P. 1
Kertas Kerja Pelancaran NILAM 2011

Kertas Kerja Pelancaran NILAM 2011

|Views: 1,072|Likes:
Dipublikasikan oleh berusgigi1

More info:

Published by: berusgigi1 on Jan 18, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/10/2013

pdf

text

original

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PAKA 23100 PAKA, DUNGUN TERENGGANU

KERTAS CADANGAN PELANCARAN PROGRAM NILAM TAHUN 2011

Disediakan oleh: JAWATANKUASA PROGRAM NILAM dengan kerjasama JAWATANKUASA PUSAT SUMBER SEKOLAH SMK PAKA

seterusnya melahirkan modal insan yang berpengetahuan tinggi dan luas.40 pagi KUMPULAN SASAR Semua pelajar SMK Paka ORGANISASI (Rujuk lampiran) .7. SMK Paka TARIKH DAN MASA 6 Januari 2011 (Ahad) . TEMA MEMBACA GAYA WAWASAN TEMPAT Dewan Seri Gemilang. MATLAMAT Memupuk budaya membaca di kalangan pelajar OBJEKTIF Objektif Program NILAM adalah seperti berikut : Sebagai satu usaha untuk mempromosikan Program NILAM di sekolah. ia dapat melahirkan insan yang cintakan buku sekaligus suka membaca. Tabiat membaca perlu disemai dalam diri setiap insan sejak di bangku sekolah lagi. Menjadikan budaya membaca sebagai asas menambah ilmu.PENDAHULUAN Membaca adalah asas kepada kecemerlangan seseorang. Melalui program ini. Dapat memantapkan lagi pelaksanaan Program NILAM.

Azman Bin Mohd Nor (GPK HEM) .TENTATIF PROGRAM (Rujuk lampiran) IMPLIKASI KEWANGAN (Rujuk lampiran) PENUTUP Pihak kami amat mengharapkan semoga projek ini dapat diluluskan serta dilaksanakan dengan jayanya dan mencapai objektif yang digariskan dalam melahirkan golongan pendidik yang cemerlang dari semua sudut sama ada akademik. pengurusan dan pentadbiran yang teliti menjadikan pelaksanaan yang dibuat berjalan dengan lancar berserta hidayah dan pertolongan Allah SWt LAMPIRAN 1 STRUKTUR ORGANISASI PELANCARAN PROGRAM NILAM 2011 AHLI JAWATANKUASA PENASIHAT En Arrifin bin Mohammad (Pengetua SMK Paka) PENGERUSI Tn. Segala perancangan. akhlak dan sahsiah. hubungan dengan manusia dan dengan Maha Pencipta. Hj Kamarudin Bin Saman (GPK Pentadbiran) NAIB PENGERUSI En. Semoga apa jua sumbangan dan bantuan yang diberikan mendapat keberkatan dari Ilahi.

Kamal Mizan Bin Ismail @ Abdullah PENOLONG SETIAUSAHA Pn. Hj Azli Bin Husain (GPK Kokurikulum) Pn. Julita Bt Hamzah . Che Saniah Bt Hanapi (GPK T6) PENYELARAS PROGRAM Pn. Hjh Raiha Bt Noor SETIAUSAHA En.Tn.

Menyediakan teks ucapan 2. En.Pn. Memastikan pelajar yang membuat persembahan bersedia ditempat yang sesuai sebelum persembahan. Membincangkan menu yang bersesuaian. 2 Persembahan Pelajar 1.Ust Fauzi Bin Ismail PERINCIAN TUGAS 1. 5 Buku Program 1. Pn. Alias BT Abdullah 4 Persiapan Tempat & Kemas Semula 1.Menguruskan jamuan VIP di Kantin Sekolah 2. Kasmilah Bt Mat Diah 1.Membersih dan menghias pentas. Maulana Bin Tawang 2. 2. Memilih pelajar untuk membacakan doa (jika perlu) 1.Memastikan pelajar berada di tapak perhimpunan tepat pada masa yang ditentukan 2. 2. Mengacarakan Majlis Mengambil gambar dan membuat rakaman yang sesuai. Menyediakan tempat untuk guru.Menyediakan dan melatih pelajar untuk persembahan 3 2.Menyediakan teks doa yang sesuai untuk majlis. Hj Omar *Pengawas PSS 1. Julita Bt Hamzah 1. 1. Pn.Pn.JAWATANKUASA PELAKSANAAN BIL 1 TUGAS Bacaan doa AJK 1.En. Zaimi Bt Mamat 2.Menyediakan buku program yang sesuai dengan acara 6 Kawalan Disiplin 1. Kamal Mizan Ismail 1. Hasmawati Bt Ismail 3 Siaraya En. En.Menyediakan siaraya yang sesuai dengan keperluan majlis. 1. Memastikan disiplin pelajar terkawal sepanjang majlis berlangsung 1. 7 8 9 Pengacara Majlis Fotografi dan Video Jamuan VIP 1. Haniza Bt. 4. Rosli Bin Ismail 1. Kamaroslina . Pn.Pn. Mengemas dewan selepas tamat majlis.

Arrifin Bin Mohammad Gimik Perasmian Persembahan Pelajar Membaca Sinopsis Buku Menghayati lagu Membaca Gaya Wawasan .50 pagi Ucapan Pengerusi Majlis Bacaan Doa Ucapan Penyelaras Program NILAM Ucapan Perasmian oleh En.LAMPIRAN 2 TENTATIF PROGRAM 7.

Sumber Kewangan PUSAT SUMBER SEKOLAH 2.LAMPIRAN 3 IMPLIKASI KEWANGAN 1.00 =RM50.00 . Anggaran Perbelanjaan Banting NILAM Cenderahati JUMLAH =RM 70.00 =RM 120.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->