TEKS PENGACARA MAJLIS PENERANGAN PERSATUAN SENI SILAT CEKAK MALAYSIA TARIKH : 10 JANUARI 2011 TEMPAT : DEWAN SRIKANDI

, IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU

MASA 8.30 mlm

CUE Guru pelatih dan tetamu mengambil tempat Tayangan cd PSSCM Ketibaan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu (IPG KPM).

ANN

CATATAN

9.00 mlm

Mengumumkan ketibaan Pn. Hjh Noor Hayatee Binti Md. Noor, Pengarah Institut Pendidikan Guru, Kampus Perempuan Melayu serta dif-dif kehormat. Semua hadirin diminta berdiri.

Bunyi paluan kompang dan selepas persembahan silat tari

Apabila tetamu kehormat mengambil tempat Protokol majlis

Semua hadirin dipersilakan duduk

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Pn Hjh Noor Hayatee Binti Md. Noor, Pengarah, Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu, Melaka, Yang Berbahagia, Datin Siti Hanifah binti Madarsa, Timbalan Pengarah, IPG Kampus Perempuan Melayu, Yang Dihormati, Encik Syam bin Ghani, yang Di-pertua Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Cawangan negeri Melaka , Yang Berusaha, Dr. Hj. Mihat bin Hj Dolah, Ketua Jabatan, Jabatan Hal Ehwal Pelajar, IPG KPM, Barisan pensyarah, Penyelia-penyelia kelas seni silat cekak negeri Melaka, Jawatankuasa Perwakilan Pelajar, Para guru pelatih, Serta hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian.

Selamat datang ke Majlis Penerangan Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia peringkat Institut

................. Awal bismillah pembuka bicara......... Majlis dengan ini mempersilakan.............. Mari berdoa beramai -ramai...... Dipersilakan.. Seterusnya........... IPG KPM untuk mengetuai bacaan doa.. Majlis mengalu-alukan kehadiran tuan/puan ke majlis ini.. Tanda majlis sudah bermula.........Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu.. 9...................... Terima kasih diucapkan kepada .......................................... atas ucapannya sebentar tadi.................10 mlm Bacaan doa Awal bismillah menepek inai................................ Setelah selesai bacaan doa..... ....... saya bagi pihak majlis ingin memperkenalkan penceramah kita pada hari ini iaitu ............. persembahan silat tari tadi telah dipersembahkan oleh .......... ........ atas bacaan doa sebentar tadi.................. IPG KPM untuk menyampaikan ucapan.. Dibawa orang dari benggala... Buat pengetahuan semua.............. dengan segala hormatnya di persilakan ............................... Inai ditepek terasa nyaman........ Supaya majlis di dalam aman........... ............ Melaka... Selesai ucapan pengarah / wakil pengarah Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada .... ............... Untuk maksud itu............................. .....25 mlm Ceramah dan penerangan silat cekak .................. 9.. majlis dengan ini mempersilakan ...... Kain belacu kain sutera............15 mlm Ucapan Pengarah / wakil Pengarah 9..... Tanpa membuang masa..... .................................................... dari ..

. Bagi menghargai penceramah kita pada hari ini...untuk menyampaikan cenderamata kepada ....... Majlis dengan penuh takzim menjemput .....untuk menjamu selera........... kenalilah siapa dia........... Diharapkan dengan penerangan tersebut dapat memberi input yang berguna kepada semua guru pelatih dan tercapai objektif kami.... majlis pada malam ini telah sampai ke penghujungnya... Kita tangguhkan majlis kita pada hari ini dengan bacaan tasbih kafarah dan surah al-Asr..... Maka penceramah kita ialah.... Untuk memberikan penerangan berkaitan dengan seni silat cekak............. majlis mempersilakan .-Orang kata kalau inginkan ilmu daripada seseorang........ Songket biru tampak berseri..... Terima kasih kepada .... Semua tetamu kehormat dan para pensyarah dijemput ke ....... Hadirin sekalian...... dan kepada pencermah terima kasih sekali lagi... Tersilap bicara harap maafi...........kerana sudi menyampaikan cenderamata.....05 mlm Penyampaian cenderamata Hadirin sekalian..... Tenunan indah buat arjuna. di lain acara..Dipersilakan........................ Ribuan kemaafan dipohon andai ada salah silap sepanjang saya mengendalikan majlis ini.10 mlm Tutup majlis ........ Selesai upacara menyampaian cenderamata 10........ Dipersilakan . Terima kasih diucapkan kepada.... Ketemu lagi. 10......

saya akhiri majlis dengan lafaz suci wabila..... ..... Sekian.Para guru pelatih diminta tunggu sebentar. Majlis bersurai....