P. 1
PELAN STRATEGIK LINUS

PELAN STRATEGIK LINUS

|Views: 105|Likes:
Dipublikasikan oleh Wan Shakiroh Wan Omar

More info:

Published by: Wan Shakiroh Wan Omar on Apr 28, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/28/2011

pdf

text

original

PENGENALAN Program LINUS adalah singkatan dari Literacy & Numeracy Screening di mana Minister Key Performance Indicators ( MKPI

) KPM telah menyasarkan bahawa semua murid normal berkeupayaan untuk menguasai asas literasi dan numerasi selepas tiga tahun mengikuti pendidikan rendah menjelang 2012. Justeru,setiap segala yang diatur,disusun dan dijalankan adalah dengan satu hasrat iaitu kejayaan program LINUS. Sehubungan dengan itu, bagi merealisasikan hasrat ini, satu bentuk perancangan yang baik, tersusun, terarah, bermatlamat dan bermakna perlu direncanakan. Perancangan Strategik LINUS merupakan satu usaha untuk menetapkan hala tuju perjalanan program LINUS sekolah ini agar dapat menyumbang sesuatu kepada murid-murid tahap satu. Perancangan stategik yang disusun ini akan menjadi pelan operasi bagi setiap program yang akan dilaksanakan oleh Jawatankuasa LINUS sekolah ini.

1

TAN LAY SZE CIK SURIA SHALINA GURU PEMULIHAN EN. SITI MAZIAH BT MALIK NAIB PENGERUSI 1 CIK HJH. NORAISHAH 2 .MALAYSIA PN. NASYIRAH BT AMZAH KETUA PANITIA B. NOOR FAIZAH BT ZULKIFLI SETIAUSAHA PN.NOORFAIZAH PN.NORAZLINAWATI GURU BIMBINGAN & KAUNSELING PN.WAN SHAKIROH BT WAN OMAR PENYELARAS LITERASI PN. NORLAILA PN.NURUL RAEDAH PN.CARTA ORGANISASI LINUS TAHUN 2011 PENGERUSI DATIN SAKINAH BT OMAR TIMBALAN PENGERUSI PN.MOHD SAJERI GURU DATA PN.WAN SHAKIROH BT WAN OMAR PENYELARAS TAHUN PN.WAN SHAKIROH GURU LINUS PN.WAN SHAKIROH PN. CHE RAHIMAH BT CHE WAHAB NAIB PENGERUSI 2 EN. VEJAYA A/L BAPPUSAMY PENYELARAS NUMERASI PN.NOORFAIZAH MATEMATIK PN.

2.Melahirkan 100% murid yang dapat menguasai asas literasi dan numerasi setelah mengikuti pendidikan tahap 1. berketerampilan dan berdaya saing. 3 . misi Jawatankuasa LINUS SKSS akan : 1. agar dapat mencapai tahap kegemilangan yang dibanggakan. Melahirkan murid yang berilmu dan berkebolehan dalam bidang ilmu. Demi merealisasikan apa yang dicita-cita. berakhlak tinggi. Memberikan pendidikan yang berkualiti setanding dengan sekolah-sekolah terbaik di Kuala Lumpur. Menjalin hubungan mesra dan harmonis antara warga sekolah. 3.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->