SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan AKS

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE ANGGOTA KUMPULAN SOKONGAN (E-PERMOHONAN AKS) Kemaskini Maklumat Permohonan

Muka 1/ 4

Dengan kata lain. a) Borang e-permohonan tersebut BELUM dihantar kepada pihak SPP.spp. Panduan Capaian E-Permohonan AKS Langkah 1 : Dari muka depan laman web SPP.gov. Rajah 1 Muka 2/ 4 . pemohon belum membuat Perakuan pada borang e-permohonan berkenaan  Borang e-Permohonan ini boleh dicapai dengan mengakses laman web utama Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) www. KEMASKINI MAKLUMAT PADA BORANG E-PERMOHONAN  Pemohon dibenarkan mengemaskini maklumat pada borang e-Permohonan sekiranya.my. Rujuk Rajah 1.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS A. klik ‘Masuk Ke Laman UTAMA’.

masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan. Rujuk Rajah 2. . Kemudian klik butang Rujuk Rajah 3.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS Langkah 2 : Di laman utama. Di ruangan Pemohon Berdaftar. Rajah 2 Langkah 3 : Skrin AKS e-permohonan akan dipaparkan. Rajah 3 Muka 3/ 4 . klik e-Permohonan AKS untuk masuk ke Sistem Permohonan Online Anggota Kumpulan Sokongan.

Nota: Status Borang Permohonan . setelah itu klik butang HANTAR dan cetak untuk simpanan dan rujukan. Pemohon dikehendaki melengkapkan borang berkenaan dengan mengisi maklumat mandatori . MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN AKS  Skrin Menu Utama Borang ePermohonan akan dipaparkan. Pada setiap skrin terdapat butang KEMASKINI utk mengemaskini maklumat yang berkaitan.   Muka 4/ 4 . pemohon masih dibenarkan mengemaskini borang e-permohonan berkaitan. TIDAK LENGKAP . Klik Kemaskini untuk melihat semula boring permohonan yang tidak lengkap untuk dilengkapkan Semua Maklumat mandatory yang ditetapkan.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful