SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan AKS

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE ANGGOTA KUMPULAN SOKONGAN (E-PERMOHONAN AKS) Kemaskini Maklumat Permohonan

Muka 1/ 4

a) Borang e-permohonan tersebut BELUM dihantar kepada pihak SPP.gov. Rujuk Rajah 1.my. klik ‘Masuk Ke Laman UTAMA’.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS A. Panduan Capaian E-Permohonan AKS Langkah 1 : Dari muka depan laman web SPP. KEMASKINI MAKLUMAT PADA BORANG E-PERMOHONAN  Pemohon dibenarkan mengemaskini maklumat pada borang e-Permohonan sekiranya. Rajah 1 Muka 2/ 4 . pemohon belum membuat Perakuan pada borang e-permohonan berkenaan  Borang e-Permohonan ini boleh dicapai dengan mengakses laman web utama Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) www. Dengan kata lain.spp.

Rajah 3 Muka 3/ 4 . Di ruangan Pemohon Berdaftar. .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS Langkah 2 : Di laman utama. Rajah 2 Langkah 3 : Skrin AKS e-permohonan akan dipaparkan. Kemudian klik butang Rujuk Rajah 3. Rujuk Rajah 2. klik e-Permohonan AKS untuk masuk ke Sistem Permohonan Online Anggota Kumpulan Sokongan. masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan.

TIDAK LENGKAP . Pada setiap skrin terdapat butang KEMASKINI utk mengemaskini maklumat yang berkaitan.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS 1.   Muka 4/ 4 . setelah itu klik butang HANTAR dan cetak untuk simpanan dan rujukan. Klik Kemaskini untuk melihat semula boring permohonan yang tidak lengkap untuk dilengkapkan Semua Maklumat mandatory yang ditetapkan. pemohon masih dibenarkan mengemaskini borang e-permohonan berkaitan. MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN AKS  Skrin Menu Utama Borang ePermohonan akan dipaparkan. Nota: Status Borang Permohonan . Pemohon dikehendaki melengkapkan borang berkenaan dengan mengisi maklumat mandatori .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful