TEKS PENGACARA MAJLIS PENERANGAN PERSATUAN SENI SILAT CEKAK MALAYSIA TARIKH : 10 JANUARI 2011 TEMPAT : DEWAN SRIKANDI

, IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU

MASA 8.30 mlm

CUE Guru pelatih dan tetamu mengambil tempat Tayangan cd PSSCM Ketibaan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu (IPG KPM).

ANN

CATATAN

9.00 mlm

Mengumumkan ketibaan Pn. Hjh Noor Hayatee Binti Md. Noor, Pengarah Institut Pendidikan Guru, Kampus Perempuan Melayu serta dif-dif kehormat. Semua hadirin diminta berdiri.

Bunyi paluan kompang dan selepas persembahan silat tari

Apabila tetamu kehormat mengambil tempat Protokol majlis

Semua hadirin dipersilakan duduk

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Pn Hjh Noor Hayatee Binti Md. Noor, Pengarah, Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu, Melaka, Yang Berbahagia, Datin Siti Hanifah binti Madarsa, Timbalan Pengarah, IPG Kampus Perempuan Melayu, Yang Dihormati, Encik Syam bin Ghani, yang Di-pertua Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Cawangan negeri Melaka , Yang Berusaha, Dr. Hj. Mihat bin Hj Dolah, Ketua Jabatan, Jabatan Hal Ehwal Pelajar, IPG KPM, Barisan pensyarah, Penyelia-penyelia kelas seni silat cekak negeri Melaka, Jawatankuasa Perwakilan Pelajar, Para guru pelatih, Serta hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian.

Selamat datang ke Majlis Penerangan Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia peringkat Institut

............... dengan segala hormatnya di persilakan ... Inai ditepek terasa nyaman.. atas ucapannya sebentar tadi.............. IPG KPM untuk menyampaikan ucapan................................. Tanpa membuang masa............... saya bagi pihak majlis ingin memperkenalkan penceramah kita pada hari ini iaitu . Melaka... Majlis mengalu-alukan kehadiran tuan/puan ke majlis ini... 9... .. Dibawa orang dari benggala.... persembahan silat tari tadi telah dipersembahkan oleh ........................ Mari berdoa beramai -ramai....................................... Buat pengetahuan semua........................... Selesai ucapan pengarah / wakil pengarah Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada ..................................... atas bacaan doa sebentar tadi. ........................ Awal bismillah pembuka bicara..25 mlm Ceramah dan penerangan silat cekak .. Terima kasih diucapkan kepada ....................10 mlm Bacaan doa Awal bismillah menepek inai....... ............. ..................................................... IPG KPM untuk mengetuai bacaan doa.......... majlis dengan ini mempersilakan .Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu......... Seterusnya..... Supaya majlis di dalam aman........ .... Untuk maksud itu........................ Dipersilakan.......15 mlm Ucapan Pengarah / wakil Pengarah 9................................ Majlis dengan ini mempersilakan..... dari ............... .. Setelah selesai bacaan doa. Kain belacu kain sutera... 9........ Tanda majlis sudah bermula......

. Kita tangguhkan majlis kita pada hari ini dengan bacaan tasbih kafarah dan surah al-Asr....-Orang kata kalau inginkan ilmu daripada seseorang.....untuk menjamu selera........kerana sudi menyampaikan cenderamata.... dan kepada pencermah terima kasih sekali lagi.............. majlis mempersilakan ...... 10....... Ketemu lagi...... di lain acara... Tersilap bicara harap maafi......untuk menyampaikan cenderamata kepada .. majlis pada malam ini telah sampai ke penghujungnya...................................... Semua tetamu kehormat dan para pensyarah dijemput ke ..... Dipersilakan ...... Untuk memberikan penerangan berkaitan dengan seni silat cekak. Ribuan kemaafan dipohon andai ada salah silap sepanjang saya mengendalikan majlis ini.............10 mlm Tutup majlis .. Hadirin sekalian....... Bagi menghargai penceramah kita pada hari ini..Dipersilakan...... Tenunan indah buat arjuna... Terima kasih diucapkan kepada. Diharapkan dengan penerangan tersebut dapat memberi input yang berguna kepada semua guru pelatih dan tercapai objektif kami.05 mlm Penyampaian cenderamata Hadirin sekalian... Majlis dengan penuh takzim menjemput ..... Terima kasih kepada ... Maka penceramah kita ialah....... kenalilah siapa dia...... Selesai upacara menyampaian cenderamata 10. Songket biru tampak berseri..

Sekian. Majlis bersurai...... .......Para guru pelatih diminta tunggu sebentar. saya akhiri majlis dengan lafaz suci wabila.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful