P. 1
Panduan_KEMASKINI_MAKLUMAT_AKS

Panduan_KEMASKINI_MAKLUMAT_AKS

|Views: 499|Likes:
Dipublikasikan oleh Sophie Unie

More info:

Published by: Sophie Unie on Jan 20, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/20/2011

pdf

text

original

SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan AKS

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE ANGGOTA KUMPULAN SOKONGAN (E-PERMOHONAN AKS) Kemaskini Maklumat Permohonan

Muka 1/ 4

Dengan kata lain. Rajah 1 Muka 2/ 4 . pemohon belum membuat Perakuan pada borang e-permohonan berkenaan  Borang e-Permohonan ini boleh dicapai dengan mengakses laman web utama Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) www. a) Borang e-permohonan tersebut BELUM dihantar kepada pihak SPP. Rujuk Rajah 1. KEMASKINI MAKLUMAT PADA BORANG E-PERMOHONAN  Pemohon dibenarkan mengemaskini maklumat pada borang e-Permohonan sekiranya.spp. klik ‘Masuk Ke Laman UTAMA’.gov. Panduan Capaian E-Permohonan AKS Langkah 1 : Dari muka depan laman web SPP.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS A.my.

Rajah 2 Langkah 3 : Skrin AKS e-permohonan akan dipaparkan. klik e-Permohonan AKS untuk masuk ke Sistem Permohonan Online Anggota Kumpulan Sokongan. Kemudian klik butang Rujuk Rajah 3. masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS Langkah 2 : Di laman utama. Rujuk Rajah 2. Di ruangan Pemohon Berdaftar. . Rajah 3 Muka 3/ 4 .

Pada setiap skrin terdapat butang KEMASKINI utk mengemaskini maklumat yang berkaitan. pemohon masih dibenarkan mengemaskini borang e-permohonan berkaitan. Klik Kemaskini untuk melihat semula boring permohonan yang tidak lengkap untuk dilengkapkan Semua Maklumat mandatory yang ditetapkan. Nota: Status Borang Permohonan . Pemohon dikehendaki melengkapkan borang berkenaan dengan mengisi maklumat mandatori .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS 1. MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN AKS  Skrin Menu Utama Borang ePermohonan akan dipaparkan.   Muka 4/ 4 . setelah itu klik butang HANTAR dan cetak untuk simpanan dan rujukan. TIDAK LENGKAP .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->