TokohTokoh-Tokoh Wayang Raden Antasena

Sawetawis katur versi Yogyakarta. Antasena iku jeneng lain saka Antareja. para dalang Surakarta uwis biasa misah antara tokoh Antasena karo Antareja. Tokoh iki dikenal dadi putra bungsu Bimasena. Antasena dan Antareja iku dua tokoh ingkang beda. . Tapi ing pewayangan zaman saiki. lan sodara lain ibu saka Antareja dan Gatutkaca.RADEN ANTASENA Anantasena. amargi asli ciptaan saking pujangga Jawa. utawa sering disingkat Antasena iku jeneng salah sawijining tokoh pewayangan kang ora kajupuk saka naskah Mahabharata. yaiku putra sulung Bimasena. Ing pewayangan klasik versi Surakarta.

Tapi pas iku Bima lan sodara-sodaranne isih disekap karo sekutu Korawa sing jenenge sodaraGanggatrimuka raja Dasarsamodra. Bima ninggalake Urangayu ing keadaan mbobot sak nalika Dewi Urangayu mseti mbalik ing nageri Amarta. yaitu Pandawa nomor loro. Antasena berhasil nemukake para Pandawa ing keadaan mati amarga disekap ing jero penjara wesi lan dkintirake ing segara. Antasena uga berhasil mateni Ganggatrimuka. Antasena berhasil nguripake Pandhawa maneh. Amarga nggunakake Cupu Madusena pusaka warisan eyange. . Antasena lahir soko ibu kang jeneng Dewi Urangayu putri Batara Mintuna. Banjur dewasa ia mangkat dateng Kerajaan Amarta kanggo nemoni bapak kandungne.AsalAsal-Usul Antasena iku putra bungsu Bimasena utawa Wrekodara. Antasena lahir lan digedeake ing naungan ibu lan eyange.

Raden Antasena .

Antasena dikisahkan sebagai putra Bima yang paling sakti. Kulitnya terlindung oleh sisik udang yang membuatnya kebal terhadap segala jenis senjata. Namun seolahhal ini justru menunjukkan kejujurannya di mana ia memang tidak suka dengan basa-basi duniawi. Ia mampu terbang. amblas ke dalam bumi. Raden Antasena selalu menggunakan bahasa ngoko sehingga seolah-olah tidak mengenal tata krama. basaDalam hal kesaktian. .Sifat lan Kesaktian Antasena digambarkake duwe watak polos lan lugu. Dene Ngomong karo sapa bae. serta menyelam di air. tapi teguh ing pendirian.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful