P. 1
Teks Pengacaraan Mjls Persaraan Gpk1

Teks Pengacaraan Mjls Persaraan Gpk1

|Views: 1,565|Likes:
Dipublikasikan oleh phantom_cute

More info:

Published by: phantom_cute on Jan 16, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/29/2013

pdf

text

original

1

TEKS PENGACARA MAJLIS PERSARAAN GURU PENOLONG KANAN, PN HJH NORAINI BT LODIN
MASA EVENT TEKS PENYAMPAI

7.30 pg

Perarakan masuk GPK tunggu sampai semua duduk Nyanyian lagu Negaraku & Bangsa Johor

Mengumumkan ketibaan Yang diraikan Pn Hjh Noraini Bt Lodin masuk ke perkarangan Sekolah Tinggi Segamat.

GOH

Hadirin sekalian, Majlis dimulakan dengan nyayian lagu Negaraku dan lagu Bangsa Johor. Diminta semua hadirin berdiri dan nyanyikan dengan penuh semangat. Pagi yang indah penuh ceria Hari yang berbahagia penuh bermakna Kami bawakan kepada hadirin sekalian Majlis Persaraan Pn Hjh Noraini Bt Lodin, GPK 1, Sekolah Tinggi Segamat. Bismillahirrahmanirrahim Assalamualaikum Wbrt.. Salam sejahtera dan Salam 1 Malaysia Yang Diraikan Pn Hjh Noraini Bt Lodin, PK 1 STS Yang Berusaha Pn Hjh Zalaha Bt Md Said, Pengetua STS Yang Dihormati En Ahmad Hourmain Bin Hj Sulaiman , PK HEM En Supi¶e Bin Othman , PK Kokurikulum Pn Hjh Che Jah Bt Mohamed, PK T6 Pn Siti Zaiton Bt Manaf, PK Petang En Abdul Halim Bin Abd Wahab selaku wakil PIBG Guru-Guru Barisan Pengawas dan Pelajar-pelajar sekalian. Lebat kemiri pohonnya rendah, Dahan terikat tali perkasa; Sepuluh jari kami menadah, Mohon berkat yang Maha Esa. Bagi memuliakan majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama kita memohon agar Majlis Persaraan Guru Penolong Kanan, Pn Hjh Noraini Bt Lodin mendapat keberkatan -Nya jua. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ust Abd Aziz Bin Ishak untuk bacaan doa. Amin Amin Ya Rabbal A¶lamin

SITI

Selesai nyanyian

GOH

SITI

SITI

SITI

Majlis diteruskan lagi dengan ucapan wakil guru yang akan disampaikan oleh Tn Hj Arbai Bin Samingon. marilah sama-sama kita saksikan persembahan daripada kumpulan pelajar yang menggelarkan diri mereka sebagai 4 Flower..2 Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ust Abdul Aziz Bin Ishak atas bacaan doa itu tadi. Majlis dengan ini menjemput Arshad bin Hj Mohamed dari Ting 5 Baiduri untuk menyampaikan ucapannya. Selesai ucapan pelajar Terima kasih kepada saudara Arshad atas ucap an yang mana telah mewakili isi hati dan luahan rasa semua pelajar Sekolah Tinggi Segamat. Hadirin sekalian Majlis akan diserikan lagi dengan deklamasi sajak oleh 2 orang pelajar iaitu saudara Rashidi Bin Hashim dari ting 2 Baiduri dan Saudari Zainur Hafiza Bt Zaidin dari ting 2 Mutiara. Tarian Inang Selesai tarian inang Begitulah tadi tarian inang yang telah dipersembahkan oleh kumpulan 4 Flower. Mereka akan mempersembahkansebuah tarian tradisional iaitu tarian inang. Ucapan wakil PIBG . Dipersilakan. Bagi memeriahkan Majlis kita pada hari ini. Hadirin sekalian. Majlis dengan mesranya mempersilakan Sajak Rashidi & Zainur Selesai sajak Terima kasih kepada Saudara Rashidi dan Saudari Zainur. Pn Hjh Noraini Bt Lodin. Moga bait-bait sajak yang dialunkan sebentar tadi dapat dimengertikan oleh insan yang kita raikan pada hari ini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ucapan wakil guru Selesai ucapan Terima kasih di atas ucapan yang disampaikan sebentar tadi. Mereka akan mendeklamasikan sajak yang bertajuk ³Doa Restu Perpisahan´ khusus buat Yang Diraikan. Ucapan wakil pelajar Tak molek jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah Majlis jika tidak ada yang berbicara GOH Hadirin dan hadirat sekalian Majlis diteruskan dengan ucapan daripada wakil pelajar. Hadirin dan hadirat sekalian.

