SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan AKS

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE ANGGOTA KUMPULAN SOKONGAN (E-PERMOHONAN AKS) Kemaskini Maklumat Permohonan

Muka 1/ 4

Panduan Capaian E-Permohonan AKS Langkah 1 : Dari muka depan laman web SPP.my.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS A. pemohon belum membuat Perakuan pada borang e-permohonan berkenaan  Borang e-Permohonan ini boleh dicapai dengan mengakses laman web utama Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) www. KEMASKINI MAKLUMAT PADA BORANG E-PERMOHONAN  Pemohon dibenarkan mengemaskini maklumat pada borang e-Permohonan sekiranya.spp. klik ‘Masuk Ke Laman UTAMA’. Rajah 1 Muka 2/ 4 .gov. Rujuk Rajah 1. a) Borang e-permohonan tersebut BELUM dihantar kepada pihak SPP. Dengan kata lain.

masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan. klik e-Permohonan AKS untuk masuk ke Sistem Permohonan Online Anggota Kumpulan Sokongan. Rujuk Rajah 2.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS Langkah 2 : Di laman utama. Rajah 2 Langkah 3 : Skrin AKS e-permohonan akan dipaparkan. Rajah 3 Muka 3/ 4 . . Kemudian klik butang Rujuk Rajah 3. Di ruangan Pemohon Berdaftar.

  Muka 4/ 4 . Pada setiap skrin terdapat butang KEMASKINI utk mengemaskini maklumat yang berkaitan.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS 1. setelah itu klik butang HANTAR dan cetak untuk simpanan dan rujukan. pemohon masih dibenarkan mengemaskini borang e-permohonan berkaitan. TIDAK LENGKAP . MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN AKS  Skrin Menu Utama Borang ePermohonan akan dipaparkan. Klik Kemaskini untuk melihat semula boring permohonan yang tidak lengkap untuk dilengkapkan Semua Maklumat mandatory yang ditetapkan. Nota: Status Borang Permohonan . Pemohon dikehendaki melengkapkan borang berkenaan dengan mengisi maklumat mandatori .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful