P. 1
TEKS UCAPAN WAKIL PELAJAR

TEKS UCAPAN WAKIL PELAJAR

|Views: 11,084|Likes:
Dipublikasikan oleh Yaa Ahmad

More info:

Published by: Yaa Ahmad on Mar 21, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/07/2013

pdf

text

original

TEKS UCAPAN WAKIL PELAJAR SEMPENA MAJLIS PERSARAAN PUAN ESAH BT MOHAMMAD DAN EN.

ZAINOL ABIDIN BIN ABU HASSAN TARIKH: 25 JANUARI 2010

Penolong Kanan Petang Yang diraikan Puan Esah Mohamad dan Encik Zainol Abidin bin Abu Hassan. Apabila mengenang kembali saat-saat ketika bersama. dapat kita bersama-sama meraikan majlis perpisahan yang sangat bermakna dan penuh erti pada hari ini. ZAINOL ABIDIN BIN ABU HASSAN Terima kasih Pengerusi Majlis. kedua-dua guru ini bukan sahaja guru. iaitu seorang penulis masyhur dari Jerman ada menyatakan bahawa. Pengetua SMK Cheras Perdana Yang Dihormati Encik Chin Choong Fuan. tetapi ibarat ibu dan bapa kami dalam sebuah keluarga besar di Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras Perdana ini. Hari ini. Yang Dipertua PIBG Yang Dihormati Encik Ishak bin Abdullah. Para Hadirin Yang Diraikan dan Dikasihi Sekalian. Penolong Kanan Puan Esah bt Mohamad. guru-guru serta rakan-rakan sekalian. Itulah butir-butir kata yang dapat digambarkan mengenai Puan Esah Mohamad. Man feelings are always purest and most glowing in the hour of meeting and farewell Setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan. Pada kami. Yang pastinya setiap perpisahan pasti amat menyedihkan. Yang Berusaha Puan Hamidah bt Abdul Rahman. Assalamulaikum warah matullah hiwabarakatuh dan Salam Sejahtera Alhamdulillah.TEKS UCAPAN WAKIL PELAJAR SEMPENA MAJLIS PERSARAAN PUAN ESAH BT MOHAMAD DAN EN. Penolong Kanan Kokurikulum Puan Paridah bt Hashim. Dalam salah satu tulisan karya agung Johann Paul Friedrich Richter. Lembut. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Puan Siti Salmah bt Sulaiman. . kami berasa terharu kerana kehilangan kedua-dua guru yang amat kami sayangi dan cintai.. setinggi-tinggi kesyukuran dirafakkan kepada Yang Maha Berkuasa Allah SWT kerana dengan limpah rahmat dan kuasanya. tenang namun tetap tegas dalam melaksanakan tanggungjawab. pasti ia akan menjadi detik kenangan paling manis yang tidak dapat dilupakan. Puan Esah Mohamad telah memulakan tugasnya sebagai seorang guru pada tanggal 1 Februari 1977 setelah tamat pengajian di Universiti Malaya dalam bidang Ekonomi dan kemudiannya menyambung Diploma Pendidikan.

pelajar SMK Cheras Perdana. Sikap kendiri beliau yang boleh dibawa berbincang.W. patah kan tumbuh. easy-going . namun yang hilang akan tetap kekal abadi. Beliau merupakan seorang guru yang berdedikasi dan passionate terhadap tugas dan tanggungjawab beliau. Beliau juga dikenang sebagai guru yang begitu down to earth dan memahami. Itulah Encik Zainol Abu Hassan yang merupakan mantan guru Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras Perdana. saya sebagai wakil pelajar SMK Cheras Perdana merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan dan terima kasih kepada guruguru kami yang tidak pernah mengenal jemu mendidik dan mengorbankan waktu demi kami. Pada kesempatan ini. melakukan tugas dengan hati yang tulus ikhlas. Beliau juga dikenali sebagai seorang yang berhati murni dan senantiasa memberikan yang terbaik buat para pelajarnya bersesuaian dengan moto hidupnya. Hadirin dan Hadirat sekalian. . Beliau telah memulakan karier sebagai seorang guru pada tahun 1977. hilang kan berganti. Saya akhiri ucapan saya dengan Wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum warah matullah hiwabarakatuh. malah mementingkan kebajikan pelajar melebihi dirinya sendiri. terima kasih.Sepanjang tempoh perkhidmatan Puan Esah Mohammad. Kami berdoa. anak muridmu. Tak tumbuh tak melata. the things you never want to lose . Sekian. the things you are. dipanjangkan usia. bangsa dan negara. semoga Allah S. diberikan kesihatan tubuh badan dan ditambahkan ilmu pengetahuan bagi manfaat agama. tak sungguh orang tak kata. Beliau bukan sahaja seorang guru yang penyayang.T akan melimpahkan rahmat dan peliharaan-Nya kepada Puan Esah Mohamad dan Encik Zainol Abidin Abu Hassan serta keluarga. dan tidak lokek untuk memberikan bantuan apabila diperlukan serta sentiasa berusaha mempermudah sesuatu urusan adalah kualiti yang perlu dicontohi dan di teladani oleh kita semua terutamanya. Memory is a way of holding onto the things you love. Benar kata pepatah Melayu. memberi lebih baik daripada menerima . beliau telah banyak menyumbangkan jasa dan bakti buat anak bangsa terutamanya para pelajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras Perdana kerana di sinilah tempoh perkhidmatannya paling lama iaitu selama 12 tahun. Hadirin dan Hadirat sekalian.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->