Majlis Persaraan GPK. Hadirin sekalian. rakan sekerja . senyum tawa. Selesai ucapan PIBG Terima kasih diucapkan kepada En Abd Halim Bin Abd Wahab selaku wakil PIBG atas ucapan itu tadi. Tegur sapa. ______________________________ Begitu merdu dan syahdunya petikan gitar yang telah dipersembahkan sebentar tadi. Pn Hjh Noraini Bt Lodin akan terus dimeriahkan lagi dengan persembahan akustik dari ____________________________dari ting 5_______ & ____________________________dari ting 5_______. Majlis dengan ini mempersilakan wakil PIBG STS. Ibu bapa bermuafakat sama Tidak dapat dipisahkan PIBG dan sekolah. GPK STS. Bilik darjah dan anak -anak keletah. dihikayatkan dengan padu. ______________________________ 3. Petik yang muda untuk dimakan. Pejabat tugas dan pembantu ikhla s. Barangkali terdengar nanti. Selesai baca biodata Terima kasih kepada Pn Salina Bt Ahmad Wahid atas bacaan biodata Pn Hjh Noraini Bt Lodin yang sarat dibungkus waktu. Mereka akan mendendangkan lagu 1. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Ucap salam anak-anak remaja. Majlis Persaraan GPK STS. Selepas detik _________ pasti GPK kita ini Pn Hjh Noraini Bt Lodin akan Berdiri melihat denai-denai kenangan. . Ruang kantin tempat mesra terjalin. Berbunga mesra dalam jambangan ingatan. Dipersilakan. ______________________________ 2.3 Guru menggembleng tenaga untuk mendidik. Persembahan akustik Selesai akustik Bacaan biodata Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Pn Salina Bt Ahmad Wahid bagi me mbacakan biodata insan Yang Diraikan. Pohon kelapa lebatnya amat. Pn Hjh Noraini Bt Lodin. Padang perhimpunan dan dewan STS . Pn Hjh Noraini Lodin kita ceriterakan. En Abd Halim Bin Abd Wahab untuk menyampaikan u capan beliau.

Hadirin dan hadirat sekalian.4 Ucapan Yang Diraikan Buah kelapa dimakan kera . Majlis Persaraan GPK. Majlis akan dihangatkan pula dengan persembahan koir dari pelajar ting 4 Delima dengan lagunya Hingga Akhir Nanti./ di bawah pimpinan ______________________________. Waktu hujan menimpa papan. Selesai sajak Terima kasih Saudara Mohd Hafiszal atas sajak yang penuh makna dan pengertian khas buat seorang guru dan pentadbir yang telah berkhidmat sekian lama di Sekolah Tinggi Segamat. Sajak Hafiszal Hadirin sekalian. Majlis diteruskan lagi dengan upacara penyampaian hadiah sebagai tanda kenang -kenagan kepada insan Yang Diraikan Pn Hjh Noraini Bt Lodin. Terima kasih kami ucapkan. Persembahan Koir Selesai koir Majlis mengucapkan terima kasih kepada kumpulan koir ting 4 delima itu tadi. Pengetua sekolah Tinggi Segamat untuk menyampaikan ucapan. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Majlis diserikan dengan sebuah lagi sajak nukilan Saudara Mohd Hafiszal Bin Mohamad dari ting 5 Mutiara dengan sajaknya ³Perpisahan Yang Dipinta´ Majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan. Dengan sukacita penuh hormat mesra. Pn Hjh Noraini Bt Lodin diteruskan lagi dengan mempersilakan Yang Berusaha Pn Hjh Zalaha Bt Md Said. Ucapan Pengetua Selesai ucapan Pengetua Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yang Berusaha. Demikian tadi rasa hati Pn Hjh Noraini . GPK STS untuk Penyampaian Hadiah . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis dengan segala hormat mesranya menjemput dan mempersilakan Pn Hjh Noraini Bt Lodin. Majlis mempersilakan Pn Hjh Noraini Lodin menyampaikan ucapan. Selesai ucapan Yg Dirai Hendak membeli buah kuini . Pn Hjh Zalaha Bt Md Said atas ucapan itu tadi. Bawa bertih habis dimakan. Marilah sama-sama kita saksikan persembahan mereka.

