P. 1
Tokoh-Tokoh Wayang

Tokoh-Tokoh Wayang

|Views: 383|Likes:
Dipublikasikan oleh Dimas Within TemptationLovers

More info:

Published by: Dimas Within TemptationLovers on Feb 07, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/22/2014

pdf

text

original

TokohTokoh-Tokoh Wayang Raden Antasena

Tapi ing pewayangan zaman saiki. yaiku putra sulung Bimasena. para dalang Surakarta uwis biasa misah antara tokoh Antasena karo Antareja. Antasena dan Antareja iku dua tokoh ingkang beda. utawa sering disingkat Antasena iku jeneng salah sawijining tokoh pewayangan kang ora kajupuk saka naskah Mahabharata.RADEN ANTASENA Anantasena. Ing pewayangan klasik versi Surakarta. . Antasena iku jeneng lain saka Antareja. Sawetawis katur versi Yogyakarta. amargi asli ciptaan saking pujangga Jawa. Tokoh iki dikenal dadi putra bungsu Bimasena. lan sodara lain ibu saka Antareja dan Gatutkaca.

Antasena lahir lan digedeake ing naungan ibu lan eyange. yaitu Pandawa nomor loro. Tapi pas iku Bima lan sodara-sodaranne isih disekap karo sekutu Korawa sing jenenge sodaraGanggatrimuka raja Dasarsamodra. Antasena berhasil nemukake para Pandawa ing keadaan mati amarga disekap ing jero penjara wesi lan dkintirake ing segara. Antasena lahir soko ibu kang jeneng Dewi Urangayu putri Batara Mintuna. Bima ninggalake Urangayu ing keadaan mbobot sak nalika Dewi Urangayu mseti mbalik ing nageri Amarta. Amarga nggunakake Cupu Madusena pusaka warisan eyange. Antasena uga berhasil mateni Ganggatrimuka.AsalAsal-Usul Antasena iku putra bungsu Bimasena utawa Wrekodara. . Banjur dewasa ia mangkat dateng Kerajaan Amarta kanggo nemoni bapak kandungne. Antasena berhasil nguripake Pandhawa maneh.

Raden Antasena .

. Ia mampu terbang. Raden Antasena selalu menggunakan bahasa ngoko sehingga seolah-olah tidak mengenal tata krama. tapi teguh ing pendirian.Sifat lan Kesaktian Antasena digambarkake duwe watak polos lan lugu. serta menyelam di air. amblas ke dalam bumi. basaDalam hal kesaktian. Kulitnya terlindung oleh sisik udang yang membuatnya kebal terhadap segala jenis senjata. Namun seolahhal ini justru menunjukkan kejujurannya di mana ia memang tidak suka dengan basa-basi duniawi. Antasena dikisahkan sebagai putra Bima yang paling sakti. Dene Ngomong karo sapa bae.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->