P. 1
Kertas Kerja Pelancaran NILAM 2011

Kertas Kerja Pelancaran NILAM 2011

|Views: 1,079|Likes:
Dipublikasikan oleh berusgigi1

More info:

Published by: berusgigi1 on Jan 18, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/10/2013

pdf

text

original

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PAKA 23100 PAKA, DUNGUN TERENGGANU

KERTAS CADANGAN PELANCARAN PROGRAM NILAM TAHUN 2011

Disediakan oleh: JAWATANKUASA PROGRAM NILAM dengan kerjasama JAWATANKUASA PUSAT SUMBER SEKOLAH SMK PAKA

Menjadikan budaya membaca sebagai asas menambah ilmu. Melalui program ini. seterusnya melahirkan modal insan yang berpengetahuan tinggi dan luas. Dapat memantapkan lagi pelaksanaan Program NILAM. Tabiat membaca perlu disemai dalam diri setiap insan sejak di bangku sekolah lagi. MATLAMAT Memupuk budaya membaca di kalangan pelajar OBJEKTIF Objektif Program NILAM adalah seperti berikut : Sebagai satu usaha untuk mempromosikan Program NILAM di sekolah.40 pagi KUMPULAN SASAR Semua pelajar SMK Paka ORGANISASI (Rujuk lampiran) .7.PENDAHULUAN Membaca adalah asas kepada kecemerlangan seseorang. SMK Paka TARIKH DAN MASA 6 Januari 2011 (Ahad) . TEMA MEMBACA GAYA WAWASAN TEMPAT Dewan Seri Gemilang. ia dapat melahirkan insan yang cintakan buku sekaligus suka membaca.

Semoga apa jua sumbangan dan bantuan yang diberikan mendapat keberkatan dari Ilahi. akhlak dan sahsiah. hubungan dengan manusia dan dengan Maha Pencipta.TENTATIF PROGRAM (Rujuk lampiran) IMPLIKASI KEWANGAN (Rujuk lampiran) PENUTUP Pihak kami amat mengharapkan semoga projek ini dapat diluluskan serta dilaksanakan dengan jayanya dan mencapai objektif yang digariskan dalam melahirkan golongan pendidik yang cemerlang dari semua sudut sama ada akademik. Hj Kamarudin Bin Saman (GPK Pentadbiran) NAIB PENGERUSI En. Azman Bin Mohd Nor (GPK HEM) . Segala perancangan. pengurusan dan pentadbiran yang teliti menjadikan pelaksanaan yang dibuat berjalan dengan lancar berserta hidayah dan pertolongan Allah SWt LAMPIRAN 1 STRUKTUR ORGANISASI PELANCARAN PROGRAM NILAM 2011 AHLI JAWATANKUASA PENASIHAT En Arrifin bin Mohammad (Pengetua SMK Paka) PENGERUSI Tn.

Hjh Raiha Bt Noor SETIAUSAHA En. Julita Bt Hamzah .Tn. Che Saniah Bt Hanapi (GPK T6) PENYELARAS PROGRAM Pn. Hj Azli Bin Husain (GPK Kokurikulum) Pn. Kamal Mizan Bin Ismail @ Abdullah PENOLONG SETIAUSAHA Pn.

Ust Fauzi Bin Ismail PERINCIAN TUGAS 1. Pn. En. Alias BT Abdullah 4 Persiapan Tempat & Kemas Semula 1.JAWATANKUASA PELAKSANAAN BIL 1 TUGAS Bacaan doa AJK 1. Haniza Bt. Julita Bt Hamzah 1. Memastikan disiplin pelajar terkawal sepanjang majlis berlangsung 1. 1. Kamaroslina . 2 Persembahan Pelajar 1.Menyediakan buku program yang sesuai dengan acara 6 Kawalan Disiplin 1. 2.Menguruskan jamuan VIP di Kantin Sekolah 2. Pn. 4. Membincangkan menu yang bersesuaian. Maulana Bin Tawang 2. Hj Omar *Pengawas PSS 1. Mengemas dewan selepas tamat majlis. Menyediakan tempat untuk guru. Mengacarakan Majlis Mengambil gambar dan membuat rakaman yang sesuai.Menyediakan teks doa yang sesuai untuk majlis. Kamal Mizan Ismail 1.Memastikan pelajar berada di tapak perhimpunan tepat pada masa yang ditentukan 2. 1.Menyediakan siaraya yang sesuai dengan keperluan majlis. 2. Memastikan pelajar yang membuat persembahan bersedia ditempat yang sesuai sebelum persembahan.Menyediakan dan melatih pelajar untuk persembahan 3 2. Menyediakan teks ucapan 2.Pn. 5 Buku Program 1. Hasmawati Bt Ismail 3 Siaraya En.Membersih dan menghias pentas. Rosli Bin Ismail 1.En. En.Pn. Zaimi Bt Mamat 2. Kasmilah Bt Mat Diah 1. 7 8 9 Pengacara Majlis Fotografi dan Video Jamuan VIP 1. Pn.Pn. Memilih pelajar untuk membacakan doa (jika perlu) 1.

50 pagi Ucapan Pengerusi Majlis Bacaan Doa Ucapan Penyelaras Program NILAM Ucapan Perasmian oleh En.LAMPIRAN 2 TENTATIF PROGRAM 7. Arrifin Bin Mohammad Gimik Perasmian Persembahan Pelajar Membaca Sinopsis Buku Menghayati lagu Membaca Gaya Wawasan .

Anggaran Perbelanjaan Banting NILAM Cenderahati JUMLAH =RM 70.00 .00 =RM50.00 =RM 120.LAMPIRAN 3 IMPLIKASI KEWANGAN 1. Sumber Kewangan PUSAT SUMBER SEKOLAH 2.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->