Anda di halaman 1dari 2

ALBULESCU, Mircea

DLN: Bucuresti, 4 octombrie 1934

Filmografie
An Film Regizor
1955 Alarma in munti Dinu Negreanu
1957 Pasarea furtunii Dinu Negreanu
1966 Dacii Sergiu Nicolaescu
1968 Vin ciclistii Aurel Miheles
1969 Canarul si viscolul Manole Marcus
Prea mic pentru un razboi atat de mare Radu Gabrea
1970 Mihai Viteazul Sergiu Nicolaescu
Neinfricatii - serial TV Iulian Mihu
1971 Printre colinele verzi Nicolae Breban
Puterea si adevarul Manole Marcus
1972 Bariera Mircea Muresan
Lupul marilor Alecu Croitoru, Wolfgang Staudte
Sageata capitanului Ion Aurel Miheles
1973 Sapte zile Mircea Veroiu
Capcana Manole Marcus
Dincolo de nisipuri Radu Gabrea
1974 Actorul si salbaticii Manole Marcus
Tatal risipitor Adrian Petringenaru
Trei scrisori secrete Virgil Calotescu
1975 Cursa Mircea Daneliuc
Dincolo de pod Mircea Veroiu
Zile fierbinti Sergiu Nicolaescu
1976 Tufa de Venetia Petre Bokor
Ultima noapte a singuratatii Virgil Calotescu
1977 Actiunea Autobuzul Virgil Calotescu
Editie speciala Mircea Daneliuc
Mania Mircea Veroiu
Pentru patrie Sergiu Nicolaescu
Razboiul de independenta - serial TV Doru Nastase, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis
1978 Artista, dolarii si ardelenii Mircea Veroiu
Bratele Afroditei Mircea Dragan
Drumuri in cumpana Virgil Calotescu
Revansa Sergiu Nicolaescu
Un om in loden Nicolae Margineanu
Vacanta tragica Constantin Vaeni
1979 Cumpana Cristiana Nicolae
Mihail, caine de circ Sergiu Nicolaescu
1980 Ancheta Constantin Vaeni
1981 Inghititorul de sabii Alexa Visarion
Capcana mercenarilor Sergiu Nicolaescu
Orgolii Manole Marcus
Semnul sarpelui Mircea Veroiu
Wilhelm cuceritorul - serial TV Gilles Grangier, Sergiu Nicolaescu
1982 La capatul liniei Dinu Tanase
1983 Amurgul fantanilor Virgil Calotescu
Dragostea si revolutia Gheorghe Vitanidis
Viraj periculos Sergiu Nicolaescu
1984 Horea Mircea Muresan
Ziua Z Sergiu Nicolaescu
1985 Anotimpul iubirii Iulian Mihu
Noi, cei din linia intai Sergiu Nicolaescu
Punct si de la capat Alexa Visarion
ALBULESCU, Mircea
1986 Cale libera Nicu Stan
Cantec in zori Dinu Tanase
Totul se plateste Mircea Moldovan
Trenul de aur Bohdan Poreba
1987 Flacari pe comori Nicolae Margineanu
1989 Momentul adevarului Andrei Blaier
Serenada pe Dunare Jukio Fukamuki
1990 Ramanerea Laurentiu Damian
1991 Drumul cainilor Laurentiu Damian
1992 Cel mai iubit dintre pamanteni Serban Marinescu
Rosenemil - o tragica iubire Radu Gabrea
1993 Somnul insulei Mircea Veroiu
1995 Craii de Curtea Veche Mircea Veroiu

Premii
Festivalul, anul Filmul
ACIN 1972 Puterea si adevarul
ACIN 1982 Inghititorul de sabii, Orgolii

Filme de referinta
1957 Pasarea furtunii Dinu Negreanu
1971 Puterea si adevarul Manole Marcus
1973 Dincolo de nisipuri Radu Gabrea
1975 Cursa Mircea Daneliuc
1981 Inghititorul de sabii Alexa Visarion
Orgolii Manole Marcus
1982 La capatul liniei Dinu Tanase
1990 Ramanerea Laurentiu Damian
1995 Craii de Curtea Veche Mircea Veroiu