleh w1rda

More info:

Published by: w1rda on Jan 08, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/10/2014

pdf

text

original

BAHAGIAN II – KEGIATAN DAN SUMBANGAN DI LUAR TUGAS RASMI/LATIHAN (Diisi oleh PYD) 1.

KEGIATAN DAN SUMBANGAN DI LUAR TUGAS RASMI Senaraikan kegiatan dan sumbangan di luar tugas rasmi seperti sukan/pertubuhan/sumbangan kreatif di peringkat Komuniti/Jabatan/Daerah/Negeri/Negara/Antarabangsa yang berfaedah kepada Organisasi/Komuniti/Negara pada tahun yang dinilai. Peringkat kegiatan/aktiviti/sumbangan (nyatakan jawatan atau pencapaian)
Peringkat Sekolah - Setiausaha Peringkat Zon – Guru Pengiring

Senarai kegiatan/aktiviti/sumbangan

1. Koperasi Sekolah 2. Kejohanan Bola Jaring Bawah 18 thn. (30 Mac 2010) 3. Kejohanan Bola Jaring Bawah 15 thn ( 15 April 2010) 4. Pertandingan kawad kaki (19 hingga 23 April 2010 ) 5. Hari Sukan – Sukaneka Pendidikan Khas ( 3 – 4 Mei 2010 ) 5. Hari Sukan Olahraga Antara Rumah-rumah Sukan (5-6 Mei 2010) 6. Hari Koperasi ( 30 Jun 2010 )

Peringkat Zon – Guru Pengiring

Peringkat Sekolah - Urusetia

Peringkat Sekolah - Urusetia

Peringkat Sekolah – Urusetia

2.

LATIHAN

Kuching Hotel Grand Continetal Kuching (ii) Senaraikan latihan yang diperlukan Nama/Bidang Latihan 1. 1 September 2010 Tandatangan PYD Tarikh BAHAGIAN I . bengkel. Kuching Maktab Kerjasama Malaysia. Kursus Pengurusan Kedai Koperasi Sekolah (sijil ) 4. Kursus Pentingnya Peranan Setiausaha dalam Pentadbiran Koperasi ( Sijil ) 5. kursus.(i) Senaraikan program latihan (seminar. Nama Latihan (Nyatakan sijil jika ada) 1. Kuching Merdeka Palace Hotel & Suites. dan lain-lain) yang dihadiri dalam tahun yang dinilai. Bangunan Rugayah. Bengkel Penutupan Akaun dan Senggara Koperasi Sekolah SEKKOP 123 (Sijil) Tarikh/Tempoh 11 Mac 2010 9 hingga 11 April 2010 22 Mei 2010 12 hingga 14 Julai 2010 23 hingga 25 Julai 2010 Tempat SMK STAR.Penetapan Sasaran Kerja Tahunan (PYD dan PPP hendaklah berbincang bersama sebelum menetapkan SKT dan petunjuk prestasinya) . Bengkel Teaching Social Skill 2. Kuching SMK Tun Abang Hj Openg. Kursus Asas Tani Meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang pertanian Sebab Diperlukan Menambah pengetahuan dan kemahiran untuk mengajar kanak-kanak berkeperluan khas Saya mengesahkan bahawa semua kenyataan di atas adalah benar. Latihan Kemahiran Hidup untuk Pelajar Pendidikan Khas ( Jahitan Sulaman dan Jahitan Manik) 3. Bengkel Penutupan Akaun dan Senggara Koperasi Sekolah SEKKOP 123 3.

Pendidikan Moral 1. 1. 3. Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 4 bagi matapelajaran 5 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian - Kemahiran hidup Jahitan Pendidikan Muzik 4 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian 5.Kemahiran Hidup Kebun .Pendidikan Muzik . Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 2 bagi matapelajaran Bahasa Melayu 3 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian. 2. Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 5 bagi matapelajaran Kemahiran Hidup Asas Mendobi Pendidikan Moral 2 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian Kualiti Mengikut Sukatan Rancangan Pelajaran Harian yang ditetapkan. Menolong Mengendalikan pengurusan kurikulum Pelajar kelas Pendidikan Khas.Kemahiran Hidup Asas Mendobi . Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 6 bagi matapelajaran Pendidikan Moral . Ringkasan Aktiviti/Projek (Senaraikan aktiviti/projek) Menyediakan Rancangan Pelajaran Tahunan / Harian kurikulum Pendidikan Khas . Rancangan Pelajaran Tahunan – 1 Kali setahun ii. Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 3 bagi matapelajaran Bahasa Melayu Pendidikan Muzik 5 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian 4.Kemahiran Hidup Jahitan . Kuantiti 4 Kali setahun Kualiti 6.Bahasa Melayu . Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 1 bagi matapelajaran Bahasa Melayu Kemahiran Hidup jahitan Petunjuk Prestasi (Kuantiti/Kualiti/Masa/Kos) Masa i.Bil. Masa 30 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian. Rancangan Pelajaran Harian – 1 kali seminggu Kualiti Mengikut sukatan mata pelajaran yang ditetapkan Oleh Unit Pendidikan Khas Peringkat Kebangsaan. 3. Masa 6 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian. 2.

10.) Kuantiti 2 Kali setahun mengikut Sukatan Pelajaran Kebangsaan. kelas. Kualiti Mengikut Perancangan Strategik yang ditetapkan oleh sekolah. Menambah pembaikan tempat tanaman sayur dan taman bunga. 9. 5.Julai Kualiti . Jawatankuasa Kemahiran Hidup Pendidikan Khas. kebersihan dan lain-lain. 4. Jawatankuasa Peperiksaan Pendidikan Khas Kuantiti Dari Bulan Feb . Guru Kelas Pendidikan Khas Jaya 2 Kuantiti Sepanjang Tahun ( dari Bulan Januari hingga November ) Kualiti Mengendalikan urusan berkaitan kehadiran.kecerian.Mengikut Perancagan Strategik yang ditetapkan oleh sekolah.kurikulum ( Guru Penasihat Kelab Bola Jaring ) Kuantiti 2 Kali sebulan Kualiti Mengikut Jadual Sekolah 8. disiplin. Guru Rumah Kasawari ( Ungu ) Kuantiti Bulan Mei. Mengendalikan ujian semester mata pelajaran kurikulum pendidikan khas.Oktober Kualiti Buat jadual peperiksaan Semakan markah peperiksaan 9. . Mengendalikan urusan Ko. yuran. Kuantiti 2 Kali sebulan Kualiti Mengikut Jadual Sekolah 7.kurikulum (Guru Penasihat Pergerakan Pantu Puteri.Memantau dan mamastikan latihan dijalankan 6. Mengendalikan urusan Ko. Menolong Mengendalikan pengurusan kokurikum Pelajar kelas Pendidikan Khas Kuantiti 4 Kali setahun mengikut Sukatan Pelajaran Kebangsaan. ( Guru & pelajar Khas ) Kuantiti Sepanjang tahun dari (Bulan Februari hingga Oktober ) Kualiti Mempastikan aktiviti 3K di jalankan dan membuat pemantauan di kawasan tetentu.

Penyelaras Unit beruniform dan Majlis sukan sekolah. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan dari semasa ke semasa 15. 11.Mengenalpasti dan menyenaraikan nama pelajar yang terlibat dalan semua permainan atau acara. Menganalisis Keputusan Ujian Bulanan dan Peperiksaan Semester kurikulum Pendidikan Khas. Kuantiti Bulan Jan – Oktober Kualiti Mempastikan jadual kokurikulum di ikuti oleh Warga sekolah Membantu dalam pengurusan pengendalian kk Menjalankan aktiviti kk yang dirancang oleh Pentabir sekolah. Pastikan koperasi mendapat keuntungan Mencatat dan menaip minit minit mesyuarat. Kurikulum dan Ko-Kurikulum yang diadakan mengikut Takwim. . 13. Guru Koperasi ( LDK – Setiausaha ) Kuantiti Sepanjang tahun Kualiti Bertugas di kedai koperasi mengikut jadual yang Ditetapkan. Guru bertugas semasa murid pendidikan khas rehat di kantin .Oktober Kualiti Buat jadual peperiksaan Semakan markah peperiksaan 12. .Memastikan acara Sukan berjalan dengan lancar dan baik. Membantu dalam pengurusan pengendalian kedai Koperasi.dengan baik sebelum Hari Sukan diadakan. Kuantiti Dari Bulan Feb .Oktober 14. Kuantiti Sepanjang tahun Kuantiti 2 kali dalam seminggu Kuantiti Bulan Jan. Guru Disiplin Pendidikan Khas . Mendaftar ahli-ahli baru (guru/pelajar) Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan dari semasa ke semasa Kuantiti Sepanjang tahun Kualiti Memastikan pelajar pendidikan khas mematuhi Peraturan sekolah 16. Menghadiri setiap Mesyuarat Staf.

.... 3........ 2... Ringkasan Aktiviti/Projek (Senaraikan aktiviti/projek) Program Keceriaan Kelas ( Taman bunga di depan kelas Pendidikan Khas ) Program Kemahiran Hidup ( Pekebunan tepi pagar sekolah belakang kelas Pendidikan Khas )... Aktiviti/Projek TIADA BAHAGIAN III .Laporan dan Ulasan Keseluruhan Pencapaian Sasaran Kerja Tahunan Pada Akhir Tahun Oleh PYD dan PPP ...Tandatangan PYD Tarikh: 1 September 2010 Tandatangan PPP Tarikh: ............ Aktiviti/Projek Yang Ditambah (PYD hendaklah menyenaraikan aktiviti/projek yang ditambah berserta petunjuk prestasinya setelah berbincang dengan PPP) Bil.... BAHAGIAN II ... hasil tanaman.. 1......Kajian Semula Sasaran Kerja Tahunan Pertengahan Tahun 1.... keropok keping... Aktiviti/Projek Yang Digugurkan (PYD hendaklah menyenaraikan aktiviti/projek yang digugurkan setelah berbincang dengan PPP) Bil.. kuih dll ) Petunjuk Prestasi (Kuantiti/Kualiti/Masa/Kos) Sepanjang Tahun Sepanjang tahun sesi persekolahan Mulai bulan April hingga Jun 2010 2. Program Usahawan Muda Pelajar Pendidikan Khas ( Menjual keropok keping.

. Saya memberi perhatian yang serius kepada pelajar pendidikan khas kerana saya yakin pelajar pendidikan khas boleh berjaya dalam bidang kurikulum dan kokurikulum mengikut tahap kemampuan masing-masing...... Saya juga akan memperbaiki segala kelemahan dan kekurangan dalam P & P.. Laporan/Ulasan Oleh PPP Tandatangan PYD Tarikh : 1 September 2010 Tandatangan PPP Tarikh: ... .. Saya akan terus berusaha membimbing pelajar khas dan pelajar normal mengikut falsafah pendidikan kebangsaan. 1.... Kuching..... Saya akan bersikap positif dan bersikap terbuka dalam usaha saya memperbaiki prestasi saya semasa berkhidmat di SMK Matang Jaya.. Laporan Ulasan Oleh PYD Saya telah berjaya mencapai SKT yang ditetapkan sebanyak 90%. Selain daripada mendidik dan membimbing pelajar pendidikan khas... Selain itu.........saya akan terus berusaha mempelajari kemahiran baru dari semasa ke semasa sepanjang saya berkhidmat di SMK Matang Jaya.1..... saya juga menjalankan tugas membantu pelajar normal dalam bidang kokurikulum..... melaksanakan tugas serta tanggungjawab saya sebagai guru dari masa ke semasa.......

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->