Anda di halaman 1dari 2

1.

Ana luwih saking 100 milyar galaksi neng jagad raya


-galaksi sing paling gede duwe jumlah bintang sekitar 400 milyar
-angger ente pada pengen ngitung jumlah sakabehe bintang neng galaksi bima sakti
(dianggep 1 bintang/detik) ente butuh waktu 3000 tahun nggo ngrampungna ngitung
2. Matahari kuwe objek sing paling gede neng tata surya
-ukurane sekitar 1,3 juta x volume bumi (kweh detung dewek :qeqeqeq:)
-abote 98% saka total abot tata surya (matahari + planet lan satelite)
-suhu:: permukaan sekitar 6000 derajat celcius, jeroane sekitar 15.000.000 deraj
at celcius mateng kweh :D
3. Bulan saben tahun tambah adoh saka bumi (3,8 cm/tahun)
-saben tahun bulan tambah adoh 3,8 cm saka bumi, kiye menyebabkan rotasi bumi ya
semakin alon. tiap 100 tahun rotasi bumi semakin lambat 2 mili detik (100 tahun
maning sedina luwih suwe 2 mili detik)
4. Jupiter planet paling gede neng tata surya
-selain paling gede, jupiter juga planet sing rotasine paling cepet :D sedian ne
ng jupiter cuma butuh 9 jam 55 menit
-jupiter duwe 62 satelit (semacam bulane bumi ngonong lah), salah siji satelite
jupiter di bungkus es :katisen:
5. Saturnus, planet terbesar nomer loro, planet sing paling padang neng tata sur
ya
-kepadatan materi pembentuk planet saturnus rendah nemen dadi planet kiye secara
perhitungan fisika bisa mengapung neng banyu
6. Asteroid paling akeh neng antarane planet mars karo jupiter
-asteroid kuwe produke tata surya sing dadi sekitar 400 milyar tahun lalu
-asteroid sing berbahaya (sing bisa ngrusak sebagian besar bumi) terjadi sekitar
100.000 tahun sekali (siap2 john :esteh:)
7. Berdasar perhitungan akurat, ana 14 blackhole (lubang hitam) sing wis di keta
hui
-sing paling perek arane Cygnus X-1 jarake 8.000 tahun cahaya ( angger mlaku pir
ang menit kweh :qeqeqeq: )
-blackhole bisa nyedot apa bae sing lewat neng bolongane, tapi ora bakal ngusak
struktur jagad raya
-sebuah blackhole bisa nyedot blackhole liyane sing luwih cilik angger jarake pe
rek
-blackhole juga bisa mbelah utawa nggabung
-blackhole ora bisa di dileng nganggo mata kepala soale blackhole juga nyerep ca
haya :cools:
8. Tembok china katon saking luar angkasa (GOROH)
-Jalan tol, airport, bendungan, piramida, bahkan kendaraan sing gede2 bisa di di
leng saka jarak 217 kilometer saka bumi
-Faktane, tembok cina malah luwih ora katon dibanding objek sing wis disebutna n
eng nduwur, soale warna tembok cina ora kontras
9. aku kurang bgitu paham bahasa masalah rasi bintang :pisss:
10. Angkasa sing paling peteng, sing ora mingkin ana apa2 neng kono, suhune kira
2 -270 derajat celsius
-biasane suhu neng luar angkasa -273 derajat celcius, kecuali sing kena radiasi
bintang (luwih panas)
11. Mati neng luar angkasa,
Angger menungsa ujug2 di delah neng luar angkasa, seng terjadi:
-udara neng paru-paru lan alat pencernaan mengembang nyebabaken dekompresi
-banyu bisa spontan nguap (artine air liur (idu), banyu mata, lan jaringan sing
liyane juga bakalan langsung nguap
-radiasi langsung saking matahari lan bintang bakalan gawe mateng (wong wis di s
aring atmosfir be dewek esih kepanasen :qeqeqeq:)
-lakane tekanan udara nyebabaken kerja paru-paru dadi kuwalik (oksigen sing wis
neng getih dibalekna maning maring paru2, akhire mati lemes)
12. Neng keadaan udara vakum neng luar angkasa nyebabaken angger ana logam otoma
tis pada saling tempel pokke nggabung dadi siji (eling film spidermen ora :pisss
:)
13. Astronot ora bisa sendawa (antog)
-gravitasi sing rendah nemen nyebabaken cairan ora misah karo gas, dadine ora mu
ngkin sendawa (ngentut bisa ora ya??)
14. Kabeh cairan neng luar angkasa melayang bentuke bola (bunder soale gravitasi
ne rendah nemen)
15. Ente pan njerit bantere kaya ngapa ora bakal krungu neng luar angkasa (soale
hampa udara dadine ora bisa menghantarkan getaran suarane ente)