TEKS PENGACARA MAJLIS PENERANGAN PERSATUAN SENI SILAT CEKAK MALAYSIA TARIKH : 10 JANUARI 2011 TEMPAT : DEWAN SRIKANDI

, IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU

MASA 8.30 mlm

CUE Guru pelatih dan tetamu mengambil tempat Tayangan cd PSSCM Ketibaan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu (IPG KPM).

ANN

CATATAN

9.00 mlm

Mengumumkan ketibaan Pn. Hjh Noor Hayatee Binti Md. Noor, Pengarah Institut Pendidikan Guru, Kampus Perempuan Melayu serta dif-dif kehormat. Semua hadirin diminta berdiri.

Bunyi paluan kompang dan selepas persembahan silat tari

Apabila tetamu kehormat mengambil tempat Protokol majlis

Semua hadirin dipersilakan duduk

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Pn Hjh Noor Hayatee Binti Md. Noor, Pengarah, Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu, Melaka, Yang Berbahagia, Datin Siti Hanifah binti Madarsa, Timbalan Pengarah, IPG Kampus Perempuan Melayu, Yang Dihormati, Encik Syam bin Ghani, yang Di-pertua Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Cawangan negeri Melaka , Yang Berusaha, Dr. Hj. Mihat bin Hj Dolah, Ketua Jabatan, Jabatan Hal Ehwal Pelajar, IPG KPM, Barisan pensyarah, Penyelia-penyelia kelas seni silat cekak negeri Melaka, Jawatankuasa Perwakilan Pelajar, Para guru pelatih, Serta hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian.

Selamat datang ke Majlis Penerangan Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia peringkat Institut

.........10 mlm Bacaan doa Awal bismillah menepek inai...............Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu. IPG KPM untuk menyampaikan ucapan.................... atas ucapannya sebentar tadi.. IPG KPM untuk mengetuai bacaan doa..... dengan segala hormatnya di persilakan ....25 mlm Ceramah dan penerangan silat cekak ... saya bagi pihak majlis ingin memperkenalkan penceramah kita pada hari ini iaitu ... Supaya majlis di dalam aman........ Terima kasih diucapkan kepada ......... Buat pengetahuan semua.. Majlis mengalu-alukan kehadiran tuan/puan ke majlis ini............... persembahan silat tari tadi telah dipersembahkan oleh ... dari ............................ Awal bismillah pembuka bicara........ majlis dengan ini mempersilakan ........... Kain belacu kain sutera............... atas bacaan doa sebentar tadi...................... Selesai ucapan pengarah / wakil pengarah Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada .................................. Seterusnya............ .................. Untuk maksud itu.................. 9.................................... Dibawa orang dari benggala............ Tanda majlis sudah bermula...... Dipersilakan........... Setelah selesai bacaan doa......... .. 9......15 mlm Ucapan Pengarah / wakil Pengarah 9............. ....... Inai ditepek terasa nyaman........ ................ Majlis dengan ini mempersilakan........ .................. ......................... Melaka......... Tanpa membuang masa............ Mari berdoa beramai -ramai........................

.... Ketemu lagi. dan kepada pencermah terima kasih sekali lagi.. Kita tangguhkan majlis kita pada hari ini dengan bacaan tasbih kafarah dan surah al-Asr................. Untuk memberikan penerangan berkaitan dengan seni silat cekak.......10 mlm Tutup majlis .......untuk menyampaikan cenderamata kepada . majlis pada malam ini telah sampai ke penghujungnya... Ribuan kemaafan dipohon andai ada salah silap sepanjang saya mengendalikan majlis ini..............05 mlm Penyampaian cenderamata Hadirin sekalian.... Terima kasih kepada ........kerana sudi menyampaikan cenderamata. di lain acara. Songket biru tampak berseri.-Orang kata kalau inginkan ilmu daripada seseorang.... Semua tetamu kehormat dan para pensyarah dijemput ke .Dipersilakan.... majlis mempersilakan ............ 10..... Tersilap bicara harap maafi............. Terima kasih diucapkan kepada.... Bagi menghargai penceramah kita pada hari ini... Diharapkan dengan penerangan tersebut dapat memberi input yang berguna kepada semua guru pelatih dan tercapai objektif kami. Maka penceramah kita ialah......... Tenunan indah buat arjuna....untuk menjamu selera... Selesai upacara menyampaian cenderamata 10.............. Majlis dengan penuh takzim menjemput .. kenalilah siapa dia.......... Hadirin sekalian............ Dipersilakan ......

Sekian. Majlis bersurai.......... .. saya akhiri majlis dengan lafaz suci wabila.Para guru pelatih diminta tunggu sebentar..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful