P. 1
PELAN STRATEGIK Bola Jaring

PELAN STRATEGIK Bola Jaring

|Views: 2,740|Likes:
Dipublikasikan oleh gamahime

More info:

Published by: gamahime on Jan 20, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/22/2013

pdf

text

original

PELAN STRATEGIK

Kelab bola jaring Smk segambut jaya

DISEDIAKAN OLEH: CIK WAN HAWA DAMIA BT WAN RASNI PUAN NORAZIAH BT ZAKARIA

1

2 . PENCAPAIAN TAHUN 2010 DAN SASARAN 2011-2012 PENCAPAIAN TAHUN 2010 . PELUANG Kemudahan peralatan yang disediakan oleh unit sukan KEKURANGAN Ketiadaan pelapis. MATLAMAT STRATEGIK Menggalakkan penyertaan pelajar-pelajar Tingkatan 1 & 2. INDIKATOR PRESTASI Terdapat pelajar-pelajar 1 & 2 yang mewakili sekolah dalam pasukan bawah 15 tahun. Ketiadaan tempat untuk bermain dan halangan cuaca kerana latihan biasa dilakukan pada waktu petang.ANALISIS SWOT (KELAB BOLA JARING) KEKUATAN Terdapat setiusaha dan pengurusi yang sudi menolong semasa guru suruh. Pemain-pemain yang mewakili sekolah kebanyakannya hanya terdiri daripada pelajar-pelajar tingkatan 5 dan 3 yang berkemungkinan akan meninggalkan sekolah selepas PMR dan SPM. Kebanyakan ahli kelab yang mewakili sekolah merupakan pelajar tingkatan 3 dan 5. KELEMAHAN Kekurangan ahli tingkatan dua. SASARAN TAHUN 2011 ± 2012 2011 Pasukan bola jaring bawah 15 dan 18 tahun dapat mewakili zon dalam pertandingan bola jaring. Menghantar pasukan bola jaring bawah 18 dan 15 tahun menyertai pertandingan peringkat zon di Cochrane.2012 BIL 1 ISU STRATEGIK Tiada pelapis daripada pelajar-pelajar tingkatan 1 dan 2. Masalah pelapis untuk tahun hadapan akan wujud. PELAN STRATEGIK 2011 . Terdapat juga ahli Tingkatan 1 hingga 5 yang rajin turun menjalani latihan. Kesediaan pelajar untuk datang berlatih pada bila-bila masa. 2012 Menghantar pasukan bola jaring bawah 15 dan 18 tahun ke pertandingan peringkat negeri. Menyertai pertandingan bola jaring anjuran Surau Segambut Dalam.

latihan mengikut aras tersebut Jurulatih dan ahli 3 bulan Belum 3 . Mengadakan mesyuarat untuk menyusun jadual latihan TANGGUNGJAWAB Guru Penasihat dan AJK TEMPOH STATUS 1 minggu Sudah 2 SEMASA LATIHAN 1.BIL 1 OBJEKTIF Menambahkan ahli bola jaring . PEMBINAAN PELAN TEKTIKAL Isu Strategik Matlamat Strategik Indikator Prestasi Objektif Strategi Kehadiran semasa latihan tidak konsisten Menarik lebih ramai ahli(48orang) dan ahli yang aktif (24orang) Prestasi pelajar adalah tinggi Menambahkan ahli kelab kepada 24 orang Mengadakan latihan semasa dengan bantuan jurulatih PELAN TEKTIKAL B PROGRAM I L AKTIVITI TANGGUNGJAWAB TEMPOH KUMPULAN SASARAN KOS INDIKATOR PRESTASI 1 Latihan berterusan Latihan diadakan dua kali minggu Jurulatih Guru penasihat Sebelum Semua ahli pertanding kelab yang an berminat Mendapat ahli yang bagus dan berbakat Mengadak 2 Perlawanan persahabatan an latihan intensif dan perlawana n Jurulatih Guru penasihat Sebelum Pasukan pertanding wakil an sekolah dan simpanan Peningkatan kemahiran bermain dan kerjasama PELAN OPERASI LATIHAN BERTERUSAN LANGKAH PROSES KERJA 1 SEBELUM LATIHAN 1.

Mengeluarkan surat kebenaran kepada ibubapa TANGGUNGJAWAB Guru Penasihat dan jurulatih TEMPOH STATUS 1 minggu Belum 2 SEMASA Pemain mengadakan latihan intensif dan perlawanan dalam masa 1 bulan. 1. 4. 6. Berbincang dengan jurulatih dan sekolah pilihan untuk memilih waktu yang sesuai 3. 7. Mengukuhkan kemahiran dan permainan 1 minggu Belum PERANCANGAN TAHUNAN. Jurulatih dan ahli 1 bulan Belum 3 Jurulatih dan guru SELEPAS penasihat MENGADAKAN ANALISIS DAN LATIHAN LANJUTAN Memperbaiki kelemahan yang masih ada.3 SELEPAS LATIHAN 1. Memilih 24 ahli yang terbaik 2. ahli yang lama dan baru untuk pertandingan. Memilih 24 ahli yang terbaik Jurulatih dan AJK 1 minggu Belum PERLAWANAN PERSAHABATAN LANGKAH PROSES KERJA 1 SEBELUM 1. 2. Menyediakan hadiah kenangan Menyediakan van . 5. Kempen tambah ahli dan Mesyuarat Agung Latihan Berterusan Perlawanan persahabatan Pertandingan peringkat sekolah Latihan Intensif Pertandingan peringkat zon dan negeri Majlis perpisahan 4 . 3.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->