P. 1
Format Skt Baru2010

Format Skt Baru2010

|Views: 303|Likes:
Dipublikasikan oleh w1rda

More info:

Published by: w1rda on Jan 08, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/10/2014

pdf

text

original

BAHAGIAN II – KEGIATAN DAN SUMBANGAN DI LUAR TUGAS RASMI/LATIHAN (Diisi oleh PYD) 1.

KEGIATAN DAN SUMBANGAN DI LUAR TUGAS RASMI Senaraikan kegiatan dan sumbangan di luar tugas rasmi seperti sukan/pertubuhan/sumbangan kreatif di peringkat Komuniti/Jabatan/Daerah/Negeri/Negara/Antarabangsa yang berfaedah kepada Organisasi/Komuniti/Negara pada tahun yang dinilai. Peringkat kegiatan/aktiviti/sumbangan (nyatakan jawatan atau pencapaian)
Peringkat Sekolah - Setiausaha Peringkat Zon – Guru Pengiring

Senarai kegiatan/aktiviti/sumbangan

1. Koperasi Sekolah 2. Kejohanan Bola Jaring Bawah 18 thn. (30 Mac 2010) 3. Kejohanan Bola Jaring Bawah 15 thn ( 15 April 2010) 4. Pertandingan kawad kaki (19 hingga 23 April 2010 ) 5. Hari Sukan – Sukaneka Pendidikan Khas ( 3 – 4 Mei 2010 ) 5. Hari Sukan Olahraga Antara Rumah-rumah Sukan (5-6 Mei 2010) 6. Hari Koperasi ( 30 Jun 2010 )

Peringkat Zon – Guru Pengiring

Peringkat Sekolah - Urusetia

Peringkat Sekolah - Urusetia

Peringkat Sekolah – Urusetia

2.

LATIHAN

(i) Senaraikan program latihan (seminar. dan lain-lain) yang dihadiri dalam tahun yang dinilai. Kursus Asas Tani Meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang pertanian Sebab Diperlukan Menambah pengetahuan dan kemahiran untuk mengajar kanak-kanak berkeperluan khas Saya mengesahkan bahawa semua kenyataan di atas adalah benar. Kursus Pentingnya Peranan Setiausaha dalam Pentadbiran Koperasi ( Sijil ) 5. Bangunan Rugayah. Latihan Kemahiran Hidup untuk Pelajar Pendidikan Khas ( Jahitan Sulaman dan Jahitan Manik) 3. 1 September 2010 Tandatangan PYD Tarikh BAHAGIAN I . Kuching Hotel Grand Continetal Kuching (ii) Senaraikan latihan yang diperlukan Nama/Bidang Latihan 1. Nama Latihan (Nyatakan sijil jika ada) 1. Bengkel Penutupan Akaun dan Senggara Koperasi Sekolah SEKKOP 123 (Sijil) Tarikh/Tempoh 11 Mac 2010 9 hingga 11 April 2010 22 Mei 2010 12 hingga 14 Julai 2010 23 hingga 25 Julai 2010 Tempat SMK STAR. Kuching Merdeka Palace Hotel & Suites. Kuching Maktab Kerjasama Malaysia. bengkel. Bengkel Penutupan Akaun dan Senggara Koperasi Sekolah SEKKOP 123 3. Bengkel Teaching Social Skill 2. Kuching SMK Tun Abang Hj Openg.Penetapan Sasaran Kerja Tahunan (PYD dan PPP hendaklah berbincang bersama sebelum menetapkan SKT dan petunjuk prestasinya) . kursus. Kursus Pengurusan Kedai Koperasi Sekolah (sijil ) 4.

Bahasa Melayu .Kemahiran Hidup Kebun . Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 4 bagi matapelajaran 5 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian - Kemahiran hidup Jahitan Pendidikan Muzik 4 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian 5.Kemahiran Hidup Jahitan . Menolong Mengendalikan pengurusan kurikulum Pelajar kelas Pendidikan Khas. 2. Rancangan Pelajaran Tahunan – 1 Kali setahun ii. Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 6 bagi matapelajaran Pendidikan Moral . 1. 3.Kemahiran Hidup Asas Mendobi . Masa 30 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian. Masa 6 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian. 3.Pendidikan Muzik .Pendidikan Moral 1. Rancangan Pelajaran Harian – 1 kali seminggu Kualiti Mengikut sukatan mata pelajaran yang ditetapkan Oleh Unit Pendidikan Khas Peringkat Kebangsaan. Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 3 bagi matapelajaran Bahasa Melayu Pendidikan Muzik 5 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian 4.Bil. Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 5 bagi matapelajaran Kemahiran Hidup Asas Mendobi Pendidikan Moral 2 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian Kualiti Mengikut Sukatan Rancangan Pelajaran Harian yang ditetapkan. Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 2 bagi matapelajaran Bahasa Melayu 3 waktu seminggu mengikut Rancangan Pelajaran Harian. 2. Kuantiti 4 Kali setahun Kualiti 6. Melaksanakan tugas mengajar pelajar khas kelas Jaya 1 bagi matapelajaran Bahasa Melayu Kemahiran Hidup jahitan Petunjuk Prestasi (Kuantiti/Kualiti/Masa/Kos) Masa i. Ringkasan Aktiviti/Projek (Senaraikan aktiviti/projek) Menyediakan Rancangan Pelajaran Tahunan / Harian kurikulum Pendidikan Khas .

9.Mengikut Perancagan Strategik yang ditetapkan oleh sekolah. Kualiti Mengikut Perancangan Strategik yang ditetapkan oleh sekolah. disiplin. Jawatankuasa Kemahiran Hidup Pendidikan Khas. Mengendalikan urusan Ko. kelas. ( Guru & pelajar Khas ) Kuantiti Sepanjang tahun dari (Bulan Februari hingga Oktober ) Kualiti Mempastikan aktiviti 3K di jalankan dan membuat pemantauan di kawasan tetentu. 4. 10.Memantau dan mamastikan latihan dijalankan 6.) Kuantiti 2 Kali setahun mengikut Sukatan Pelajaran Kebangsaan.Oktober Kualiti Buat jadual peperiksaan Semakan markah peperiksaan 9. Jawatankuasa Peperiksaan Pendidikan Khas Kuantiti Dari Bulan Feb .kurikulum ( Guru Penasihat Kelab Bola Jaring ) Kuantiti 2 Kali sebulan Kualiti Mengikut Jadual Sekolah 8. Menolong Mengendalikan pengurusan kokurikum Pelajar kelas Pendidikan Khas Kuantiti 4 Kali setahun mengikut Sukatan Pelajaran Kebangsaan. Mengendalikan urusan Ko. Mengendalikan ujian semester mata pelajaran kurikulum pendidikan khas. yuran. 5.kurikulum (Guru Penasihat Pergerakan Pantu Puteri. Kuantiti 2 Kali sebulan Kualiti Mengikut Jadual Sekolah 7. . kebersihan dan lain-lain. Guru Kelas Pendidikan Khas Jaya 2 Kuantiti Sepanjang Tahun ( dari Bulan Januari hingga November ) Kualiti Mengendalikan urusan berkaitan kehadiran.Julai Kualiti .kecerian. Menambah pembaikan tempat tanaman sayur dan taman bunga. Guru Rumah Kasawari ( Ungu ) Kuantiti Bulan Mei.

Pastikan koperasi mendapat keuntungan Mencatat dan menaip minit minit mesyuarat. Menganalisis Keputusan Ujian Bulanan dan Peperiksaan Semester kurikulum Pendidikan Khas. .dengan baik sebelum Hari Sukan diadakan. Kuantiti Bulan Jan – Oktober Kualiti Mempastikan jadual kokurikulum di ikuti oleh Warga sekolah Membantu dalam pengurusan pengendalian kk Menjalankan aktiviti kk yang dirancang oleh Pentabir sekolah.Memastikan acara Sukan berjalan dengan lancar dan baik. Mendaftar ahli-ahli baru (guru/pelajar) Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan dari semasa ke semasa Kuantiti Sepanjang tahun Kualiti Memastikan pelajar pendidikan khas mematuhi Peraturan sekolah 16. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan dari semasa ke semasa 15. Membantu dalam pengurusan pengendalian kedai Koperasi. . Kurikulum dan Ko-Kurikulum yang diadakan mengikut Takwim. Menghadiri setiap Mesyuarat Staf. Guru bertugas semasa murid pendidikan khas rehat di kantin . Kuantiti Dari Bulan Feb .Oktober 14. Guru Disiplin Pendidikan Khas . 13.Oktober Kualiti Buat jadual peperiksaan Semakan markah peperiksaan 12. Guru Koperasi ( LDK – Setiausaha ) Kuantiti Sepanjang tahun Kualiti Bertugas di kedai koperasi mengikut jadual yang Ditetapkan. Kuantiti Sepanjang tahun Kuantiti 2 kali dalam seminggu Kuantiti Bulan Jan. Penyelaras Unit beruniform dan Majlis sukan sekolah.Mengenalpasti dan menyenaraikan nama pelajar yang terlibat dalan semua permainan atau acara. 11.

..Tandatangan PYD Tarikh: 1 September 2010 Tandatangan PPP Tarikh: .Laporan dan Ulasan Keseluruhan Pencapaian Sasaran Kerja Tahunan Pada Akhir Tahun Oleh PYD dan PPP .. Aktiviti/Projek TIADA BAHAGIAN III ...... BAHAGIAN II . 1...... 2...... hasil tanaman... keropok keping. Ringkasan Aktiviti/Projek (Senaraikan aktiviti/projek) Program Keceriaan Kelas ( Taman bunga di depan kelas Pendidikan Khas ) Program Kemahiran Hidup ( Pekebunan tepi pagar sekolah belakang kelas Pendidikan Khas )....... Aktiviti/Projek Yang Ditambah (PYD hendaklah menyenaraikan aktiviti/projek yang ditambah berserta petunjuk prestasinya setelah berbincang dengan PPP) Bil... Aktiviti/Projek Yang Digugurkan (PYD hendaklah menyenaraikan aktiviti/projek yang digugurkan setelah berbincang dengan PPP) Bil. 3. kuih dll ) Petunjuk Prestasi (Kuantiti/Kualiti/Masa/Kos) Sepanjang Tahun Sepanjang tahun sesi persekolahan Mulai bulan April hingga Jun 2010 2.... Program Usahawan Muda Pelajar Pendidikan Khas ( Menjual keropok keping..............Kajian Semula Sasaran Kerja Tahunan Pertengahan Tahun 1..

...... Kuching......... Saya juga akan memperbaiki segala kelemahan dan kekurangan dalam P & P... ...saya akan terus berusaha mempelajari kemahiran baru dari semasa ke semasa sepanjang saya berkhidmat di SMK Matang Jaya..1.. Selain daripada mendidik dan membimbing pelajar pendidikan khas. Saya akan terus berusaha membimbing pelajar khas dan pelajar normal mengikut falsafah pendidikan kebangsaan. Saya memberi perhatian yang serius kepada pelajar pendidikan khas kerana saya yakin pelajar pendidikan khas boleh berjaya dalam bidang kurikulum dan kokurikulum mengikut tahap kemampuan masing-masing.. saya juga menjalankan tugas membantu pelajar normal dalam bidang kokurikulum.. Selain itu.. 1... melaksanakan tugas serta tanggungjawab saya sebagai guru dari masa ke semasa. Saya akan bersikap positif dan bersikap terbuka dalam usaha saya memperbaiki prestasi saya semasa berkhidmat di SMK Matang Jaya... Laporan/Ulasan Oleh PPP Tandatangan PYD Tarikh : 1 September 2010 Tandatangan PPP Tarikh: ................ Laporan Ulasan Oleh PYD Saya telah berjaya mencapai SKT yang ditetapkan sebanyak 90%.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->