BIODATA SAYA

NAMA : UMUR : NO.KAD PENGENALAN : NO.SURAT BERANAK : TARIKH LAHIR : TEMPAT LAHIR : SEKOLAH RENDAH : SEKOLAH MENENGAH : ALAMAT : HOBI : CITA-CITA : MINUMAN.KEGEMARAN : MAKANAN.KEGEMARAN :

NUR NABIHAH BTE MOHD ISMAIL 13 TAHUN 970906-01-6728 AG 01383 6 SEPTEMBER 1997 HOSPITAL BATU PAHAT SK CONVENT SMK CONVENT

73,KAMPUNG LINAU KECIL PASIR,BATU PAHAT JOHOR MEMBACA NOVEL GURU @ PENSYARAH JUS ANGGUR CHICKEN CHOP & NASI PATAYA

BIODATA AYAH

NAMA : NAMA PANGGILAN : UMUR :

MOHD ISMAIL BIN YUSAK MAIL 54 TAHUN

NO.KAD PENGENALAN : 560128-01-6155 NO.SURAT BERANAK : PEKERJAAN : TEMPAT KERJA : TARIKH LAHIR : TEMPAT LAHIR : SEKOLAH RENDAH : SEKOLAH MENENGAH : 4930365 PEMBANTU TAKBIR PUSAT PENGUMPULAN SUSU JABATAN PERKHIDMATAN HAIWAN 28 JANUARI 1956 HOSPITAL BATU PAHAT SK PARIT BILAL SMK DATO¶ BENTARA LUAR

MINUMAN.KEGEMARAN : MILO PANAS & TEH PANAS MAKANAN.KEGEMARAN : SEMUA YANG HALAL ANAK YANG KE BERAPA : ANAK PERTAMA DARIPADA 9 ORANG ADIKBERADIK

BIODATA EMAK

KEGEMARAN : SEMUA YANG HALAL MAKANAN.SURAT BERANAK : PEKERJAAN : TEMPAT KERJA : TARIKH LAHIR : TEMPAT LAHIR : SEKOLAH RENDAH : SEKOLAH MENENGAH : ZALEHA BTE PARTIMAN LEHA 47 TAHUN 630112-01-6194 7154372 GURU SK CONVENT 12 JANUARI 1963 KAMPUNG SAWAH RING GERSIK SK LKTP KEMELAH SMK DATO¶ BENTARA DALAM MINUMAN.NAMA : NAMA PANGGILAN : UMUR : KAD PENGENALAN : NO.KEGEMARAN : SEMUA YANG HALAL BIODATA ABANG .

KEGEMARAN : SEMUA YANG HALAL MINUMAN.NAMA : NAMA PANGGILAN : UMUR : MOHD ZAKI BIN MOHD ISMAIL ALONG@ZAKI@KI@ZACK 21 TAHUN NO.KAD PENGENALAN : 890508-01-5041 NO SURAT BERANAK : TARIKH LAHIR : TEMPAT LAHIR : SEKOLAH RENDAH : I O58815 8 MEI 1989 HOSPITAL BATU PAHAT SK PARIT BILAL SEKOLAH MENENGAH: SMK TINGGI BATU PAHAT & SMK SAINS ALAM UNIVERSITI : HOBI : CITA-CITA : UNIVERSITI TUN HUSSIN ONN MALAYSIA BERMAIN KOMPUTER JURUTERA MAKANAN.KEGEMARAN : SEMUA YANG HALAL BIODATA KAKAK .

NAMA : NAMA PANGGILAN : UMUR : NO.1993 HOSPITAL BATU PAHAT SK CONVENT SEKOLAH MENENGAH : SMK CONVENT HOBI : CITA-CITA : MAKANAN.KEGEMARAN : MEMASAK PENSYARAH MEE GORENG JUS OREN BIODATA KAKAK .KEGEMARAN : MINUMAN.10.IC : NUR AQILAH BTE MOHD ISMAIL AQILA@QILA@ANGAH 17 TAHUN 931012-01-6866 NO SURAT BERANAK : J 928407 TARIKH LAHIR : TEMPAT LAHIR : SEKOLAH RENDAH : 12.

6.SURAT BERANAK : AA 42561 TARIKH LAHIR : TEMPAT LAHIR : SEKOLAH RENDAH : 24.KEGEMARAN : SEMUA MAK MASAK MINUMAN.1995 HOSPITAL BATU PAHAT SK CONVENT SEKOLAH MENEGAH : SMK TEMENGGONG IBRAHIM HOBI : CITA-CITA : BERMAIN KOMPUTER & MEMBACA BUKU DOKTOR KANAK-KANAK MAKANAN.NAMA : NAMA PANGGILAN : UMUR : KAD PENGENALAN : NUR SHAFIQAH BTE MOHD ISMAIL IQAH@UDA@SHAFIQAH 15 TAHUN 950624-01-5278 NO.KEGEMARAN : AIR PUTIH DAN MILO AIS BOIDATA ADIK .

KEGEMARAN : AIR SIRAP .KEGEMRAAN: SEMUA YANG HALAL MINUMAN.NAMA : NAMA PANGGILAN : UMUR : NO SURAT BERANAK : TARIKH LAHIR : TEMPAT LAHIR : SEKOLAH RENDAH : HOBI : CITA-CITA : MUHAMMAD ZULHILMI BIN MOHD ISMAIL AMIE@ZUL 8 TAHUN AY 27928 26 JUN 2002 HOSPITAL BATU PAHAT SK PARIT BILAL MEWARNA POLIS MAKANAN.

.Dan juga kepada kawan-kawan saya yang membentu saya untuk menyiapkan Kerja Kursus Sejarah ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada kedua ibubapa saya iaitu Mohd Ismail Bin Yusak dan Zaleha Bt Partiman yang telah memberi perangsang dan sentiasa memberikan bantuan serta sokongan ketika saya memerlukannya. iaitu Puan Hjh Hanim Bt Abdullah dan guru-guru sejarah terutamanya guru saya iaitu Cik Norizan Bt Abas yang telah mencurahkan ilmu dan membimbing saya untuk manyiapkan tugasan ini. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada adikberadik saya kerana turut memberikan kerjasama kepada saya untuk menyiapkan tugasan ini. Ribuan terima kasih juga kepada pihak sekolah .Saya Nur Nabihah dari kelas 1 Dahlia ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang telah membentu saya untuk menyiapkan tugasan Kerja Kursus Sejarah ini.

.Saya telah berjaya menyiapkan Kerja Kursus Sejarah ini diatas pertolongan guru-guru.Oleh itu. Saya dapat menjalinkan hubungan yang lebih akrab lagi di kalangan ahli keluarga. Saya dapat mengenali ahli keluarga dengan lebih mendalam lagi. Saya dapat mengetahui dan memahami asal usul dan sejarah keluarga saya.kawan-kawan dan juga keluarga saya sendiri.melalui Kerja Kursus Sejarah ini saya dapati tiga kajian objektif.

Ayah saya seorang yang amat tegas dan amat bertanggungjawab.Dia juga telah mendidik dan mengajarkami erti kehidupan.Apabila saya ada masalah di sekolah.TOKOH KELUARGA Saya amat berbangga terhadap setiap ahli kelurga saya terutamanya ayah saya.ayah saya bagaikan guru kaunseling.dia tidak pernah berasa jemu atau bosan untuk bekerja sebagai pembantu takbir.Dia akan memberi pendapat serta tunjuk ajar kepada saya.Dia akan memberi tunjuk ajar dengan baik.Ayah saya merupakan seorang pembantu takbir dan telah berkerja selama 25 tahun.Walaupun begitu.Apabila kami membuat sabarang kesalahan dan kesilapan.Ayah saya juga seorang yang tidak mudah putus asa dalam membuat sebarang kerja. .Saya amat berbangga dengan ayah.ayah saya akan menegur saya dan menasihati saya dengan baik.

Semoga dikurniakan taufik dan hidayat serta jalan yang lurus.Inilah harapan dan impian saya. .Di samping itu juga.keluarga bahagia merupakan harapan dan impian setiap orang.begitu juga saya.Saya juga berdoa agar adikberadik saya berjaya dalam hidup mahupun dalam kerjaya masing-masing yang bakal mereka menceburi.HARAPAN DAN IMPIAN Sememangnya.Semoga tiada perkara buruk yang berlaku ke atas keluarga saya.Dan saya juga berharap agar keluarga saya sentiasa bersama sampai akhir hayat.Saya berharap agar keluarga saya sentiasa bahagia dan selalu diberkati oleh Allah tidak kira dalam apa jua keadaan sekalipun.saya berharap agar keluarga saya kekal hingga ke akhir hayat.

Saya banyak mendapat maklumat tentang ahli keluarga saya yang sebelum ini tidak saya tahu.memupuk kasih sayang dan bangga terhadap keluarga saya. Kini.banyak pengetahuan yang telah saya perolehi.memberi peluang kepada saya untuk menguasai kemahiran membuat penyelidikan dan komunikasi.saya tidak mengenali erti putus asa dalam melaksanakan sesuatu tugasan.RUMUSAN Saya amat bersyukur kerana dapat menyiapkan kerja kursus sejarah ini dalam masa yang ditetapkan. Melalui kerja kursus ini juga.Nilai yang saya peroleh dalam menjalankan kajian ini ialah keberanian. .Ketika menjalankan kajian ini.Dengan ini saya dapat menghargai kehadiran setiap ahli keluarga saya dengan lebih baik.

11.1963 08.01.06.1993 24.01.05.06.1956 ZALEHA BT PARTIMAN MOHD ZAKI NUR AQILAH NUR SHAFIQAH NUR NABIHAH MUHAMMAD ZULHILMIE ISMAIL & ZALEHA perkhawinan PARTIMAN BIN GHAZALI 12.2002 08.1995 06.PERISTIWA BERSEJARAH MOHD ISMAIL BIN YUSAK 28.1997 26.09.1989 12.10.1987 Ulang tahun kelahiran Ulang tahun kelahiran Ulang tahun kelahiran Ulang tahun kelahiran Ulang tahun kelahiran Ulang tahun kelahiran Ulang tahun kelahiran Ulang tahun 28.06.2006 Kematian .

RUJUKAN Orang Sumber :-  MOHD ISMAIL BIN YUSAK (AYAH)  ZALEHA BT PARTIMAN (EMAK)  MOHD ZAKI (ABANG)  NUR AQILAH (KAKAK)  NUR SHAFIQAH (KAKAK)  MUHAMMAD ZULHILMI (ADIK) .

TAJUK KAJIAN .

HASIL KAJIAN .

BIODATA AHLI KELUARGA SAYA .

LAMPIRAN .

ISI KANDUNGAN 1. PENGHARGAAN 4. RUJUKAN . LAMPIRAN 9. TAJUK KAJIAN 2. SENARAI KANDUNGAN 3. KAEDAH KAJIAN 6. OBJEKTIF KAJIAN 5. RUMUSAN 8. HASIL KAJIAN 7.

DATUK DAN NENEK KAMU BEKERJA SEBAGAI KERANI DI JKR (JABATAN KERJA RAYA)AYAH MEMPUNYAI 4 ORANG ADIK BERADIK DAN AYAH MERUPAKAN ANAK YANG BONGSU. SAYA : APAKAH HARAPAYAH TERHADAP SAYA DAN KELUARGA? AYAH : AYAH BERHARAP KAMU AKAN BELAJAR BERSUNGGUH-SUNGGUH SUPAYA KELAK AKAN MENJADI INSAN YANG BERJASA KEPADA KELUARGA DAN MASYARAKAT. . SAYA : AYAH.BERIKUT ADALAH TEMIBUAL ANTARA SAYA DAN AYAH.1.BOLEH AYAH CERITAKAN ASAL USUL AYAH? AYAH : AYAH TELAH DILAHIRKAN PADA 28.SEMASA ITU.TOKOH KELUARGA SAYA TELAH MEMILIH AYAH SAYA SEBAGAI TOKOH KELUARGA.1956 DI BATU PAHAT.

KAEDAH PEMERHATIAN SAYA TELAH MEMERHATI SIKAP TOKOH YANG SAYA PILIH.AYAH. 3. . 2.KAEDAH MENGANALISA BERDASARKAN ELEMEN 1.KERJASAMA YANG DIBERIKAN AMAT MENGGALAKKAN.DIA JUGA MEMPUNYAI SIKAP NEGATIF IAITU PANAS BARAN.PENYAYANG DAN BERTANGGUNGJAWAB.DAI SEORANG BAIK.KAKAK DAN ADIK-BERADIK UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT.SAYA TELAH MENGANALISA DOKUMEN DAN MENDAPATI DOKUMEN-DOKUMEN ITU AMAT PENTING BAGI AHLI KELUARGA SAYA.KAEDAH KAJIAN 1.KAEDAH TEMU BUAL SAYA TELAH MENEMU RAMAH SEMUA AHLI KELUARGA SAYA SEPERTI IBU.

.

SEJARAH KELUARGA NUR NABIHAH BT MOHD ISMAIL 1 DAHLIA 970906-01-6728 CIK NORIZAN BT ABAS .