TEKS PENGACARA MAJLIS PENERANGAN PERSATUAN SENI SILAT CEKAK MALAYSIA TARIKH : 10 JANUARI 2011 TEMPAT : DEWAN SRIKANDI

, IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU

MASA 8.30 mlm

CUE Guru pelatih dan tetamu mengambil tempat Tayangan cd PSSCM Ketibaan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu (IPG KPM).

ANN

CATATAN

9.00 mlm

Mengumumkan ketibaan Pn. Hjh Noor Hayatee Binti Md. Noor, Pengarah Institut Pendidikan Guru, Kampus Perempuan Melayu serta dif-dif kehormat. Semua hadirin diminta berdiri.

Bunyi paluan kompang dan selepas persembahan silat tari

Apabila tetamu kehormat mengambil tempat Protokol majlis

Semua hadirin dipersilakan duduk

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Pn Hjh Noor Hayatee Binti Md. Noor, Pengarah, Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu, Melaka, Yang Berbahagia, Datin Siti Hanifah binti Madarsa, Timbalan Pengarah, IPG Kampus Perempuan Melayu, Yang Dihormati, Encik Syam bin Ghani, yang Di-pertua Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Cawangan negeri Melaka , Yang Berusaha, Dr. Hj. Mihat bin Hj Dolah, Ketua Jabatan, Jabatan Hal Ehwal Pelajar, IPG KPM, Barisan pensyarah, Penyelia-penyelia kelas seni silat cekak negeri Melaka, Jawatankuasa Perwakilan Pelajar, Para guru pelatih, Serta hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian.

Selamat datang ke Majlis Penerangan Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia peringkat Institut

........ Setelah selesai bacaan doa..................... Untuk maksud itu... IPG KPM untuk mengetuai bacaan doa........ Awal bismillah pembuka bicara.... ... Dipersilakan............. Mari berdoa beramai -ramai.........................Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu. 9............. ............................. 9... Kain belacu kain sutera. IPG KPM untuk menyampaikan ucapan............... Buat pengetahuan semua........................................10 mlm Bacaan doa Awal bismillah menepek inai........................ atas bacaan doa sebentar tadi.... majlis dengan ini mempersilakan . persembahan silat tari tadi telah dipersembahkan oleh .......... atas ucapannya sebentar tadi. ..... Majlis dengan ini mempersilakan..................... Supaya majlis di dalam aman.................... saya bagi pihak majlis ingin memperkenalkan penceramah kita pada hari ini iaitu .... Melaka. Tanda majlis sudah bermula...................15 mlm Ucapan Pengarah / wakil Pengarah 9........... ................................ Tanpa membuang masa............................... Terima kasih diucapkan kepada .. dari .................... Selesai ucapan pengarah / wakil pengarah Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada .... ............... ... Dibawa orang dari benggala.....25 mlm Ceramah dan penerangan silat cekak ........................... Inai ditepek terasa nyaman..... dengan segala hormatnya di persilakan .................. Majlis mengalu-alukan kehadiran tuan/puan ke majlis ini........ Seterusnya.........

......................... kenalilah siapa dia. Tenunan indah buat arjuna...... dan kepada pencermah terima kasih sekali lagi. Untuk memberikan penerangan berkaitan dengan seni silat cekak..... Terima kasih diucapkan kepada... majlis pada malam ini telah sampai ke penghujungnya.. Ribuan kemaafan dipohon andai ada salah silap sepanjang saya mengendalikan majlis ini.. Selesai upacara menyampaian cenderamata 10...... Dipersilakan .....10 mlm Tutup majlis ............ Majlis dengan penuh takzim menjemput ..... 10. Songket biru tampak berseri.... Ketemu lagi........... Bagi menghargai penceramah kita pada hari ini...kerana sudi menyampaikan cenderamata.. Diharapkan dengan penerangan tersebut dapat memberi input yang berguna kepada semua guru pelatih dan tercapai objektif kami... Terima kasih kepada .untuk menjamu selera............. Maka penceramah kita ialah......Dipersilakan...05 mlm Penyampaian cenderamata Hadirin sekalian............ Hadirin sekalian......... Kita tangguhkan majlis kita pada hari ini dengan bacaan tasbih kafarah dan surah al-Asr...... majlis mempersilakan .... di lain acara. Tersilap bicara harap maafi...........untuk menyampaikan cenderamata kepada ........-Orang kata kalau inginkan ilmu daripada seseorang.. Semua tetamu kehormat dan para pensyarah dijemput ke .....

.Para guru pelatih diminta tunggu sebentar.. saya akhiri majlis dengan lafaz suci wabila..... Majlis bersurai. Sekian...... .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful