TokohTokoh-Tokoh Wayang Raden Antasena

Tokoh iki dikenal dadi putra bungsu Bimasena. Sawetawis katur versi Yogyakarta. lan sodara lain ibu saka Antareja dan Gatutkaca. yaiku putra sulung Bimasena. Tapi ing pewayangan zaman saiki. Antasena iku jeneng lain saka Antareja. para dalang Surakarta uwis biasa misah antara tokoh Antasena karo Antareja. Antasena dan Antareja iku dua tokoh ingkang beda. amargi asli ciptaan saking pujangga Jawa. utawa sering disingkat Antasena iku jeneng salah sawijining tokoh pewayangan kang ora kajupuk saka naskah Mahabharata. Ing pewayangan klasik versi Surakarta.RADEN ANTASENA Anantasena. .

Amarga nggunakake Cupu Madusena pusaka warisan eyange. Banjur dewasa ia mangkat dateng Kerajaan Amarta kanggo nemoni bapak kandungne. Antasena lahir soko ibu kang jeneng Dewi Urangayu putri Batara Mintuna. Antasena lahir lan digedeake ing naungan ibu lan eyange.AsalAsal-Usul Antasena iku putra bungsu Bimasena utawa Wrekodara. Antasena berhasil nguripake Pandhawa maneh. Antasena uga berhasil mateni Ganggatrimuka. yaitu Pandawa nomor loro. Antasena berhasil nemukake para Pandawa ing keadaan mati amarga disekap ing jero penjara wesi lan dkintirake ing segara. Tapi pas iku Bima lan sodara-sodaranne isih disekap karo sekutu Korawa sing jenenge sodaraGanggatrimuka raja Dasarsamodra. . Bima ninggalake Urangayu ing keadaan mbobot sak nalika Dewi Urangayu mseti mbalik ing nageri Amarta.

Raden Antasena .

Dene Ngomong karo sapa bae. Raden Antasena selalu menggunakan bahasa ngoko sehingga seolah-olah tidak mengenal tata krama. amblas ke dalam bumi. Ia mampu terbang. tapi teguh ing pendirian. . serta menyelam di air. basaDalam hal kesaktian. Antasena dikisahkan sebagai putra Bima yang paling sakti. Kulitnya terlindung oleh sisik udang yang membuatnya kebal terhadap segala jenis senjata.Sifat lan Kesaktian Antasena digambarkake duwe watak polos lan lugu. Namun seolahhal ini justru menunjukkan kejujurannya di mana ia memang tidak suka dengan basa-basi duniawi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful