SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan AKS

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE ANGGOTA KUMPULAN SOKONGAN (E-PERMOHONAN AKS) Kemaskini Maklumat Permohonan

Muka 1/ 4

gov.spp. pemohon belum membuat Perakuan pada borang e-permohonan berkenaan  Borang e-Permohonan ini boleh dicapai dengan mengakses laman web utama Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) www.my. Rujuk Rajah 1.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS A. klik ‘Masuk Ke Laman UTAMA’. KEMASKINI MAKLUMAT PADA BORANG E-PERMOHONAN  Pemohon dibenarkan mengemaskini maklumat pada borang e-Permohonan sekiranya. Panduan Capaian E-Permohonan AKS Langkah 1 : Dari muka depan laman web SPP. a) Borang e-permohonan tersebut BELUM dihantar kepada pihak SPP. Dengan kata lain. Rajah 1 Muka 2/ 4 .

Rujuk Rajah 2. Di ruangan Pemohon Berdaftar.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS Langkah 2 : Di laman utama. . Kemudian klik butang Rujuk Rajah 3. Rajah 3 Muka 3/ 4 . klik e-Permohonan AKS untuk masuk ke Sistem Permohonan Online Anggota Kumpulan Sokongan. Rajah 2 Langkah 3 : Skrin AKS e-permohonan akan dipaparkan. masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan.

Klik Kemaskini untuk melihat semula boring permohonan yang tidak lengkap untuk dilengkapkan Semua Maklumat mandatory yang ditetapkan. pemohon masih dibenarkan mengemaskini borang e-permohonan berkaitan. TIDAK LENGKAP .   Muka 4/ 4 . Pemohon dikehendaki melengkapkan borang berkenaan dengan mengisi maklumat mandatori . Pada setiap skrin terdapat butang KEMASKINI utk mengemaskini maklumat yang berkaitan. MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN AKS  Skrin Menu Utama Borang ePermohonan akan dipaparkan. setelah itu klik butang HANTAR dan cetak untuk simpanan dan rujukan. Nota: Status Borang Permohonan .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan AKS 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful