SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan AKS

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE ANGGOTA KUMPULAN SOKONGAN (E-PERMOHONAN AKS) Kemaskini Maklumat Permohonan

Muka 1/ 4

KEMASKINI MAKLUMAT PADA BORANG E-PERMOHONAN  Pemohon dibenarkan mengemaskini maklumat pada borang e-Permohonan sekiranya. Dengan kata lain.my. Rujuk Rajah 1.spp. pemohon belum membuat Perakuan pada borang e-permohonan berkenaan  Borang e-Permohonan ini boleh dicapai dengan mengakses laman web utama Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) www.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS A. Panduan Capaian E-Permohonan AKS Langkah 1 : Dari muka depan laman web SPP. Rajah 1 Muka 2/ 4 .gov. a) Borang e-permohonan tersebut BELUM dihantar kepada pihak SPP. klik ‘Masuk Ke Laman UTAMA’.

. Rujuk Rajah 2. Kemudian klik butang Rujuk Rajah 3. Di ruangan Pemohon Berdaftar. Rajah 2 Langkah 3 : Skrin AKS e-permohonan akan dipaparkan. Rajah 3 Muka 3/ 4 . masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan. klik e-Permohonan AKS untuk masuk ke Sistem Permohonan Online Anggota Kumpulan Sokongan.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS Langkah 2 : Di laman utama.

Pemohon dikehendaki melengkapkan borang berkenaan dengan mengisi maklumat mandatori .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS 1. Nota: Status Borang Permohonan . MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN AKS  Skrin Menu Utama Borang ePermohonan akan dipaparkan. Klik Kemaskini untuk melihat semula boring permohonan yang tidak lengkap untuk dilengkapkan Semua Maklumat mandatory yang ditetapkan. Pada setiap skrin terdapat butang KEMASKINI utk mengemaskini maklumat yang berkaitan.   Muka 4/ 4 . setelah itu klik butang HANTAR dan cetak untuk simpanan dan rujukan. pemohon masih dibenarkan mengemaskini borang e-permohonan berkaitan. TIDAK LENGKAP .