P. 1
Teks MC MTQ

Teks MC MTQ

|Views: 487|Likes:
Dipublikasikan oleh qamarulabdullah

More info:

Published by: qamarulabdullah on Mar 23, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/27/2013

pdf

text

original

Majlis Taddarus Al-Quran & Sambutan Maulidurrasul, Peringkat SMK Agama Tun Sakaran, Semporna

MC Yang dihormati

Ucapan

Catatan

___________________________________________________________ ___________________________________________________________ Yang Berusaha Puan Hajah Hasnah bte Hj Tahir, Pengetua SMK Agama Tun Sakaran, yang dihormati En. Amir Hassan bin Baadul, Penolong Kanan pentadbiran SMKA Tun Sakaran, Ustaz Muhaimin bin Mobin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Ustaz Norsyam bin Abdul Rahman, Penolong Kanan Ko-kurikulum, para hadirin jemputan, guru-guru, peserta-peserta dan pelajar-pelajar yang dikasihi sekalian.

Berlangsung tanggal 14 feb sehinggalah 18 feb 2001. Syaarahan Agama. dan salam sejahtera… Alhamdulillah. hafazan. . Dengan tema kali ini iaitu “Al-Quran Teras Kesejahteraan Umat Gemilang” semoga majlis seperti ini dapat menyemai rasa kecintaan yang mendalam terhadap kalam Allah dan seterusnya mengangkat martabat Al-Quran ketahap tertinggi dan dijadikan petunjuk utama dalam melahirkan insan yang cemerlang di dunia dan akhirat. Awal bismilah pembuka kata. seiring kita menadah tangan menzahirkan rasa kesyukuran ke hadrat Rabbul Izzah. Hiwar. dapat kita dipertemukan dalam Majlis Perasmian Penutup Majlis Tadarus Al. Pemanis kata selamat datang. Assalamualaikum….Sirih berlipat sirih pinang. Tuhan Yang Maha Esa kerana dengan limpah dan izin Nya jua.Quran dan Sambutan Maulidurrasul Peringkat Sekolah. Kalimatussabah. Berzanji & Marhaban. SMKA Tun Sakaran tahun 2011 Masihi bersamaan 1432 Hijrah ini. Sirih dari Pulau Mutiara. Seni Khat. Nasyid. sebanyak 8 acara yang dipertandingkan iaitu Tilawah AlQuran.

. Dipersilakan… Terima kasih diucapkan kepada ____________________________________ di atas bacaan doa sebentar tadi. Pengetua SMK Agama Tun Sakaran untuk menyampaikan ucapannya sekaligus membuat perasmian penutup Majlis Tadarus Al-Quran & Sambutan Maulidurrasul SMKA Tun Sakaran 2011. menjemput _____________________________________ untuk membacakan doa. Pn Hjh Hasnah bte Hj Tahir.Al-Quran diturun sebagai penyuluh. Membaca dikurnia pahala dan juga rahmat. Doa minta biar selamat. majlis dengan segala hormatnya. Untuk memberkati lagi majlis kita pada hari ini. Majlis diteruskan lagi dengan mempersila Yang Berusaha. Angkat doa jari sepuluh.

Pengetua SMK Agama Tun Sakaran atas ucapan yang disampaikan sebentar tadi. . Hadirin yang dihormati sekalian. Untuk menyempurnakan majlis ini. Terima kasih majlis ucapkan kepada Yang Berusaha Pn Hjh Hasnah Bte Hj Tahir. dijemput _______________________________________ selaku Ketua Jemaah Hakim untuk mengumumkan keputusan bagi acara yang dipertandingkan.Dengan segala hormatnya dipersilakan. Kini sampailah masanya untuk kita mengetahui keputusan pertandingan bagi acara yang dipertandingkan di Majlis Tadarus Al-Quran SMK Agama Tun Sakaran 2011. Majlis dengan ini mempersilakan.

Terima kasih diucapkan. . Terima kasih juga kepada semua guru. Dengan berakhirnya penyampaian hadiah sebentar tadi maka Majlis Tadarus Al-Quran SMK Agama Tun Sakaran 2011M/1432H pada kali ini sampai ke penghujungnya. Alhamdulillah. Jawatankuasa Pengelola dan seluruh pihak yang telah menjayakan Majlis Tadarus Al-Quran & Sambutan Maulidurrasul Peringkat Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tun Sakaran tahun 2011M/1432H ini. para peserta yang mengambil bahagian.. Bunga melur bunga kenanga Cantik disusun penyeri anjung Al-Quran bagaikan intan permata Al-Quran dijunjung umat disanjung Bunga mawar cantik berseri Mekar disirami si embun pagi Majlis Tadarus Al-Quran mengundur diri Semoga tahun hadapan berjumpa lagi.

Akhir kalam. Diberi Allah umur panjang.RT. Boleh juga tumpang mandi. Seterusnya dijemput kepada semua guru-guru ke jamuan makan tengah hari .Kalau ada kepuk di ladang. WABILLAHI TAUFIQ WAL HIDAYAH WASSALAMUALAIKUM W. Boleh kita jumpa lagi. Sekian. marilah kita tutup majlis ini dengan samasama membaca Asma ul Husna.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->