Anda di halaman 1dari 1

ADREI, Violeta

DLN: Cernatu, Brasov 29 martie 1941

Filmografie

An Film Regizor
1966 Golgota Mircea Dragan
Fratii Mircea Moldovan, Gica Gheorghe
1970
Neinfricatii - serial TV Iulian Mihu
1971 Felix si Otilia Iulian Mihu
1972 Asta seara dansam in familie Geo Saizescu
O suta de lei Mircea Saucan
1973 Dincolo de nisipuri Radu Gabrea
Veronica se intoarce Elisabeta Bostan
Stefan cel Mare - Vaslui 1475 Mircea Dragan
Agentul straniu Savel Stiopul
1974 Nu filmam sa ne amuzam Iulian Mihu
Trei scrisori secrete Virgil Calotescu
Un august in flacari - serial TV Dan Pita, Alexandru Tatos
In pulberea de stele Gottfried Kloditz
Alexandra si infernul Iulian Mihu
1975
Casa de la miezul noptii Gheorghe Vitanidis
Comoara din Carpati - film TV Cornel Todea
1976 Mama Elisabeta Bostan
Aurel Vlaicu Mircea Dragan
Eu, tu si Ovidiu Geo Saizescu
1977
Regasire Stefan Traian Roman
Severino cClaus Dobberke
Al patrulea stol Timotei Ursu
1978
Bratele Afroditei Mircea Dragan
Clipa Gheorghe Vitanidis
1979
Lumina palida a durerii Iulian Mihu
1980 Cowboys Dean Reed
Capcana mercenarilor Sergiu Nicolaescu
O lume fara cer Mircea Dragan
1981
Saltimbancii Elisabeta Bostan
Un saltimbanc la Polul Nord Elisabeta Bostan
1982 Comoara Iulian Mihu
Amurgul fantanilor Virgil Calotescu
1983
Ca-n filme Manole Marcus
1985 Radeti ca-n viata Andrei Blaier
1990 Flacaul cu o singura bretea Iulian Mihu

Premii
Festivalul, anul Filmul
ACIN 1978 Eu, tu si Ovidiu

Filme de referinta
1972 Asta seara dansam in familie Geo Saizescu
Alexandra si infernul Iulian Mihu
1975
Casa de la miezul noptii Gheorghe Vitanidis
1977 Eu, tu si Ovidiu Geo Saizescu
1978 Bratele Afroditei Mircea Dragan