Aku Sebuah Beg

Aku sebuah beg. Aku bernama Morgirl. Aku berwarna hitam. Aku dilahirkan di sebuah kilang yang besar yang terletak di London.

Setelah siap dibuat, aku dibungkus dengan plastik lalu dimasukkan ke dalam kotak yang besar bersama-sama kawan-kawanku.Aku dihantar ke kedai beg dengan lori. Apabila tiba di kedai beg, pekerja itu terus menyusun aku dan kawan -kawanku ke atas rak. Kemudian, badanku dilekatkan tanda harga. Aku berasa gembira kerana dapat berkenalan dengan ramai kawan. Pada suatu hari, seorang budak dan ibunya dating ke kedai itu. Dia hendak membeli beg. Dia membelek-belek beg-beg diatas rak. Dia ternampak kecantikan aku.Dia suka akan aku dan dia meminta ibunya membeli aku dengan harga RM104.80.

Tuanku bernama Nur Hashikeen.Dia bersekolah di SJK(c) Sin Hwa.Dia menggunakan aku untuk mengisi buku teks, buku latihan dan alat tulis. Setiap hari, dia membawa aku ke sekolah.Apabila badanku sudah kotor,dia akan mencuci aku dengan bersih.Dia menjaga aku dengan baik.

Aku bersyukur kerana mempunyai tuan yang penyayang. Aku berjanji akan memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada tuanku.