P. 1
TEKS UCAPAN WAKIL PELAJAR

TEKS UCAPAN WAKIL PELAJAR

|Views: 10,978|Likes:
Dipublikasikan oleh Yaa Ahmad

More info:

Published by: Yaa Ahmad on Mar 21, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/07/2013

pdf

text

original

TEKS UCAPAN WAKIL PELAJAR SEMPENA MAJLIS PERSARAAN PUAN ESAH BT MOHAMMAD DAN EN.

ZAINOL ABIDIN BIN ABU HASSAN TARIKH: 25 JANUARI 2010

iaitu seorang penulis masyhur dari Jerman ada menyatakan bahawa. Pada kami. pasti ia akan menjadi detik kenangan paling manis yang tidak dapat dilupakan. Yang pastinya setiap perpisahan pasti amat menyedihkan. Assalamulaikum warah matullah hiwabarakatuh dan Salam Sejahtera Alhamdulillah. Pengetua SMK Cheras Perdana Yang Dihormati Encik Chin Choong Fuan. Lembut. Hari ini. Para Hadirin Yang Diraikan dan Dikasihi Sekalian. ZAINOL ABIDIN BIN ABU HASSAN Terima kasih Pengerusi Majlis.. Penolong Kanan Kokurikulum Puan Paridah bt Hashim. Yang Berusaha Puan Hamidah bt Abdul Rahman. Penolong Kanan Puan Esah bt Mohamad. Itulah butir-butir kata yang dapat digambarkan mengenai Puan Esah Mohamad. . Yang Dipertua PIBG Yang Dihormati Encik Ishak bin Abdullah. guru-guru serta rakan-rakan sekalian. Puan Esah Mohamad telah memulakan tugasnya sebagai seorang guru pada tanggal 1 Februari 1977 setelah tamat pengajian di Universiti Malaya dalam bidang Ekonomi dan kemudiannya menyambung Diploma Pendidikan. dapat kita bersama-sama meraikan majlis perpisahan yang sangat bermakna dan penuh erti pada hari ini. Apabila mengenang kembali saat-saat ketika bersama.TEKS UCAPAN WAKIL PELAJAR SEMPENA MAJLIS PERSARAAN PUAN ESAH BT MOHAMAD DAN EN. Penolong Kanan Petang Yang diraikan Puan Esah Mohamad dan Encik Zainol Abidin bin Abu Hassan. Man feelings are always purest and most glowing in the hour of meeting and farewell Setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan. tetapi ibarat ibu dan bapa kami dalam sebuah keluarga besar di Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras Perdana ini. kami berasa terharu kerana kehilangan kedua-dua guru yang amat kami sayangi dan cintai. tenang namun tetap tegas dalam melaksanakan tanggungjawab. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Puan Siti Salmah bt Sulaiman. setinggi-tinggi kesyukuran dirafakkan kepada Yang Maha Berkuasa Allah SWT kerana dengan limpah rahmat dan kuasanya. kedua-dua guru ini bukan sahaja guru. Dalam salah satu tulisan karya agung Johann Paul Friedrich Richter.

the things you never want to lose . . Beliau merupakan seorang guru yang berdedikasi dan passionate terhadap tugas dan tanggungjawab beliau. Beliau telah memulakan karier sebagai seorang guru pada tahun 1977.T akan melimpahkan rahmat dan peliharaan-Nya kepada Puan Esah Mohamad dan Encik Zainol Abidin Abu Hassan serta keluarga. saya sebagai wakil pelajar SMK Cheras Perdana merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan dan terima kasih kepada guruguru kami yang tidak pernah mengenal jemu mendidik dan mengorbankan waktu demi kami. hilang kan berganti. pelajar SMK Cheras Perdana. melakukan tugas dengan hati yang tulus ikhlas. Itulah Encik Zainol Abu Hassan yang merupakan mantan guru Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras Perdana. memberi lebih baik daripada menerima . the things you are.W. anak muridmu. Tak tumbuh tak melata. terima kasih. Sekian. Pada kesempatan ini. Beliau juga dikenali sebagai seorang yang berhati murni dan senantiasa memberikan yang terbaik buat para pelajarnya bersesuaian dengan moto hidupnya. Kami berdoa. malah mementingkan kebajikan pelajar melebihi dirinya sendiri. Saya akhiri ucapan saya dengan Wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum warah matullah hiwabarakatuh. easy-going . namun yang hilang akan tetap kekal abadi. semoga Allah S.Sepanjang tempoh perkhidmatan Puan Esah Mohammad. beliau telah banyak menyumbangkan jasa dan bakti buat anak bangsa terutamanya para pelajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras Perdana kerana di sinilah tempoh perkhidmatannya paling lama iaitu selama 12 tahun. tak sungguh orang tak kata. Beliau juga dikenang sebagai guru yang begitu down to earth dan memahami. diberikan kesihatan tubuh badan dan ditambahkan ilmu pengetahuan bagi manfaat agama. bangsa dan negara. Hadirin dan Hadirat sekalian. Hadirin dan Hadirat sekalian. patah kan tumbuh. Sikap kendiri beliau yang boleh dibawa berbincang. Memory is a way of holding onto the things you love. Beliau bukan sahaja seorang guru yang penyayang. dipanjangkan usia. Benar kata pepatah Melayu. dan tidak lokek untuk memberikan bantuan apabila diperlukan serta sentiasa berusaha mempermudah sesuatu urusan adalah kualiti yang perlu dicontohi dan di teladani oleh kita semua terutamanya.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->