P. 1
Panduan_KEMASKINI_MAKLUMAT_AKS

Panduan_KEMASKINI_MAKLUMAT_AKS

|Views: 499|Likes:
Dipublikasikan oleh Sophie Unie

More info:

Published by: Sophie Unie on Jan 20, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/20/2011

pdf

text

original

SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan AKS

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE ANGGOTA KUMPULAN SOKONGAN (E-PERMOHONAN AKS) Kemaskini Maklumat Permohonan

Muka 1/ 4

SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS A.spp. Dengan kata lain. Rujuk Rajah 1. klik ‘Masuk Ke Laman UTAMA’.gov. Rajah 1 Muka 2/ 4 .my. a) Borang e-permohonan tersebut BELUM dihantar kepada pihak SPP. pemohon belum membuat Perakuan pada borang e-permohonan berkenaan  Borang e-Permohonan ini boleh dicapai dengan mengakses laman web utama Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) www. KEMASKINI MAKLUMAT PADA BORANG E-PERMOHONAN  Pemohon dibenarkan mengemaskini maklumat pada borang e-Permohonan sekiranya. Panduan Capaian E-Permohonan AKS Langkah 1 : Dari muka depan laman web SPP.

Di ruangan Pemohon Berdaftar. klik e-Permohonan AKS untuk masuk ke Sistem Permohonan Online Anggota Kumpulan Sokongan. masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan. .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS Langkah 2 : Di laman utama. Kemudian klik butang Rujuk Rajah 3. Rujuk Rajah 2. Rajah 3 Muka 3/ 4 . Rajah 2 Langkah 3 : Skrin AKS e-permohonan akan dipaparkan.

Nota: Status Borang Permohonan . setelah itu klik butang HANTAR dan cetak untuk simpanan dan rujukan. pemohon masih dibenarkan mengemaskini borang e-permohonan berkaitan.   Muka 4/ 4 . Klik Kemaskini untuk melihat semula boring permohonan yang tidak lengkap untuk dilengkapkan Semua Maklumat mandatory yang ditetapkan.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS 1. Pemohon dikehendaki melengkapkan borang berkenaan dengan mengisi maklumat mandatori . TIDAK LENGKAP . Pada setiap skrin terdapat butang KEMASKINI utk mengemaskini maklumat yang berkaitan. MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN AKS  Skrin Menu Utama Borang ePermohonan akan dipaparkan.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->