P. 1
Teks MC MTQ

Teks MC MTQ

|Views: 499|Likes:
Dipublikasikan oleh qamarulabdullah

More info:

Published by: qamarulabdullah on Mar 23, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/27/2013

pdf

text

original

Majlis Taddarus Al-Quran & Sambutan Maulidurrasul, Peringkat SMK Agama Tun Sakaran, Semporna

MC Yang dihormati

Ucapan

Catatan

___________________________________________________________ ___________________________________________________________ Yang Berusaha Puan Hajah Hasnah bte Hj Tahir, Pengetua SMK Agama Tun Sakaran, yang dihormati En. Amir Hassan bin Baadul, Penolong Kanan pentadbiran SMKA Tun Sakaran, Ustaz Muhaimin bin Mobin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Ustaz Norsyam bin Abdul Rahman, Penolong Kanan Ko-kurikulum, para hadirin jemputan, guru-guru, peserta-peserta dan pelajar-pelajar yang dikasihi sekalian.

hafazan.Sirih berlipat sirih pinang. Dengan tema kali ini iaitu “Al-Quran Teras Kesejahteraan Umat Gemilang” semoga majlis seperti ini dapat menyemai rasa kecintaan yang mendalam terhadap kalam Allah dan seterusnya mengangkat martabat Al-Quran ketahap tertinggi dan dijadikan petunjuk utama dalam melahirkan insan yang cemerlang di dunia dan akhirat. Pemanis kata selamat datang. Seni Khat. Nasyid. seiring kita menadah tangan menzahirkan rasa kesyukuran ke hadrat Rabbul Izzah. dapat kita dipertemukan dalam Majlis Perasmian Penutup Majlis Tadarus Al. . SMKA Tun Sakaran tahun 2011 Masihi bersamaan 1432 Hijrah ini. Tuhan Yang Maha Esa kerana dengan limpah dan izin Nya jua. Berlangsung tanggal 14 feb sehinggalah 18 feb 2001. Assalamualaikum….Quran dan Sambutan Maulidurrasul Peringkat Sekolah. Berzanji & Marhaban. Awal bismilah pembuka kata. sebanyak 8 acara yang dipertandingkan iaitu Tilawah AlQuran. Syaarahan Agama. dan salam sejahtera… Alhamdulillah. Hiwar. Sirih dari Pulau Mutiara. Kalimatussabah.

Doa minta biar selamat. Majlis diteruskan lagi dengan mempersila Yang Berusaha. menjemput _____________________________________ untuk membacakan doa. majlis dengan segala hormatnya. Pn Hjh Hasnah bte Hj Tahir. Dipersilakan… Terima kasih diucapkan kepada ____________________________________ di atas bacaan doa sebentar tadi. Untuk memberkati lagi majlis kita pada hari ini. . Pengetua SMK Agama Tun Sakaran untuk menyampaikan ucapannya sekaligus membuat perasmian penutup Majlis Tadarus Al-Quran & Sambutan Maulidurrasul SMKA Tun Sakaran 2011.Al-Quran diturun sebagai penyuluh. Membaca dikurnia pahala dan juga rahmat. Angkat doa jari sepuluh.

Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis dengan ini mempersilakan. Untuk menyempurnakan majlis ini. dijemput _______________________________________ selaku Ketua Jemaah Hakim untuk mengumumkan keputusan bagi acara yang dipertandingkan. Pengetua SMK Agama Tun Sakaran atas ucapan yang disampaikan sebentar tadi. Hadirin yang dihormati sekalian. Kini sampailah masanya untuk kita mengetahui keputusan pertandingan bagi acara yang dipertandingkan di Majlis Tadarus Al-Quran SMK Agama Tun Sakaran 2011. Terima kasih majlis ucapkan kepada Yang Berusaha Pn Hjh Hasnah Bte Hj Tahir. .

Terima kasih juga kepada semua guru. Jawatankuasa Pengelola dan seluruh pihak yang telah menjayakan Majlis Tadarus Al-Quran & Sambutan Maulidurrasul Peringkat Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tun Sakaran tahun 2011M/1432H ini. Dengan berakhirnya penyampaian hadiah sebentar tadi maka Majlis Tadarus Al-Quran SMK Agama Tun Sakaran 2011M/1432H pada kali ini sampai ke penghujungnya. Alhamdulillah.. . para peserta yang mengambil bahagian.Terima kasih diucapkan. Bunga melur bunga kenanga Cantik disusun penyeri anjung Al-Quran bagaikan intan permata Al-Quran dijunjung umat disanjung Bunga mawar cantik berseri Mekar disirami si embun pagi Majlis Tadarus Al-Quran mengundur diri Semoga tahun hadapan berjumpa lagi.

Kalau ada kepuk di ladang. WABILLAHI TAUFIQ WAL HIDAYAH WASSALAMUALAIKUM W. marilah kita tutup majlis ini dengan samasama membaca Asma ul Husna. Diberi Allah umur panjang. Boleh juga tumpang mandi. Boleh kita jumpa lagi.RT. Akhir kalam. Sekian. Seterusnya dijemput kepada semua guru-guru ke jamuan makan tengah hari .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->