Abdul Alim Abdul Azim Abdul Aziz Abdul Bari Abdul Basit Abdul Baqi Abdul Dayyan Abdul

Jabbar Abdul Jalil Abdul Jawad Abdul Fattah Abdul Ghafur Abdul Ghani Abdul Hadi Abdul Hafiz Abdul Haiy Abdul Hak Abdul Hakam Abdul Hakim Abdul Halim Abdul Hamid Abdul Hanan Abdul Ilah Abdul Karim Abdul Khaliq Abdullah Abdul Latif Abdul Majid Abdul Mannan Abdul Muhaimin Abdul Mu'ati Abdul Mun'im Abdul Nasir Abdul Qadir

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Hamba Allah Yang Mengetahui Hamba Allah Yang Agung Hamba Allah Yang Mulia Hamba Allah Yang Banyak Kebaikan Hamba Allah Yang Melimpah Nikmat Hamba Allah Yang Kekal Hamba Allah Yang Membalas Hamba Allah Yang Tegas Hamba Allah Yang Mulia Hamba Allah Yang Pemurah Hamba Allah Yang Membuka Hamba Allah Yang Membuka Hamba Allah Yang Pengampun Hamba Allah Yang Kaya Hamba Allah Yang Memelihara Hamba Allah Yang Hidup Hamba Allah Yang Sebenar Hamba Allah Yang Menghukum Hamba Allah Yang Bijaksana Hamba Allah Yang Lemah Lembut Hamba Allah Yang Terpuji Hamba Allah Yang Penyayang Hamba Allah / hamba Tuhan Hamba Allah Yang Pemurah Hamba Allah Yang Mencipta Hamba Allah Hamba Allah Yang Lemah Lembut Hamba Allah Yang Mulia Hamba Allah Yang Memberi Nikmat Hamba Allah Yang Berkuasa Hamba Allah Yang Memberi Hamba Allah Yang Memberi Nikmat Hamba Allah Yang Menolong Hamba Allah Yang Berkuasa

Abdul Qahar Abdul Qayyum Abdul Rauf Abdul Rahman Abdul Rahim Abdul Rasyid Abdul Razak Abdul Syakur Abdul Samad Abdul Salam Abdul Wafi Abdul Wadud Abdul Wahab Abdul Warith Abdul Wahid Abbasy Abadi Abbas Abrisam Abhar Absyar Abid Abidin Abu Bakar Abu Zar Abu Samah Abu Wasim Adabi Adlan Adam Adham Adil Adli Adnan Adi Adib

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Hamba Allah Yang Perkasa Hamba Allah Yang Berkuasa Hamba Allah Yang Pengasih Hamba Allah Yang Pemurah Hamba Allah Yang Penyayang Hamba Allah Yang Bijaksana Hamba Allah Yang Memberi Rezeki Hamba Allah Yang Bersyukur Hamba Allah Yang Menjadi Tumpuan Hamba Allah Yang penyelamat Hamba Allah Yang Setia Hamba Allah Yang Pengasih Hamba Allah Yang Memberi Hamba Allah Yang Mewarisi Hamba Allah Yang Esa Rajin berusaha Yang Kekal Nama sahabat Nabi Muhammad SAW Muhammad SAW Yang lembut/tampan Yang bergemerlapan/Yang berseri Bergembira Yang beribadat Yang beribadat Nama sahabat Nabi Muhammad SAW (Yang bersegera) Nama sahabat Nabi Muhammad SAW Pemaaf, Yang bertoleransi Yang tampan. Kesopananku, kesusasteraan Keadilan Nama Nabi, ikutan, teladan Yang cantik Yang adil Keadilanku, kelurusanku Nama datuk Nabi Nama sahabat Nabi Muhammad SAW Pujangga

pimpinan Berdikari Keselamatan Impian. kaya raya Berbuat baik Cantik. mudah Mewah. tetap Yang menumpukan dirinya pada sesuatu Sempurna. teguh.Adwa' Affan Affandi Afiq Afif Afnan Aflah Afqar Afham Afsar Afdhal Afkar Afwu Agha Aghna Ahlan Ahlam Ahda Ahlami Ahna Ahmas Ahnaf Ahwaz Ahsan Ahza Ahmad Ahwas Aibaq Aiyub aiman Aisar Aisy Ajad Ajmal Ajwad Akalil Akramah Akbar Akram Akhtar Akma Akid Akif Akmal Aqhar = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Cahaya Pendaki Gelaran bagi orang yang berkedudukan Yang mulia Yang bermaruah Kecantikan/seri Yang beruntung Fakir Yang pandai Lebih Jelas Terbaik Yang bijak Pemaaf Ketua. molek Yang lebih pemurah Mahkota Nama sahabat Nabi Muhammad SAW Yang besar Yang mulia Yang terpilih Pimpinan Yang kuat. sangat pandai Yang gagah . kesabaran Beroleh petunjuk Impianku. kelembutanku Yang lemah lembut Yang bersemangat Yang berpegang teguh pada ajaran agama Yang bersungguh-sungguh Yang terbaik Yang beruntung Yang terpuji Pemberani Pesuruh Nama nabi Yang bertuah Yang senang.

amanh Yang ramai zuriat Mulia.lemah lembut Panglima. ketua. keamanan Pertaruhan. harapanku Cita-cita agama Sentosa.Akwa Alwan Alma' Alamgir Alim Alauddin Allamah Ali Aliyan Alif Alham Alim Aliuddin Alzam Altaf Altamis Amadi Amad Amal Amili Amali Amaluddin Aman Amanat Amar Amjad Amin Aminin Aminuddin Amnan Amir Amiruddin Ammar Amami Amnan Amni Amani Amsyar Amzar Amran Amrin Amrun Amkrun Anas Anaqi = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Yang perkasa. yang kuat iman Golonganku Ketenangan Keamananku Kesejahteraanku Yang cergas Yang mulia Yang memakmurkan Perintah Kemakmuranku Orang-orang berkuasa Kemesraan. soleh Yang amanah. ketua Masa. cinta. matlamatku Tujuan Cita-cita. harapan Yang bekerja Cita-citaku. yang tinggi kedudukannya Yang tinggi Kawan rapat Beroleh ilham Mengetahui Ketinggian agama Yang tekun Baik hati. yang dipercayai Orang-orang yang aman Pengamanah agama Tempat yang aman Putera. kasih Keindahanku yang menawan hati . kuat Warna-warni Yang bergemerlapan Penakluk dunia Yang mengetahui Ketinggian agama Yang berilmu luas Yang mulia. pemerintah Pembela agama Yang memakmurkan.

kenalan Panji-panji Yang mahir Yang mesra Yang bijak. aspirasi Nama sahabat Nabi Muhammad SAW Yang tinggi. terkawal Yang suci Yang lebih baik Yang pemaaf Hati yang suci Hati yang suci dan pendapat yang teguh Yang hitam manis Yang berani Yang tinggi. penyokongku Yang bercahaya Cahayaku Bijak. penyokong Penolongku. gemilang Masaku. kemajuanku mengikut masa . terpelajar Kebijakan Putih. cantik Pandai membaca Yang terkenal.An'am Anma Aniq Anmar Anis Andar Ansar Ansari Anwar Anwari Aqil Aqlan Aqmar Aqra Arafat Arami Arib Arham Arif Ariffin Arfan Arman Arqam Arfa Arsalan Arsyad Arumi Asad As'ad Asdaq Asjad Asil Asyiq Askari Aslam Asfa Aslah Asmah Asmai Asmaan Asmar Ashmah Asna Asnawi Asri = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Yang diberi nikmat Yang maju Yang kacak lagi menawan hati Air yang bersih Yang mesra. yang bersinar Yang berseri. yang mengetahui Yang bijak Mengetahui Harapan. permata Yang mulia Kekasih. mulia Singa Yang sangat cerdik Asal keturunanku singa Yang berbahagia Benar Emas. pencinta Tentera Selamat. teman setia Yang berseri Penolong.

yang menang Semakin maju Yang berseri. jiwa halus Periang. pertolongan Ketetapanku Yang segak Yang tangkas Yang memberi semangat Gantian. gantian dari Allah Kekasih Yang banyak bertaubat Pedang Yang bersungguh-sungguh Nikmat Yang mudah Nama nabi Bebas. bersih Yang bersih Yang berjaya Kesempurnaan Pemberian Yang setia Bantuan. tekadku Kawan rapat Keazaman Keazaman agama . tekad Cita-citaku. merdeka Yang berjaya. yang gemilang Keazaman Pelbagai azam Besar Cita-cita. kemegahanku Pemberianku Pemberian Kurniaan Allah Wangi Belas Kasihan Suci. pemberian Pandai mentakwil Perenang Yang wangi Pemberian.Asytar Asyari Asyraaf Asy'ar Asyrani Asymawi Ata Ataullah Atyab Atif Athar Athari Athmar Atmam Aus Aufa Aun Auni Awsam Awam Awraq Awad Awwal Awwam Awuf Awadullah Awliya Awwab Awali Awwadi Ayadi Aysar Ayyub Azad Azfar Azka Azhar Azam Azaim Azim Azman Azmi Azmil Aziman Azamuddin = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Yang menawan Perasaanku Yang mulia Perasa.

warak Yang mulia. bijak Warak Keindahanku. kuat Yang indah menawan Cemerlang Kegemilanganku Sinaran agama Sinaran agama Pembelaku Tentera Kemudaanku Yang bertuah Yang bahagia Yang bijak. kepakaranku Yang menyumbang Nama saudara nabi yusuf Nama saabat nabi. pembalas Pengetahuan.Azhari Azhad Azizan Azib Aziz Azizi Azbin Azri Azwar = = = = = = = = = Yang berseri. kekasih Kesayanganku. terpelajar Gembira. kepercayaan Agamaku Sinaran Sinaran agama . penyokongku Rajin ziarah/emas Balyan Bahran Baqir Basim Basit Bahjat Badar Bassam Badiuzzaman Bazil Badrulmunir Badran Badri Basyirun Badrun Badruddin Baghawi Bahauddin Bahadur Bahij Bahjan Bahri Bahruddin Bayiyuddin Bahzi Bais Bakri Bakhit Bakhtiar Banin Barra Barzun Baslan Basil = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Nama auliya Bercahaya Sangat pandai. suci Kekuatanku. gigih Yang bersih Utama. bukti Bukti agama Nisbah Kesegaran Tamanku Kesejukan Khabar gembira Kekal abadi Lemah lembut Askarku Nama nabi Hakim. tersenyum Pereka. pembuat Kegemilangan Bulan penuh Suka tersenyum Keindahan semasa Yang pandai Bulan bercahaya Bulan penuh (purnama) Bulan purnamaku Yang melihat Bulan purnama Bulan purnama agama Nisbah Sinaran agama Berani. yang kuat. melihat Pembawa berita baik Penyampai berita gembira Pendaki gunung Penglihatanku Yang melihat Kebijaksanaanku. berani Keberanian Berani Basir Basyar Basyir Bahlawan Basri Basirun Bazli Bazilin Bunyamin Bilal Biruni Bisyari Bisyrun Burhan Burhanuddin Busairi Busrain Bustani Buraidah Busran Daim Daisam Dailami Danial Daiyan Danish Darwisy Dasuki Dawani Daud Din Dini Dhia Dhiyauddin = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Bijak. kekasih Sabar dan gigih Yang mulia. cahayaku Nisbah Nama nabi Agama. kekasihku Bersih. yang kuat. titisan embun Nama ulama besar Kegembiraan Berita gembira Alasan. yang gemilang Yang zuhud.

lembut hati Pengampun Mahal Yang menang Yang mencapai kejayaan Ghanimi Ghani Ghassan Ghaisan Ghaisani Ghaus Ghazali Ghazlan Ghazi Ghailan Ghufran Ghulwani Ghulan = = = = = = = = = = = = = Kejayaanku Kaya.Dhiyaulhaq Dhiaurrahman Dhomrah Dhabit Dhamiri Dubies Durrani Ghadi Ghaffar Ghaffur Ghali Ghalib Ghanim = = = = = = = = = = = = = Sinaran kebenaran Sinaran yang pengasih (Allah) Nama sahabat nabi Muhammad SAW Yang kuat ingatan Jiwaku Nama pahlawan arab Permataku Singa Sedia mengampuni. yang berhasil = Yang utama = Tertinggi. ihsanku = Kefahaman = Keutamaan = Yang tetap. utama = Keutamaan = Yang mengerti = Penyelesaian Kelebihan = Allah = Berjaya = Harimau bintang = Cahaya putih . mewah Kecantikan dan kelembutan remaja Rupawan Cantik dan muda Pertolongan Pelandukku Tenunan Pejuang Nama sahabat nabi Muhammad SAW Keampunan Keremajaan dan kecergasan Remaja F a d l a n F a d i l F a d l i F a d l i n F a d i l F a d a l F a d l u l l a h F a h a d = Keutamaan F a h i m F a h m i F a h m a n F a i d F a i q F a q i h F a i s a l F a i z F a = Yang faham = Yang mulia = Kefahamanku = Kelebihanku.

keistimewaan = Pembukaan. gembira = Kegembiraan Pembukaan. = kejayaan agama = Kemegahan Allah Pembuka.j a r F a k h r i F a k h r u d d i n F a l a h F a k h r u l l a h F a r h a n F a r h a t F a r i d F a r i d u d d i n F a n n a n i F a r = Kemegahanku F a r u q F a t h i Pembeza = antara benar dan salah Pembukaanku . tiada bandingan = Pembuka. = kemenangank u = Kebanggaan agama F a r h u n F a t h u d d i n F a t h u l I s l a m F a t h u l l a h F a t i h F a t h u r r a h m a n F a t t a h = Kegembiraan = Kejayaan Pembukaan. = kejayaan Islam = Girang. = permata. = ahli penunggang . Kejayaan Allah yang pengasih = Seniman = Penakluk Yang alim. perintis Permata = agama. = Kejayaan Allah Yang istimewa.

penduduk bandar Lautan Yang mempunyai matlamat Yang memuliakan Penjaga. kenyataan = Pengorbanan = Kelebihanku. celik akal = Yang fasih = Kejayaanku F i r d a u s F i t r i F u a d = Nama syurga = Semulajadi = Kejayaan = Hati. kemuliaan = Fikiranku Habbab Habib Habri Hadi Hadwan Hadrami Hadari Haddad Hadif Hfiy Hafiz Hafuza Hafizuddin Hail Hajib = = = = = = = = = = = = = = = Yang mengasihi Kekasih Kegembiraanku Yang memimpin Ketenangan Nisbah Maju. lancar i k r i F i r a s = Kecerdikan. bertamadun. jiwa = Berjaya F u a d i F u r q a n F u d a i l = Jiwaku = Murah hati = Bukti. pelindung Pemberi semangat Pemelihara agama Yang disegani Pendinding Hajim Hajid Hakam Hakim Hakmani Hajaj Hamad Hamas Hamdan Hamdawi Hamdi Hamdun Hamid Hamud Hamiduddin = = = = = = = = = = = = = = = Pelindung Yang solat malam Pengadil Bijaksana Pengadil Pelawat Terpuji Berani Terpuji Yang memuji Pujianku Terpuji Yang memuji Yang banyak memuji Pujian agama .F a s a h a t F a s i h F a u z i F a u z a n F a w w a z F a y y a d h F i d a i F = Fasih.

warak Kesayangan Berani. syahid Nama sahabat nabi Muhammad SAW Nama sahabat nabi Muhammad SAW Ibad Ibrahim Ibhar Ibtisam Idlan Idris Idrus = = = = = = = Yang rajin beribadah Nama nabi (Lihat Bahar) Senyuman Keadilan Nama nabi Singa Iffat Idraki Iftiqar Ihsan Iftikhar Ihtisyam Ijlal = = = = = = = Kehormatan diri Pengetahuanku. pandai Tegas. asyik Suteraku. penentu Penolong. tampan Pemberi semangat Kebijaksanaan Ketegasanku Kelurusanku Dikasihi Allah Yang mudah Yang lurus Kesayangan Berani. yang suka menjamu orang Dua kebaikan Keaslianku Pemutus. singa Pokok yang besar dan subur Pujian agama Yang cinta. cermat. kesabaran Kesopananku. kefahamanku Keperluan Kebaikan Kehormatan Kehebatan Penghormatan . bijak Ketegasanku Hidup Pemberianku Kurnia Petunjuk Pemberian Petunjuk Allah Kebersihanku Hikmat Bulan sabit Kesopanan. kesabaranku Cita-cita Murah hati Kemurahan agama Yang disukai Kekasih Yang setia Yang manis/menarik Kepujianku Yang memuji Elok.Haiman Hamim Hamimi Hamlan Hamiz Hamsyari Hamizan Hammani Hamzah Hamzi Hanafi Hanania Haitham Hanif Hanin Hanis Hanun Haidar Haikal Haimadi Haiman Hariri Harraz Haris Harith Hariz Harzan Harun Hasan Hassan Hasbi Hasbullah Hasib Hasnawi Hasif Hasnun Hasyiem = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Menguasai Teman karib Teman karibku Berdiri sendiri Cerdik. tampan Anak jati watan Cerdik. kuat. kuat. rapi Yang baik Yang bermaruah Hasyim Hasnain Hatadi Hatim Hawwari Haiyan Hawwas Haziq Hazim Hazmi Hayyun Hazwan Hibatullah Hidayat Hidawi Hidayatullah Hijazi Hikmat Hilal Hilman Hilmi Himmat Hisyam Hisyamuddin Hiwayat Hubaib Hulaif Hulawi Humaidi Humdi Husain Husoin Husaini Husnayan Huzaifah Huzaiman = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Pemurah. nisbah Yang amat warak Pengawal. berusaha Pemelihara Penjagaan Nama nabi Lawa. bersih Yang hidup Yang bersemangat Cerdik. segak Sangat baik Yang memadai bagiku Jaminan Allah Berketurunan mulia Kecantikan Kemas. cantik Benteng pertahanan Kebaikanku Kemenangan. pelindung Kuat.

kekuatan Pertambahan Perkembangan. bantu. sokong Pilihan Budi bahasa Pertolongan Kesedaran Kemenangan Kelembutan Kekuatan. keagungan Jali Jalaluddin Jalil Jalud Jamal Jamali Jamaluddin Jamalullail Jam'an Jamil Jarir Jaris Jamri Jamsyir Jauhar Jauhari Jauni = = = = = = = = = = = = = = = = = Yang nyata Kemulian agama Yang mulia Kuat dan sabar Kecantikan Kecantikanku Keindahan agama Keindahan malam Kesatuan Yang tampan Tempat bertumpu Kurnian Allah Perhimpunanku Kecantikan Permata Permataku Keputihan.Ikhwan Ikhlas Ikram Iktidal Ikhtiari Iktisham Ikhtiaruddin Iktimad Ilyas Ilyasa Iliya Ilham Imadi Imaduddin Iman Imdad Imtiyaz Imran Inayat Insaf Intisar Inas Iqtidar Iqbal Irfan Irsyad = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Persaudaraan Memuliakan Menghormati Keadilan Pilihanku Tenaga Pilihan agama Berserah Nama nabi Nama nabi Nama nabi Ilham Sokonganku Tiang agama Iman Tolong. tenaga Kejayaan Kebijaksanaan. panduan Irsyaduddin Is'ad Ishak Iskandar Isma Isyhad Islam Islah Ismail Ismat Isa Israr Israr Isyraq Istafa Isyraf Iwadh Ithar Iyad Izdiyad Izdihar Izz Izzan Izzat Izzuddin Izzul Islam = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Panduan agama Beroleh taufiq Nama nabi Nama seorang raja Pemelihara Penyaksian Kesejahteraan Pembetulan Nama nabi Ketulinan. suka Pengganti Pengganti Mengasihi orang lain Sokongan. siang . kesyukuran Nasihat. pembetul Pertolongnaku Yang baru Pemurah Jalan kebenaran Yang terkawal Kawalanku dari kejahatan Yang mengawal Yang berusaha Kemampuan Yang tangkas Kemulian. kesucian Nabi nabi Persendirian Persendirian Memberi sinar Pilih. kemajuan Kekuatan Kepatuhan Kemuliaan Kemuliaan agama Kemuliaan Islam Jaafar Jaballah Jabir Jabil Jabrullah Jabran Jabri Jadid Jadir Jadulhaq Jaffan Jafni Jafin Jahid Jahdi Jahran Jalal = = = = = = = = = = = = = = = = = Anak sungai Hadiah Allah Yang melegakan Yang kreatif Pertolongan Allah Pengganti.

wakil Yang kekal Kekal Suci. riang Tekad yang kukuh Nisbah Perjuangan Jilani Jiwari Jiratullah Jubair Juani Jufri Juhlan Juman Jumani Junaid Junaidi Junaidun Juwaidi = = = = = = = = = = = = = Penyiaranku Jaminanku Bantuan Allah Pertolongan Sinaranku Keluasan. banyak Juru tulis Penyabar Kebaikan Ketua. banyak Mempastikan Fasih Tekad bulat Tekad yang kukuh Gembira. di tengah Yang termulia Mutiara Mutiaraku Tentera Tenteraku Tentera Keelokanku Kaab Kabir Kailani Kafil Kalim kamal kamaluddin Kamaruzzaman Kamaruddin Kamarul Arifin Kamil Karami Karim Karman Kasir Katib Kazim Khair Khaizuran Khairuddin Khan Khadim Khalifah Khalid (Abd) Khaldun Khalis Kariman Khattab Khatib = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Kemuliaan Agung. ikhlas Haji dan jihad Pengkhutbah Petah berpidato Khayam Khazin Khazindar Khilfi Khidir Khumaini Khuwailid Khuararizmi Khudari Khabir Khursyid Khairan Khairin Khairani Khairul Anwar Khairuddin Khairul Anam Khairun Nas Khairul Zaman Khairul Amirin Khairul Harisin Khairul Ikhwan Khalas Khallad Khalil Khuwailid Khalili Kiram Kiraman = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Pembuat khemah Bendahari Penjaga kekayaan Pengganti Nama nabi Pandangan yang jauh kekal Nisbah Nisbah Pakar.Jauzan Jawad Jawahir Jazali Jazil Jazim Jazli Jazman Jazmi Jazlan Jazman Jazuli Jihadi = = = = = = = = = = = = = Pertengahan Murah hati Permata Kegembiraanku Besar. besar Nisbah Penjamin Pemidato Kesempurnaan Kesempurnaan agama Bulan masa Bulan agama Bulan orang arif Sempurna Kemuliaanku Yang mulia Kemuliaan Melimpah. pemimpin Kebaikan agama Ketua. berpengalaman Matahari Kebaikan Kebaikan Kebaikanku Cahaya yang baik Sebaik-baik agama Sebaik-baik manusia Sebaik-baik manusia Sebaik-baik masa Sebaik-baik pembina Sebaik-baik pengawal Persaudaraan yang baik Yang selamat Yang kekal Sahabat Yang kekal Sahabat Mulia Mulia . pemimpin Sukarelawan Pengganti.

bersopan Tetap Tetap Berani Keputihan. air mawarku Yang zuhud Mulia Yang bertaubat Pembuka. perak Kebolehan. perintis Anak yang baik Acara. tuntutanku Lapang dada Yang terpelihara Cita-cita Tuan besar Yang berzuhud (Maulana) Nisbah.Labib Labid Lamani Lamin Latif Lazim Lazman Lais Lujaini Liaqat Liwaun Nasari Liwauddin = = = = = = = = = = = = Cerdik. kenaikan Pemurah Pemenang Yang boleh diterima. keupayaan Panji kemenangan Panji agama Lutfi Lizam Lubaid Lukman Lubawi Lut Luzman Lutfan Lutfilah Lutfir Rahman Lutfil Hadi = = = = = = = = = = = Kehalusanku Yang mendiami Yang kaya Nama nabi. pengetahuan Yang diberkati Pandai bergaul Membuat kebajikan Kemuliaan Beramanah Kebaikan Dihormati Kemulianku Pujian. munasabah Nama sahabat nabi Muhammad SAW Kegemilanganku Kepercayaan Lembut. biasa Ibadah Teramat mulia Berani Pelita. dipersetujui Batu karang Yang mendapat rezeki Rezekiku Bermaruah Yang riang. terpuji Yang mendapat hidayah Yang dikasihi Menulis kebaikan Terpelihara Kemajuan Maju ke hadapan Terpuji Yang kekal Bernasib baik Yang senang Kemulian Kebijaksanaan Tempat perlindungan Terpuji Pakar Ketinggian. bijaksana Yang pintar Nama nabi Tetap Lemah lembut Taufik Allah Pertolongan Allah Taufik Allah Yang Hadi Maamar Maarif Mabruk Maasyir Mabrur Majad Makmun Mahasin Majid Majdi Mahamid Mahdi Mahbub Mahadhir Mahfuz Madani Makhluf Mahmud Makhlad Mahzuz Maisur Makarim Mahran Malazi Mamduh Mahir Manaf Manan Mansur Manzur = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Kemakmuran Kecantikan. dipersetujui Maqbul Marjan Marzuq Marzuqi Marwan Masrur Masykur Mas'ud Masyhad Masyahadi Masyruh Masun Matlub Maula Maulawi Mawardi Mazhud Maziz Mikyad Miftah Mirza Minhaj Mikbad Mifzal Mikdam Misbah Mizwar Muammar Muawiyah Muaz = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Diterima. suka Yang bersyukur Bertuah kesaksian Persaksianku. cahaya Rajin berkunjung Panjang umur Nama sahabat nabi Muhammad SAW Nama sahabat nabi Muhammad SAW .

cita Pemimbing. menang Dihormati. sahabat Bernilai Kebangkitan Keluasan sungai Berbisa Tinggi kemenangan Kesenangan Bintang agama Kemenangan Keturunan yang mulia Najih Najid Najdat Najmi Nafiz Nafi' Najmussabah Naqib Naqiuddin Nasab Nasih Nasim Nasr Nasir Nasran = = = = = = = = = = = = = = = Yang menang Gagah. berwaspada Mulia. berani Berani Bintangku Yang melaksanakan Yang berguna Bintang subuh Yang menjamin Kebersihan agama Keturunan mulia Pemberi nasihat Angin sepoi-sepoi bahasa Pertolongan Pertolongan Pertolongan . jernih Pembawa petanda yang baik Penolong Yang memelihara dan mengawal Yang berkemampuan Yang terpuji. masyhur Berseri-seri Rakan.Muayyad Muazzam Mubarak mubin Mubasyir Mughis Muhaimin Muqtadir Muhammad Muharram Muhazzab Muhajir Muhsin Muhib Muqri Muhibbuddin Muhtadi Mujahid Mujib Mujibuddin Mujibur Mulhim Muinuddin Muntasir Muizzuddin Muktasim Mukhtar = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Kuat. guru Wakil Harapanku Nama sahabat nabi Muhammad SAW Nama nabi Yang bahagia Penolong Yang adil Yang membaiki Yang memulihkan Pemulih agama Yang menyerah diri kepada Allah Nama sahabat nabi Muhammad SAW Yang terpilih Yang lurus Tinggi. pengawas Yang menuntut dari masa ke semasa Kemenangan Nabil Nabhan Nabihan Nadir Nadim Nafis Nahdan Nahar Nahlan Naif Najwan Naim Najmuddin Najah Najib = = = = = = = = = = = = = = = Yang cerdik. disanjungi Yang diberkati Lut sinar. di rahmati Bulan Muharram terdidik Yang berhijrah Yang membuat kebaikan Kekasih. peminat Ahli ibadat Pengasih agama Beroleh hidayah Pejuang Islam Penyahut Penyahut agama Penyahut seruan Allah Yang Maha Pengasih Pemberi inspirasi Pembela agama Yang menang Penyokong agama Terjaga Yang terpilih Mukti Munawwar Munawwir Munir Munabbih Munzir Muntazar Murad Mursyid Mursil Muradi Mus'ab Musa Mus'ad Musaid Musawi Muslih Muslihin Muslihuddin Muslim Musayyad Mustafa Mustaqim Musyrif Mutalib Muzaffar = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Pemberani Berkilau Bersinar Yang menerangi Pemberi peringatan Yang memberi amaran Yang diawasi Keinginan. mulia Perwira.

harapan Nama nabi Kebaikan Nikmat Pemberian. pemerintah Jauh dari yang dieji Penyajak Bintangku. pengawal Keindahanku Nisbah Yang berakhlak Hamba yang murah rezeki Taman Keredhaan Keredhaan agama . lukisanku Wakilku. keuntungan Yang zahid Pelopor Yang redha Yang meninggikan Sungai Dajlah dan Furat Pembantu. cinta Arif dan soleh Usaha. harum Lambangku Yang mantap Yang rasmi. pemberi Tinggi dan mulia Pendamping Pendampingku Pendamping Pendukung agama Yang menyukai Kesayangaku Kesayanganku Yang penyayang Rahmat. keindahanku Pandanku Persembahan untuk Allah Bandingan Yang bersih Nikmat Nidal Nizam Nizar Niamuddin Niyaz Nuh Nu'man Nuaim Nufail Nuri Nurhan Nuruddin Nurul Haq Nurul Hidayah Nusari Nurul Islam Nuwair = = = = = = = = = = = = = = = = = = Rahmat Perjuangan. menang Peraturan Yang memerintah Peraturan agama Doa. ketua Keutamaanku Pengasih Ketua Yang puas Rajab Rajauddin Rajaie Rakin Ramadhan Ramli Raihan Ramzi Rasin Rasmi Rasuli Rasyad Rasydan Rasyid Rauf Rawi Raqib Rawiyani Razi Razin Raziq (Abd) Riyad Rida Ridauddin = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Bulan Rejab Harapan agama Harapanku Dihormati Bulan Ramadhan Penelitianku Wangi. hadiah Cahayaku Cahaya raja Cahaya agama Cahaya kebenaran Cahaya petunjuk Pertolongan Cahaya Islam Cahaya Rafaat Rabbani Rabah Rabiti Ra idi Radi Rafi Rafidan Rafid Rafie Rafiq Rafiqi Rafiqin Rafiuddin Raghib Rahimi Rahmani Rahmuni Rahmat Raid Raimi Raif Rais Raiyan = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Sangat lembut. utusanku Memperolehi petunjuk Mendapat petunjuk Petunjuk. belas kasihan Perintis. cerdas Pengasuh Tubuh serta akal yang sihat Penjaga.Nasiruddin Nasri Nasrat Nasruddin Nasrullah Nasrul Haq Nasif Nasyat Naufal Nawaf Nawi Nawab Nazhan Nazim Nazmi Nazri Nazran Nazir Nazih = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Pembela agama Pertolonganku Kemenangan Pertolongan Allah Pertolongan Allah Pertolongan kebenaran Yang insaf Kecergasan Dermawan Tinggi Ketua Pemimpin.

terkawal Kesejahteraan Selamat. penyampai Rusli Rustam Rusydi Rusyaidi Rusydan Rusyduddin Ruwaidi Ruzain = = = = = = = = Wakilku Berani. kuat Kecerdikanku Yang cerdik Petunjuk Kelurusan agama Angin sepoi-sepoi Tempat ketenteramanku Saadan Saad Saaduddin Saadi Sa'dun Sabahi Sabiq Sabil Sabit Sabir Sabqi Sabran Sabri Sadad Sadat Sadiq Sadruddin Safaraz Safiy Safiuddin Safir Safwan Saghir Sahil Sahlan Sahnon Sahli Sajid Said Saidun Saifuddin Saiful Islam Saifullah Sakhawi Salahuddin = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Kebahagian Bahagia Agama yang membahagiakan Kebahagianku Kebahagian Ketua pejuang Yang mendahului Jalan Yang baik. sejahtera Bersenjata Kesejahteraanku Kepuasan Rahsiaku Bulan Sya'ban Nisbah Lembut. pemurah Yang sabar Keutamaanku Kesabaran Kesabaranku Kejujuranku Pimpinan Yang benar Pemimpin agama Dihormati Yang bersih dan jujur Kesucian agama Wakil.Ridwan Riffat Rifai Rif'at Rifqi Ruknuddin Riman Ruslan = = = = = = = = Keredhaan Pangkat yang tinggi Yang tinggi dan mulia Ketinggian Lemah lembut Sendi agama Kijang Wakil. senang Mudah. tampan Bintang Yang perkasa Kesyukuran Pembelaan. pemurah Penghibur Menutup cela. pertolongan Yang bahagia Yang membenarkan . duta besar Bersih. mudah Kemudahanku Sejahtera Nama nabi. terkawal Kemudahan Serba baik Pemaaf. senang Kehalusan Kemudahanku Orang yang sujud Yang bahagia Yang berbahagia Pedang agama Pedang Islam Pedang Allah Kemurahan hati Kebaikan agama Salam Samran Sama'an Salamat Soleh Solihin Solihan Salim Saliman Salman Sarhan Samad Samih Samir Sattar Subhi Sufyan Suhaib Suhail Suhaili Sulaim Sulaiman Sulhidar Sulaimi Sulwan Suwadi Sya'ban Sya'rani Suhaid Syabil Syaddad Syukri Syafaat Saud Siddiq = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Kesejahteraan Pertolongan Yang patuh Kesejahteraan Yang baik Yang baik Yang baik Selamat. ikhlas Yang mengikut Mudah. aib Subuh Nama sahabat nabi Muhammad SAW Kemerah-merahan Senang.

berani. petunjuk Petunjuk Allah Kemampuan hati Merendah hati Mahkota Yang tabah Berjaya. berbuah kekayaan Yang tinggi nilainya Bijak dan cepat faham Revolusi kekayaan . maju Kesempurnaan Kejadian sempurna Tamrin Tamamul Qamar Taqiuddin Tariq Tarif Taqris Tqsnif Tasnim Taufiq Taufiqillah Tauqan Tawadu Tijani Thabit Thamir Tharwan Thamin Thaqif Thauri Tharwat = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = latihan. pembiasaan Bulan purnama Bertaqwa untuk agama Bintang subuh Istimewa Berperisa Mengarang Air terjun dalam syurga Pertolongan. mulia Yang mulia agamanya Kekuasaan Bintang agama Bulan syawal Kecergasanku Haruman kasturi Keharumanku anak singa Bintang agama Nama nabi Nama sahabat nabi Muhammad SAW Kesyukuran Kesyukuran Kecantikanku Tabari Tabrani Taha Tahir Tahsin Tahfiz Taib Tajuddin Tadwin Tafhim Tahzir Tajuzzaman Taisir Tal'at Talal Talhah Talib Tal'ah Tamam Tamim = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Nama ulama Nama ulama Nama nabi Yang bersih dan murni Menghiasi Usaha menghafaz Yang baik Mahkota agama Pencatatan Usaha memahami Usaha memberi peringatan Mahkota masa Memudahkan Ketinggian Keindahan Nama sahabat nabi Muhammad SAW Penuntut Tampil. bijak Terkenal Terkenal Tiang neraca Pengenang budi Keharuman yang tinggi Pendengaran Kesyukuran Tempat bergantung Yang darjatnya tinggi Matahari lautan Matahari agama Syamsuz Zaman Syamsi Syamsir Syaraf Syarafat Syarifuddin Syarif Syarafuddin Syaukat Syahabuddin Syawal Syazani Syazwan Syazwi Syubli Syihabuddin Syuaib Syu'bah Syukur Syukri Syuwari = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Matahari masa Matahariku Pedang Kemuliaan Harga diri. singa Nama seorang tabi'ie Ahli tasauf Yang menyembuhkan Penyayang Mulia. maruah Kemuliaan agama Dipuji.Sidqi Silmi Sinwan Siraj Sirajuddin Sirhan Sirin Sufi Syafi Syafiq Syahmi Syahir Syahiran Syahin Syakir Syamini Sam'un Syukran Sanad Sanim Syamsul Bahri Syamsuddin = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Kebenaranku Kedamaianku Kembar Pelita Pelita agama Berani.

gaya yang menarik Ubbad Ubaid Ubaidan Ubaidullah Ubadah Ukasyah Ukail Umair Umar Ulwan Urwah = = = = = = = = = = = Banyak ibadat Hamba. yang dilahirkan Pembela dan pemelihara agama Ketenangan dan sopan santun Ketenangan dan kesopanan Nama sahabat nabi Muhammad SAW Pemelihara agama Bunga mawarku Berani Pewaris Segak. jujur Setia pada agama Kekayaanku. pandai Maju Yang memakmurkan Ketinggian. jelas Singa Umaiyah Usaimin Usaid Usyair Uthman Utbah Umran Utaibah Uwais Uzair Uzzam = = = = = = = Sahabat nabi Muhammad SAW Dari Uthman Berani. kacak . tiadak bandingannya Yang senang Kekayaan. singa Kawan. tinggi Nama nabi Mahir bahasa arab Mulia. suami Rajin dan gigih Nama sahabat nabi Muhammad SAW Kemakmuran Persimpangan lembah Pemberian Nama sahabat nabi Muhammad SAW = Singa Yaala Yaaqub Yaarub Yafiq Yahya Yamin Yakut Yaslam Yatim Yasir Yassaar = = = = = = = = = = = Kemuliaan.Thubat = Pahlawan Tufail = Pengantara. tenteram Tamu Setia. keluasanku Berjaya Pemberi Pemberian Tunggal Terulung pada agamanya Terulung pada zamannya Wahnan Wail Waiz Wajdi Wajihuddin Wali Walid Waliuddin Waqar Waqur Waqqas Waqiuddin Wardi Warid Waris Wasim = = = = = = = = = = = = = = = = Mudah. lawa Aman. mubaligh Kesayanganku Yang terkemuka dalam agama Kekasih. perlindungan Penasihat. kemewahan Yaqzan Yaqin Yasin Yawar Yazdan Yazid Yunan Yunus Yusuf Yusri = = = = = = = = = = Yang berwaspada Penuh keyakinan Nama nabi Pengawal peribadi Belas kasihan Berkat Nama ulama Nama nabi Nama nabi Kesenanganku Waazin Wa'adi Wabil Wadud Wadihan Wadi Wafid Wafiy Wafiuddin Wafri Wafiq Wahib Wahab Wahid Wahiduddin Wahiduz Zaman = = = = = = = = = = = = = = = = Pengajaran Janjiku Pemurah Penyayang Cantik. senang Perteduhan. berserah Yang sangat berharga. dihormati Nama nabi. pelindung Kelahiran. yang hidup Yang berkat Permata Yang selamat. labahlabah Pintar. sahabat nabi Muhammad SAW Penyembahan Hamba Allah Sahabat nabi Muhammad SAW Sahabat nabi Muhammad SAW.

kuat Kuat. kelebihan Pertambahan. yang suci Yang mengenang. pemimpin Yang cantik Kecantikanku Semakin bertambah Kefahamanku. wangi Pemberian Keharuman kasturi Keharumanku Yang memberi Pintar.Wasil Wazif Wathiq Wazien Wazni = = = = = Penghubung silatur rahim Yang tekun. gigih Yang berkeyakinan Pendapat yang kukuh Yang menimbang secara adil Waldan Wazir Widad Wijdan Wisam = = = = = Anak baik Menteri. berseri Yang cantik. kelebihan Pilihanku yang terbaik Gagah perkasa. yang berkuasa Cinta. kelebihanku Hiasanku Pemimpin Perhiasan Perhiasanku Nama nabi Yang cerdik. yang harum. giat Harum. berseri Pembela agama Pendukung Hak Yang tenang Yang cerdik Sedap dipandang Kemenangan/kejayaan Yang berjasa Kejayaan Kemenanganku Yang cantik. mampu Emas Keemasan Sangat bergemerlapan Yang menjauhkan diri dari kemewahan Yang menjauhkan diri dari kemewahan Yang cantik. yang harum Zainuddin Zainul Abidin Zainul Ariffin Zainun Zamil Zamir Zamri Zaman Zamanat Zamzam Zar'ah Zarif Zawawi Zawwar Zawir Zayan Zayani Zayyad Zihni Zikri Zimam Ziyad Zubaidi Zubari Zuhair Zuhairi Zuhdi Zuhri Zuhaily Zuhnun Zulfadhli Zulfaqar Zulfan Zulhilmi Zulhusni Zuljalal Zuljamal = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Perhiasan agama Perhiasan orang beribadat Perhiasan orang arif Perhiasan Teman. berseri Pertambahan. hati Petanda Zaalan Zaafarani Zabdan Zabad Zabadi Zabidi Zabir Zabran Zahab Zahabi Zahar Zahid Zahidi Zahi Zahir Zahiruddin Zahirul Haq Zahil Zahin Zahwan Zafar Zafir Zafran Zafri Zahran Zaid Zaidan Zaidun Zaidi Zaiyani Zaim Zain Zaini Zakaria Zaki Zakir Zakur Zakwan = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Rajin. yang berzikir Yang kuat ingatan Yang cerdik. pintar Yang tenang Yang berseri Zuhud Kecantikanku Yang tenang Yang cerdik Yang mempunyai kelebihan Nama pedang nabi Muhammad SAW Taman Yang sabar dan sopan Yang mempunyai kebaikan dan kecantikan Mempunyai kebesaran Yang mempunyai kecantikan . kelebihan Pertambahanku. kekuatan akalku Ingatanku. berjenaka Himpunan kebaikan Banyak ziarah Ketua. kelebihan Pertambahan. kawan Suara hati Kecantikanku Nasib Yang dijamin Air zamzam Tanaman Periang. pemimpin Pertambahan. kenanganku Yang utama. cita-cita Sanubari.

yang binasa Yang jahat. bebal Yang menangis. kalah Yang jahat. tidak benar Binatang Yang mempercayai alam wujud dengan sendirinya Goncang. yang mengikut hawa nafsu Yang dengki Yang hasad Yang sedih Kesedihan Yang jahat. yang hina. si fasik Gagal. musibah Yang keji dan hina Yang jatuh. buta Hamba yang lari dari tuannya Yang bodoh Paling jahat Yang tidak bersyukur atas nikmat Hamba suruhan perempuan Yang zalim. yang jahat Yang rendah dan hina Yang pelupa Pemabuk Yang bodoh Yang diusir Yang menderita Sejahat-jahat manusia Yang buruk . yang ingkar Yang hiba. yang leka Kecelakaan. yang sangat berduka Pendusta. yang berdosa Kecelakaan Yang lalai. kemalangan Api Yang menderhaka dan melawan suami Yang najis dan kotor Yang buruk. mengikut hawa nafsu Yang bersalah. perompak Yang tidak mensyukuri nikmat Yang sesat. yang keji Yang tidak segan silu.Zulkarnain Zulkifli Zulmajid = = = Nama seorang raja Nama seorang nabi Mempunyai kemuliaan Zunnur Zunnurain = = Yang bercahaya Yang mempunyai dua cahaya Nama-nama Dilarang dalam Islam Abkam Abiqah Afinah Asyar Asyirah Amah Baghiah Bahimah Balidah Bakiah Baqarah Batilah Dabbah Dahriyah Dahisyah Darakah Daniyah Dami'ah Fasidah Fasiqah Fasyilah Fajirah Faji'ah Ghafilah Ghailah Ghaibah Ghasibah Ghamitah Ghawiah Haqidah Hasidah Hazinah Huzn Khabithah Khali'ah Khati'ah Khasirah = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Tidak celik. jahat Binatang Yang bodoh. bencana Hilang Perampas. tidak berfaedah Yang tercela Yang terkutuk Yang sedih. yang berdosa Yang rugi Qazurah Rajimah Razi'ah Razilah Sakitah Safilah Sahiah Sakirah Syafihah Syaridah Syaqiyah Syarrul Bariyyah Syani'ah = = = = = = = = = = = = = Khamrah Jariah Jafiah Kaibah Kafirah Kamidah Kazibah Lahab Laghiah La'imah Lainah Lahifah Maridah Majinah Majusiah munafikah Musibah Nariah Nasyizah Najisah Qabihah Qatilah Qasitah = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Arak Hamba suruhan perempuan Yang tidak suka berkawan Yang sedih Yang kafir. merengek Lembu Betina Yang batil. bencana. yang dilaknat Kecelakaan. perzinaan Yang direjam. hodoh Pembunuh Yang melampaui batasan dan menyeleweng dari kebenaran Kejahatan. pembohong Bara api sia-sia. menyesal dan dizalimi Yang menderhaka Yang bergurau senda tanpa perasaan malu Agama menyembah api atau matahari Yang munafik Celaka. stress Kedudukan yang rendah Yang lemah dan hina Yang mengalir air matanya Yang rosak.

16. Nama Basil Badar Badruddin Bariq Bassam Basim Basyir Bahauddin Artinya (1) Singa (2) Pemberani Bulan Purnama Bulan purnama agama Bercahaya . 10. 47. 05. 54. 01. 02. 24. yang jatuh. yang sedikit kebaikannya Penakut Yang kurang sopan dan malu Yang kotor Wasyiah Wahimah Wahiah Wajilah Wailah Waqi'ah Zalijah Zalilah Zalimah Zaniyah Zufafah = = = = = = = = = = = Yang mengumpat.pemimpin Mesra . 19. 01. yang buruk Penakut Bencana. 09. 39. (2) Masuk Islam Nama seorang tokoh Islam Kanan Memanjakan Bahagia Beradab Seorang imam perawi hadist Imam perawi hadist Imam perawi hadist Imam perawi hadist Imam perawi hadist Lebih mulia Penguasa . Bahir Badri Bahi Burhan Bakri Baqir Burhanuddin Bakir Bariz Bisyir Elok Mempercepat jalannya Indah Dalil . 46. 41. 15. 07. 29. 05. keburukan Pertempuran dalam peperangan. 17. 42. 34. 08. 12. (2) Peninggalan Kuno (1) Lebih selamat. yang binasa Yang papa kedana Anak dara tua Karut Yang tidak baik Yang berputus asa Yang kering. 21. 45. 53. 18. 11. 26. 14.Bukti . 10. 22. 59. pelacur Racun pembunuh No.Cahaya Pagi-pagi benar Pembelah Dalil (cahaya) agama Pagi-pagi benar Menonjol Berita gembira . 49. 30. 20. 25. 11. 18. 15. 35. 57. 17. 08. Nama Amin Anis Amanullah Akram Ahmad Ad-ham Aslam Arsalan Aiman Arhab As'ad Adib Addar Quthni Attirmidzi Aththobarani Al Baihaqi Annasai Asyraf Amir Anas Althaf Amjad Ahnaf Anwar Arhab Azhar Aufa Anjab Akhdan Akmal Abrar Artinya Pemengang Amanat Ramah tamah dalam pergaulan Keamanan dari Allah Lebih Mulia Terpuji (1) Tali rantai. 03. 61. 13. 58. Aflah Anshar Amrullah Asad Afdhol 'Aashim 'Aamir 'Atiq 'Adli 'Arif 'Adnan 'Aali 'Adil 'Abduh 'Azzan 'Azzam 'Azmi Athallah 'Aqil 'Aun 'Aafi 'Aathif Alauddin 'Aakif 'Aqib 'Afif 'Aatik 'Alim 'Abid 'Abbad 'Ariq Antar Lebih sukses Kaum Anshar sahabat Nabi saw Perintah Allah Singa Lebih Utama Menjauhi maksiat Memakmurkan (1) Ka'bah (2) yang dimerdekakan Adil Arif bijaksana Nama orang dahulu Tinggi Adil Hamba-Nya Nama orang Dahulu Kebulatan tekad Keteguhan hati Karunia Allah Yang baik budi Pertolongan Yang mengampuni Belas kasih Kemulian agama Beritikaf Balasan yang baik Punya harga diri (1) Pemurah (2) Yang murni Berilmu Beribadah Tekun beribadah (1) baik Budi (2) Mulia asalnya Berani dalam peperangan No. 40. 55. 23. 36.Syarisah Syatimah Syariqah Talifah Tarbiyah Tarikah Tafihah Talihah Yaisah Yabisah Wahinah Waqihah Wasikhah = = = = = = = = = = = = = Yang buruk akhlak Maki hamun Pencuri Yang rosak. 62. 14. 44. 27. 02. 12. 52. 07. 33. 04. 06. 31. 16.kemilau Selalu senyum Tersenyum Pemberi kabar gembira Keindahan agama 09. yang mengadu dombakan orang Yang lemah Yang lemah. 38. 03. 56. umpatan Kebinasaan Yang hina Yang zalim Penzina. 43. 13. 60. 37. 06.periang Lebih lembut Lebih mulia Lebih suci (Lurus) Lebih bersinar Lebih lebar dan luas Lebih cerah Lebih tepat Lebih utama dan bernilai Sahabat Lebih lengkap (sempurna) Golongan yang berbuat kebajikan 32. 50. 48. 04. 63. 51. 28.

01. 13. 15. 05. 09. 21. 07. 03. Fadholi Bergembira Mulia Kemenangan Harimau Yang mengungguli (1) Kebesaran.19. Fadhlurrahman 28. 14. 02. (2) Yang baik Pembuka Pemahaman Pemikiran Pembeda hak dengan batil Kebanggaan agama (1) Keutamaan dari Allah (2) Anugrah Arrahman Waktu fajar Kelebihan . 10. Ghalib 04. 20. 24. 22. (2) Serbuan Penghalau Nama Pedang Rasulullah saw Menang 06. 06. 21. 09. 07. 07. 01. 27. 05. Nama 'Izzuddin 'Ismat 'Irfan 'Imran Artinya Kemuliaan agama Kekuatan menjauhi maksiat Pengetahuan Nama ayahanda Maryam as 05. 17. 04. 30. 10. 09. Farhan Fadhil Fauzi Fahd Faiq Fakhir Fathi Fahmi Fikri Furqon Fakhruddin 27. 13. 18. 10. 11. 26. 06. 01. 24. 14. Ghufron 02. 15. 02.lurus Yang memuji Yang memuji Bagus Pemuji Pujian Ibnu Hibban Pewari Hadist Indah Sabar dan berakal 16. 24.jantung hati Harimau Memahami (1) Kelonggaran (2) Pelepasan Anak kecil yang gemuk Ahli fiqih Penunggang kuda Pembeda antara hak dan batil 16. 17. 21. 04. 26. Ghonim 05. 22. 23. 12. 25. 31.cahaya Yang langsing Tamu Allah No. 05. 03. 09. Nama Dzakwan Dziyab Dziban Dzulfiqar Dhafir Artinya Harum semerbak (1) Memperoleh harta. 08. 28.keutamaan Huruf G No. Ghassan Menang Yang mendapat keuntungan Nama suku arab No. 08. 29. Nama Faiz Falah Falih Fakhri Farid Fauzan Faisal Fuad Fuhaid Fahim Faraj Fauhad Fagih Faris Faruq Artinya Menang Sukses . 02. Dhahir Dhiaulhaq Dhia Dhamir Dhaifullah Yang membantu Sinar (cahaya) hak Sinar . Fajari 29. 19. Hanafi Hanbali Hasyim Hawari Hilal Hadi Hani' Hammam Hisyam Humam Hajid Hibatullah Hamdan Hauzan Huwaidi Habibi Pengikut Imam Abu Hanifah Pengikut Imam Ahmad bin Hambal (1) Pemurah (2) Pemecah sesuatu Pengikut setia Bulan sabit Penunjuk jalan Yang mengucapkan selamat Yang mempunyai kemauan keras Kemurahan (1) Maharaja (2) Singa Yang Shalat tahajjud Anugrah Allah Penetap disuatu tempat Mahluk Manusia Kembali kepada yang hak Kesayanganku Huruf I No. 19. Buraid Bukhori Badruttamam Badruzzaman Dingin Imam perawi hadist Bulan purnama Bulan purnama bagi jaman Huruf D No. 20. 03. Nama 01. 25. 22. 20.beruntung . 25. 07. 08. 04. 23. 01. Nama Hatim Hazim Hamdi Haidar Hafidh Husam Hanif Hamid Hamdan Hassan Hammadi Hamdun Hibban Husni Helmi Artinya Murni Orang yang teliti Pujian Singa (1) Pemelihara (2) Penghafal Pedang yang tajam Muslim yang teguh .jaya Yang sukses Kebanggaan (1) Tunggal (2) Permata yang mahal Kemenangan Pemisah antara hak dan batil Benak . 04. Banan Badil Baliq Budair Ujung jari Pengganti Fasih Berjalan cepat 23. 02. 11. 03. 06. 18. 12. Ghozi Artinya Pengampunan Prajurit dimedan perang 03. 26. 'Isom 'Imaduddin Ihsan Imam Iqbal Maksum Tiang agama Kebaikan Pemimpin Pujangga Muslim . 08.

13. 07. 33. 06. Khalaf 19. Mustafa Maalik Mubarak Mujahid Majduddin Mahbub Muhsin Mahmud Mursyid Artinya Mulia Aman Yang menghidupkan agama Terpelihara Kesohor Kemuliaan Terpilih Bahagia Diridhoi (1) urusan yang lurus (2) Seorang Khalifah dari Bani Umayyah Pilihan Yang memiliki Yang diberkahi Pejuang Kemuliaan agama Disukai . 39.Fisik Malaikat Jibril Pemurah Dua pasukan Tetangga Allah Nama Sastrawan Keberanian Boleh Baru Kelompok manusia Prajurit Huruf K No. 29. 03. Labib 02. Luqman 04. Khabir 14. 13. 04. 16. Nama Maajid Ma'mun Muhyiddin Mar'ie Masyhur Majdi Mukhtar Mas'ud Murtadho Marwan 11. 37. 27. 20. 05. 17. 02. 01. 22. 12. 05. Terhormat .10. Luqmanul hakim Nama orang yang bijaksana Mengkilat Luqman yang bijaksana No. 36. Lami' 05. Ijlal 16 Isyraf 17. Ma'ruf 26.Mulia Pengawasan 12. 07. 06. Khosyi' 16 Khodhi' 17.Cakap Kunci Bersinar Yang ikut latihan militer Pemutih dengan kapur Penggembira . 12. 11. Maliki 31. 18. 02. 10. 21. 09. 34. 12. Ikhlas Iyad Iman Ilham Irsyad Nama Jamil Jamal Jauhar Jamaluddin Jihad Junaid Jubair Jalal Jawahir Jiyad Juhair Ikhlas Gunung yang sukar didaki Keimanan Isyarat yang baik Petunjuk Artinya Indah Keindahan Permata Keindahan agama Perjuangan Tentara Nama Ulama Besar Keagungan Permata-permata Yang Baik Suara Nyaring . 02. 03. 10. 01. 19. 35. 09. 08. Khairon Yang mengetahui dengan sebenarnya (1) Penyimpan harta (2) Bendahara Orang yang khusyu' dalam shalat Orang yang rendah hati Orang shaleh kawan nabi Musa as (1) Anak yang baik (2) Pengganti (3) Ulama Kebaikan Huruf L No. Mansur Munadi Murfid Mahir Miftah Munir Munawir Munawwir Mufrih Seorang Muslim Seorang yang beriman Berumur panjang Yang dijaga Berakal . 38. 11.Dicintai Yang berbuat kebaikan Terpuji Pemberi petunjuk jalan 20. 17. 22. 08. 08. 15. Luthfi Nama Artinya Sehat akal dan cerdik Lembut 03. 03.Memahami (1) Kebaikan (2) Yang dikenal Pemberi peringatan Terkabul do'anya Yang diberi rezeki Penolong Penganut mazhab Imam Malik Yang dimenangkan Yang berseru Penolong Pandai . Jasim Jibril Jawad Jam'an Jarullah Jubran Jasir Jaiz Jadid Jamhari Jundi Badan . Muslim Mu'min Muammar Mahrus Mudrik 25. Khidhir 18. 05. No. 28. 11. 21.Lantang 15. 07. Nama Kamal Kamaluddin Kamil Kadhim Khairuddin Khairullah Khalis Khattab Khatib Khaldun Khairi Khalil Artinya Kesempurnaan Kesempurnaan agama Sempurna Menahan Diri Kebaikan Agama Kebaikan (dari) Allah Murni Ahli pidato Orang yang berkhotbah Nama seorang ahli sejarah Kebaikan Kesayangan 13. 14. 04. 06. 09. 24. Mundzir Mustajab Marzuq Muin 30. Khozin 15. 04. 15. 10. 01. 32. 19. 14. 14. 01. 18. 13. 16. 23.

04. 02. 75. Muwaffaq 88. 05. 54. 41. 28. 29. 17. Rajih Artinya Timbangan yang mantap 02. 71.Jaya Yang memperbaiki Yang selamat . 65. 64. 48. 33.dirahasiakan Memperoleh syafa'at Yang dimenangkan yang disucikan Tempat menyalakan Api Yang diketahui Makmur (1) Yang mengeluarkan Zakat (2) Yang Membersihkan diri Kemauan Terpeliharan . 22. 60. 50. 06. 49.Ikhlas Jarang Yang menonjolkan Teman minum Pembela Tambahan Bersih dari noda cacat Peraturan Mulia . 06. 77.40.kebaikan yang selalu taat Memberi manfaat Gunung yg tinggi . 11. Mutawalli 82. Munif 57. 74. 52. 31. 03. 32. 07. 20. Najmi Nadhmi Nasih Nadir Nawwaf Nadim Nashir Nafil Nazih Nidham Najib Nadhim Nasim Nawwar Nafis Nabhan Najmuddin Nadhif Nahid Bintang Teratur (disiplin) Setia . Rafi' 03. 01. 02. 16.Loyal . 66. 19. 15. Nizar 14. 25. 47.Yang membagi Pemimpin (1) Nama Pemimpin (2) Kutub Puas (1) Yang molek (2) Bahagian Suku bangsa arab asal Rasulullah saw Huruf R No. 26. Nama 01.Penolong No. 53. Rahmatullah Tinggi Rahmat Allah .sehat Yang Ikhlas Yang Ikhlas Tinggi Kedudukannya Menonjol Batu permata marjan Terhindar dari dosa Yang diberkahi Lurus Pelabuhan Pengawas Bersifat mulia Pemberi sesuatu Yang dipuji Yang ditanami Pemberi kabar gembira 68. 46. 23. 03. 09. 63. 21. 43. 55. 78. 80. 08. 44. 05.terjaga Tunduk patuh Berbuat adil Yang bertawakal Yang menangani jabatan atau urusan Kebaikan. Manaf 86.Utama -bernilai Pengatur Angin Sepai . Nama Nashir Nashiruddin Nashrullah Nail Nu'man Nuruddin Nadhir Naufal Nadi Naji Naif Nashif 13. Marjan Ma'shum Maimun Mustaqim Marsa Musyif Makarim Muthliq Mamduh Mazru'i Mubasysyir Terpelihara dari dosa Yang Mulia Yang dibahagiakan Yang mendapat Hidayah Dapat dipercaya Yang mempercayai Yang terhormat (di hormati) Yang berhijrah Pelita . 72. 59. 67. Mastur Musyaffa' Mudhoffar Muthohhar Masy'al Ma'lum Ma'mur Muzakki 76. 34. 01. 04. 35. 45. 30.Mulia Cerdik . 62. Munib 87. 73. Murad Mahfudh Mukhbit Muqsith Mutawakkil 81. Mufid 85. Na'im Nuri Nabih Nabil Artinya Penolong Penolong Agama Kemenangan dari Allah Yang suka memberi Kenikmatan Cahaya Agama Indah . 58. 12. 69. 79.Lampu Pelita agama Yang menang Yang sukses . Mahasin 83.terkenal Bintang agama Bersih Anak dalam masa puber No. 24. 42. 27. 61. Mustaghfirin 89.sepoi Pemberi cahaya Berharga Mulia .Yg Mengungguli lainnya Yang berinabah (kembali) kejalan Allah yang mendapat Taufiq (restu) Orang-orang yang beristighfar Pembantu . Mu'tashim Mukarrom Mus'ad Mahdi Mushoddaq Mushoddiq Muhtarom Muhajir Misbah Misbahuddin Muntashir Muflih Mushlih Mu'afa Mukhlis Mukhlas 56.elok Dermawan Tempat pertemuan (1) Selamat (2) Onta yang lari cepat (1) Berkedudukan (2)Menonjol (1) Adil (2)Insaf (3) Pelayan (1) Sedikit berbicara (2) Sedikit memberi Kenikmatan Bercahaya Cerdik . Musaid Tertutup . Nama Qosim Qoid Qutub Qani' Qosiim Quraisy Artinya Ganteng . 10. 51. Muti' 84.Mahir 18. 70. 36.

38. 08. 59. 41.tepat Orang yang bersujud Orang yang menutupi Aib dan dosa Akhir malam sebelum fajar Mulia Rinduku Belas Kasih Kesohor Bersyukur Bersyukur Bulan Sya'ban Mati Syahid Memberi syafa'at 39. 60. 66. 28. 64. 20. 10. 27. 29. 65. 23. 76. 10. 26. 53. 02. 17. 17. 49.04. 29. 19. 25. 57. 09. 01. 54. 45. 22. 52. 44. 05. Syakib Syarifuddin Syadi Syahin Syammas Syabibi Syamil Syamlan Syihab Syarahil Syaiban Syuja' Syaraf Syafii Syafi Syarbini Syuruq Syamsulhadi Syamsuddin Syihabuddin Shodiq Shabri Shabur Shobir Shidqi Shiddiq Shaleh Shalah Shalahuddin Shobhi Shofwan Shaddam Shorim Shafar Shoib Shohib Shabban Shofi Nama Tokoh Muslim Kemuliaan Agama Pandai bersyair dan bernyanyi Burung yang panjang sayapnya Pelayan ibadah Berusia antara 15 dan 30 tahun Menyeluruh Memilih kurma yang masak Pecahan bintang . 20.jujur Membenarkan Baik Perbaikan . 12. 30. Rusydi Ridhwan Rifqi Riyadh Rasyid Rosyid Roja' Raihan Rahmi Rosyad Rafid Rizqullah Ramadhan Rafii' Penunjuk jalan lurus Keridhoan Allah Kawan pendamping Taman Mendapat petunjuk Memberi petunjuk Harapan Tumbuhan yang harum Belas kasih Petunjuk jalan lurus (1) Penolong (2) Pengawal Rizki dari Allah Bulan ramadhan Tinggi derajatnya 18. 26. 31. 55. 61. 02. 62. 43. 35. 08. Ridho Rajab Roid Rozin Robii' Rabbani Rahid Rofiq Rafif Rosyiq Rodhi Roji Robih Keridhoan Bulan rajab Pemimpin Serius dalam prilaku Musim semi Karena Allah semata-mata Lembut Kawan akrab Berahlak baik Bentuk tubuh yang indah Merasa ridho Berpengharapan Beruntung No. 18. 75. 21. 25. 71. 51. 03. 06. 01. 19. Nama Tajuddin Taqiuddin Taufiq Tamim Taisir Artinya Mahkota agama Takwa dalam agama Taufiq limpahan Allah Orang yang kuat Kemudahan 06. 06. 07. 30. 48. 27.Jujur Sabar Penyabar Penyabar Benar .keamanan Bahagia Bahagia Selamat Penganut ajaran sunah nabi saw Lampu . 15. 09. 04. 50. 08. 07.Toleran Pedang agama Pedang Islam Toleransi Bertindak tepat (1) Tangkai (2) Nama Binatang Tuan . 69. 73. 28. 11. 13. Taufiq Alhakim Kemurnian Iman (keesaan Allah) Bertakwa Perbaikan Sempurna Taufiq (Allah) yang Hakim (bijaksana) . 15. 32. 14. 56. Tauhid Taqi Tahsin Tamam 10. Nama Sulthan Sabiq Sami Samir Surur Sa'di Sufyan Saif Salam Sa'ud Said Salim Sunni Siraj Sirajuddin Suud Sa'dun Samih Saifuddin Saiful Islam Samah Sadad Sunbul Sayid Samhari Sadid Sajid Satir Sahar Syarif Syauqi Syafiq Syahir Syukri Syakir Sya'ban Syahid Syafi' Artinya (1) Sultan (2) Bukti yang kuat (1) Yang mengalahkan (2)Yang mendahului Tinggi kedudukannya Teman ngobrol Kegembiraan Bahagia Nama tokoh Ulama Pedang Keselamatan . 16. 14. 72. 36. 67. 04. 33. 05. 34.meteor Nama khabilah Mendung bersalju Pemberani Kemuliaan Penganut Imam syafii Penyembuh (1) nama Pohon (2) nama Ulama besar Terbitnya matahari Matahari petunjuk Matahari Agama Pecahan Bintang (meteor) agama Benar . 70. 23. 47. 16. 11. 63. 13.Kepala kaum Lembing yang keras Benar . 09. 74. 12. 46. 24. 68.kebaikan Kebaikan agama Pagi hari (1) Teman akrab (2) Cinta Ikhlas Benturan (1) Berani (2) Pedang Tajam (3) Singa Bulan Safar Tepat mengenai sasaran Teman Pembuat sabun Jernih No. 03. 21. 42. 07. 22. 40. 05. 37. 24. 58.Pelita Pelita agama Bahagia Bahagia Lemah lembut .

10. 02. 21. 16.Halus Yang tetap Pahala Kembali berkumpul Kaum nabi Shaleh as Jitu Huruf U No. 24. Nama Wajih Wail Waliuddin Washif Wahid Wisam Artinya Orang yang berkedudukan Yang kembali (berlindung) Kepada Allah Penolong (pembela) Agama Punya Sifat tertentu Sendirian (1) Bintang Kehormatan (2) Medali 07. 10. 04. 12. 18. 'Ushaim Memelihara dari keburukan 04. 01. 12. 12. 05.Kelebihan Nama-nama Dengan AL ASMAULHUSNA No. 03. 07.Lebih Orang yang mudah Bersyukur Kemudahaan Huruf Z No. Wafi Wajdi Washil Wasim Wafir Wahib Sempurna Cinta . 20. Zain Zainuddin Zainulabidin Zainularifin Zainulmuttaqin Zaqhlul Zaidan Zuhdi Zaidun Bagus Kebagusan Agama Kebagusan para penyembah Allah Kebagusan orang-orang arif Kebagusan orang-orang bertakwa Nama tokoh Mesir Tambahan . 17. 12. 14. 06. 09. 20. 17. 09.banyak kebaikannya Banyak memberi Huruf Y No. 17. 18.Gembira . 07.Suci 19. 14. 03. 01.11.Kaya . Taufiq Arrahman Thoriq Thalal Thilal Thalib Thaha Thomi Thahir Taufiq (Allah) Maha Pengasih Orang yang mengetuk malam hari Keindahan . 11. 18. 19. 06. 06. 13. 01. Thoyyib Thufail Tsabit Tsawab Tsauban Tsamud Tsaqib Baik Lembut . 15. 05. 13. 02. 03. Nama Zaki Zuhair Zufar Zahid Ziyad Zahir Zahran Zamir Zumar Artinya (1) Tumbuh dengan baik (2) Bersih (1) bercahaya (2)Keindahaan (1) Singa (2) Pemberani (3) Pemurah (1) Rendah hati (2) Tidak rakus dunia Suatu kelebihan (1) Cemerlang (2) Warna cerah (1) Bunga (2) Keindahan Anak kecil yang cantik Anak kecil yang cantik 10. 08. 06. 03. 04. 22. 08. 15. 16. 02. 11. 25. 09.keadaan yang baik (1) Embun (2) Hujan rintik-rintik (1) Penuntut Ilmu (2) yang mencari Dua huruf permulaan surat Tinggi Bersih . Al Kholiq Al Bari' Al Mushawir Al Ghaffar Al Kahhar Al Wahhab Al Razzak Al Fattah Al Aliim Al Qobidh Al Baasith Maha Pencipta Maha Pencipta dari tidak ada Maha Pembentuk Maha Pemberi Ampun Maha Menentukan Maha Pemberi Maha Pemberi Rezeki Maha Pembuka Maha Mengetahui Maha Pemegang dan Penahan Maha Pelepas . 01. 16. 07. 23. 'Umair 'Ulwan 'Umron 'Ujab Nama orang dahulu Tinggi (1) Pembangunan (2) Ramai Penduduk Keajaiban No. 05. 'Ubaid Hamba 02. 15. 02. 21. ' Uwamir Nama Orang dahulu 03.Kuasa Menyambung hubungan kekeluargaan Rupawan Lengkap . 05. 08. 04. 05. Nama Yaasiin Yazid Yaasir Yasykur Yusron Artinya Ayat pertama surat yaasiin Bertambah . Nama Artinya 01. 13. Bahasa Arab Arrahman Arrahim Almalik Al Quddus As Salam Al Mu'min Al Muhaimin Al Aziz Al Jabbar Al Mutakabbir Artinya Maha Pemurah Maha Penyayang Maha Raja Maha Bersih dari noda dan cacat Maha Pemberi Ketentraman Maha Pemberi Keamanan Maha Pelindung dan Pengawas Maha Perkasa Maha Agung Maha Angkuh 11. 04. 14.Kelebihan (1) Rendah hati (2) Tidak rakus dunia Tambahan .

24. An Nur Maha Pemberi cahaya 94. Adh Dhaarru Maha Pemberi Madharat 92. 49. 18. Al Jaami' Maha Mengumpulkan (Menghimpun) 88. 74. Al Baaqi Maha kekal 97. 36. 67. 26. 76. 44. Al Muqhni Maha Pemberi Kekayaan 90. Al Muntaqim Maha Penyiksa 82. 06. 69. 50. 40. 63. 29. An Naafi' Maha Pemberi Manfaat 93. 03. 68. 42. 73. 65. 51. 39. Maalikul Mulki Maha Memiliki Kerajaan 85. 04. 10. 47. 22. At Tawwab Maha Penerima taubat 81. 35. Al Badii' Maha Pencipta Keindahan 96. Dzuljalali Maha Memiliki Keagungan dan Kemuliaan Walikram 86. Al Haadi Maha Pemberi Petunjuk 95. Al Ghani' Maha kaya 89. Nama Adam Idris Nuh Hud Shaleh Ibrahim Luth Isma'il Ishaq Ya'qub Yusuf Ayyub Syuaib No. 57. 34. Al Muqsith Maha Adil 87. 32. Ash Shabur Maha Penyabar Al Hayyu Al Qayyum Al Waajid Al Majid Al Wahid Al Ahad Ash Shomad Al Qaadir Al Muqtadir Al Muqoddim Al Muakhir Al Awwal Al Akhir Adh Dhahir Al Bathin Nama-nama Nabi dan Rasul No. 31. 61. 17. 15. 19. Ar Rasyid Maha Pemberi Petunjuk 99. 58. 38. 45. Maha Hidup Maha Berdiri Sendiri Maha Menemukan Maha Memiliki Kemuliaan Maha Esa (Tunggal) Maha Esa (Tunggal) Tempat bergantung dan Memohon Maha Kuasa (Mampu) Maha Berkuasa Maha Mendahulukan Maha Mengakhirkan Maha Awal Maha Akhir Maha Jelas Kekuasaannya Maha Tidak tampak (kelihatan) DzatNya 77. Al Waarits Maha Mewarisi 98. Al Afuwwu Maha Pemaaf 83. 59. 13. Nama Musa Harun Dzulkifli Dawud Sulaiman Ilyas Ilyasa Yunus Zakaria Yahya Isa Muhammad . 54. 30. 72. 02. Al Mutaali Maha Tinggi 79. Al Khofidh Ar Rafii' Al Muiz Al Mudzil As Samii' Al Bashir Al Hakam Al Adl Al Latif Al Khobir Al Halim Al Adhim Al Ghafur Asy Syakur Al 'Aliyyu Al Kabir Al Hafiidh Al Muqiit Al Hasiib Al Jalil Al Karim Ar Raqiib Al Mujib Al Waasi' Al Hakiim Al Wadud Al Majiid Al Baa'its Asy Syahid Al Haq Al Wakil Al Qowi Al Wali Al Matiin Al Hamiid Al Muhshi Al Mubdi' Al Mu'id Al Muhyi Al Mumit Maha Merendahkan Maha Meninggikan Maha Memuliakan Maha Menghinakan Maha Mendengar Maha Melihat Maha Penghukum Maha Adil Maha Lembut Maha Mengetahui Maha Penyantun ( Maha Tenang dan Sabar ) Maha Agung Maha Pengampun Maha Pembalas Jasa Maha Tinggi Maha Besar Maha Pemelihara Maha Pemberi Pangan Maha Menghitung Maha Sempurna Maha Pemurah Maha Mengawasi Maha Mengabulkan Maha Luas Maha Bijaksana Maha Mengasihi Maha Mulia Maha Membangkitkan Maha Menyaksikan Maha Benar Maha Mewakili Maha Kuat Maha Pelindung (Penolong) Maha Kokoh/Teguh Maha Terpuji Maha Menghitung Maha Memulai Maha Mengembalikan Maha Menghidupkan Maha Mematikan 62. 52. 14. 12. 27.22. 28. 11. 41. 01. 09. 25. 07. 53. 71. 23. 70. 05. 37. Al Waali Maha Menguasai 78. 33. 16. 48. 23. Al Barru Maha Baik 80. Ar Rauf Maha Belas Kasihan 84. 60. Al Maani' Maha Mencegah 91. 46. 75. 56. 08. 64. 21. 24. 55. 43. 25. 20. 66.