5 menerima hadiah. Bercampur gembira bersisip gundah. Datang dan pergi pelbagai wajah. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua pelajar dan pihak yang menyumbang khusus buat insan yang kita raikan pada hari ini. End D Majlis Selamat tinggal seribu kerenah. Bergema didikan beralas madah. Dipersilakan wakil daripada tingkatan 1: Nur Khalisah Bt Mohd Rashid Dipersilakan wakil daripada tingkatan 2: Nurain Syahirah Bt Mad Lazim Dipersilakan wakil daripada tingkatan 3: _____________________________________ Dipersilakan wakil daripada tingkatan 4: Siti Afiqah Bt Abd Halim Dipersilakan wakil daripada tingkatan 5: Amalina Bt Jais@Arina Bt Tukirin Siti Noraini Bt Dipersilakan wakil daripada Majl is Perwakilan Pelajar Pra-U: Tua Yee Nee Mohd Azril Bin Yusof Dipersilakan wakil pengawas sesi petang: Rashidi Bin Hashim Dipersilakan wakil daripada pengawas sesi pagi: Thanendran a/l Dipersilakan wakil daripada Pengawas Pusat Sumber: _______________________________________ Dipersilakan wakil daripada Asrama Pusat STS: Siti Raihana Bt Sabarudin Dan akhir sekali Dipersilakan wakil daripada Koperasi Sekolah: _____________________________________ Selesai penyampaian hadiah Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan Pn Hjh Noraini Bt Lodin atas kesudian menerima hadiah-hadiah itu tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Selamat tinggal sebuah tempat bernama sekolah! .

Sapalah kami andai mesra akrab berpadu! Selamat berangkat dalam doa berkat. Tiba juga kiranya di muara waktu. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua tetamu dan hadirin yang sudi melu angkan masa bersama-sama memeriahkan majlis ini. Dengan itu sampai berakhirlah Majlis Persaraan Guru Penolong Kanan. Jelinglah kami jika rindu masih bertamu. Sebuah kehidupan! Bak air yang mengalir. guru penolong kanan. Pn Hjh Noraini Bt Lodin. salam rindu buat yang diraikan dan salam hormat buat semua. Wabillahi Taufiq Wal Hidayah Wasalamu A¶laikum wbrt . Dalam kesempatan ini juga kami memohon sejuta kemaafan andai terdapat salah silap sepanjang kami mengendalikan majlis. Ampun dan maaf kami dambakan.6 Selamat datang persaraan. Selamat istirahat dari segala muslihat. Kami mendoakan agar Yang Diraikan Pn Hjh Noraini Bt Lodin bertambah ceria dan bahagia serta sentiasa dirahmati Allah. Melengkapi perjalanan. Selamat bersara dengan senyuman mesra! Senyumlah seindah suria. Terkejut burung sedang makan. Kerana segalanya hanya kesementaraan. Tumbang punggur dahan pun sekah. Sekian. Tersalah tutur tersilap tingkah. Setelah mencurahkan segala-galanya. Di sini kami pasti merindu. Pasti beroleh keredaan-Nya.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->